• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümceler, sıra sizde....:))

ben de onu anlayamadım ya zaten güzellik desen allah için ben den güzel ve durumu da cok iyi geriye şu kalıyor...saygısızlık...ama daha ilk günden ağzına geleni söyledi ağzımı acmadım...anlamadım gitti gecinmeye gönlu yok...keske arkadas olabilseydık

evet saygı kavramını anlayamamış yada aşılayan olmamış belkide dediğin gibi saygı çok önemli abimin eşi saygısız olsa belki dediğiniz gibi yaptığı herşey benimde gözüme batabilirdi ama güler yüzü saygısı hizmetkar oluşu bende sonsuz bir hoşgörüye sebep oldu yaptığı herşey bana çok sevimli ve sempatik geliyor çok gülüyorum mesela ona diyorum ki sen olmasan kime gülecektik biz karnıma ağrılar girer ona gülecem diye:90:

bence ikinizde haksızsınız canım ikinizinde söylediği cümleler amacını sınırını aşmış diye düşünüyorum yengen ilk o lafı söylediğinde hiç cevap vermeseydin keşke cevap vermemek eziklik değil ki bence sen büyüklük yapmış olurdun abinin hatırı için bazı şeyleri duymazdan geliceksin sanırım evli değilsin evlendiğinde birbirinizi daha iyi anlayacaksınız saygı çok önemli bence :40:

evli olmadan saygı neden anlaşılmasın?
Ne kadar değişik bir bakış açısı bu

evlenince anlarsın

evlenmeden kişilik oturmuyor mu

sanırım gelin olduğunuz için hep gelinler haklı mantığı taşıyorsunuz

evli olmadan saygı neden anlaşılmasın?
Ne kadar değişik bir bakış açısı bu

evlenince anlarsın

evlenmeden kişilik oturmuyor mu

sanırım gelin olduğunuz için hep gelinler haklı mantığı taşıyorsunuz

sana saygısızsın demedim ki saygı önemli bir unsur dedim genel olarak söyledim bunu ,kişiliğin oturmamışta demedim neden bu kadar agresif yaklaştın yorumuma ayrıca bende bir görümceyim bunu yazdım yorumlara ..keşke cevap vermeseydin büyüklük sende kalsaydı o yaptığı terbiyesizlikle kalsaydı dedim evlendiğinde bazı şeylere bakış açısı değişiyor bu yüzden dedim neyse yanlış anlaşıldım sanırım :45: iyi etmişsin ağzının payını vermişsin sen haklısın deseydim hoşuna giderdi sanırım yorumum düşünemedim kusura bakma

Son düzenleme:
sana saygısızsın demedim ki saygı önemli bir unsur dedim genel olarak söyledim bunu ,kişiliğin oturmamışta demedim neden bu kadar agresif yaklaştın yorumuma keşke cevap vermeseydin büyüklük sende kalsaydı o yaptığı terbiyesizlikle kalsaydı dedim evlendiğinde bazı şeylere bakış açısı değişiyor bu yüzden dedim neyse yanlış anlaşıldım sanırım :45: iyi etmişsin ağzının payını vermişsin sen haklısın deseydim hoşuna giderdi sanırım yorumum düşünemedim kusura bakma

sanırım yanlış amlaşıldım

agresif yaklaşmadım

sadece düşüncemi söyledim

arkadaş orada haklıydı çünkü.....:ssz:

Ben buraya saygısız insanları gelinlerimizi yazsam dudaklarınız uçuklar..
Yaptıklarını yazmaya ben haya ediyorum..
Eden bulur diyorum başkada bişey demiyorum..
Allah hidayet versin kötü düşünen fesat saygısız insanlara..

ALLAH hayırlı insanlarla karşılaştırsın cümlemizi...
çok zor gerçekten...

