Görümcem çocuklarını bana bırakıp gidiyor

Sorun gorumcenin 17 yasindaki kizi bebekmis gibi emanet etmesinde.
O kiz pekala okulunada gider kardesiylede ilgilenebilecek yasta.konu sahibinede goz kulak ol diyebilir.
Ben 17 yaşında olsam, yengem hamile olsa ben ona nasıl döne döne bakarım. Yerinden bile kaldırmam. Biz de abimle kedi köpek gibi birbirimizi yedik ama kendi evimizde. Bir de doğum yapsa işime gelir, yeni doğmuş bebek kuzenimi nasıl severim ben. 6 yaşındayken doğmuştu kuzenim, ben bakayım nolur diye yalvarmıştım kucağıma alayım diye koltuğa oturtup öyle vermişlerdi onu bile hatırlarım. Vallahi evin hizmetlisi gibi yenge isteğin var mı diye etrafında dolanırım. Çocuklara da bakarım evi de silerim, kahvaltı da hazırlarım.

Hamileymissin bunu onun dusunmesi lazim. Boyle insanlara da sinir oluyorum.
Direk soyleeee bosver mecbur degilsin.

Bir şey söyliyim mi, kk'daki bu tür konular benim gözümü çok açıyor üyelerle ilgili. Kim neymiş görüyorum. Ne sandıklarım ne çıkıyor... kimisine saygım artıyor, kimi tamamen gözümden düşüyor.

Geçen burada üvey anne-üvey kız çocuk konusu açıldı, o kadar çirkin yorumlara rastladım ki, o yorumları yapan isimler aklıma kazındı. Şimdi çok başka konularda bile cevabına rastlarsam rumuzuna tiksiyle baktığım, bana o konudaki cevabını hatırlatan üyeler var. Şu an bu konudaki tüm cevapları okumadım, ama okumayı düşünüyorum. Çok merak ettiğimden değil, kim neymiş görmek istiyorum çünkü. Haketmeyen (bana göre) insanlara saygı ve sempati duymak istemiyorum, aynı şekilde farketmediğim güzel insanları da farkettirsin bu konu bana.
Evet bu konu bana göre insanlık sınayan nadir konulardan biri.

Canım evet belki hamileliginden dolayı sıkıntılı olabilirsin ama bide görümcenin penceresinden bak istersen .. Bazıları koskoca kız demiş ama ben olsam bende o yasta da olsa kızımı evde tek bırakamazdım en mantiklisi kardeşim veya abime bırakırdım . Heleki bu kadın boşanmış o sıkıntıları yaşamış bi kadın kolay kolay güvenemez kimseye sana güvenmiş çocuklarını emanet edecek.. Bence hem onun hem Rabbimin gönlünü kazanırsın bakarsan..

Bu konuyu ilk gördüğümde ne gereksiz konu diye düşünmüştüm. Allahtan aklı başında yorumlar gelmeye başlamış. Ne olmuş kısa bir süre misafir edecekse onlar kendilerine bakar ama kadında zorunlu olduğu için gözü arkada kalmasın diye yengesi ve abisi ne emanet etmek istemiş. Bence iki ergen çocuk şimdiki zamanda evde bırakılamaz. Bu kadar büyütüp buraya konu açmak gereksiz. Yarın sizin çocuğunuz içinde böyle bişey olduğunda ona bırakırsınız aile içinde olması gereken normal davranışlar.

Yorumların bi çoğu o kadar acimazsiz ki... İnsan evladı yahu bunlar. Canavar degil. Kaldı ki düşmez kalkmaz bir Allah! Yarın öbür gün benim başıma bi iş gelse oğluma halası 10 gün bakmayi reddetse ben insanlık ölmüş diye üzülürüm her şeyden önce. 17 yaşında kız kalsin evde diyen var. O kızın annesinin yerine koyun kendinizi ve dün ki haberlerde yolda tacize uğrayan ve bayılan kızı düşünüp bi empati yapın hanımlar! Eşimin teyzesi köylerine gidecek ve 17 yaşına bi kızı var. Ben evde yanlız kalmasın diye onu davet ettim yarindan itibaren gelip kalacak. Konuyu okuyunca ne kaybederim dedim bi an. Ha sanmayın ki cok kolay bi hamilelik geçiriyorum. Tansiyon düşüklüğü taşikardi hipotroidi halsizlik sıkıntı ve daha bi sürü sey var. Üstelik 3 yaşında bi de çocuğum var. Gencecik kız en fazla ne kadar zarar verebilir? Faydası olur hatta. Sen pişirirsin o yıkar bulaşığı. Yok öyle işler yapmaz o dersen de eşine dersin onlar gelince daylari olarak konuşur. Yengenize destek olun durumu malum diye.

