• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem ve oğlum

Çözüm olur mu hiç. Üstelik çocuk halasindan soğuyor.
Mümkün olduğunca gönderme
Birgün birisi onun çocuğuna yapsa kıyameti koparır, kendininki altından da senin ki gümüşten mi
Sinir oldum
Bi kere yapsa sinirli anına denk geldi denir ama bunu adet haline getirmiş, puset sizin derdi ona mı kalmış

hayatta hiç kimse benim çocuğumdan kıymetli olamaz. mesafeyi sert koyun ve gerekirse acile bile çocuğunuzla gidin, onlara göndermeyin.
zaten kardeşi gelecek zor bir süreç geçirecek bi de hala kaprisi çekmek zorunda mı? o lohusaysa sizinki de ana kuzusu.
ayrıca lohusa depresyonunu dibine kadar yaşamış bir insanım ama ne kendi yeğenlerime ne eşimin yeğenlerine bir kez bile bağırmadım. hiçbir şey el kadar çocuğu incitmeye bahane olamaz, o kadar kötüyse gitsin tedavi olsun, kimse çekmek zorunda değil.
Bende ilk kez 6 ay evde kalmıştım, doğum iznim diye
Bir de yeni bebek ve gaz sancıları
Epey afalladım
Ama sinirimi başkalarından hele de minnacık yeğenimden çıkarmadım
Zor bi süreç evet ama her türlü deliliği yapıp 'lohusalık sendromu' diye kılıf uydurmamak lazım

görümcenize şu emzirirken örtülen örtülerden hediye edin
sizin evinizde çocuğu uyarma hakkının sadece babası ve sizde olduğunu söyleyin
doğum yapmış olabilir allah analı babalı büyütsün psikolojik stresteyse psikologa gitmesini önerin.

pusetini gösterecekmiş, hevesini kırmış minicik yavrunun...kıyamam ona:KK43:
konu çocuklarsa hiç kıyamıyorum..
çocuğunu mümkün olduğunca uzak tutmaya çalış..
normalde yeğenine karşı nasıldı bilmiyorum ama lohusalığı geçene kadar görüşme en azından..

Çözüm aramaktan ziyade üzüntümü paylaşmak istiyorum. Çünkü çözüm belli, uzak durmak....

Görümcemle aramiz fena değildir. Hani öyle can ciğer de değiliz ama çocukluk arkadaşım olduğu için bi resmiyet yok aramızda. Yeri gelir kızarım yeri gelir güler geçerim, aramızda herhangi bi polemik olmadi şimdiye kadar. Aynı yaştayız. Biraz nazlı bazen de mızmız bi yapısı vardır. Gel gelelim derdime... 3 hafta önce doğum yaptı. Doğum yapana kadar sıkıntılı bi sürece gireceğinin sinyallerini veriyodu ama ben bu kadarini beklemiyodum. Sanırım lohusalik bunaliminda, bunu daha el kadar bebeginden ve benim oğlumdan çıkarıyor. Ne kadar kıyamasamda sonuçta kendi çocuğu deyip kendi yavrusuna daha 20 gunlukken bağırıp çağırmasına karışmıyorum ama bunu benim oğluma da yapıyo. Son haftalarim olduğu için sık sık doktor kontrole çağırıyor ya da bir iki kez acile gittik, bu durumlarda oğlumu kv bırakıyorum. O da hergün kızını kontrol etmek için yanına gidince oğlumu da götürüyor. Bazen diyorum anne benimkini götürmesen kız zaten sıkıntılı tahammül edemez falan diyorum ama o da mecburen götürüyor. Bu arada oğlum 3 buçuk yaşında. Tahammül edemedigi, bağırıp azarladıgi şeyler de şunlar; emzirirken çocuk merak ediyor ne yaptığına bakmak için çocuk odasına giriyomus, mutfakta bulduğu süzgeçle oynuyomus, bebeği merak edip başında dolanıyomus, bebeğin eşyalarina dokunuyomus falan filan. Tamam anlıyorum doğum zor bi olay, kimse kimsenin çocuğuna katlanmak zorunda değil ama o da senin yeğenin. Kaldı ki gezmeye gitmiyorum hastanedeyim ve orda da kv ilgileniyo oglumla.

