Görümceler sonunda bunu da yaptı çocuklarımı reddetti

sevdasinemalarda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
6.157
2.858
198
Hikayem evlenmeden önce başladı. Beni istemeye ve Düğünüme gelmediler. Sebep paraları yokmuş. Her şeyi ailem yaptı. Annesi düğünden sonra yemeğe davet etti, gittik. Dört atanın hakkı birdir dedim Allahtan korktum. Çalışıyorum annem şehir dışına gidince yada yatalak babaanneme bakma sırası annemde iken bakarmısın çocuğa dedik kvalideye bakmadı. Sebep gripmiş, badana yapcakmış vs vs.

Halbuki benim annem hepatit B hemde bulaşıcı. birde evde yatalak hasta var hijyen sıfır anlayacağınız. Bu halde baktı. Hanımefendi gripmişmiş ne bahane ama. Empati yaptım dedim mecbur değil bakmaya. gene gittim geldim. saygı- sevgi gösterdim , hediyeler aldım.

Sonuçmu küçük görümcem ile tartıştım ( msjla yüz yüze bile değil) diye bütün kardeşler düşman oldu bana.

Buraya kadar kabul edilebilir azda olsa. Ama büyük ablaları fs te paylaşım yapmış yeğeni (kız kardeşinin çocuğu) ve kendi çocuklarının resmini. işte tek yeğenim ve çocuklarım yaşama sebeplerim diye de yazmayı ihmal etmemiş

görünce dizlerimin bağı çözüldü. her yanım titredi. iyiliklerimin karşılığı böylemi olmalıydı?

Çok sevdim onları, gerçekten sevdim, saygı gösterdim, söylemem ayıp belki ama çok yardımda bulundum. Sonuçmu yavrularımı yeğen yerine koymamak, adam yerine koymamak, sevmemek ve bunu herkese açık olarak tüm sülaleye duyurmak.

bende sülaleye öyle gelin - kvalide - görümce ilişkisi profili çizdim ki. herkes gıptayla bakar bize. kullandılar beni. benim suçum; ben kullandırdım kendimi

En çok içimi acıtan günahsız - küçücük yavruma bunu yaptıran hangi zihniyet. hemde tartıştığım o görümcem değil. kız kardeşine yaranmak için oda durduk yere küstü ve bunu yaptı. kız kardeşinin durumu iyi birkaç kıyafet, birkaç hediye için resmen sattı kendini . onun kılıcını bana sallar oldu. bana küssün kız kardeşini korusun bunu anlarım; ama erkek kardeşinin evladını defterden silmek bunu içime sindiremiyorum bir türlü.

Kızlar şimdi size soruyorum normal bir insan kardeşine küsse bile yeğenini reddeder mi?

Son düzenleme:
Yapar KArdeşlik kavramı çok farklı benim için... Her şeyden herkesten öte. Ama başkaları için öyle olmayabilir. Olmasın ben çocuklarımı sevip maddi manevi yetiyorsam problem değil. Halası da olmayıversin. İnşallah teyzeleri vardır. Teyze olduktan sonra kimselere ihtiyaçları yok merak etme

Üzme kendini Allah bilsin

yegenlerini silip silmemeleri cokmu onemli....
Anne ve hala cekismesi arasinda buyuyeceklerine
bastan renklerini belli etmeleri daha iyi..

yegenlerini silip silmemeleri cokmu onemli....
Anne ve hala cekismesi arasinda buyuyeceklerine
bastan renklerini belli etmeleri daha iyi..

yok cnm çekişmeyle büyümüyorlardı . ben çocuklarıma hissettirmezdim hiç. babaannenizin elini öpün, halalara şöyle davranın derdim. onların anlamaları mümkün değildi yani ben böyle şeyleri çocuklarıma yansıtmazdım

maalesef gelin sevilmedimi cocuklarida sevilmiyor.....
benim babamin.kardesleri annemi sevmedikleri icin bizide sevmiyorlar.....
aman cokta tin....
bir amcam var babam gibi diger kardeslerine on basar.....
dayilarim teyzelerim bize yeterde artar.....
halalarimda kiskanclikla bakar iki tarafta amca cocuklari olduklari icin....

ne büyük saçmalık... ne olursa olsun insan yeğenini reddedemez.. böyle saçma şey mi olur... şu face çıktı çıkalı da insanlar birbirlerine laf sokmak için uğraşıp duruyor hayretler içindeyim.. nasıl saygısızca...görümceniz ile neden tartıştınız bilmiyorum,,belki siz suçlusunuz belki o belki yanlış anlaşılma var ama herkesin size cephe alması tuhaf.. ne olursa olsun ne kadar yakın olursanız olun kimse öz anne öz baba öz kardeş gibi olmuyor ilk fırsatta dişlerini çıkarıyor herkes............ yapacağınız tek şey mesafe koyup uzak durmak,,yanlış anlamayın ama yaranmak içinde hediye vs. almayı,,yardım etmeyi bırakın en güzeli masefe bu ilişkilerde............eşinizin haberi var mı bu durumdan bilmiyorum tepkisini merak ettim.............

Son düzenleme:

istediginiz kadar yansitmayin ama cocuklar hisseder....
benim halalarim 30 sene onceki seyleri gelip bize anlatir sirf annemden soguyalim diye....
anlatziklarida gelin kaynana cekismesi...
eskiden yasanilan seyler.....

Benim buyuk amcam haric babamin kardeslerine zerre kadar sevgim sevgimiz yoktur.....
sadece yan yana geldigimizde akrabalik iliskimiz vardir.....
dusun hepimizde evliyiz.....
sevgi gormedigimiz icin sevgi veremiyoruz....
bir yabanci gibi halalarim bizi sevdigini soylesede inanmiyorum.....