2 kardeşiz 1 erkek kardeşim var evlendi...bir de çocuğu var..

bebek olurken durumu pek yoktu, hala olarak herşeyinizi ben alırım dedim...

aldım hiç bişeye masraf ettirtmedim..

teşekkür bile eden olmadı buna kardeşimde dahil..

ben de doğum yaptım ne hayırlı olsuna gelen oldu ne de arıyan oldu...

öz be öz kardeşim ama nankörlük yaptı karısına uydu... :4:

hee şimdi aramız çok iyi ablam der başka bişey demes ama bu yapılanı unnuttuğum anlamına da gelmiyor...:43:

Gorumcelerde gelinlere karsı bir kıskançlık oluyor kimse kusura bakmasın. İstisnalar vardır mutlaka hemen üzerinize alınmayın.

Kendi hayatlariyla kıyaslandıklarında bu durum daha cok ortaya çıkıyor. İki kere iki dört. Gorumceler kiskanctir, nokta.

bazı insan hadsiz, kıskanç, bencildir.... görümcelik, gelinlik, kayınvalidelik, eltilik,yengelik.... vb. ailesen konumda olması farketmez. hangi konumda olursa olsun yapar yapacağını. bir kadın gençliğinde eltisini çekemiyordur, yaşlanır gelinini çekemez.... görümceler "iyidir" ya da "kötüdür" diye genellleme kadar saçmalık yok. aynı kadın birinin gelinidir, birinin görümcesi, birinin eltisidir 3 akrabasına da fesatlık yapar.... tüm ilişkilerde adalet ve iyi niyet ön planda tutulursa sorun olmaz.

Arkadaşlar simdide gelinimizden yeni bir inci geliyor.Kıskançlığın bu kadarı diyorum başkada bir şey demiyorum, diyemiyorumm.Biz pek konuşmuyoruz kendisiyle zaten.Babam bana araba almayı düşünüyor ve araba bakıyor.Yengemde abime demişki sutluye araba alıyorsa babam bizede alsın bizim oralarda erkek çocuklarında daha çok değer veriliyor.Bunu bana abim söylediği için sinirlendim ama bi şey demedim.Bugünde anneme kendisi demiş.Sutluye araba alıosunuz bizde satalım arabamızı babam bizede yeni araba alsın demiş.Annemde sağolsun sutluye almıyorki baban araba bana alacak dedi.Anlayacağınız sinirim tepemde sus suss nereye kadar.Ona cevap vermek istiyorum.Ki benim hayatıma bana karışmaması gerektiğini anlasın artık.Ben onunla muhattap bile olmuyorum o niye böyle kıskançlık hallerinde anlayamıyorum.Sizce ne yapmalıyım ne söylenebilir böyle kıskanç bir insana siz olsanız ne yapardınız bu durumda ve bana ne yapmamı tavsiye edersiniz arkadaşlar?Çok sinirliyim...

bence ikinizde haksızsınız canım ikinizinde söylediği cümleler amacını sınırını aşmış diye düşünüyorum yengen ilk o lafı söylediğinde hiç cevap vermeseydin keşke cevap vermemek eziklik değil ki bence sen büyüklük yapmış olurdun abinin hatırı için bazı şeyleri duymazdan geliceksin sanırım evli değilsin evlendiğinde birbirinizi daha iyi anlayacaksınız saygı çok önemli bence :40:

Evet ikimizde haksızız.Ama görünürde sadece ben haksız görünüyorum çok üzücü bir durum.

aslında dengeyi o sağlamalı

bir kadın aslında eşinden çekinmeli(bence)

bende Karadeniz damarı var bi anda parlarım=)

senin durumlarını yaşasam evde fırtınalar kopar

ben kimseye karışmam

arkamdan kötü görümce diye laf ettiremem

amaa benim özel sahama girerse de o zaman sonuçlarına o katlanır

annen baban benimkilere çok benziyo

hatta senin tavırlarını da kendime benzettim çok=)

aynı durumda aynı tepkileri verirdim zira =)

inşallah bi yol bulursun

ama bence cnm onu kaile alma

insanlara en güzel tepki susmak yani adam yerine konmamaktır

onu görmezden gel

hiç bişi yapma

önem vermediğini görünce kendi düzelir

Canım şu andaki durumuma ne diyorsun ne tepki verirsin ve ben ne yapmalıyım sence iki mesaj üstte anlattım durumumu?