Geçen gün yemeğe geldiler. Çocuğu emzirmek için yatak odama geçti. Arkasından oğlum da hala napiyosun diyerek gitti. Çocuk odaya girer girmek çık dışarı diye bağırdı bende gittim yanına. Çocuğumu çıkarmak için. O sırada oğlum halama kardeşimin pusetini göstericem dedi, bizim pusetimize dokundu burda diye. Yine bağırdı, bırak onu kıracaksın diye. Ben de "x, biz bu konularda çocuğu azarlamiyoruz kardeşini kıskanmasın diye" dedim. Cevap vermedi. Ama bunlar sadece örnek.

Bilmiyorum ben mi abartıyorum acaba hamilelik duygusalligiyla. Ben her şeye azarlamadigim için başkalarının çocuğumu durduk yere azarlamasi zoruma gidiyo. Uzak durmak tek çare ama şu an hastane işleri sırasında falan oğlumla kv ilgilendiği için mecburen etrafında oluyo :KK43:

nasıl sabırmış sizdeki de...saçını başını yolmuş hemen girdiği bunalımdan çıkarmıştım ben onu

o sürede yine azarlasın yani çocuğu sorun yok öyle mi ? yani psikolojik destek al dicek o da ok dicek bu iki günde de sonuç alacak ve çocuğu azarlamayacak öyle mi.ya da şunu sorayım çocuğunuz var mı?

Çözemezsen uzak diyorum zaten. Az biraz sakin yahu. Ne meraklısınız asmaya kesmeye.. :KK20:

Söylemez miyim hiç. Ona da diyorum, kocasına da diyorum, annesine de diyorum. Tabi ki durumu normal değil. Bi insanın yüzü 20 günde hiç gülmez hiç tebessüm dahi etmez mi. İnsan 20 günlük çocuk gece ağlıyo diye yerleri yumruklar mi. Kendisi de kabul etmiyo, annesi babası da kabul etmiyo herkes gecistiriyo. Sorun da bu zaten. O da sinirini gücünün yettiğinden çıkarıyo. Korkum bunun böyle sürüp gitmesi. Çok yakın oturuyoruz ve başka problemlerimiz olmadıgi için de sık görüşürdük. Birden sen benim çocuğumu azarlıyosun deyip nasıl araya set çekilir bilmem ki :KK43:

Açıkça söyleyin gitsin valla. Kolay bir durum değil tabii ki ama tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır derler. Sevgiler..
:KK200:

Görumcenin davranışları fevri ve normal değil. Bakar çocuk, merak eder dokunur,bunlar sinirlenerek şeyler değil..ama madem öyle davranıyor birakmayacaksin çocuğunu..senin annen ailen uzakta mi ? Onlara bıraksan..en kötü ihtimal götur yanında eşin ilgilensin, gözünün önünde olsun çocuğun..

Yani bende dogum yaptim
Lohusa oldum
Ama öyle cocuklari azarlamayi birak
Kinseyi kirmadim azarlamadim..

Senin yerinde olsam uyarirdim durduk yere cocugu kirmasin ve azarlamasin...

Edepsizliğin modern adı lohusa depresyonu olmuş. Şımarık.
Kendine getirecek kimse yok etrafında belli herkes pışpışlıyor. Kendi doğurduğuna böyle davranan seninkine yapmış çok mu? Evet çok; kurban ederim yavrumun tırnağına onu. Bırakma sen de çocuğunu o terbiyesizin yanına.

Çözüm aramaktan ziyade üzüntümü paylaşmak istiyorum. Çünkü çözüm belli, uzak durmak....

