• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gorumcem araba almamı istemiyor

Almayan babası sonuçta tribi neden size yapıyor.. Ben olsam alınırdım kıskanırdım ama sonuçta iş babada bitiyor.

evlatları arasında ayrım yapanlara o kadar çok kızıyorumki....1 tane kızım var ama 2.çocuğum olsa farklı mı olacaklar asla ayırt edemem birbirlerinden,ve babam bana aynı şeyi yapsa kesinlikle çok kırılırdım...ayrıca ne kadar şanslısınız ki böyle bir aileye gelin gitmişsiniz bizde k.peder k.valide değil araba almak torunlarına bi çöp almaya kıyamıyorlar bizde ki durum da tam tersi varsa yoksa kızları ....

herkes kendi arabasini kendi alsin ahanda cozuldu gitti sorun biri yer biri bakar kiyamet ondan kopar sizinki bu hesap olmus gorumceyle seni resmen baba birbirinize dusurmus buyukler boyle yaparsa kucukler neler yapmaz allah sonumuzu hayir etsin

Yorumların hepsini okumadım ama görümceyede ozaman onun kayın babası alsın enişteyemi alırsın arabayı yoksa oğlunamı? Bunu onaylamıyorum tabiki.. Tabi hiç bu topa girmeseydi daha iyiydi alabilen kendi alsın arabasını alamayanda almasın.

Ben kendim ne babamdan isterim almasını nede kayın babadan kendine güveniyorsan kendin alacaksın

polimiğe girmeyin bence..alsın kızına sende kendine al..kayınpederine güvenerek mi ehliyet alıyorsun..hiç takılma araba yüzünden kimseyle tartışma..

hayır . yine kız bakar. evlattır. anasıdır babasıdır. gelinede verse kız bakar. içi gider annesine babasına.
ama gelin kız dururken bakarmmı. olay o..

Bakan çok. Bakmayana oranla belki azdır fakat yinede hatrı sayılır bir oranda.
Asıl kp. Ve kv. Gençken huzur vermeyıp yaşlanınca bakılmak isteyenler var, işte burada işler karışıyor.
...

Diğer mesajınız içinde ; koca bakma gibi bir durum yok. Bu ifadeye kızıyorum ki maalesef bazı erkeklerin yetişme tarzıyla bu egoyla yaşıyor.
Ev düzeni, çocuk buyutmek, ev işleri kucumsenecek işler değil. En az para getirmek kadar kıymetli. Biri dışarı biri içeri işleri yapar, gelen parayla düzen devam eder. Ev düzeni olmadan o gelen paranın hiçbir kıymeti yok.
Babalık oyle kolay olmuyor.
Bazı erkekler evlenince işçi almış hissine kapılıyor. Ev düzeni, çocuk doğurup buyutmek v.s herşey kadına yukleniyor ustunede para getirilmesine zorlanıyor. Böyle düzen mi olur.
Kimse bana hayat muşterek demesin. Erkeğin evde yaptığı iş iğne deliğini doldurmuyor.
Ne deniyor " Allah var destek oluyor" sadece bu. Yine yük kadının üstünde.
Çalışmak çok guzel birşey bir çok açıdan. Fakat kadın buna mecbur kılınıyorsa, adam " bakmak" olarak bakıyorsa , yük kadının ustundeyde, çalışınca pelte çıkıyorsa ne anlamı kalır " ozgur kadın nidalarının"
Böyle insanlarla evlenilmez, evlenilse çalışıp o adama getirilmez. Bitsin bu kölelik artık.

Ben evlendim ve hala ailemin eli uzerimizde, Allah razı olsun. Hiçbir zaman haklarını ödeyemem, ama yinede evli olunca beklemek doğru değil. Yaparlarsa ne ala yapmıyorlarsa da diyecek birşey yok. Kalkıp başkalarıyla kıyaslama yapmak doğru değil.
Ben öyle düşünmüyorum..Evlendikten sonrada insan babasının kızıdır yada oğludur..Bir ihtiyacı olduğunda tabikide kendi ailesinden bekler,onlardan ister..Ama çok lüks ihtiyaçlar demiyorum tabi ki acil birşeye ihtiyacı varsa eğer..Kayınpedere nerde arabam demek kadar abes birşey duymadım..Yani birşey istiyorsa gidip kendi ailesinden istemeli o zaman..

Ben öyle düşünmüyorum..Evlendikten sonrada insan babasının kızıdır yada oğludur..Bir ihtiyacı olduğunda tabikide kendi ailesinden bekler,onlardan ister..Ama çok lüks ihtiyaçlar demiyorum tabi ki acil birşeye ihtiyacı varsa eğer..Kayınpedere nerde arabam demek kadar abes birşey duymadım..Yani birşey istiyorsa gidip kendi ailesinden istemeli o zaman..

