görümcem benden 2 yaş büyük bana nasıl hitap etmeli

Allah aşkına hiç güleceğim yoktu. Sizden Büyük Görümceniz size yenge değil GELİN (!) demesi gerekiyor :ssz::ssz: :52::52:

eşim ablasına abla diyor, ben ismini söylüyorum..:35:
sadece benden 2 yaş büyük,eşimle de aralarında 1,5 yaş var
evlenmeden önce tanıştığımızdan isimle hitabettim..
evlenince abla mı diyeyim diye yarım ağızla sordum:52:
o da yok canım ismimi söyle dedi..
küçüğü de ismimle hitabeder,6 yaş büyüğüm..
geçinip gidiyoruz sıfat derdi olmadan:52:
:27:

alt konudaki gelin-yenge konusunu okuyunca açmadan duramadım.
görümcem benden 2 yaş büyük bana yenge demiyor ismimle hitap ediyor ben yenge demesını ısterdım.
örf ve adetlerimize gore ne demeli?

Eh hazır tartışıyorken bize soraydın ya arkadaşım, tüm bilirkişiler toplandıydık:37:

O gelin-yenge olayı bir konudan kalma canım, yani konu içerisinde anlam kazanıyor aradaki fark, eleştirimiz oradaki duruma yönelik ve özeldi.

Bizim orada yenge denir, ama gelin diyeni de duydum. Önemli olan arada saygı olması.

Karşılıklı konuşurken isimle hitap edilmesini ben daha doğru buluyorum, ya da abla denmesini, daha samimi geliyor ama sırf benden büyük diye başkasına tanıştırırken ya da anlatırken "bizim gelin aşağı, bizim gelin yukarı" tarzı hitaplardan ben hoşlanmam. Sen hoşlanırsan bilmem. Yöreye göre de iş değişir.

Son düzenleme:
Örf ve adetlerimize göre sana majesteleri diye hitap edip el etek öpmesi lazımdır.

Yenge amca ve dayı hanımına yakışıyor sanki daha olgun, oturaklı kişilere uygun. Abi eşi büyükte olsa abla denilebilir, daha samimi daha sıcak. Ama küçüğe yenge hiç olmaz.

konu sahibi eşin görümcenden büyük mü küçük mü?
sanki eşin abi gibi algıladım ..
abi olduğundan otomatik yenge konumuna düşüyorum, bana yenge demeli gibi bişey algılıyorum?
açıklarmısın?

Benim görümcemde benden 2 yaş büyük,ismiyle hitap ediyorum oda bana aynı..Sadece toplumda beni tanımayan oluyosa yengem diyo.

bir de şöyle düşünelim, ne mutlu ki konu sahibinin hiç derdi tasası yok.. bu yenge gelin durumlarını sorun edebiliyo... şanslısın vesselam..millet nelerin derdinde halbu ki..

Hiç unutmam bir arkadaş da " kayınvalidem 10 yaşındaki kaynıma 'abi' diyeceksin diye tutturdu " tarzında bir konu açmıştı.:27:

Son düzenleme:
Yenge kelimesini soguk buluyorum iliskiye duvar oruyor sanki. Hele sizin durumunuzda bilakis ismimle hitap et bana derim. Arkadas gibi olur iliskimiz.

Esimin ailesinde kucuklerden kimse bana yenge demez hepsine abla dedirttim. Yasitlarimsa ismimle hitap eder.

Tek sıkıntınız bu olsun. Allah başka dert vermesin inşallah.
Takılmayın bu sıfatlara bu kadar. Davranışları nasıl, önemli olan o.
İllaki takılacaksanız da sizden iki yaş büyük birinin size yenge demesi komik olmazmı. Hatta sizin ona abla demeniz lazım.
Biz kaynımla aynı yaşıtız. Kendisi bana yenge demeyi tercih etti. Ben de kendini nasıl rahat hissedecekse öyle desin dedim. Adımla da hitap edebilir dedim.
Aynı şekilde eltim de. Benden 7 yaş küçük. Ona da ister adımla hitap et ister abla de. Rahatına nasıl geliyorsa dedim.
İnanın canınızı sıkmaya değmez. :31:

görümcem benden 2 yaş büyük bana yenge demiyor ismimle hitap ediyor ben yenge demesını ısterdım.

yenge mi??? yapmayın Allah aşkına sizden 2 yaş büyük birisi size neden yenge desin...O size yenge diyecek siz ona ne diyeceksiniz??...ego tatmininden başka bişey değil...

yenge bana çok mahalle ağzı geliyor,örf adet vs yi bilemem.ismimle hitap edecek görümcem de.yenge ne ya.ben de ona görümce diyeyim çağırırken o zaman.

benim kardeşimin eşi benden 3 yaş küçük evlenirken bana sana abla dememi istermisin demişti o zaman hayır eğer abla dersen arkadaş olamayız ismimle hitap et daha samimi olur demiştim şu an 15 yıllık evliler gerçekten çok iyi arkadaşızdır sağolsun insan kendisinden küçük birisine büyükmüş gibi hitap zordur böğle birşeyi beklemeyin

ha bu arada örf adetlerimize göre size "yenge" değil "gelin" diye hitap etmesi gerekir beğenirseniz buyurun bu geleneğimizi alın....

Son düzenleme:

Tabiki isminizle hitap edecek,yenge demek biraz garip kaçmaz mı?

canım benım gorumcemde benden 4 yas buyuk yenge 1 kere demedı bende ıstıyorum ama demıyo normalde demesı gerek

görümceniz sizden büyükse neden yenge demesini bekliyorsunuz:26:

Back
X