Görümcemle aramiz fena değildir. Hani öyle can ciğer de değiliz ama çocukluk arkadaşım olduğu için bi resmiyet yok aramızda. Yeri gelir kızarım yeri gelir güler geçerim, aramızda herhangi bi polemik olmadi şimdiye kadar. Aynı yaştayız. Biraz nazlı bazen de mızmız bi yapısı vardır. Gel gelelim derdime... 3 hafta önce doğum yaptı. Doğum yapana kadar sıkıntılı bi sürece gireceğinin sinyallerini veriyodu ama ben bu kadarini beklemiyodum. Sanırım lohusalik bunaliminda, bunu daha el kadar bebeginden ve benim oğlumdan çıkarıyor. Ne kadar kıyamasamda sonuçta kendi çocuğu deyip kendi yavrusuna daha 20 gunlukken bağırıp çağırmasına karışmıyorum ama bunu benim oğluma da yapıyo. Son haftalarim olduğu için sık sık doktor kontrole çağırıyor ya da bir iki kez acile gittik, bu durumlarda oğlumu kv bırakıyorum. O da hergün kızını kontrol etmek için yanına gidince oğlumu da götürüyor. Bazen diyorum anne benimkini götürmesen kız zaten sıkıntılı tahammül edemez falan diyorum ama o da mecburen götürüyor. Bu arada oğlum 3 buçuk yaşında. Tahammül edemedigi, bağırıp azarladıgi şeyler de şunlar; emzirirken çocuk merak ediyor ne yaptığına bakmak için çocuk odasına giriyomus, mutfakta bulduğu süzgeçle oynuyomus, bebeği merak edip başında dolanıyomus, bebeğin eşyalarina dokunuyomus falan filan. Tamam anlıyorum doğum zor bi olay, kimse kimsenin çocuğuna katlanmak zorunda değil ama o da senin yeğenin. Kaldı ki gezmeye gitmiyorum hastanedeyim ve orda da kv ilgileniyo oglumla.

Geçen gün yemeğe geldiler. Çocuğu emzirmek için yatak odama geçti. Arkasından oğlum da hala napiyosun diyerek gitti. Çocuk odaya girer girmek çık dışarı diye bağırdı bende gittim yanına. Çocuğumu çıkarmak için. O sırada oğlum halama kardeşimin pusetini göstericem dedi, bizim pusetimize dokundu burda diye. Yine bağırdı, bırak onu kıracaksın diye. Ben de "x, biz bu konularda çocuğu azarlamiyoruz kardeşini kıskanmasın diye" dedim. Cevap vermedi. Ama bunlar sadece örnek.

Bilmiyorum ben mi abartıyorum acaba hamilelik duygusalligiyla. Ben her şeye azarlamadigim için başkalarının çocuğumu durduk yere azarlamasi zoruma gidiyo. Uzak durmak tek çare ama şu an hastane işleri sırasında falan oğlumla kv ilgilendiği için mecburen etrafında oluyo :KK43:
Hassas bir dönemde fakat sonuc da halasin sen bağırmaya azarlamaya hakkı yok o çocuk iyice kinlenir kuzenine karşı uygun bir dille gorumcenle konuş benimde bebeğim olacak kardeşini kıskanır bu şekilde azarlarsan konuşun bende lohusa oldum iki kez hiç böyle şeyler yaşamadım birde o kadar çok gelen giden oluyordu ki hepsinin yanında çocuk vardı muhakkak merak ediyorlar adı üstünde cocuk

Bende ilk kez 6 ay evde kalmıştım, doğum iznim diye
Bir de yeni bebek ve gaz sancıları
Epey afalladım
Ama sinirimi başkalarından hele de minnacık yeğenimden çıkarmadım
Zor bi süreç evet ama her türlü deliliği yapıp 'lohusalık sendromu' diye kılıf uydurmamak lazım

Aynen, hayatimda ilk defa evdeydim ve hamileligimin son 3 ayi yataktaydim, yuksek tansiyon nedeniyle olumden donmustum, 50 kilodan 90 kiloya cikmistim. Bebegime bisey olacak diye uyuyamiyordum, kendi goruntume bakip bakip agliyordum, tam anlamiyla kafayi yemistim. Ama kimseye hele de bir cocuga boyle davranmadim. Lohusalik falan bahane, kadin tahammulsuz.

Görumcenin davranışları fevri ve normal değil. Bakar çocuk, merak eder dokunur,bunlar sinirlenerek şeyler değil..ama madem öyle davranıyor birakmayacaksin çocuğunu..senin annen ailen uzakta mi ? Onlara bıraksan..en kötü ihtimal götur yanında eşin ilgilensin, gözünün önünde olsun çocuğun..

Annem yeni anjiyo olduğu için ilgilenemedi bu ara. Doğumdan sonra o kalacak yanımda oğluma o zaman bakacak inşallah.

Kendi 20 günlük öz çocuğuna bağırabilen birinin sizin çocuğunuza bağırması hiç şaşırtıcı değil.
Hakkı var mı derseniz asla yok.

Oglunu yaninda gotur, benim kimsem yoktu birakcak, kizim hep bizleydi hamilelik boyunca, hatta ultrasona girerken elimi tutardi, anne ben gelip senin elini tutuyordun der hala.

Back
X