Görümceme gizli para vermiş ! Ne yapmalıyım yardım ?

bana göre eşinizde eziklik.var.oturduğunuz ev sizinmiş,anladığım kadarıyla sert mizaçlı birisiniz.bu da eşinizi eziyor.üstelik evden de kovmuşsunuz:34:

Mevzu ailesi ise ve bahsettiğiniz tutumu sergiliyorsa yapılabilecek en güzel şey soğuk kanlı olup bir kere darbe almasını sağlamak birgün ucunun kendisine dokunduğunu anlıycak.ozman iş işten geçmiş olur demeyin hiiç bişicik olmuyor kimisi ne böyle dank ediyor benimkine olduğu gibi.Yıkmayın yuvayı derim gelip geçici bunlar ; bir dönem olarak düşünün.En büyük hata yatağı ayırmak ..Benimkide yapıyordu bir zmanlar en son annesine dedim yatağına sahip çıkamayan adamdan karısına çocuğuna hayır gelirmi diye sonmuş iletmiş muhterem kayınvalideciğim ..ahlaksızlık olmadığı sürecede ne olursa olsun en son ayrılacak şeydir yatak ..İnsan soğuyo zaten bikere.Şans verin ona yumuşak davranın alta kaçarak söyleyin sözünüzü..İnşallah düzelir dualarım sizinle

Ya gerçekten ne kadar düşüncesiz oluyor bu insanlar...eşiniz çekip vermek istese bile görümce kabul etmemeli bence çünkü abisinin evi var çoluğu çocuğu var.hem de bekarmış görümceniz..evli olsa bile yakışık almaz çünkü eşinin gücüne gider en başta...anası babası varken evli abiden para almak da neyin nesi anlayamıyorum...bütün aile erkek evlatlar,abiler,erkek kardeşler bekarken onlardan geçindiği için evlendikten sonra da değirmenin suyu devam etsin istiyor....benim görümcem de yapar zaman zaman aynısını ve bekarr benmkide...eşimin çalıştığı yere gdp gdp 5 10 20 ne kadar verirse isteyip durmuş hem de kendisi de çalıştığı halde..tamam birşey değil ama beş on yirmi derken yekün oluşturuyor....belki bizede yetmiyor değil mi bu ne düşüncesizlik..bize gelirken aldığı şeyleri fazlasıyla çıkarmış oldu böylece sağolsun....benmki esnaf bide , işle ilgili sıkıntıları vardı ve hala devam ediyor...eşim de bir ara tutturmasın mı kredi çekecekmiş onun borçalrını ödeyecekmş..olduuuuuuu ses çıkarmadım diye bir o kaldı onu da yap dedimm tam olsun:47::47:..işe bakarmısınzzz ben sıkıntı çekeyim hanım rahat etsin..kredilerinin bir kısmını kaynım ödedi.kvalidemlerin kombileri bozulduğunda taksidin yarısını biz ödedik kaynım bozduğu halde,ben de kızıyorum eşim de diyorki kardeşim kredi ödüyor benim de okadarcık faydam olsun:47::47:faydayı düşüenecksen dedim evlenmeyecektik allah allah.:50::50:..ve kaynım kredi ödedi sözde....sonrada plazma tv,baza bilmem ne alıp borcunu da kvalidemlerin üstüne yıktı...borç ödedi ya ,,karşılığını ödetiyor şimdi..ben ne anladım o iştenn..benim saf eşim de karşılıksız yardım yapacam diye uğraşır durur..dedim bigün,onlar kılıfını uydurup birbirlerini yolup duruyorlar sen tasa etme diye....arabayla biryere götürse kaynım benzini koydururmuş ve kaynım da bekar..kredi ödedi ya...yani hep aynı sorunlar bana düşmez ama bunun için ayrılmayın derim..bebeğiniz de varmışş...üzülmeyin inşallah düzelir eşlerimize çok görev düşüyor ama evlendikten sonra müthiş aileci oldukları için iş sarpa sarıyor:43:

