• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem

aktivitelerinize onu da davet etseniz bi süre.
mesela alışveriş, avm gezme gibi.
avm bazen davet ediyoruz. ama bu aralar hep ev için alış verişler oluyor. kalabalık olunca da benim kafam dönüyor, nişanlımın da öyle. e bazen tartışıyoruz o iyi bu iyi gibilerinden. bunu ne kardeşim ne onun kardeşi görsün istemiyoruz. nişanlımla ortak kararımız bu. kararı değiştirsek mi ki?

bunu hiç düşünmemiştim. kardeşimle birlikte ne kadar vakit geçiriyorsak, onunla da o kadar. ayrımcılık yok yani. ama kız kardeşim oldukça açık ve nettir. ee enişte bizi ne zaman gezdireceksiniz diye sorar. :KK48: görümcem öyle beklediklerini söylüyor gibime gelmiyor. en azından ben hiç görmedim. annesi de frenliyor olabilir.

bazi insanlarin sessizligi iyiligindendir ama cogunlukla sessiz insanlarin sessizligi sinsiliginden malesef
Senin konun bastan asagi iyi niyetinden, Rabbimden dilerim insallah hicbirzaman hayal kirikligina ugramassin canim
cok iyi niyetlisin ama bosver boyle kalsin su an mesafeniz tam olmasi gerektigi gibi

eskiden baskasi bana boyle yorum yapsa, aman kendisi soguk ve fesat biri demek ki ben samimi olurum cokta iyi anlasirim derdim ama insan zamanla goruyor
her denileni yap demiyorum ama aklinda bulunsun

avm bazen davet ediyoruz. ama bu aralar hep ev için alış verişler oluyor. kalabalık olunca da benim kafam dönüyor, nişanlımın da öyle. e bazen tartışıyoruz o iyi bu iyi gibilerinden. bunu ne kardeşim ne onun kardeşi görsün istemiyoruz. nişanlımla ortak kararımız bu. kararı değiştirsek mi ki?

hmm.ozaman sinema vs davet edin.
evet alışverişte ikiniz olun, daha seri olur.

bence hiç nişanlına söyleme.başbaşa geçirebildiğiniz kısıtlı zamanlara onu da ortak etmek isteyebilir beli.varsa bir derdi kendi halletsin.

Abisiyle alışverişe çıkarken arkasından gözlerini mi siliyor? :KK57:

Junior kaynana bağıra bağıra geliyor valla.

Kız kardeşiyle dialog kurun ve sizi tanımasını sağlayın. İlişkileri zarar görecek diye düşünüyor bile olabilir.Endişelerinin yersiz olduğunu gösterin. Zamanla sizi de abisi kadar sevecektir bu kadar ince düşündüğünüzü gördüğüm için sizi tanımadan buna emin oldum. Abisiyle de konuşun.Muhtemelen düğün arifesi yoğunluğundan her zaman gösterdiği ilgisini gösteremediği için azaldığını düşünmüş bile olabilir.Hem abisi daha iyi tanıyordur kardeşini.Size fikir verebilir.

sizi kıskandığını zannetmiyorum öyle olsa size laf sokma abisini size karşı doldurma telaşında olurdu.

Sizlik bir durum yok.
Nişanlınız kardeşiyle daha fazla zaman geöirmeye özen göstersin.
Bazı akşamlar yalnızca ikisi kahve içmeye çıksın, beraber aktiviteler yapsınlar.
Böylece ağabeyinin elinden alınmışlık gibi bir durumu olmadığını, hayatı boyunca onların kardeş olmalarına kimsenin mani olamayacağını anlamış olur.
Aynı şekilde siz de özel zaman geçirebilirsiniz görümcenizle.