Ederler herşeyi de yaparlar canım.Benimde halalarım düğünüme gelmediler neden ben küçük halamdan önce nişanlandım diye. Düğünden sonra apartmanda büyük kavga çıkardılar daha neler neler.
Benden önce olsun diye gitti hemen bir evlilik yaptı ama ben diyorum rabbim utandırmasin hep mutlu olsun çünkü bi büyük halam eşinden boşandı ve çocuklar ortada kaldı ne kadar üzüldüm herne kadar benimle kıyaslasa da kendini rabbim mutlulugunu bozmasın inşallah.

Arkadaşlarım da şaşırıyorlar bi hala yiğenini niye kıskanır diye bende diyorum ablalarınin ki candan biz yandan
Aman canım anne hala arası çekişmeler yaşıcaklarina çocukların birak uzak olsunlar en güzeli emin ol.

Annen, eşinin babaannesine mi baktı ben mi yanlış anladım ?

Pardon pardon bebeğe bakmamış kayınvalide

Son düzenleme:

Öncelikle görümce ile tartışma yanlış anlamadan gereksiz ve sudan bir sebep. ama kan davası haline getirdiler hepsi.

eşimin haberi var bunu söylediğin iyi oldu dedi. gitmiş eşim konuşmuş ablayla. inkar etmiş , tamamen yanlış anlama demiş. bende yedim

Biraz abartmamış mısınız? Sevmezse sevmesin. Koymazsa koymasın siz kendi hayatınıza kanalize olun. Demek ki iyiliğinizin kıymeti bilinmemiş. Heybesini alan yoluna devam etsin.

Annen, eşinin babaannesine mi baktı ben mi yanlış anladım ?

Pardon pardon bebeğe bakmamış kayınvalide

evet cnm annem bebeğime aynı zamanda da babaanneme baktı. Sonunda da sarılık oldu kadın. Yinede baktı.

kvalide bir haftalığına bak dedim olmaz halim yok dedi. çok sağlıklı ve küçük çocuk yoktu. çalışmayan görümcelerin çocuklarına baktı yıllarca. onlar torunda benimkiler ne. ben baba evinden getirdim gibi davrandılar. öpme sevme yoktu öncede zaten

Biraz abartmamış mısınız? Sevmezse sevmesin. Koymazsa koymasın siz kendi hayatınıza kanalize olun. Demek ki iyiliğinizin kıymeti bilinmemiş. Heybesini alan yoluna devam etsin.

haklısın cnm ama ateş düştüğü yeri yakıyor. benim kıymet verdiğim yavrularıma değer verilmemesi üzdü beni. Ben onları ailemden ayırmadım. böyle gördüm kendi annemden. Birazda duygusalım abartıyorum haklısın . eşimde boşver onların sevgisine ihtiyaç yok diyor

ya silerse silsinler yoklukları varlıklarından iyidir bence boşver ne kafana takıyorsun sende madem onlar silmiş bundan çocuklarının halası yok dersin.olur biter üzülmene deymez bence

Aynen öyle. Keşke bu terbiyesizliği yapmasalar da halalık vazifelerini yerine getirebilseler ama yapmıyorlar. Üzülmeye gerek yok.

cnm benim çocuklarım baba tarafına çok düşkün dediğim gibi. ne onlar belli eder ne ben sorunlar çocuklara yansıtılmaz. en azından benim çocuklarım için söylüyorum. ruhları bile duymadı. her hafta babaanne gidelim derler

ya silerse silsinler yoklukları varlıklarından iyidir bence boşver ne kafana takıyorsun sende madem onlar silmiş bundan çocuklarının halası yok dersin.olur biter üzülmene deymez bence

evet artık çocuklarıma anlatmak zorundayım büyüdüler bayaaa. Eşimede söyledim çocuklarımın yanına yaklaşmalarına dahi izin yok bundan sonra haketmiyolar onları çünkü

Artık herkese ederi kadar değer vericem

benimkiler de redetse de keşke red ettiğinin arkasında kurallarına göre durabilse keşke.. yani red ediyorsa tüm maddi manevi bağlar kesilecek anlamına geliyor. sen de ona göre tavrına ve ilişkinizin çerçevesine yön verirsin. bana göre dert değil, velinimet

Benim halalarım bizi reddetmediler ama anneme yaptıkları, yaşattıklarına birebir şahit olduğumdan keşke reddetselermiş en azından şimdi görüşmek zorunda kalmazdık diyorum. Bir çocuk annesi' nin gözyaşlarıyla büyüyorsa, annesini üzen her kimse istediği kadar sevsin çocuğun gözünde de bir değerleri olmuyor.

Canım öncelikle iki konu açılmış sanırım yanlışlıkla. Öbürünün başına bu konuya değil diğerine cevap verin gibi bir şey yaz da insanlar bölünmesin. Öbürü kapanır zaten.

Konuna gelince görümceler ayıp etmiş. Ben de kardeşimi ağlattığı için kendi öz kuzenimi sildim hayatımdan ama facebooktan ergen ergen hareketler sergilemedim. Çocuğunu olaya karıştırmadım. Cidden insanların çok boş vakti var sanırım, facebookta anlamsız triplere girebildiklerine göre. Sen canını hiç sıkma. El kadar çocuklara saçmalayan insanları sadece Allah'a havale et. Eşin de bunların farkındaysa sana daha da yakınlaşacaktır. Sen hanımefendiliğini bozma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…