bu konudaki gözlemimi babam üzerinden anlatıcam, babamın 2 erkek kardeşi daha var babam ortanca, küçüklükten beri hep dışlanan daha az sevilen bi evlat olmuş bunu kendiside söylüyo, ayrıca annemlerle komşuymuşlar annemde söylüyo babannenin sesini tüm mahalle duyardı babanın arkasından gidişin olurda dönüşün olmaz inşallah diye beddua ediyomuş, dedemin fındıklığı var diğer oğlanlar arazi olurmuş fındık toplamazlarmış babam askerdeyken izin almış gelmiş o sıcakta hem toplamış hem çuval taşımış, fındık emekçileri bile bu işlerden ayrı ayrı para alır yani ya toplar ya çuval çeker, neyse yıllar sonra yalandan bi gelinlik kiralamışlar medine fukarası gibi evlenmiş bizimkiler, anneminde yeni gelinliği fındıklıkta geçmiş fındık satılınca kazanılan para hoooop büyük amcaya, ayrıca annem 10 sene yanlarında oturmuş,küçük amcam evlendiğinde bende hatırlıyorum upuzunn bi zincir taktılar bi dolu bilezik leydi diana gibi bi gelinliği vardı vs, gene yıllar sonra amcam karısından boşandı 2 çocuğunuda bunlar benden değil diye yengemede iftira ataraktan boşandı (10 sene niye baktın o zaman o çocuklara derler adama) babam o olaydan sonra tiksindi abisinden ama hatır belasına görüşüyodu bayramda seyranda, babannem ameliyat olucaktı takmış bi kadın peşine geldi imam nikahı yapmışlar güya hiç sevmediğimiz işler, ama o yapınca yanlış olmaz, babannemi hastaneye götürürdük amcam benzin parasını babamdan isterdi, bu arada küçük amcam eşi falan misafir gibi geldiler hastaneye misafir gibi gittiler babanneme gene annem baktı, annemin eline bakarken bile babannem amcamın imam nikahlı metresi için anneme diyoduki sen onun eline su dökemezsin, annem 10 sene yanlarında kalmış hizmet etmiş hasta yatağında yanında gene o var kadının dediğine bakın, arada daha bi dolu olay olduda es geçiyim şu an büyük amcam sefil halde iflas etti, tabi hayatına bi dolu kadın girdi çıktı babannem hepsinede ayıldı bayıldı, bi annem yaranamadı, küçük amcamlarda kendi havalarında, babannem kronik hasta ona alıştıkta dedemde hasta oldu gene ilgilenen sadece babam, babannem babamdan para istiyo has oğlu için, abin kötü durumda diye, ona vermiyo ama babam cemil cümle akrabasına parasal olarakta yardım etmiştir ırgatlıkta yapmıştır, halada devam ediyo, özetlersek benim tezim şu: bi adam ailesinden ne kadar dışlanırsa ne kadar laf yerse ne kadar üstüne binilirse o kadar düşüyo anne babasına, inatla kendini sevdirmeye çalışıyo, bildikleri tek yolda para vermek hastaneye götürmek vs,belki eşindede bu var, para kazanıyorum erkek oldum paramıda paylaşırım hanım kimmiş, alemin kralı benim havası, eziklik başka bişey değil

