Görümcem ile ilgili fikirlerinize ihtiyacım var.

mavera110

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2021
842
254
53
Arkadaşlar Selam.
Size çok yeni yaşadığım bir olaydan bahsedeceğim. Öncelikle samimiyetle söylüyorum ki görümce diye sıfatlandırsamda evlenmeden önce veya hiçbir süreçte önyargılı olmadım ona karşı. Eşimle arasında bir yaş var ablasının. 3 apartman var aramızda evli ve çocuklu.
Her neyse ben asıl konuya geleceğim.
Görümcem kimin zaman bana övgüler yağdırıyor, kimi zamansa öyle bir surat yapıyor ki asla nedenini anlamıyorum. Ama yetişkin insanlar normalde tavrını saklar belli etmez ya, o apaçık gösteriyor asık suratını.
Böyle durumda kendime çok saygısızlık olarak görüyorum. Bu dengesizliklerine rağmen onunla muhattap olmak zorunda olmak, beni çok mutsuz ediyor. Bir ömrün nasıl geçeceğini düşünüyorum...
Eşim ablasını tanıyor tavırlarını biliyor ama asla onun hakkında bana konuşmuyor tabi. Sessiz kalıyor. Ben konuyu açsam da olumlu karşılamayacaktır birkaç kere denediğimde öyle olmadı. Ama çok yoruluyorum... Ne yapmalıyım? Nasıl etkilenmem? Bizim ömrümüzü nasıl etkiler?

Arkadaşlar Selam.
Size çok yeni yaşadığım bir olaydan bahsedeceğim. Öncelikle samimiyetle söylüyorum ki görümce diye sıfatlandırsamda evlenmeden önce veya hiçbir süreçte önyargılı olmadım ona karşı. Eşimle arasında bir yaş var ablasının. 3 apartman var aramızda evli ve çocuklu.
Her neyse ben asıl konuya geleceğim.
Görümcem kimin zaman bana övgüler yağdırıyor, kimi zamansa öyle bir surat yapıyor ki asla nedenini anlamıyorum. Ama yetişkin insanlar normalde tavrını saklar belli etmez ya, o apaçık gösteriyor asık suratını.
Böyle durumda kendime çok saygısızlık olarak görüyorum. Bu dengesizliklerine rağmen onunla muhattap olmak zorunda olmak, beni çok mutsuz ediyor. Bir ömrün nasıl geçeceğini düşünüyorum...
Eşim ablasını tanıyor tavırlarını biliyor ama asla onun hakkında bana konuşmuyor tabi. Sessiz kalıyor. Ben konuyu açsam da olumlu karşılamayacaktır birkaç kere denediğimde öyle olmadı. Ama çok yoruluyorum... Ne yapmalıyım? Nasıl etkilenmem? Bizim ömrümüzü nasıl etkiler?
Anladığım kadarıyla eşiniz ailesini biliyor ama yinede sizin laf söylemenizi istemiyor bu yüzden eşinize söyleyip eşinizle kötü olmayın hiç düşünmeyin bile mesafe koyun aranıza onu umursamayın inanin değmez umursamadigınız zaman emin olun mutlu olacaksınız.cok içinizde kalırsa da abla ne oldu yüzün düşük birşey mi oldu deyin bi kaç seferdir böyle görüyorum seni deyin.

Ya o kadar çok yapıyor ki bunu. Düşünün nikahımdan sonra annemi sildi sosyal medya hesaplarından, ben nedenini sormadım. Bir insan gelininin annesini siler mi. Yüz yüze bakacağını hiç mi düşünmedi... bir ömür nasıl görmezden gelinir.

Sizde ona yapın aynısını her daim siz iyi olursanız suratlar devam edecek 4 yıllık evliyim eşimin bekar ablası ile ablam arkadaştı o kadar yedik içtik falan ama evlenince diğer ablası ile bir olup suratlar arkamdan laflar ben tabiki saf o zamanlar her şeye gülme iyi olmaya çalışma flana ama benim eşim onları biliyor ve olumsuz konuşuyordum ben bişi demiyor haklısın falan ama kendiniz halledin surat devam ederse mesafe koyun sizde

Eşim illa ki anlıyordur ama ailesinin iletişim sorununu bildiği halde asla burnunu düşürmüyor.
Haklısınız bu kez ben de çok konuşmadım.
Hayatımda hiçbir insandan böyle dengesiz tavır görmedim. Eşim için katlanıyorum, ama o benim için katlanmazdı bunu biliyorum.

