Görümceme gizli para vermiş ! Ne yapmalıyım yardım ?

duvarklima

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2011
109
4
46
İstanbul
Eşim görümceme kredi kartını vermiş. O da 2 gün üstüste toplam 600 tl nakit çekmiş. Hesabımızda para var ama benim vermeyeceğimi düşündüğünden kredi kartından para çektirmiş. Ben de bunu öğrendim ve bugün söyledim kendisine. Bana cevabı başta bilmiyorum haberim yok aalla alla nasıl olur şeklinde oldu. sonra kimden öğrendiğimi sordu. ben de söylemedim çünkü extreleri takip etmiştim. o takip edemeyeceğimi sanıyordu. sonra beni dedektif olmakla suçlayıp bağırıp çağırıp evden çıktı. sen bana o parayı açıklayamaya o zaman görürsün dedim. 1 saat sonra geldi yalanını uydurmuştu.

ihtiyacı olan birine verdim dedi. bana kim olduğunu ve neden olduğunu söyleyeceksin dedim doğru şekilde. gizli vermen doğpru değil bana birinin ihtiyacı var desen ben de onay verirdim dedim. bu sefer seni ilgilendirmez ben kazanıyorum benim param demeye başladı. ben de bir süredir - 1 sene - bebeğimi büyütmek için evdeydim bu ara iş arıyordum girmek üzereyim kısmetse. ben de o para evin parası bana da sorman lazımdı dedim . sen kimsin sana sorucam ağa mısın sen filan demeye başladı. o zaman kime verdiysen git onun yanına yerleş dedim. tamam aç mahkemeyi dedi ben de görüceksin açıyorum dedim. şimdi gitti yattı . aramızda zaten geçimsizlik var
1,5 yaşında kızım var , boşamayı düşünüyorum. sadece bu olay değil aslında birçok şeyde anlaşamıyoruz. bu olaya ne diyorsunuz ? yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Eşim görümceme kredi kartını vermiş. O da 2 gün üstüste toplam 600 tl nakit çekmiş. Hesabımızda para var ama benim vermeyeceğimi düşündüğünden kredi kartından para çektirmiş. Ben de bunu öğrendim ve bugün söyledim kendisine. Bana cevabı başta bilmiyorum haberim yok aalla alla nasıl olur şeklinde oldu. sonra kimden öğrendiğimi sordu. ben de söylemedim çünkü extreleri takip etmiştim. o takip edemeyeceğimi sanıyordu. sonra beni dedektif olmakla suçlayıp bağırıp çağırıp evden çıktı. sen bana o parayı açıklayamaya o zaman görürsün dedim. 1 saat sonra geldi yalanını uydurmuştu.

ihtiyacı olan birine verdim dedi. bana kim olduğunu ve neden olduğunu söyleyeceksin dedim doğru şekilde. gizli vermen doğpru değil bana birinin ihtiyacı var desen ben de onay verirdim dedim. bu sefer seni ilgilendirmez ben kazanıyorum benim param demeye başladı. ben de bir süredir - 1 sene - bebeğimi büyütmek için evdeydim bu ara iş arıyordum girmek üzereyim kısmetse. ben de o para evin parası bana da sorman lazımdı dedim . sen kimsin sana sorucam ağa mısın sen filan demeye başladı. o zaman kime verdiysen git onun yanına yerleş dedim. tamam aç mahkemeyi dedi ben de görüceksin açıyorum dedim. şimdi gitti yattı . aramızda zaten geçimsizlik var
1,5 yaşında kızım var , boşamayı düşünüyorum. sadece bu olay değil aslında birçok şeyde anlaşamıyoruz. bu olaya ne diyorsunuz ? yorumlarınızı bekliyorum.

Neden görümcene para verdiğini senden salıyor? Görümcenle aranda sorun mu var? Yada seni çok baskın görüyorda kendi kafasına göre bişeyler yapıp kendini mi ispatlıyor aklınca? Diğer sorunlarınızı bilmiyorum ama 600 lira için boşanacak mısın?