bu konudaki gözlemimi babam üzerinden anlatıcam, babamın 2 erkek kardeşi daha var babam ortanca, küçüklükten beri hep dışlanan daha az sevilen bi evlat olmuş bunu kendiside söylüyo, ayrıca annemlerle komşuymuşlar annemde söylüyo babannenin sesini tüm mahalle duyardı babanın arkasından gidişin olurda dönüşün olmaz inşallah diye beddua ediyomuş, dedemin fındıklığı var diğer oğlanlar arazi olurmuş fındık toplamazlarmış babam askerdeyken izin almış gelmiş o sıcakta hem toplamış hem çuval taşımış, fındık emekçileri bile bu işlerden ayrı ayrı para alır yani ya toplar ya çuval çeker, neyse yıllar sonra yalandan bi gelinlik kiralamışlar medine fukarası gibi evlenmiş bizimkiler, anneminde yeni gelinliği fındıklıkta geçmiş fındık satılınca kazanılan para hoooop büyük amcaya, ayrıca annem 10 sene yanlarında oturmuş,küçük amcam evlendiğinde bende hatırlıyorum upuzunn bi zincir taktılar bi dolu bilezik leydi diana gibi bi gelinliği vardı vs, gene yıllar sonra amcam karısından boşandı 2 çocuğunuda bunlar benden değil diye yengemede iftira ataraktan boşandı (10 sene niye baktın o zaman o çocuklara derler adama) babam o olaydan sonra tiksindi abisinden ama hatır belasına görüşüyodu bayramda seyranda, babannem ameliyat olucaktı takmış bi kadın peşine geldi imam nikahı yapmışlar güya hiç sevmediğimiz işler, ama o yapınca yanlış olmaz, babannemi hastaneye götürürdük amcam benzin parasını babamdan isterdi, bu arada küçük amcam eşi falan misafir gibi geldiler hastaneye misafir gibi gittiler babanneme gene annem baktı, annemin eline bakarken bile babannem amcamın imam nikahlı metresi için anneme diyoduki sen onun eline su dökemezsin, annem 10 sene yanlarında kalmış hizmet etmiş hasta yatağında yanında gene o var kadının dediğine bakın, arada daha bi dolu olay olduda es geçiyim şu an büyük amcam sefil halde iflas etti, tabi hayatına bi dolu kadın girdi çıktı babannem hepsinede ayıldı bayıldı, bi annem yaranamadı, küçük amcamlarda kendi havalarında, babannem kronik hasta ona alıştıkta dedemde hasta oldu gene ilgilenen sadece babam, babannem babamdan para istiyo has oğlu için, abin kötü durumda diye, ona vermiyo ama babam cemil cümle akrabasına parasal olarakta yardım etmiştir ırgatlıkta yapmıştır, halada devam ediyo, özetlersek benim tezim şu: Bi adam ailesinden ne kadar dışlanırsa ne kadar laf yerse ne kadar üstüne binilirse o kadar düşüyo anne babasına, inatla kendini sevdirmeye çalışıyo, bildikleri tek yolda para vermek hastaneye götürmek vs,belki eşindede bu var, para kazanıyorum erkek oldum paramıda paylaşırım hanım kimmiş, alemin kralı benim havası, eziklik başka bişey değil

evet kesinlikle çok doğru...benim eşim de eziktir ailede..kaynım tepelerine eder,eşim bacak bacak üstüne atıp oturmaz yanlarında ama kaynım maşallah hiç tınlamaz k.validem de ölürr kaynım için..görümcem için de öyle hiçbir dedeiklerini yaptıramazlar onlara ancakk bizi yönetmeye soyundular:52:kaynımın kız arkadaşı için de allahım çokk güzell ,şöyle iyi böyleiyi oda ikide birde arar annecim annecimm bir parmak ball.ondan iyisi yok ama ben el altında olunca bnden de kötüsü yokk:47:kaynım birkez aramaz hep kvalidem arar onu..biz haftada 2 defa hatta yeni evliyken daha fazla gttğimz halde ne arıyosunz ne soruyorsunz deyip böğürerek ağlamıştı k.validem hiç unutmam..her gittiğimz yerden haberdar olmak istemişlerdi ama görümcem işten çıktı mı evin yolunu bulamıyor hala, ona laf yokk tabii:50:demek hemen hemen her ailede bir ezik oluyor iştee:43:

Of kızlar sadece bu konu değil aslında 1 senedir aramız çok bozuk . Eşimin beni sevmediğini düşünüyorum. O kadar belli ediyor ki yapmacık hareketleri. Arada seviyormuş gibi davranmaları. Belki biraz seviyor ama değer vermediği kesin. Ben de çok soğudum artık katlanamıyorum. 6 aydır çocuktan dolayı da ayrı odalarda yatıyoruz, şimdi yanlış yapmışsın diyeceksiniz ama odaya geçen oydu. İşe giderken vs. zor oluyor derken artık yanıma gelsin istemiyorum. Aramızda tek tük de olsa hala cinsellik var ama ondan da soğudum.

Şu anda sırf çocuktan ayrı kalmamak için o da boşanmaya yanaşmıyor bence.