Kıskanan insan bu kızın davrandığı gibi davranmaz. Sadece abisinin evden gideceğine üzülüyordur, belki abisiyle zaman geçirmek istiyordur. Senin kafana takacağın bir şey yok burada.

alışır boşver. nişanlına söyleyip de bütü boş vakitlerini onunla geçirmesini mi sağlamak istiyosun bence eşin ailesine kardeşlerine ne kadar uzaksan o kadar iyi evlenince bunu göreceksin.. en ufak bir yüz vermede hayatınıza dahil olmaya çalışırlar

kızlar bu konuyu annemle de konuştum. annem bence sen olaya dahil olma. eğer abisiyle yeterince yakınsa biraz daha fazla zaman geçirmek istediğini söyleyebilir. veya sadece abisi artık evden ayrılacağı için üzülüyordur dedi. ben de ne nişanlıma, ne k.valideme, ne de görümceme farklı bir şey sormamaya, söylememeye karar verdim. kendi davranışlarımı gözden geçiriyorum, benlik bir durum yok gerçekten. ayy o artık benimmm gibi ne bir davranışım ne de sözüm yok. toplum içinde aşkımlı canım cicimli söz bile etmeyiz. hani gözüne batsa. gerçi bu göze batmasın diye değil, kızgınlık ve kırgınlıklarımızı nasıl özele saklıyorsak, sevgi sözcüklerini de özele saklamayı sevdiğimiz için. sizler de genelde benlik bir durum olmadığını söylemişiniz içim rahatladı. hepinize çok teşekkür ederim:KK51:

evet ağlıyordu. abartılı hiç bir hareketi yok, kız kıskanmasını içinde yaşıyor gibi. zaten sessiz sakin bir kız. benden biraz uzaklaştı gibi. gelip hoş geldin abla diyor, sonra annesi seslendiğinde güle güle diyor. üzülüyorum haline. ama ne yapabilirim hiç fikrim yok. aklıma gelenleri yapıyoruz, onları da gezdiriyoruz vs. ama tek onu götürürsek k.kardeşim de bozulur. kız kardeşim içine kapanık da değildir, eniştesine pat diye söyler yani. abisi onunla tek çıksa, tek pazarı var. bilemedim kısaca

Hiç bulaşma bence nisanlina da söyleme sakın ne yasarsa yaşasın içinde bak başına bela alırsın sonra

İyi davran ablalik yap ayrı gezme fln gündeme getirirsen seni hiç kabullenemez

Belki o gün canı çok sıkılıyor sizinde onu davet edeceğini ümit ediyordu. Bence arayın kızı ben doğrumu gördüm üzüldünmu. Zaten çok sıkıcı işlerle ugraşacağımız için davette bulunmadım. Sen ne hissediyorsan benim kardesimde hissediyor biliyorsun ikinizlede ayrıca dışarı çıkıyoruz. İkinizi de seviyoruz diyin. Bence böyle ablaca bir yaklaşım hoşuna gider.

Çok yakın bir kız arkadaşım yaşı 25 olmasına rağmen abisi sözlendiğinde nişanlandığında evlendiğinde kıskançlığın hat safhalarını yaşıyordu. Abisi ve eşi 29 yaşındalar bu arada. Hatta annesini babasını bile abisinin eşinden kıskanıyordu ve bunları kendi anlatıyordu istemediğini vs. Ama karşısındaki insan bunları bile bile ona o kadar iyi ki davranıyordu ki zamanla bu durumu aştılar ve arkadaşım onu ablası olarak görmye başladı ve yaptıklarından çok pişman şimdi aşırı çok seviyor x ablam şöyle iyi böyle iyi bana sabretti vs. diye anlatıyor :) umarım sizde abla kardeş gibi olursunuz, mutluluklar :)

kızlar kendi kız kardeşimle yaşıt bir görümcem var. 17 yaşındalar. bu aralar abisini benden kıskandığını hissediyorum. laf sokan, ara bozmaya çalışan bir kız değil. kendi halinde, daha çok okuluyla haşır neşir bir kız.