Bakın kocamla aram bozulur diye çekindiğinizden aslında görümcenizin hakettiği adımları, lafları söylemekten çekiniyorsunuz ama bi laf vardır ‘Deli deliyi görünce çomağını saklarmış’ diye çok yerinde bir atasözüdür. Siz bi delirin kocanıza da sen sessiz kalarak bana böyle davranmasına izin verdin diye çemkirin ve burnunurdan kıl aldırmayın; bakın nasıl yola geliyorlar hepbirlikte.

Bakın kocamla aram bozulur diye çekindiğinizden aslında görümcenizin hakettiği adımları, lafları söylemekten çekiniyorsunuz ama bi laf vardır ‘Deli deliyi görünce çomağını saklarmış’ diye çok yerinde bir atasözüdür. Siz bi delirin kocanıza da sen sessiz kalarak bana böyle davranmasına izin verdin diye çemkirin ve burnunurdan kıl aldırmayın; bakın nasıl yola geliyorlar hepbirlikte.
Evet bundan çekiniyorum. Çünkü öncesinde gerçekten çok sakin bir hayatım vardı hiçbir insala alıp veremediğim yoktu. Bana açık bir şey yaptığı yok surattan başka. O kadar surat asıyor ki. Yani lafı yok. Söylenen bir laf olmayınca da suratı anlatamıyorum. Eşim de görüyor biliyor ablasını. Ama dediğim gibi benle sırt sırta vermiyor. Söz duymaktan kaçıyor. Başta da dedi bana annem ablamla ilgili ne senden ne onlardan duymak istemem diye.

Evet bundan çekiniyorum. Çünkü öncesinde gerçekten çok sakin bir hayatım vardı hiçbir insala alıp veremediğim yoktu. Bana açık bir şey yaptığı yok surattan başka. O kadar surat asıyor ki. Yani lafı yok. Söylenen bir laf olmayınca da suratı anlatamıyorum. Eşim de görüyor biliyor ablasını. Ama dediğim gibi benle sırt sırta vermiyor. Söz duymaktan kaçıyor. Başta da dedi bana annem ablamla ilgili ne senden ne onlardan duymak istemem diye.
Tamam işte ablaya yürüyeceksiniz. ‘Ayşe hayırdır suratın yine sirke satıyor. Bugün yine havanda değilsin. Neyse kendini iyi hissettiğinde gelirim, bana müsade.’ ya da ‘ Ayşe kim tavuğuna kış dedi bu ne surat alınuyorum valla bana mı yoksa kızdın da haberim yok.’ veya ‘ Anne ablam hep böyle mi? Ruh hali çöküşte yine. Acaba toplaşıp bir psikolojik destek mi aldırsak? Yoksa anne bana kızgın da bana mı surat yapıyor?’. Cevaba göre 🤔 ‘Böyle günlerde beni çağırmayın aramız bozulsun istemem. Üstüme alınıyorum keyfimiz kaçmasın.’ gibi yaklaşımlar sergileyebilirsiniz. Yine eşiniz olurda anneme-ablama böyle demişsin derse yapıştırın kendi lafını, niye karışıyorsun? diye.

Aslında hakettiği cevap bunlar inanın.
Ben görmezden geldikçe yenisini yaşıyorum.
Ama insanın yapısı vardır ya bunlar hiç diyebileceğim şeyler değil, kötü değiller ama ben yapamam. O samimiyeti bile hissetmiyorum.
Ama öneriniz çok iyi tam da yeri.
Çünkü bir öyle bir böyle.

Mümkün olduğunca arayıp sormayın, görüşmeyin, biraraya geldiğinizdede görmezden gelin

Back
X