Görümcem her şeye karışıyor ama kocam hep onu koruyor

Evet saygı duymuyor, duysa zaten ablasıyla olan bu konuşmalarını göreceğimi bile bile tamam demezdi. Ya da arasına mesafe koymasını istediğim bir akrabasını bile bile arayıp yemeğe çağırmak gibi şeylere girişmezdi.
Aralarında geçen konuşmaları okumazsanız sinir olmazsınız öyle tavsiye vermiş eşiniz bu konulara dikkat eden biriyse hatırlatmak istemiştir belki.
Sizin evinize,ilişkinize dokunduğu zaman dur dersiniz

. Belki normalde ben de bir sorun görmezdim ama daha önceden evliliğimizin ilk zamanları eve alınacak kanepe, koltuk için de köşem alın sizin oturacağınız eve daha uygun kendi evimden biliyorum diye tavsıyede bulunuyordu ilk başlarda sıkıntı etmemiştim ama sonrasında eşime belki ben köşem almam kanepe alırız onun yerine diyince eşim ise agrasif bir şekilde babamdan kanepe parası mı alayım ben demişti. Ben de zıt bişey demeden üzerini biz tamamlarız demiştim. Yani demek istediğim bu zekat konusunda olduğu gibi köşem konusunda da ilk başlarda takmıyordum ama baktım kayınbabam bile köşem demeye başladı, eşim deseniz zaten dediği şey ortada. O yüzden ben sanki onun evliliğiymişçesine onun kararlarıyla gitmekten yoruldum, bıktım.
Ban anlattığınız iki olay da son derece normal geldi. Sohbet etmiş, küçük tavsiye vermiş. İlle benim dediğim yapılsın dememiş. Eşinizin sonradan verdiği tepki eşinizle alakalı. Kadın dememiş ki köşe koltuk alınacak bu eve. Ben yazdıklarınızda görümce ile ilgili bir sıkıntı göremedim. Kardeşiyle sohbet etmiş. Kaldı ki insan komşusu ile bile yapabiliyor bu tarz sohbetleri öyle çok özel, kişisel mevzular değil.

Kısaca anlatayım hemen, ben görümcemle daha önceden de sorunlar yaşamıştım ve bu sorunları hepsini içime atmıştım, ya da tavırlarımla belli etmiştim ama açık açık hiçbir şekilde yüzüne sen niye böyle yapıyosun felan diyerek bir tartışma yaşamadık fakat bunlar bende birikti ve başka bir olayın tartışmasında bunları söyledim ve karışmamasını bu defa açık bir dille belirttim. Fakat yine kocama biraz zaman geçtikten sonra bir dini video atmış altınlarımızın zekatını vermeyle ilgili, buraya kadar normal ama altına da şöyle yazmış; 80 gramı geçince vermek gerekiyor, altınlarınızın zekatını vermeyi unutmayın, istersen sma lı çocukların standı var çarşıda oraya ver daha sevap diye yazmış. Hala karışma dememe rağmen karışmaması gerektiğini anlamıyor mu yoksa iyi niyetle mi yapıyor anlamıyorum. Kocama da demek istemiyorum çünkü hemen ne var bunda iyi niyetle düşünmüş diyeceğini biliyorum. Ne yapmalıyım ?
Açıkçası ben de abimi zamanında darlamıştım bu konuda. Yengem de benden taraftı o ayrı. Zekatını vermiyor etmiyor diye uyarıyordum. Olay sadece buysa kötü niyet görmedim.

Belki normalde ben de bir sorun görmezdim ama daha önceden evliliğimizin ilk zamanları eve alınacak kanepe, koltuk için de köşem alın sizin oturacağınız eve daha uygun kendi evimden biliyorum diye tavsıyede bulunuyordu ilk başlarda sıkıntı etmemiştim ama sonrasında eşime belki ben köşem almam kanepe laorız onun yerine diyince eşim ise agrasif bir şekilde babamdan kanepe parası mı alayım ben demişti. Ben de zıt bişey demeden üzerini biz tamamlarız demiştim. Yani demek istediğim bu zekat konusunda olduğu gibi köşem konusunda da ilk başlarda takmıyordum ama baktım kayınbabam bile köşem demeye başladı, eşim deseniz zaten dediği şey ortada. O yüzden ben sanki onun evliliğiymişçesine onun kararlarıyla gitmekten yoruldum, bıktım.
Yahu iyi de fikir vermiş. İlle de alacaksınız mı demiş sanki. Çok saçma şekilde dolmuşsunuz kıza. Kimseye fikir de mi vermeyelim tavsiyede bulunmayalım mı

Evet saygı duymuyor, duysa zaten ablasıyla olan bu konuşmalarını göreceğimi bile bile tamam demezdi. Ya da arasına mesafe koymasını istediğim bir akrabasını bile bile arayıp yemeğe çağırmak gibi şeylere girişmezdi.
Konuşmada kötü bişey yok ki 😂 kardeş onlar birbirlerinden akıl fikir alabilirler.

