görümcem benden 2 yaş büyük bana nasıl hitap etmeli

Bana bu yenge ve enişte kelimeleri çok komik geliyor.
Kardeşlerim eşime abi der. K.biraderim de bana abla, yenge nasıl dilerse öyle hitap eder.
Hiç problem değil, nasıl rahat hissediyorsa öyle söylesin. Zaten ilk "yenge" dediğinde hiç üstüme alınmamıştım.:ssz:
Kendi kardeşlerim bile ismimi kullanır çoğu zaman.
Velhasılı adınızla hitap etse ne olur ki?
Saygı böyle şeylerle ölçülmemeli, mühim olan kalpler kırılmasın.:7:

Sizden iki yas büyük ve ondan yenge demesini bekliyorsunuz?Benim görümcelerimle armda 3 ve 4 yas fark var.benden kücükler ve ben onlara bana adimla hitap edin dedim.böyle daha iyi oldu benim icin.ama kaynim benden bir yas büyük.illa abi de diye israr etti.zor alistim demeye.halada tuhafima gidiyor ama erkek oldugu icin cokta fazla üzerinde durmuyorum.

alt konudaki gelin-yenge konusunu okuyunca açmadan duramadım.
görümcem benden 2 yaş büyük bana yenge demiyor ismimle hitap ediyor ben yenge demesını ısterdım.
örf ve adetlerimize gore ne demeli?

diğer konuda yazıldığına göre görümceniz size yenge demeli:1:

yenge krizi sardı forumu:27:

yaşça senden büyükse demeyebilir,fakat bazıları gelin küçük dahi olsa yenge diyor..
tercihe kalmış..
bana ne yenge, ne abla deniyor,ismimle hitabediliyor
bi sıfat yok, yani düz adım..:52::52:

ya ben napiim:9::9:
takılma çok sıfatlara..önemli olan anlaşabilmek,
yenge dese ,yerden yere vursa çok mu iyi olacak:23:

abimin eşiyle aramda 3 yaş var, büyük benden...ama ona rağmen yenge demek bana son derece anlamsız ve soğuk geldi. Amcamın ve dayımın eşlerine yenge diyorum ben, kocaman kadın onlar da... Aslında abimin eşi bir ara beklerdim yenge demeni gibi birşey dedi ama çok garip geliyor bana... resmi geliyor üstelik... bazen dışarda bahsederken, abimin eşi yengem falan diyorum ama kendisine demiyorum...
bana da yenge densin istemezdim... takılmayın siz de böyle şeylere...aranız iyi olsun kafidir...

Benim görümcem de 2 yaş büyük benden.
İsmimle hitap eder.
Bende ona ismiyle beraaber abla derim.
Ama keşke ben de başta sadece ismini söyleseymişim.:35:

Ne o öyle yenge ! .. :D Yenge demesi şart mı ? Bence yenge derse sana hakaret olur,yaşlanırsın sonra.. . :P

sizin eşiniz ne diye hitap ediyor görümcenize???

eşiniz büyük olsa evet size yenge-abla diyebilir ama siz küçüksünüz bu durumda

sizin abla demeniz gerekir mantıken!!!

ben abimin eşini çok eskiden tanırım yıllarca flört ettiler o dönemde .... abla diye alıştım ki aramız 3 yaş

evlendiler hala ..... abla derim.

sadece kızdırmak istediğim zaman yengecim benim derimm :52: :52: :52:

o da hemen bana efendim görümce der :52: :52: :52:

çok şükür ki o da bende böyle sıfatlara takılmıyoruz....canım yengem benimmmm :52: :52: :52: :52:

Sen yengesin ama aranızda sadece 2 yaş var.
Böyle şeylere takıldığınıza göre başka herşeyi halletmiş olmalısınız.
Allah dert vermesin de tabii... :6:

alt konudaki gelin-yenge konusunu okuyunca açmadan duramadım.
görümcem benden 2 yaş büyük bana yenge demiyor ismimle hitap ediyor ben yenge demesını ısterdım.
örf ve adetlerimize gore ne demeli?

hahahahahha :)))

git yaşını büyüt..ne saçma soru böylesini de ilk defa duyuyorum.. sana niye yenge desinki..

Allahım ya daha bunu bilmiyolar evleniyolar pess

Oldum olası hazetmem böyle sıfatları insan içinden nasıl geliyorsa öyle hitap etmeli nedir öyle kasmak kendini Bende 2 yaş büyük görümcekim ama asla yenge filan demem ismini bile kullanmam canım derim oda bana abla der Bir ara eltim evlendiği zaman bana sana yenge diyeceğim diye tutturmuştu benden 10 yaş büyük neymiş o evin küçük oğluyla evlenmiş :ssz: isminizle hitap edin geçin takılmayın böyle şeylere

Bütün görümcelerim benden küçük haliyle 'yenge' diyorlar.
Büyük olsalar ismimle hitap ederlerdi.Ben de onlara abla
derdim heralde.Çünkü bizim buralarda böyle söyleniyor.

Eşiniz mi büyük görümcenizden , sizden 2 yaş büyükse sizin abla demeniz gerekmiyor mu ?

Son düzenleme:
Kardeşimin eşi kendisinden 2 yaş kadar büyük. Bu halde gelinimiz benden sadece ay farkıyla küçük oluyor. Herkes görümcene abla de diye baskı yapmış, bana abla diyor kızdım tabii... Bana adımla yada içinden nasıl geliyorsa hitap etmesini istedim, yani kimseyi bu konuda zorlayamayız. Ayrıca küçük kaynım bana abla diyor, yenge kelimesi bana soğuk geliyor çünkü. Oda beni yakın gördüğü için abla demeyi tercih etti. :27:

Son düzenleme:
Örf ve adetlerimize gore ne demeli? mi :)))

Olduu birde yazılı kanun maddesi gönderelim istersen

Sen kendine nasıl hitap edilmesini istediğini söyleyemiyormusun ???

Mesafeli olmak istiyorsan çok ta samimi değilseniz arkadaşınız gibi değilse yenge de dersin

Arkadaş gibiysen samimiysen iyi anlaşıyorsan isminledir..

Bu kadar basit mevzulara konu açan arkadaşların insan ilişkileri ve diyaloglarını merak ediyorum açıkçası !!!!!!

senden 2 yaş büyük biri neden sana yenge diyecekmiş ne alakası var,benim eşimin kardeşi benden 1 yaş küçük canı isterse ismimle hitap eder istemezse yenge der hiçte takılmam dedi demedi diye,önemli olan abla kardeş olmak yenge görümce değil..

teyzem ve yengemın arsında 2 yas var bırbırlerıne ısımlerıyle hıtap edıyorlar :34:

arkadaşım nelere takılıyosun böyle.yengem benden 2 yas buyuk oldgu halde ona ismiyle hitap ediyorum.baslarda yenge diyoyordum ama o istemedi.sevmiyor yani,arkadaş gibi görmek isityorum sizi dedi,:52:yenge ne ama ya bende hiç sevmem ayrıca:27:

Görümcen senden 2 yaş büyükse sana yenge demesine gerek yok bence büyük olan o sonuçta. Benim görümcemler benden küçük olmasına ragmen ismimle hitap ediyolar. İnsanların tercihi bişey diyemezsinki. Çokda takılma böyle şeylere boşver. Büyük olan sen olsan neyse diycemde küçük oldugun halde sorun yapmanı anlayamadım.

görümcem benden 1 yaş küçük ismimle hitap eder.
o kadar da sorun değil bence ne derse desin içten severek desin yeter.

Back
X