görümcem benden 2 yaş büyük bana nasıl hitap etmeli

elzem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012
464
33
68
alt konudaki gelin-yenge konusunu okuyunca açmadan duramadım.
görümcem benden 2 yaş büyük bana yenge demiyor ismimle hitap ediyor ben yenge demesını ısterdım.
örf ve adetlerimize gore ne demeli?

görümcem benden 2 yaş büyük bana yenge demiyor ismimle hitap ediyor ben yenge demesını ısterdım.

yok artık daha neler.... siz ona abla diyeceksiniz veya isminizle hitap edeceksiniz birbirinize, ötekisi çok komik olur bence.

Son düzenleme:
canımm görümcem benden 6 yaş küçük ama yenge demiyor abla diyor zorla söyletecek değilim gönlünden nasıl geçiyorsa onu söylesin istedim... :34:

ki seninki 2 yaş buyukmus bence böyle şeylere takılma gönlu ne istiyorsa onu söylesin :34:

Bencede çok komik olur yenge demesi, başka insanlara anlatırken gelin yerine abimin karısı ya da yengem filan demesi bencede gelinden daha doğru ama yüzünüze yenge diyecek hali yok.

valla benim bildiğim yenge amcanın ,dayının eşine denir.insanın kardeşinin hanımına yenge demesi gerektiğini ilk defa burda duydum.
heleki görümceyle yaşıt veya küçükse herkes birbirine ismiyle hitap eder,büyükse de abla denir.

canım şimdi o zaman senin görümcene abla demen gerekiyo onunda sana isminle hitap etmesi gerekiyo örf ve adete göre ama bence birbirinize isimlerinizle hitap etmek samimiyeti arttırır nacizane fikrim bu :)

sizden büyük size yenge diyemez isminizle hitap eder
benim eltim benden 2 yaş büyük ben ismiyle hitap ediyorum

sizden 2 yaş büyük kadın size niye yenge desin ya ilahi elzem88

benden 3 yaş büyük yengeme adıyla hitap ediyorum ben
dilerse beğenmesin
keyfi bilir
ona mı sorucam nasıl hitap edeceğimi

görümcem benden 5 yaş küçük adımı da başına koyarak abla diyor sırf abla demiyor..çok da umrumda aramızda sorun yok ama çok samimi değiliz halbuki kaç kere birlikte yattık:) :33:

valla benimki de benden iki yaş büyük ama bir mağazaya gideriz kardeş misiniz falan sorarlar yengem der ama normalde ismimle hitap eder bu da benim hoşuma gider ben bazen takılırım kız yengene de kahve yap bana görümcelik yapma falan derim:1: çok sorun ediyorsan ara da byle takıl ben hiç sorun etmiyorum espri mahiyetinde yapıyorum:1:

canım şimdi benim bi görümcem 34 yasında diğeri de 28 yasında ben onların geliniyim evin en küçük oğluyla evlendim.onların bana yenge demesi ne kadar tuhaf olur değil mii :52::52: senden küçük olursa yenge der büyükse isimle hitap eder bizde öyledir.ben öyle biliyorum yanii.onlar bana ismimle hitap eder bende onlara abla derim.

nasıl istiyorsa öyle hitap etsin bunun bir kuralı yoktur ki arkadaşlar yapmayın Allah aşkına...

Back
X