Şöyle bi bakınca diyorum ki Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin...
Allah senden razı olsun, Allah evlatlarından güldürsün seni
en büyük korkum bana bişe olursa kızım ne yapar
evet baabsı var ama benim kadar iyi bakabilir mi bakamazsa, anneannesi dedesi halası babaannesi nereye kadar benim verdiğim sevgiyi benim göstersiğim sabrı gösterebilir benim kadar ilgilenebilir ki Allah var hepsi kızımı çok seviyor her zaman yanımdalar Allah razı olsun onlardan ama korkuyorum
hele hele bu şekilde SAKIN BAKMAAAAAA yazan zihniyette insanları okudukça aklım çıkıyor daah çok korkuyorum bana bişe olacak diye :(

Allah senden razı olsun, Allah evlatlarından güldürsün seni
en büyük korkum bana bişe olursa kızım ne yapar
evet baabsı var ama benim kadar iyi bakabilir mi bakamazsa, anneannesi dedesi halası babaannesi nereye kadar benim verdiğim sevgiyi benim göstersiğim sabrı gösterebilir benim kadar ilgilenebilir ki Allah var hepsi kızımı çok seviyor her zaman yanımdalar Allah razı olsun onlardan ama korkuyorum
hele hele bu şekilde SAKIN BAKMAAAAAA yazan zihniyette insanları okudukça aklım çıkıyor daah çok korkuyorum bana bişe olacak diye :KK43:

Şimdi aklıma geliyor... Annem kalp hastası. Anjiyo olmuştu ben ve kardeşim coook küçüktük. Hatta benim hatırladığım tek görüntü annemin hastane ve penceresinden el sallamasiydi. Anjiyo sonrasi kanama olmuş hastanede kalmış bi süre. Tabi ben onu da hatırlamıyorum. 4 yaşında ben 3 yaşında kız kardeşim amcamda kaldık bi süre. Onun da o zamanlar orta okula ve ilk okula giden 3 oğlu vardı. Acaba yengeme de bizim hakkımızda bırak ne yaparsa yapsınlar diyen olmuşmudur. Acaba başıma kaldılar diye düşünmüş müdür? Kendim doğum yapacağım, gece falan acilen gitmem gerekirse halasinda kalır diyodum. Acaba bana olur derken içinden of ya demiş midir? İnsanın aklına geliyor. Çok mu duygusal bakıyoruz olaya acaba?

Ya bayanlar konu sahibesi nerede acaba? Bir fikri olan var mı?
canım konu sahibi buradaki bazı arkadaşlar gibi "ay boş ver hamilesin ya ne yaparlarsa yapsınlar" mantığında değilmiş,çocuklara bakacağım dedi.demek ki hala güzel insanlar var.Şükür.

Şimdi aklıma geliyor... Annem kalp hastası. Anjiyo olmuştu ben ve kardeşim coook küçüktük. Hatta benim hatırladığım tek görüntü annemin hastane ve penceresinden el sallamasiydi. Anjiyo sonrasi kanama olmuş hastanede kalmış bi süre. Tabi ben onu da hatırlamıyorum. 4 yaşında ben 3 yaşında kız kardeşim amcamda kaldık bi süre. Onun da o zamanlar orta okula ve ilk okula giden 3 oğlu vardı. Acaba yengeme de bizim hakkımızda bırak ne yaparsa yapsınlar diyen olmuşmudur. Acaba başıma kaldılar diye düşünmüş müdür? Kendim doğum yapacağım, gece falan acilen gitmem gerekirse halasinda kalır diyodum. Acaba bana olur derken içinden of ya demiş midir? İnsanın aklına geliyor. Çok mu duygusal bakıyoruz olaya acaba?
bilmiyorum canım duygusallık mı ama ben çok üzülüyorum böyle şeyleri okudukça ve içim sızlıyor kızımı düşündükçe, Allahım güç kuvvet sağlık versin bizlere de evlatlarımızı kimselere muhtaç bırakmasın
ya yeri gelmiş yengem bana ve abime (aramızda 1 yaş var ve biz daha 3-4 yaşlarındayken) bütün gün bakmış kendi oğlu da 4 yaşındaydı ve abim çok yaramaz bi çocukmuş ama bize en ufak kötü sözünü tavrını bilmem aksine şimdi de kızıma kendi torunu gibi ihtiyacım olduğunda bakıyor
sanıyorum ki aklından offf başıma kaldılar diye bişe geçmiyordur ya da bize hiç yansıtmıyor bilemiyorum
eskiden böyleymiş ama şimdi insanlar bencil olmuş sadece çıkar ilişkileri kalmış sadece işi düşerse iyilik yapar olmuş yazık çok yazık gerçekten
bi de görümce diye hemen kılıçları kuşanmış kk kadınları ne gerek var ya görümce diye illa kötü mü olmalı

canım konu sahibi buradaki bazı arkadaşlar gibi "ay boş ver hamilesin ya ne yaparlarsa yapsınlar" mantığında değilmiş,çocuklara bakacağım dedi.demek ki hala güzel insanlar var.Şükür.
Evet Kadesacığım. Çünkü herkesin başına böyle anlar gelebilir. İnsanoğlu birbirine hep muhtaçtır. İyi veya kötü. Bakmasına o çocuklar ve zor durumda kalan anne adına çok sevindim.

Back
X