• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem ve oğlum

canım hamile halinle inan seni üzmek istemiyorum ama o yavru hem senin için endişleniyordur hani ondan uzaktasın diye hem de sen yokken öyle bir muamele görüyor yani yazık o yavruya :KK43:
annen filan yok mu bu durumda gelse kalsa

Annemde de ayrı dert :( kalp hastası anjiyo oldu yeni toparlıyo. Doğumdan sonra kalacak yanımda.

Gebertirim bilmem ne yaparım diyenlere kulak asmayın bence siz. Zaten normalde de arkadaşınız olduğunuz için onu en iyi siz tanır, normal şartlarda nasıl bir insan olduğunu siz bilirsiniz. En iyisi halini iyi görmediğinizi, belki biraz psikolojik destek almasında fayda olabileceğini açıkça yüzüne söylemeniz. Eğer tavrı yine öfke olursa, işte o zaman uzak durmaktan başka bir çözüm yolu yok tabii.

Bende doğum yaptım
Bende lohusa oldum
Ama hiç bi çocuğu azarlamadım
Çocuklar kendinden küçük bebeği her zaman merak eder
Oldu olacak camdan fanusa girsin bebeğiyle, bi doğum yapan o sanki
Sizin puset kırılır diye mi kızıyo cidden, yoksa sinirini minnacık çocuklardan çıkarmaya mı alışmış orası tartışılır

Emzirme atleti denen bişey var, gömlekle beraber kullanıldığında büyükler bile göremiyor yani o derece
Ben arabada kızımı böyle emziriyorum kimseciklerde yandan bile görmüyo
3,5 yaşında çocuğa bağıracağına kendine pratik yöntemler bulsun 2-3 günlük bişey değil emzirme işi

Aynende tercuman olmuşsun diyeceklerime bizde lohusalık geçirdik yani ,
Kusura bakmasından lohusa piskoloji dinlemem 3,5 yaşındaki çocuğumun piskolojisini koca kadın bozarsa onun lohusalığınada başlarım okadar.....

kocan baksın ozaman...izin alabilir birde küçük olsun olmasın emzirirken birinin izlemesi rahatsız edici

Hastaneye o götürüyo çünkü uzak biraz. İzin aliyo ama o çocuğa hayatta bakamaz. Havalar soğuk olmasa yine götürürüm hastaneye oralarda bahçede falan oynar diycem ama gece gündüz belli olmuyo ki bu doğum işi :(

Çözüm aramaktan ziyade üzüntümü paylaşmak istiyorum. Çünkü çözüm belli, uzak durmak....

Görümcemle aramiz fena değildir. Hani öyle can ciğer de değiliz ama çocukluk arkadaşım olduğu için bi resmiyet yok aramızda. Yeri gelir kızarım yeri gelir güler geçerim, aramızda herhangi bi polemik olmadi şimdiye kadar. Aynı yaştayız. Biraz nazlı bazen de mızmız bi yapısı vardır. Gel gelelim derdime... 3 hafta önce doğum yaptı. Doğum yapana kadar sıkıntılı bi sürece gireceğinin sinyallerini veriyodu ama ben bu kadarini beklemiyodum. Sanırım lohusalik bunaliminda, bunu daha el kadar bebeginden ve benim oğlumdan çıkarıyor. Ne kadar kıyamasamda sonuçta kendi çocuğu deyip kendi yavrusuna daha 20 gunlukken bağırıp çağırmasına karışmıyorum ama bunu benim oğluma da yapıyo. Son haftalarim olduğu için sık sık doktor kontrole çağırıyor ya da bir iki kez acile gittik, bu durumlarda oğlumu kv bırakıyorum. O da hergün kızını kontrol etmek için yanına gidince oğlumu da götürüyor. Bazen diyorum anne benimkini götürmesen kız zaten sıkıntılı tahammül edemez falan diyorum ama o da mecburen götürüyor. Bu arada oğlum 3 buçuk yaşında. Tahammül edemedigi, bağırıp azarladıgi şeyler de şunlar; emzirirken çocuk merak ediyor ne yaptığına bakmak için çocuk odasına giriyomus, mutfakta bulduğu süzgeçle oynuyomus, bebeği merak edip başında dolanıyomus, bebeğin eşyalarina dokunuyomus falan filan. Tamam anlıyorum doğum zor bi olay, kimse kimsenin çocuğuna katlanmak zorunda değil ama o da senin yeğenin. Kaldı ki gezmeye gitmiyorum hastanedeyim ve orda da kv ilgileniyo oglumla.