Diğer akraba olayı ne bilmiyorum ama uzaktan hoşlanmadığınız birini davet etmesi evet saçma. Ve size saygısı sıfır.

Bu yemeğe çaya davet etme olaylarına niye karışıyor ki?
Kendi yapsın ozaman temizliği, yemeği yada çayın yanına ikramlıkları...

İstiyorsa çağırmayı önce size sormalı. Koca da saygı cidden sıfır.

Akrabalardan önce şu kocayla sorunu çözün adama sinir oldum.

Kısaca anlatayım hemen, ben görümcemle daha önceden de sorunlar yaşamıştım ve bu sorunları hepsini içime atmıştım, ya da tavırlarımla belli etmiştim ama açık açık hiçbir şekilde yüzüne sen niye böyle yapıyosun felan diyerek bir tartışma yaşamadık fakat bunlar bende birikti ve başka bir olayın tartışmasında bunları söyledim ve karışmamasını bu defa açık bir dille belirttim. Fakat yine kocama biraz zaman geçtikten sonra bir dini video atmış altınlarımızın zekatını vermeyle ilgili, buraya kadar normal ama altına da şöyle yazmış; 80 gramı geçince vermek gerekiyor, altınlarınızın zekatını vermeyi unutmayın, istersen sma lı çocukların standı var çarşıda oraya ver daha sevap diye yazmış. Hala karışma dememe rağmen karışmaması gerektiğini anlamıyor mu yoksa iyi niyetle mi yapıyor anlamıyorum. Kocama da demek istemiyorum çünkü hemen ne var bunda iyi niyetle düşünmüş diyeceğini biliyorum. Ne yapmalıyım ?

İçine neden atıyosun? Ağzın var söylesene rahatsız olduğunu.

. Belki normalde ben de bir sorun görmezdim ama daha önceden evliliğimizin ilk zamanları eve alınacak kanepe, koltuk için de köşem alın sizin oturacağınız eve daha uygun kendi evimden biliyorum diye tavsıyede bulunuyordu ilk başlarda sıkıntı etmemiştim ama sonrasında eşime belki ben köşem almam kanepe alırız onun yerine diyince eşim ise agrasif bir şekilde babamdan kanepe parası mı alayım ben demişti. Ben de zıt bişey demeden üzerini biz tamamlarız demiştim. Yani demek istediğim bu zekat konusunda olduğu gibi köşem konusunda da ilk başlarda takmıyordum ama baktım kayınbabam bile köşem demeye başladı, eşim deseniz zaten dediği şey ortada. O yüzden ben sanki onun evliliğiymişçesine onun kararlarıyla gitmekten yoruldum, bıktım.
O zaman haklısınız.

Anlattığınız iki olayda bana normal geldi. Bizlerde diyoruz yeni evlenecek yada ev dizecek kişilere şu markayı alma biz memnun kalmadık, şu kumaş tüy topluyor falan gibi şeyler. Hatta birileri beni uyarınca hoşuma gidiyor. Düşünmek, düşünülmek güzel seyler.

Zekatınızı sma lı çocuğa verebilirsiniz diye fikir vermenin neresi kötü? Eşinizin kardeşiyle bireysel muhabbeti gayet doğal. Siz de sorunlu bir gelin gibisiniz karşı taraf için

İyide hakkaten ne var bunda?? Gorumceler hiç birşey söylemesin sizlerde alın elinize sazı çalın,iyide deseler suç,kötüde deseler suç,madem senin problemin var baştan konusacaksiniz,artık ablamı dersin ne dersin bilmem bak birbirimizin canını siktigimiz konuları konuşup anlaşalım,sonra tatsızlık çıkmasın diyecektin,kaldiki senin içine attığın konular böyle saçma sapan şeylerse söylemenin lüzumu yok yani,bu ne be yanlismi demiş kadin zakatinizi verin demiş öbür dunyanizida düşünüyor,