Gorumcelerde gelinlere karsı bir kıskançlık oluyor kimse kusura bakmasın. İstisnalar vardır mutlaka hemen üzerinize alınmayın.

Kendi hayatlariyla kıyaslandıklarında bu durum daha cok ortaya çıkıyor. İki kere iki dört. Gorumceler kiskanctir, nokta.

Evet kıskançlık var mutlaka.

kaynana caydanlik gibidir fokur fokur kaynar, (aynen böyle) :37:

gelin demlik gibidirr sinsi sinsi demlenir, (ivett) :24:

oglan bardak gibidir bi gelin doldurur bi kaynana (yazık) :27:

gorumce cay kasigi gibidir arada bir gelir ortaligi karistirir (kesinlikle) :53:

cocuk seker gibidir ortaligi tatlandirir (yirin) :emir_bebek:

kayinpederde cay tabagi gibidir okkalica oturur... (he he) :44:

Arkadaşlar simdide gelinimizden yeni bir inci geliyor.Kıskançlığın bu kadarı diyorum başkada bir şey demiyorum, diyemiyorumm.Biz pek konuşmuyoruz kendisiyle zaten.Babam bana araba almayı düşünüyor ve araba bakıyor.Yengemde abime demişki sutluye araba alıyorsa babam bizede alsın bizim oralarda erkek çocuklarında daha çok değer veriliyor.Bunu bana abim söylediği için sinirlendim ama bi şey demedim.Bugünde anneme kendisi demiş.Sutluye araba alıosunuz bizde satalım arabamızı babam bizede yeni araba alsın demiş.Annemde sağolsun sutluye almıyorki baban araba bana alacak dedi.Anlayacağınız sinirim tepemde sus suss nereye kadar.Ona cevap vermek istiyorum.Ki benim hayatıma bana karışmaması gerektiğini anlasın artık.Ben onunla muhattap bile olmuyorum o niye böyle kıskançlık hallerinde anlayamıyorum.Sizce ne yapmalıyım ne söylenebilir böyle kıskanç bir insana siz olsanız ne yapardınız bu durumda ve bana ne yapmamı tavsiye edersiniz arkadaşlar?Çok sinirliyim...

sizi gelin medeni kanunu biliyor mu canım

sizinle evlenmediki o siz bkmak zorunda olasınız

bu ne yaa şaşıyorum cidden

açıkça ama sakince konuşmayı denesen?

Aslında orda senin değil annenin cevap vermesi lazım

sen babanın kapısındasın tabiki alır

ona da kendi babası ya da kocası alsın

cidden standartların üstünde bir gelininiz varmış

evet gelinler zemzemle yıkanmış

semadan mesaj geldi

ünlem:27:

sizi gelin medeni kanunu biliyor mu canım

sizinle evlenmediki o siz bkmak zorunda olasınız

bu ne yaa şaşıyorum cidden

açıkça ama sakince konuşmayı denesen?

Aslında orda senin değil annenin cevap vermesi lazım

sen babanın kapısındasın tabiki alır

ona da kendi babası ya da kocası alsın

cidden standartların üstünde bir gelininiz varmış

Konuşmayı denemek istiyorum kendini anlasın hem böylece istiyorum.Ama nasıl bir konuşma olabilir canım bu ne söyleyebilirim.Şimdi ben sakin bir şekilde konuşsam o kavgaya çevirecek papağan gibi sayacak haklı bile olsam haksız duruma sokar beni tamm sen haklısın diyip susarım en sonunda.Öyle bir yapsı var ne söylemeliyim sence nasıl bir konuşma yapmalıyım?

Back