• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gorumcem araba almamı istemiyor

Alır tabii alsın da durumu varsa ama kızın damarına basa basa vıcık vıcık nerde benim arabam denir mi ? İnsan biraz ince düşünceli olur yahu ..Acaba kırılır mı ,üzülür mü ,gözü kalır mı diye sorgular .

İnce düşünceli olmaya katılıyorum fakat o araba illaki alınacak, sonradan kızın haberi olsa daha mı iyi ? Arkasından konuşması. Fesatlık kıskançlık olacak diye soyleyeceklerini ertelemesi.

kız haklı arkadaşlar ama tavır yapacaksada babasına yapsın bu kızın suçu ne babasına söylesin babasına tavır yapsuın bence.

İnce düşünceli olmaya katılıyorum fakat o araba illaki alınacak, sonradan kızın haberi olsa daha mı iyi ? Arkasından konuşması. Fesatlık kıskançlık olacak diye soyleyeceklerini ertelemesi.

Bence o araba alınmayacak ,ben zaten konuya doğru düzgün inanmadım bile ..Eskiler malum,kendisi benim için zipzipten sonra gelir hatta zipzip biraz daha sevimli bile olabilir ;)

minnakmimar, eğer kotu niyetli soyledıyse , sırf kıskandırmak için haklısınız elbette fakat tamamen iyi niyetle konuşulmuşta olabilir.
Karşında kıskanç biri olduğunu hesaba katamaz insan çoğunlukla.
Babayla kızının hesabı geline kesilmemeli.

İmkanı varsa gorumcenin eşi neden almıyor araba ? Benim gorumcelerim çok ıyı vr benden buyukler bunu baz alarak yazmıyorum ama görümce her yerde gorumceliğini gösteriyor.
herkesin görümcesi farklı be tatlım hepsinin türlü türlü huyu oluyor imkanı olsaydı zaten damat alırdı sanıyorum kayınpedere bu kadar laf ettirmezdi hırs yapıp ben karıma aldım derdi yani sanıyorum arabalık durumları yok.gelin benim karşımda babama hani arabam dese bende sinirlenirdim hangi kadın olsa bunu yapar :KK14:

kız haklı arkadaşlar ama tavır yapacaksada babasına yapsın bu kızın suçu ne babasına söylesin babasına tavır yapsuın bence.
suçu nispet yapması. görümccenin yanında o arabayı 1 senedir istediğini bildiği halde arabam nerede demesi

Konu sahibi için yazmıyorum ( ilk konusundan dolayı) yorumlar için ;

Neden kp.gelinine araba alamasın ki sırf gorumcenin kıskançlığından? O gelinde onun kızı. Belliki kızının alabilecek durumu var ki baba ona araba almıyor. Alabilecek durumu yoksa da ilk sıra gorumcenin diye bir kaide mi var ?
Gelin dış kapının dış mandalı olarak mı görünüyor. Bende görümceyim bana araba alınmadı ama yengeme alındı. Çokta hoşuma gitti. Ben evliyim , yengemin daha çok hakkı var o arabada. Bana da alınacaksa kendimi kıyaslamam önce sonrayla. Ya da hiç alınmazsa bile.
İnsanların kıskançlıklarını, mala mülke duşkunluklerini anlayamıyorum.

katılıyorum. aynı durum biz de de oldu. hatta ben de arabanın parasının bir kısmını ödedim. şimdi evliyim ve bizim arabamız yok. ailemin yengeme böyle güzel davranması jest yapması beni gururlandırır. keşke benim gelin geldiğim aile de benim ailem gibi olsa. ben görümcemden göremediğim her şeyi yengelerime yaparım ki ben çektim onlar çekmesin diye. ben görümceme ayakkabı saat kazak falan alırken o bana doğum günümde tepsi almış insan. kaç gün şu dünya yaa insanlar daha düşünceli olsa ne olur yani. gelin hanımın görümceye nispet yapar gibi konuşması hoş değil ama arabanın kime alınacağı ile ilgili bir sıra da yok bence. hem o araba alınınca o gelin görümcesini hiç gezdirmeyecek mi? o görümcenin hiç işi düşmeyecek mi? çok imrendim valla. benim kv- kp bizden ister ben onlardan hiç bişey göremedim malesef. hatta annem babam onlara erzak yollar . o derece yani.
ooof of dertlendim bak şimdi. :(