Çocuğumuz 1,5 yaşında, ileride ayrılmaya kalksam velayet sorunu olur mu bilen var mı ?

sana verirler bebeyi!

bugün ailemle de konuştum boşa diyorlar onlar da. ailesini senden üstün tutuyor diyorlar. bence haklılar gerçektende ailesini benden üstün tutuyor. gençliğim yıpranarak sinir stres içinde geçecek. bilmiyorum kızlar. hepiniz tabi ki olumlu yorumlar yapıcı yaklaşıyorsunuz ama evlenmek kadar boşanmak da hayatın gerçeği.

annem babamdan senelerce boşanmadı arkasında kimsesi yoktu. babam iyi bir adam ama annemi nedense hep ezdi değerini bilemedi. en büyük korkum annem gibi olmaktı. ve sanırım bilinçaltıma işlemiş, erkeklere karşı kendimi zerre ezdirmeye gocunan neredeyse feminist diyebileceğimiz tiplerden biri oldum. kızım da aynı duruma düşebilir, o da annesi gibi olmak istemeyebilir. böylesi daha mı iyi sorarım size. şu an devam ediyorsa çocuk için ediyor ikimiz de farkındayız . aslında başta herşey iyiydi ne zaman ki eşimin beni sevmediğini düşünmeye başladım işte o zaman ben de soğudum. değersizlik hissi çok kötü.

peki çocuk için evlilik devam ettirmek sizce doğru mu ? aranızda bunu yapan yapmaya devam eden yapmayan ve pişman olan varsa duygu ve düşüncelerini bekliyorum..

ne istiyorlar ya bunlar bizden kahretsin böyle görümceleride aileleride off sabahtan beri başım patlıyor en iyisi hepimiz boşanıp bi ev tutalım

ne istiyor muş peki amacı neymiş

amacını da bilmiyor tek bildiği kızımızdan ayrı kalmak istemediği. açıkçası bu da beni korkutuyor ileride boşanırsak kızımı almak isteyebilir mi diye. o yüzden olmayacak işi daha fazla sürdürmeden bitirsem mi diye düşünüyorum. sonumuzu göremiyorum çünkü. kendisine istediği zaman görebileceğini söyledim gerçekten de öyle olur. ben kötü olsam bile babası ile araları iyi olsun isterim her zaman.

eşim de boşanmak istiyor ama tek derdi düzeni kurmak evden çıkması gerekecek kızımızı daha az görecek bunlara üşeniyor belki de.

ne istiyorlar ya bunlar bizden kahretsin böyle görümceleride aileleride off sabahtan beri başım patlıyor en iyisi hepimiz boşanıp bi ev tutalım

vala benimkinin annesi dul kardeşleri ile oturuyor. o yüzden de ailesine adamış kendini. iyi de kardeşim o zaman annenin evine alsaydın annenle oturacak birini annenin kıskançlığını kahrını çekecek birini alsaydın. ben anlamıyorum bu erkekleri şahsen. benim kardeşim de evli ama ne bana ne anneme ağzımızı açtırmaz karısı hakkında. her ne kadar zaman zaman bozulsak da herkesin huzuru için en doğrusunu yapıyor diye konuşuyoruz ailecek.

amacını da bilmiyor tek bildiği kızımızdan ayrı kalmak istemediği. açıkçası bu da beni korkutuyor ileride boşanırsak kızımı almak isteyebilir mi diye. o yüzden olmayacak işi daha fazla sürdürmeden bitirsem mi diye düşünüyorum. sonumuzu göremiyorum çünkü. kendisine istediği zaman görebileceğini söyledim gerçekten de öyle olur. ben kötü olsam bile babası ile araları iyi olsun isterim her zaman.

eşim de boşanmak istiyor ama tek derdi düzeni kurmak evden çıkması gerekecek kızımızı daha az görecek bunlara üşeniyor belki de.