Görümcem kızım doğduğunda doğuma gelmek yerine tatile çıkmış bir zat. Kayınvalidemle aynı evdeler bekar kendisi. O dönem ben kayınvalideme sitem etmiştim o da kızını doldurmuş gelip ben lohusayken evde olay çıkarmıştı pislik görümcem. Sonra barıştık görüşüyoruz nadiren ama eşim onunla çok samimi ve görümcem işten ayrılmış muhtemelen kovuldu bunu benden saklıyorlar kompleksli olduğu için diye düşünüyorum. Eşime neden saklıyorsunuz dediğimde bilmiyorum belki işe girmiştir ben de takip etmedim filan diyor o da kızkardeşini koruyor. Eşim ailesine bana olduğundan daha düşkün gelişmemiş bir kişilik. Dolayısı ile bu para işini benden gizli yapmasının nedeni bu olsa gerek. Ama şu da var eşimi baskı altına girip yalana başvurmuş olarak düşünmeyin çünkü normalde de malesef bu tip hareketleri oluyor.

Siz şu an çalışmıyor olsanız bile hatta hiç çalışmanız bile eşinizin bu konuda bir fikir almasa bile size söylemesi gerekirdi diye düşünüyorum. Parayı vermesi değil de siz sorunca verdiği cevaplara takıldım. Sanki siz sürekli baskı kurmuşsunuz da o yüzden gizli saklı yapıyor sonra da üste çıkmaya çalışıyor gibi. Yanlış anlamayın siz baskı yapıyorsunuz demiyorum yada öyle düşünmüyorum, büyük ihtimalle eşinize görümceniz tarafından aşılanan şeylerin sonucu bu. Görümceniz aman karına söyleme duyarsa kıyameti koparır, kardeşine destek olmak için ondan izin mi isteyeceksin gibi sözler söylemiştir gibi geldi bana. Bunlar yazdıklarınızı okuyunca aklıma gelenler, lütfen bunlara takılıp görümcem arkamdan şunu mu diyor bunu mu diyor diye kuruntu yapmayın ama. Farklı bir taktik uygulasınız, mesela sakin ve normal bir konuşma ortamında eşinize ben kime borç verdiğinin peşinde değilim ama paramız varken keşke kredi karındna çekmeseydin de faiz olmasaydı, hem biraz kırıldım sana, bana güvenmiyormuşsun gibi geldi tarzında yumuşaklıkla konuşsanız nasıl olur

Eşinizin sizden habersiz para vermesi,görümcenizin siz lohusayken evde olay çıkarması vs. bunlar hiç hoş şeyler değil tıpkı sizin görümcenize "pislik" demeniz gibi.

Eleştirirken,eleştirilecek noktaya gelmemek,haklıyken,haksız duruma düşmemek çok önemli.

O nedenle kendinizi ifade ederken daha sakin olmanızı,seçtiğiniz kelimeler konusunda daha dikkatli olmanızı öneririm.

1,5 yaşında kızınız varmış,Allah bağışlasın.Dilerim hersey yoluna girer.

Siz şu an çalışmıyor olsanız bile hatta hiç çalışmanız bile eşinizin bu konuda bir fikir almasa bile size söylemesi gerekirdi diye düşünüyorum. Parayı vermesi değil de siz sorunca verdiği cevaplara takıldım. Sanki siz sürekli baskı kurmuşsunuz da o yüzden gizli saklı yapıyor sonra da üste çıkmaya çalışıyor gibi. Yanlış anlamayın siz baskı yapıyorsunuz demiyorum yada öyle düşünmüyorum, büyük ihtimalle eşinize görümceniz tarafından aşılanan şeylerin sonucu bu. Görümceniz aman karına söyleme duyarsa kıyameti koparır, kardeşine destek olmak için ondan izin mi isteyeceksin gibi sözler söylemiştir gibi geldi bana. Bunlar yazdıklarınızı okuyunca aklıma gelenler, lütfen bunlara takılıp görümcem arkamdan şunu mu diyor bunu mu diyor diye kuruntu yapmayın ama. Farklı bir taktik uygulasınız, mesela sakin ve normal bir konuşma ortamında eşinize ben kime borç verdiğinin peşinde değilim ama paramız varken keşke kredi karındna çekmeseydin de faiz olmasaydı, hem biraz kırıldım sana, bana güvenmiyormuşsun gibi geldi tarzında yumuşaklıkla konuşsanız nasıl olur