Neden kp.gelinine araba alamasın ki sırf gorumcenin kıskançlığından? O gelinde onun kızı. Belliki kızının alabilecek durumu var ki baba ona araba almıyor. Alabilecek durumu yoksa da ilk sıra gorumcenin diye bir kaide mi var ?
Gelin dış kapının dış mandalı olarak mı görünüyor. Bende görümceyim bana araba alınmadı ama yengeme alındı. Çokta hoşuma gitti. Ben evliyim , yengemin daha çok hakkı var o arabada. Bana da alınacaksa kendimi kıyaslamam önce sonrayla. Ya da hiç alınmazsa bile.
Geline araba alınır kimse alınmaz demedi ama burada ince bir nokta var... Babanın kızının alıncağını bilerek yanında demesi,gelininde görümcenin alıncağınını bilerek yanında konuyu açmasını herkes yadırgadı.... Görümcesinin alındığını bildiği halde konu sahibinin üstelemesi vs... devam ediyor.... Baba gelinine de kızına da eşit davrana bilirdi...

Yani şimdi evli bir kadın neden babasından araba ister orası bir tuhaf, bence normal değil.
Ama böyle bir konuşma da normal değil. Biraz haklı buldum görümceni.

adam söz verip kızımda üzüldü ama söz verdik artık diyerek ayıp etmiş
görümcen ayan beyan triplere girerek facebooktan abuk subuk şeyler paylaşarak,seni engelleyerek ayıp etmiş
sende görümcenin yanında nisbet yapar gibi arabam nerde diyerek ayıp etmişsin.

ben böyle konulara dayanamıyorum resmen saydırmak istiyorum.
Bu tür insanlar evlendikten sonra:
- kocasının kendini eş olarak mı evlatlık olarak mı gördüğünü tam ayırt edemeyen kişiler ki çalışmayı erkek işi olarak görürler. kocası için "elbette bakacak(bakılacak kişi kendisi)" gibi cümleleri kullanılar.
- kocasının ailesini onun A'dan Z'ye her şeyi yapmakla yükümlü görürler. Ev eşyası, ziynet bilmem ne bilmem ne....
Konu sahibinin yaklaşımı da bu yönde zaten ama gerçekten de babası ele eteğe düşşe bu sefer de "hep oğlu mu bakacak"der.

adam söz verip kızımda üzüldü ama söz verdik artık diyerek ayıp etmiş
görümcen ayan beyan triplere girerek facebooktan abuk subuk şeyler paylaşarak,seni engelleyerek ayıp etmiş
sende görümcenin yanında nisbet yapar gibi arabam nerde diyerek ayıp etmişsin.
ayıplar silsilesi:KK48: aile komple birbirine ayıp etmiş :KK51:

Yani şimdi evli bir kadın neden babasından araba ister orası bir tuhaf, bence normal değil.
Ama böyle bir konuşma da normal değil. Biraz haklı buldum görümceni.
evlenince baba babalıktan feragat mi ediyor.evlenince aile ailen olmuyor mu,babamın alacak imkanı varsa benim durumum yoksa neden istemeyeyim.hele bir de yeni gelin 2 günde araba isteyebiliyorsa:KK14:

Şöyle bir açıklamaya karşı zaten kimse "geline alınmasın" demez bence. Konu sahibinin bakış açısıyla, senin bu yorumunun arasında çok fark var. Ben de hem görümce hem de gelinim. İyi niyet çerçevesinde her şeye açığız ancak damat el oğlu olarak görülüp kız evlendikten sonra damada geçiyor da, oğlu evlendikten sonra kız bunlara geçiyor gözüyle bakılırsa bence üzücü olur. Bunun çok örneği var ülkede. Benim kendi arkadaşımın kvalidesi kocasından kalan evi yaptırdı müteahhit bunlara 2 daire verdi altlı üstlü. Kvalidesi birini oğluna verdi yani benim arkadaşıma birinde de kendi oturdu. Kalan 2 kızı vardı onlar kız evlat diye bir şey vermedi. Benim arkadaşım da üst kattan bir alt kata oğlunu 5dk lığına göndermez. Al sana erkek evlat.

Back
X