Geçen gün yemeğe geldiler. Çocuğu emzirmek için yatak odama geçti. Arkasından oğlum da hala napiyosun diyerek gitti. Çocuk odaya girer girmek çık dışarı diye bağırdı bende gittim yanına. Çocuğumu çıkarmak için. O sırada oğlum halama kardeşimin pusetini göstericem dedi, bizim pusetimize dokundu burda diye. Yine bağırdı, bırak onu kıracaksın diye. Ben de "x, biz bu konularda çocuğu azarlamiyoruz kardeşini kıskanmasın diye" dedim. Cevap vermedi. Ama bunlar sadece örnek.

Bilmiyorum ben mi abartıyorum acaba hamilelik duygusalligiyla. Ben her şeye azarlamadigim için başkalarının çocuğumu durduk yere azarlamasi zoruma gidiyo. Uzak durmak tek çare ama şu an hastane işleri sırasında falan oğlumla kv ilgilendiği için mecburen etrafında oluyo :KK43:

Cnm bence haklı değilsiniz
Lohusa o ve o yaştaki çocuklar da rahatsız edici gerçekten
Uzak durmak en güzel çare bunun yolu yok demeyin bulursunuz eminim
Bebek biraz buyusede devam edecektir muhtemelen dokunma vurma fln diye en guzeli mesafe mesafe

Görümcenizin ilk doğumu, dolayısıyla şu anda ilk kez karşılaştığı birçok sıkıntı ile bunalıma girmiş olabilir ,
Yerinizde olsam annesi ile konuşur, destek almasını sağlarım , sizin oğlunuza da eminim ki isteyerek yapmıyordur o tavırlarını, içinde neler yaşıyor kim bilir, Allah yardımcısı olsun , insallah profesyonel destekle atlatır bu dönemi.

Gebertirim bilmem ne yaparım diyenlere kulak asmayın bence siz. Zaten normalde de arkadaşınız olduğunuz için onu en iyi siz tanır, normal şartlarda nasıl bir insan olduğunu siz bilirsiniz. En iyisi halini iyi görmediğinizi, belki biraz psikolojik destek almasında fayda olabileceğini açıkça yüzüne söylemeniz. Eğer tavrı yine öfke olursa, işte o zaman uzak durmaktan başka bir çözüm yolu yok tabii.

Söylemez miyim hiç. Ona da diyorum, kocasına da diyorum, annesine de diyorum. Tabi ki durumu normal değil. Bi insanın yüzü 20 günde hiç gülmez hiç tebessüm dahi etmez mi. İnsan 20 günlük çocuk gece ağlıyo diye yerleri yumruklar mi. Kendisi de kabul etmiyo, annesi babası da kabul etmiyo herkes gecistiriyo. Sorun da bu zaten. O da sinirini gücünün yettiğinden çıkarıyo. Korkum bunun böyle sürüp gitmesi. Çok yakın oturuyoruz ve başka problemlerimiz olmadıgi için de sık görüşürdük. Birden sen benim çocuğumu azarlıyosun deyip nasıl araya set çekilir bilmem ki :(

o sürede yine azarlasın yani çocuğu sorun yok öyle mi ? yani psikolojik destek al dicek o da ok dicek bu iki günde de sonuç alacak ve çocuğu azarlamayacak öyle mi.ya da şunu sorayım çocuğunuz var mı?

Hic bir sey kücük bir cocuga bagirmak icin sebep olamaz. Ben senin enişte olayini da hatirliyorum. Kendini ezdirme derim

Cnm bence haklı değilsiniz
Lohusa o ve o yaştaki çocuklar da rahatsız edici gerçekten
Uzak durmak en güzel çare bunun yolu yok demeyin bulursunuz eminim
Bebek biraz buyusede devam edecektir muhtemelen dokunma vurma fln diye en guzeli mesafe mesafe

Ben ona hak verdiğim nokta bu zaten. Kimse sıkıntıliyken başka bi çocuğa tahammül etmek isteyebilir. Ama o çocuk onun öz yeğeni ve ben keyfiyeten yanına bırakmıyorum. Kv bırakıyorum o da onun yanına götürüyo. Yemeğe çağıran da ben değilim emri vaki geldiler. Bana kalsa hiç yollamam çocuğumu. Ama ne bileyim, insan bi kac saat katlanamaz mi? Yine korusun bebeğini. Ben onun çocuğuna da zarar gelsin istemem. Korumak demek azarlamak demek mıdır onu bilemedim...