İyide hakkaten ne var bunda?? Gorumceler hiç birşey söylemesin sizlerde alın elinize sazı çalın,iyide deseler suç,kötüde deseler suç,madem senin problemin var baştan konusacaksiniz,artık ablamı dersin ne dersin bilmem bak birbirimizin canını siktigimiz konuları konuşup anlaşalım,sonra tatsızlık çıkmasın diyecektin,kaldiki senin içine attığın konular böyle saçma sapan şeylerse söylemenin lüzumu yok yani,bu ne be yanlismi demiş kadin zakatinizi verin demiş öbür dunyanizida düşünüyor,
Benim yukarıda da belirttiğim gibi normalde söylese hiçbir sorun yok fakat daha önce nişanlılıktan itibaren karıştığı için tek bir şey anlatınca size basit gelmesi çok normal, örneğin benim nişan organizasyonumda renk uyumu için koymak istediğim tepsiyi koydurtmadı, kendi kocasının el emeği diye yaptığı tepsiyi koydu. Zaten kocasının yaptığı tepsiyi yine kullanacaktık yüzük takarken, amacımız organizasyon uyum içinde görünsündü. Ama uzun lafın kısası ben olmaz deyince tamam diyen bir kadın değil, hayır demekle bitmiyor yani keşke hayır deyince tamam dese, haddini bilse.

Zekatınızı sma lı çocuğa verebilirsiniz diye fikir vermenin neresi kötü? Eşinizin kardeşiyle bireysel muhabbeti gayet doğal. Siz de sorunlu bir gelin gibisiniz karşı taraf için
Benim yukarıda da belirttiğim gibi normalde söylese hiçbir sorun yok fakat daha önce nişanlılıktan itibaren karıştığı için tek bir şey anlatınca size basit gelmesi çok normal, örneğin benim nişan organizasyonumda renk uyumu için koymak istediğim tepsiyi koydurtmadı, kendi kocasının el emeği diye yaptığı tepsiyi koydu. Zaten kocasının yaptığı tepsiyi yine kullanacaktık yüzük takarken, amacımız organizasyon uyum içinde görünsündü. Ama uzun lafın kısası ben olmaz deyince tamam diyen bir kadın değil, hayır demekle bitmiyor yani keşke hayır deyince tamam dese, haddini bilse.

Anlattığınız iki olayda bana normal geldi. Bizlerde diyoruz yeni evlenecek yada ev dizecek kişilere şu markayı alma biz memnun kalmadık, şu kumaş tüy topluyor falan gibi şeyler. Hatta birileri beni uyarınca hoşuma gidiyor. Düşünmek, düşünülmek güzel seyler.

Normalde nasıldır,ne yapar bilemem ama bu olay için konuşmak gerekirse çok büyük bir şey gibi gelmedi bana. Hani size dese sinirlenmenizi anlarım da kardeşine demiş. Ne niyetle dedi bilemem tabi.

Kocanız bu kadar pasifse bunu değiştirmek için radikal kararlar almıycaksanız eğer siz değişeceksiniz. Mesela etrafımdaki herkes bilir ki ben kendi bildiğimi okurum. Söylerler ama dinlemem. Görümceyi görmezden gelin. Mesaj çekiyorsa bakmayın yada görüldü atın. Yüzüne akıl vermeye kalkıyorsa bakarız diyin geçin. Yoksa Kavga ederseniz yada inatlaşırsanız durmaz. İnadına yapar. Huzuru mutsuzluktan beslenen bir görümce için bozmaya değmez.

Öncesi var bunun belli ki, bu da bardağı taşıran son damla olmuş. Off ne zannediyorlarsa kendilerini benimki de öyle, izinlerimizde yapacağımız plana bile karışır, ben de iki gün önce eşime o ablanın çok konuşan ağzını bir gün yırtacağım dedim, dayanılmaz. Valla ben bu iznimizde eğer yine ağzını açarsa herkesin içinde rencide etmeyi düşünüyorum, bilmiyorum kendimce böyle bi çözüm buldum öyleleri insan gibi konuşmaktan anlamaz , çizgimi bozmayım derdim hep ama dinsizin hakkından imansız geliyor.

Back
X