genelde h.sonları pazar günü nişanlım sabah kahvaltısına bize geliyor. sonra birlikte çıkıp k.validemleri ziyaret edip, sonra da ev hazırlıkları için geziyoruz. eşya bakıyoruz, evin tadilatı için gerekli malzemeleri seçiyoruz vs.

h.sonları bu zorunlu gezmelerimize ne benim benim ailemden, ne nişanlımın ailesinden kimse gelmiyor.

bir kaç hafta önce bizi geçirdikten sonra, görümcemin balkondan arkamızdan baktığını gördüm. gözlerini sildi ve benim baktığımı görünce içeriye kaçtı.

abisine çok düşkün. kız kardeşim de aynen bana düşkün. bazen iki kızı alıp sosyal aktivitelerde de bulunuyoruz. yani o yaş grubunun sevdiği şarkıcıların geldiği yerlere götürüyoruz vs. kız kardeşime bu kadarı yetiyor. ama görümceme sanki yetmiyor. hatta bizimle tek olmak istediğini de farkediyorum. ya da abisiyle tek. bunu da anlayabiliyorum ama ikimiz de çalıştığımız için birbirimize ve yeni kuracağımız yuvaya ayırabildiğimiz zaman da kısıtlı. evdeki ilişkilerini elbette bilemiyorum. nişanlım bu konuda bana bir şey söylemiyor, hatta kardeşinin bu ruh halinden pek de haberdar gibi değil. kendisine çıtlatmalı mıyım, yoksa aralarına hiç girmemeli miyim?

abim ya da erkek kardeşim yok. farklı cinsiyetteki kardeşlerin ilişkileri hakkında bilgim de yok. bağlanmaları nasıldır hiç bilmiyorum. kızı ben üzdüğümü zannetmiyorum. ama kız üzülüyor işte. abisine abartılı sevgi gösterileri vs yok. bu durumu aşması bizim açımızdan da iyi olur sanki. yanlış şeyler yapıp da kızı kendime düşman etmek istemiyorum. neler önerirsiniz?

Bunlar normal nisanlinla konus durumu guzel bir dille anlat. Ilgisina alakasina daha dikkat etsin. Olur boyle seyler bizdede oldu aştık mı bazen :)

Oncelikle nisanlina bahset bu durumdan bir derdimi var acaba ne yapmalıyız diye sonralarda sen görümcen ile yanlız dışarı çık gezin tozun is cikisi bir yemek mesela zamanla böyle yaparsan sana da alışır ve rahat olur sana yenge değil abla gözüyle bakmasını sağla sende ona görümce değil kardes gözüyle bakmaya calis.. Ayrıca yaş itibari ile hala ergenlik durumları yaşıyor olabilir böyle olmasi çok normal yenge değil abla ol.

Kesinlikle söyleyip dikkatini ona yönlendirme. Söylesen nisanlin hep aman kardeşim üzülür, aman o da gelsin, daha evkenmeden ona sözler vermeye başlar gelir bizimle de kalırsın gibisinden, onun yanında sana farlı davranır.Olduğu gibi kalsın. Benim gorümcem eşimden 2 benden 6 yaş büyük eşimle benim yanyana fotomuza tahammül edemez. Allahtan farklı şehirdeyim.

Gorumce diyesim gelmedi :)
Daha küçük içine kapanık belli ki. Konuşmaya kalksaniz ağlar anlayamaz ki derdini. Evde bahsediliyorsa abisi evlenecek ayrı eve gidecek falan üzülüyordur. Bence tatlı dille konuşmayı deneyebilirsiniz.

belki önceden abisiyle hafta sonları falan geziyorlardı ve siz glince durum değişmiş olabilr.ona anlayışla yaklaş. ufak hdiyeler alabilirsin.şu evin işlerini halledelim daha birlikte çok gezicez falan diyerek gönlünü al.ama aralarındaki ilişkiye direkt müdahal etme

Back
X