• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem in şımarık kızları:(

Biri 6 biri 4 yaşında...benim.kizimla büyüğü yaşıt..çok iyi anlasiyorlar ama buara ben simarikliklarina taktım...çocuktur mutlaka şımarık olucak ama benim kızımda aynı yasda o neden okadar simarik değil...yani birazda anne baba egitimiyle alakalı sanırım yada genetik birşey....hele küçüğü ...çocuğu resmen hırçın yetistirmisler buna şahit oluyorum çünkü cocukda birilerini cimcikleme yırtma itme huyları var ..bu durum karşısında kahkaha atıyorlar ay ne cadı bu mahfetcek herkesi diye sanki hoşlarına gidiyor..bense çok.rahatsiz oluyorum onuno hareketlerinden sevesim de gelmiyor ...çocuk beni bazen oturduğum yerden itiyor ayakariyla vurmaya çalışıyor o an ne diyecegimi bilemiyorum.sinirden...yapma kızım falan diyorum.ama dinlemiyor ...büyük kız desem sürekli kızımı yönetmek istiyor ..kızımla yemek yediklerinde kızım doydugunda yiceksin çünkü ben yiyorum diyerek bile ağladığı oldu ..hep bu tarz yönetmenler...kızım buyumuste küçülmüş gibi yawrum benim.karnim.doydu sen yiyebilirsin dedi resmen nasıl bunalmissa ...yok.aglamalar falan .geç oldu hadi kızım kuzenimle vedalas gidelim dediğinde büyük kız bana bagriyor sen git onlar dursun bizim.oyunimuzu boluyorsun falan diyor .kimsede bişey demiyor demesinde ben kendimi savunurum ama ..görümcem arada uyarsada ben kızlar yüzünden oraya gitmek istemiyorum...sanki benide pek sevmiyorlar gibi zaten buna da ayrı taktım buara ...yada bana öyle geliyor...bu kızlarla ben ömür boyu napicam büyüdükçe dhaa da simarip benim.basima sıkıntı olurlarmiki sözleriyle falan...benim ikinci kızımda yolda ...kizlarimi simarikliklarina ezerlermi ..of kafamda bir sürü soru var ..ve ciddi anlamda mutlu değilim.bu durumdan ...

Edit; kızlar bikac sene önce görümcem ve kocasıyla özellikle.kocasiyla buyukkavgam oldu şuanda hatır için gorusuyorz ..ben çocuklarına oyuzden pek tepkimi gosteremiyorum yanlış anlayacak kocası yine kavga cikcak diye ..biraz bastirildim.galiba benimde sahip çıkanim yok..ondan yani cocuklara tavrimi koyamiyorim
Görümce in şımarık yetiştirmiş canım ama neticede onlarda çocuk yüz verme biraz çekinsinler saygı her aman mıçmıçlıktan iyidir görümcenide kırmadan konuş eleştir

Sizi ve endişelerinizi anlıyorum ama çocukların dünyasında olup bitenler,olayları yorumlama şekilleri farklı biz yetişkinlerden. Bence siz de çocuğunuza fiziksel bir zarar verilmediği sürece dahil olmamaya çalışın,çocuğunuzun sosyal ortamlarla başa çıkabilme becerilerini gözlemleyin. Başka çocukları da kınamayın derim.
Mudahele etmiyorum ki ben gördüklerimi yazdım buraya niye herkes herşeye müdahale ettiğini anlamış anlamadım...hatta mudahele bile edemiyorum huysuz enişte bey yuzunden

Mudahele etmiyorum ki ben gördüklerimi yazdım buraya niye herkes herşeye müdahale ettiğini anlamış anlamadım...hatta mudahele bile edemiyorum huysuz enişte bey yuzunden
Ben yapıyorsunuz demedim fikrimi söyledim.

Benim bu tarz çocuklara hiç tahammülüm yok acaba anne olmadığım için mi diye düşünürdüm hep ama anne olup ben gibi düşünende varmış.Bence tamamen yetiştirmekle alakalı karşıda Gülen anne baba olunca çocuk ne yapsın

ne kadar abartmışsınız ya çocuk onlar adı üstünde niye bu kadar bileniyosunuz ki anlamadım anladık seninki çok akıllı uslu :Dher çocuk aynı değil karakteri huyu farklı olabiliyor yetiştirme tarzındanda kaynaklanmıyor her zaman bi ailenin iki çocuğu çok farklı olabiliyor mesela. anasını babasını sevmediğiniz ya da hoşlanmadadığınız için muhtemelen çocuklarıda benimseyemiyorsunuz ve buda çocuklara yansımış herşeyi anlıyorlar aslnda tavırları bu yüzden olabilir

Cocugum yok olmayacakta. Cocuk severım ama her cocugu degıl.
Cocuktur yapar cumlesınden nefret ederim.

Bugun arkadaslarım geldi ve cocuklarının huylarını bile bile rahat bıraktılar. Terrenyum cıcegım semazen heykelimi kırdılar.
Ve dogalgaz termostatın aparatı calısmıyor. Napıp edip kitaplığın ustunden almıslar aleti. Ellerinden aldım. O saatten beri dogalgaz devreye girmiyor.

Kırılanlar ıcın ozur bile dilemedi arkadasım.
Termostat asırı canım sıkkın 500 TL alet nerdeyse ve calısmıyor.
Su saatten sonra bırakın eve kabul etmeyi dısarıda da görusmeyı dusunmuyorum.

Sımarık cocuklar ebeveynlere tatlı gelebilir ama o kadar. Bana ona buna tatlı gelmek zorunda degıller, gelmiyorlarda.
Ama daha cok ebeveynleri tatlı gelmiyor.