Baskı kurmak derken tabi ki evdeki çocuğun rızkını 3. şahıslara vermesine razı gelmem. Bu çocuğun geleceğini düşüneceği yerde, sırf kibarlık olsun diye ona buna yardım yapması doğru değil. Özellikle de bana sormadan gizli şekilde yapması hiç doğru değil. Bir de görümcemin ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum, son derece savruk birisidir yıllarca çalışıp 5 kuruş biriktireceğine en marka şeyleri giyme derdinde olan birisi. Şimdi onun sıkıntısını ben mi çekeceğim yani. Ayrıca eşimin borç olarak verdiğini de düşünmüyorum. Temelli verdi bence.

Görümcemin hakkımda konuştuğunu sanmıyorum çünkü akıllı bir kız. Bu tip dolduruşlardan erkeklerin hoşlanmayacağını bilir sadece yeri geldiğinde lafı koyar benimle ilgili. Sülalece taktikçi bunlar çünkü. Açıkçası dediğiniz gibi yapmak olayın giderek daha da şiddetlenmesine neden olur. Yani eşim artık aylık bağlar kardeşine. Yani verdikçe üste çıkan tiplerden çünkü eşim. :(

Eşinizin sizden habersiz para vermesi,görümcenizin siz lohusayken evde olay çıkarması vs. bunlar hiç hoş şeyler değil tıpkı sizin görümcenize "pislik" demeniz gibi.

Eleştirirken,eleştirilecek noktaya gelmemek,haklıyken,haksız duruma düşmemek çok önemli.

O nedenle kendinizi ifade ederken daha sakin olmanızı,seçtiğiniz kelimeler konusunda daha dikkatli olmanızı öneririm.

1,5 yaşında kızınız varmış,Allah bağışlasın.Dilerim hersey yoluna girer.

Şu an sinirli olduğumdan o ifadeyi kullandım ve son derece de arkasındayım. Buraya beni eleştirin diye yazmıyorum fikirlerinizi bekliyorum. Yoksa görümceme istediğim şekilde hitap etme hakkına sahibim şu aşamada. Bırakın da evliliğin başından beri yuvayı yıkmaya uğraşan hayatıma zarar veren birini bu şekilde itham edeyim , bence az bile.

Ama bu şekilde de bir sonuca varamazsın, eşin daha çok hiddetleniyor. Esasında o paranın geleceğine ben de inanmıyorum ama en azından önceden haberin olması için biraz ortamı yumuşatabilirsin. 600 lira ile başlayıp çok daha büyük miktrlarla devam edebilir bu. Ve zararı gene size dokunur

1,5 yaşında bir kızın var.sadece bu olay yüzünden evlilik bitmemeli diye düşünüyorum.bunun dışında eşinizle problemleriniz çok mu?ne gibi konularda sıkıntı yaşıyosunuz?

Of kızlar sadece bu konu değil aslında 1 senedir aramız çok bozuk . Eşimin beni sevmediğini düşünüyorum. O kadar belli ediyor ki yapmacık hareketleri. Arada seviyormuş gibi davranmaları. Belki biraz seviyor ama değer vermediği kesin. Ben de çok soğudum artık katlanamıyorum. 6 aydır çocuktan dolayı da ayrı odalarda yatıyoruz, şimdi yanlış yapmışsın diyeceksiniz ama odaya geçen oydu. İşe giderken vs. zor oluyor derken artık yanıma gelsin istemiyorum. Aramızda tek tük de olsa hala cinsellik var ama ondan da soğudum.

Şu anda sırf çocuktan ayrı kalmamak için o da boşanmaya yanaşmıyor bence.

Çocuğumuz 1,5 yaşında, ileride ayrılmaya kalksam velayet sorunu olur mu bilen var mı ?

öncelikle sunu solemek ısterım hiiiiiiiiççç canını sıkma .. ben senın yasadıklarına benzer seyler yasadım lakinn sustum sustum sonra kocamın gırtlagını sıktım su anda hamıleyım ve kocamı esır edıyorummm .. ona bana doktürdüğü gozyaslarını fitil fitil burnundan getırdım ....