Aile yapısına göre değişir. O kp.yle baba kadar yakın olabilirler. Kp. Bu konuda söz vermişse laf arasında sormuş olabilir.
Ben istemem mesela, isteyeceksem ailemden isterim.
Yine de genel itibariyle kadından önce kocası sorumlu ailesi değil. Onlar yaoarlar yapacaklarını da " ona aldı bana almadı diye sorun çıkarmaya hakkı yok kızın"

Aile yapısına göre değişir. O kp.yle baba kadar yakın olabilirler. Kp. Bu konuda söz vermişse laf arasında sormuş olabilir.
Ben istemem mesela, isteyeceksem ailemden isterim.
Yine de genel itibariyle kadından önce kocası sorumlu ailesi değil. Onlar yaoarlar yapacaklarını da " ona aldı bana almadı diye sorun çıkarmaya hakkı yok kızın"
Hakkı var çünkü konu sahibinin yaptığı hareket yanlış..Görümcenin eşi almıyor araba demek ki kızda babasından istiyor..Babada damat yüzünden almıyor..Görümcenin bukadar çok istediğini ve aldıramadığını bile bile kızın yanında nerde benim arabam diye sorması hoş birşey mi sizce? Görümce yokken sorsaydı babaya ne kaybederdi? Bunun üzerinede görümce görgüsüz yazıyor facebooka.Ne yazsa haklı..Ben olsam yüzüne söylerdim görgüsüz seni diye..Yaptığı davranış sinsilikten başka birşey olamaz benim gözümde..

Ben ehliyet e yazildigim zaman kayinbabam muteahit araba gelirse takas sana verecegim demişti. Bu arada gorumce 1 yıldır araba istio ama kayinbabam almıyor nedeni ise damatini pek sevmiyor damat alsın diyor ıstese alir yani. Neyse ben ehliyeti geçtim geçen gün Şakayla karışık baba hani arabam dedim tamam dedi bi araba var o senin olsun dedi kaynanida gezDir de kurtulayim dedi. O sıra gorumcem kalktı gitti. Bende sinirlendim tabi. Sonra bugün kayinbabami gördüm bizim kız üzülüyor bu duruma dedi
ama vercem dedi. Söz ağızdan çıktı dedi. Bugün gorumcem faceden yazı paylasmis allah kimseyi gorgusuz yapmasin amin yazmış bende mesaj attım hayırdır kim gorgusuz diye.. engellemiş beni ne olacak bilmiyorum sizce ne yapayim

Ben olsam o araba al lafını görümcemin yanında etmezdim. Tepki çekmişsiniz.
Hem babam gelinine alsa bana almasa ben de çok üzülürdüm...
O yüzden görümcenize bir şey demeyin bence, tepkisiz kalın, huzursuzluk çıkaran durumuna düşmeyin.
Kayın babanıza da bir daha araba lafı açmayın, alırsa da alsın kendi düşünüp.

Konuyu gorumcenizin yaninda açmanız hatta böyle bir talepte bulunmanız hoş olmamış. Kayinpederiniz de pişman olmuş belli ki öyle bir cümle kurduğuna ama siz konuyu tekrar açtığınız için kendini mecbur hissetmiş.

Gorumceniz alınmakta haklı.

bence hakli gorumcen babam banada boyle yapsa bende kizardim alicaksa ikinizede alsin almiycaksa kimseye almasin

Kesinlikle görümceniz haklı.. Kendinizi onun yerine koyun. Onun yanında böyle konular konuşulmasaydı iyi olurdu..

Birde konu başlığına bak sanki kendi paranla alcanda görümcen izin vermiyor gibi..Hey Allahım sen büyüksün...
Biri eski konuları da irrite yazmış merak ettim ne yazdı diye baktım. Eski konularda da devamli yok kaynanamlar söyle yok böyle hafta başı şikayet etmiş konu açıp. Hem şikayet et et hem araba alsınlar bana :110:

Biri eski konuları da irrite yazmış merak ettim ne yazdı diye baktım. Eski konularda da devamli yok kaynanamlar söyle yok böyle hafta başı şikayet etmiş konu açıp. Hem şikayet et et hem araba alsınlar bana :110:
Hadi ya öylemiymiş ben bakmadım hiç eski konularına..Arkalarından laf söyleyip birde araba istiyor ha..Hislerimde yanılmadım konu sahibiyle ilgili..

Back
X