Sizde o kızlarla omur boyu gorusmek zorunda degılsınız, Kocanız gitsin gorsun yegenlerını.
Onlar ego tatmin edecek diye karnı tok cocuguma zorla yemek yediremem.

Az görüşün böyle bir komşu kız vardı beni sürekli aşağılamaya çalışırdı.annem farketti anında kesti görüşmeyi hem bu kız hem annesiyle.bende saf falan değildim ama bu kız benden yaşça büyük ve çok şımarıktı.çocuğa iyi gelmiyorsa bayramda,özel günde görüşsünler yeter.bazı çocukların yapısı böyle oluyor sevmek zorunda değilsiniz.bende kimsenin çocuğunu sevmem ama sevmiyorsanız onlarında sizi sevmemesi normal.saygısız davranmalarına müsade etmeyin.

Anladığım kadarıyla sizinki tek çocuk.
Kardeşli evde itişme, kakışma, yönetme falan olağan şeylerdir.
Çünkü daima paylaşım söz konusu olduğundan, küçükler hep haylaz, yaramaz ve hırçın oluyor.
Aksi halde ona pek bir şey düşmüyor çünkü.
Büyükte de hep bir emretme, büyüklük belli etme söz konusu.
Anlattıklarınıza bakacak olursam, çocuklar şımarık değil.
Sizin çocuğunuz bir tuhaf geldi bana, içine kapanık, durumu hep idare etmeye çalışan, başkalarının fikirlerine itimat eden vs.
Bence siz buna odaklanın, çocuğunuza özgüven aşılayın.
İstemediği bir şeye tamam diyen çocuk büyümüş de küçülmüş olmuyor, aksine kaygılanan çocuk oluyor.

Görümce in şımarık yetiştirmiş canım ama neticede onlarda çocuk yüz verme biraz çekinsinler saygı her aman mıçmıçlıktan iyidir görümcenide kırmadan konuş eleştir
Aynen hep mesafeli durucam ömür boyu
ne kadar abartmışsınız ya çocuk onlar adı üstünde niye bu kadar bileniyosunuz ki anlamadım anladık seninki çok akıllı uslu :Dher çocuk aynı değil karakteri huyu farklı olabiliyor yetiştirme tarzındanda kaynaklanmıyor her zaman bi ailenin iki çocuğu çok farklı olabiliyor mesela. anasını babasını sevmediğiniz ya da hoşlanmadadığınız için muhtemelen çocuklarıda benimseyemiyorsunuz ve buda çocuklara yansımış herşeyi anlıyorlar aslnda tavırları bu yüzden olabilir
Yetiştirme tarzından değil diyorsunuz da küçük çocuk siddetvari davranışlar yaparken neden destekliyorlar ? Ahahaha cadi bu cadı mahfetcek herkesi büyüyünce tarzı laflar neden? Gayette yetiştirme tarzı...

Anladığım kadarıyla sizinki tek çocuk.
Kardeşli evde itişme, kakışma, yönetme falan olağan şeylerdir.
Çünkü daima paylaşım söz konusu olduğundan, küçükler hep haylaz, yaramaz ve hırçın oluyor.
Aksi halde ona pek bir şey düşmüyor çünkü.
Büyükte de hep bir emretme, büyüklük belli etme söz konusu.
Anlattıklarınıza bakacak olursam, çocuklar şımarık değil.
Sizin çocuğunuz bir tuhaf geldi bana, içine kapanık, durumu hep idare etmeye çalışan, başkalarının fikirlerine itimat eden vs.
Bence siz buna odaklanın, çocuğunuza özgüven aşılayın.
İstemediği bir şeye tamam diyen çocuk büyümüş de küçülmüş olmuyor, aksine kaygılanan çocuk oluyor.
Yo bende onu istemediğin şeye oyun da olsa zorlandığı da istemediğini soyle diyorum sakın kimse için istemediğin şeyi yapma diyorum sık sık dile getiriyorum yalnızken...öğretiyorum böyle şeyleri..benim kızım kurdugu cümleler bazı akıllı haraketlerinden dolayı buyukusde küçülmüş gibi onların yanında...ağzını kocaman açıp istemediği birşey olduğunda ağlamıyor çirkin çirkin...küçük çocuk hırçın olur diyorsunuz hayır efendim birini yirttiginda karşısına anası büyükleri geçip ahahaha diye gulerse o çocuk daha da yapar ...uyarilsa bidakine anasının gözünün içine bakar ne tepki vercek diye..anası guluyorsa devam eder hayır yapma derse bı durur...anlatabildim mi ...

cocugunuzla yanlizken bol bol konusup kendisini ifade etmesi,
istemedigi seyleri baskasi icin yapmamasi konusunda telkin etmelisiniz.

Benim buyuk oglumla alakali bir kac benzer durum olusmustu,
mudahele edip yetiskin olarak problemi cozebilirdik belki ama,
biz cocugumuza anlatip onu kendi problemini kendisi cozmesi konusunda yureklendirdik,
su an daha ozguvenli bir cocuk,
tabi ki kisisel ozelligi olarak hala daha icine kapanik ve utangac ama yine de eskiye nazaran kendi haklari konusunda daha bilincli.

Gorumce cocuklarina da yapacaginiz bir sey yok,
size karsi siddet gostermelerine iizin vermeyeceksiniz sadece,
sizi itmesine, vurmasina izin vermeyeceksiniz, gerekirse elini kolunu tutacaksiniz.

cocugunuz icin de duracaginiz yer onemli,
ben cok cok siddete varan gercekten basedemeyecegi bir durum olmadikca o konularda da karismamayi tercih ediyorum,
kendisini korumayi ogrensin diye.

herkesin çocuğu berbat bi sizinki iyi akıllı diyelim diye mi açtınız konuyu? görüştürmeyin görüşmeyin bu kadar şikayetçiyseniz

Back
X