Of kızlar sadece bu konu değil aslında 1 senedir aramız çok bozuk . Eşimin beni sevmediğini düşünüyorum. O kadar belli ediyor ki yapmacık hareketleri. Arada seviyormuş gibi davranmaları. Belki biraz seviyor ama değer vermediği kesin. Ben de çok soğudum artık katlanamıyorum. 6 aydır çocuktan dolayı da ayrı odalarda yatıyoruz, şimdi yanlış yapmışsın diyeceksiniz ama odaya geçen oydu. İşe giderken vs. zor oluyor derken artık yanıma gelsin istemiyorum. Aramızda tek tük de olsa hala cinsellik var ama ondan da soğudum.

Şu anda sırf çocuktan ayrı kalmamak için o da boşanmaya yanaşmıyor ve bunu bana açıkça soylemişti bir kez kavgada evden git dediğimde.

Çocuğumuz 1,5 yaşında, ileride ayrılmaya kalksam velayet sorunu olur mu bilen var mı ?

Şu anda sırf çocuktan ayrı kalmamak için o da boşanmaya yanaşmıyor ve bunu bana açıkça soylemişti bir kez kavgada evden git dediğimde.

cnım cocugun ne kadar kucuk olursa olsun .. maddı olarak kımın kanuni geliri varsa hakim cocugu maddı manevi zarara ugratmamak ıcın esıne verebılır..

Bence bunları düşünmen için erken. Zor bir dönem geçiriyorsunuz, kötü olaylardan dolayı kötümser bakıyorsun. Ve kavga sırasında evden git yada boşanalım tarzı sözlerin yangına körükle gitmekten başka bir işe yaramadığını düşünüyorum. Gereksiz konularla kafanı bulandırma ve unutma öfke ile kalkan zarar ile oturur. Biraz sakinleş.

boşnmak resmi bir işlemdir biliyorsun bu işlemin de dönüşü olmaz olsa da tadı olmaz zaten o yüzden derim ki bir süre ayrı yaşayın en az 6 ay sonrasında oturun karar verin gerçekten yokluğunuz birbirinize bişey ifade etmemiş ise boşanırsınız ama şunu unutmayın ki sıcak bir yuva en çok özlenen şeydir hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

boşnmak resmi bir işlemdir biliyorsun bu işlemin de dönüşü olmaz olsa da tadı olmaz zaten o yüzden derim ki bir süre ayrı yaşayın en az 6 ay sonrasında oturun karar verin gerçekten yokluğunuz birbirinize bişey ifade etmemiş ise boşanırsınız ama şunu unutmayın ki sıcak bir yuva en çok özlenen şeydir hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Aslında bu bana da mantıklı geliyor eşim ev bulsa belki yakınlarda da olabilir çocuğumuza yakın olur hem. Arada gelir eve birlikte vakit geçirirler haftada 1-2 gün mesela. Sonrasında diğer günler kendi evinde olsa. Bunu yapabiliriz ama ya aileler böyle bir saçmalık olmaz diye düşünüp üstümüze çullanacaklar.

İşte bizde bu sıcak yuva olayı 2 gün varsa 3 gün yok . Eşim sürekli kendisini benimle kıyaslıyor. Sen onu yaptın ben de bunu yapayım sen onu aldın ben bunu alayım sen buna gittin ben de buna gideyim . Sürekli benimle yarışıyor, sanki rakibiyim karısı değilim. Bunu annem de farketmiş senle yarışıyor diyor. Anlamıyorum ben bunu.

İşte bizde bu sıcak yuva olayı 2 gün varsa 3 gün yok . Eşim sürekli kendisini benimle kıyaslıyor. Sen onu yaptın ben de bunu yapayım sen onu aldın ben bunu alayım sen buna gittin ben de buna gideyim . Sürekli benimle yarışıyor, sanki rakibiyim karısı değilim. Bunu annem de farketmiş senle yarışıyor diyor. Anlamıyorum ben bunu.

o zaman kompleksli bir insan aile danışmanına gidin o zaman

Back
X