Görümcenizin ilk doğumu, dolayısıyla şu anda ilk kez karşılaştığı birçok sıkıntı ile bunalıma girmiş olabilir ,
Yerinizde olsam annesi ile konuşur, destek almasını sağlarım , sizin oğlunuza da eminim ki isteyerek yapmıyordur o tavırlarını, içinde neler yaşıyor kim bilir, Allah yardımcısı olsun , insallah profesyonel destekle atlatır bu dönemi.

Keşke destek almayi kabul etse bizzat ben karşılarım masrafını. Kabul et-mi-yor :( etmesi için teşvik eden de yok ki.

Benim çocuğum olsa kimsenin haklı haksız kızarak çocuğun özgüvenini kırmasını istemezdim. Ama yapacak birşey yok. Çocuk ya yaptığıda kötü birşey değil. Merak ediyor..

hayatta hiç kimse benim çocuğumdan kıymetli olamaz. mesafeyi sert koyun ve gerekirse acile bile çocuğunuzla gidin, onlara göndermeyin.
zaten kardeşi gelecek zor bir süreç geçirecek bi de hala kaprisi çekmek zorunda mı? o lohusaysa sizinki de ana kuzusu.
ayrıca lohusa depresyonunu dibine kadar yaşamış bir insanım ama ne kendi yeğenlerime ne eşimin yeğenlerine bir kez bile bağırmadım. hiçbir şey el kadar çocuğu incitmeye bahane olamaz, o kadar kötüyse gitsin tedavi olsun, kimse çekmek zorunda değil.

Hamilelik lohusalık hepsi bahane, gitsin kendi evinde geçirsin psikolojisini. Ayıp yaptığı Birde hala olacak. Canında bir parça oda senin. İnsan sevsin diye yanına getirir , ellerini sevdiriri, ayaklarına dokundurur, o küçük başına dokunmayalım halacım der. Puset dediğin nedir ki. Mal diyicem böyle insanlara da olmucak işte.

Aynen... Niye böyle yapıyosun daha 3 buçuk yaşına o mahrem bilmez ki diyorum, olsun ben utanıyorum diyo. Bilemiyorum. şu an psikolojisi normal değil belki ama böyle ne zamana kadar devam edecek bilmiyorum.
Kilitlesin kapısını o zaman
Çocuğa bağırmak çözüm mü

Ben ona hak verdiğim nokta bu zaten. Kimse sıkıntıliyken başka bi çocuğa tahammül etmek isteyebilir. Ama o çocuk onun öz yeğeni ve ben keyfiyeten yanına bırakmıyorum. Kv bırakıyorum o da onun yanına götürüyo. Yemeğe çağıran da ben değilim emri vaki geldiler. Bana kalsa hiç yollamam çocuğumu. Ama ne bileyim, insan bi kac saat katlanamaz mi? Yine korusun bebeğini. Ben onun çocuğuna da zarar gelsin istemem. Korumak demek azarlamak demek mıdır onu bilemedim...

Valla Bebek küçük pimpirikleniyor ve fazlasıyla gergin
Öyle bağırirsa bir daha ters bir bakış at ve çocuğunu al çık o anlar
Ama sizin puseti kırcak diye kizmasi saçma

ya siz bu kadını bi sosyal hizmet merkezine şikayet edin hakkında işlem başlatılsın, sosyal çalışmacı oldugum için bu konuda acayip titiziz, deli bu kadın bu kadına çocuk mocuk emanet edilmez yerleri yumrukluyormuş sinirinden yazık gunahtır o bebek ilerde öyle bir anneyle yapamaz

Alışıcak belli ki doğurmak ağır gelmiş sinir sistemini bozmuş ya da kendi çocuğu olduktan sonra yiğenide olsa kimsenin çocuğu umrunda olmuyor artık. 20 günlük bebeğini azarlayacak kadar dengesi bozulmuş eski haline dönene kadar mühlet verin sonrasında devam ediyorsa eğer önceden lohusalığına veriyordum ama artık bilerek yaptığına kanaat getirdim ben senin çocuğunu hayvan azarlıyor gibi azarlamıyorsam sende davranmicaksın bende anneyim anneliğimi çıkarttırma piyasaya dersin.

Back
X