o zaman başlığa şunu yazacaktın eşim benden boşanmaya can atıyor ah be güzelim madem sorun eşinle aranızdaki kopukluk ise görümceyi felan pARAYI pulu ne diye bahane ediyon kalbine sor ve o ne derse onu yap

olurrr tabi şöyle büyük bi arazide dullar malikanesi kurarız zaten körler sağırlar ancak birbirini ağırlar değil mi ahhh kızlar ahhhh

canım dinimizce eşler birbirine danışmadan,kim olursa olsun isterse bu kardeş olsun dışarıya bir kap yemek bile veremezler
eşinin bu durumu hiç hoşuma gitmedi bunu ona açıklamalısın ben evli değilim ama evlilikte gizlilik olmaz iki taraf da mutlaka açık olmalıdırlar yoksa gelecekte çok büyük sorunlar yaşayabilirsiniz
eşiniz tek para konusunda değil ailesi konusunda da sizden pek çok şey saklıyor(görümcenizin işten ayrılması gibi) bunlara dikkat edin göz ününe alın
aileye yardım etmek tabi ki güzel bir şeydir;fakat hayat arkadaşından izin alındığı sürece sizden izin almazsa sizin ve çocuğunuzun hakkını yedirmiş olur
hem evlilikte senin paran benim param gibi bir durum olması gerçekten güzel bir durum değil
İnşallah Allah size de hayırlı bir kapı açar ve sorunlarınızdan kurtulursunuz küçük bir çocuğunuz varmış onun için dua edin mutlaka Allah o meleğiniz için size güzel bir kapı açar

o zaman başlığa şunu yazacaktın eşim benden boşanmaya can atıyor ah be güzelim madem sorun eşinle aranızdaki kopukluk ise görümceyi felan pARAYI pulu ne diye bahane ediyon kalbine sor ve o ne derse onu yap

canım daha önce o konuyu da açmıştım burda o nedenle yazmadım. esas sorun eşimle aramızda ama ailesi yüzünden. ailesinden çok etkilenen bir tip. ailesi de kıskanç ve beni sevmediklerini belli ediyorlar. eşim de etkileniyor. ailesi biz çok seviyoruz dese inan aramızda hiç sorun kalmayacak çünkü eşim de bana iyi olacak. eşim bana kötü olunca ben de kötü oluyorum ona karşı. ve ailesine karşı da kinleniyorum tabi ki.

canım dinimizce eşler birbirine danışmadan,kim olursa olsun isterse bu kardeş olsun dışarıya bir kap yemek bile veremezler
eşinin bu durumu hiç hoşuma gitmedi bunu ona açıklamalısın ben evli değilim ama evlilikte gizlilik olmaz iki taraf da mutlaka açık olmalıdırlar yoksa gelecekte çok büyük sorunlar yaşayabilirsiniz
eşiniz tek para konusunda değil ailesi konusunda da sizden pek çok şey saklıyor(görümcenizin işten ayrılması gibi) bunlara dikkat edin göz ününe alın
aileye yardım etmek tabi ki güzel bir şeydir;fakat hayat arkadaşından izin alındığı sürece sizden izin almazsa sizin ve çocuğunuzun hakkını yedirmiş olur
hem evlilikte senin paran benim param gibi bir durum olması gerçekten güzel bir durum değil
İnşallah Allah size de hayırlı bir kapı açar ve sorunlarınızdan kurtulursunuz küçük bir çocuğunuz varmış onun için dua edin mutlaka Allah o meleğiniz için size güzel bir kapı açar

Amin canım amin ....

canım daha önce o konuyu da açmıştım burda o nedenle yazmadım. esas sorun eşimle aramızda ama ailesi yüzünden. ailesinden çok etkilenen bir tip. ailesi de kıskanç ve beni sevmediklerini belli ediyorlar. eşim de etkileniyor. ailesi biz çok seviyoruz dese inan aramızda hiç sorun kalmayacak çünkü eşim de bana iyi olacak. eşim bana kötü olunca ben de kötü oluyorum ona karşı. ve ailesine karşı da kinleniyorum tabi ki.

sen eşinle evlenirken bu aile seni istemedi mi çık karşılarına eşinin de olduğu bi ortam yarat ve söyle ne istiyosunuz benim yuvamdan de niye beni sevmiyorsunuz de eşimi niye benden koparıyosunuz de kaybedecek bişeyin olmaz ama belki kazanacak çok şeyin olur korkma üstüne git

eşim evebugün gelmeyecek sandım biraz önceye kadar yoktu
babam aradı arayayım istersen nerdesin diye dedi adamı tersledim çünkü zaten gergindim sonra üzüldüm saçma bir hareket yaptım diye
bütün bu gerginlikler ve sanırım artık gelmeyecek herşey bitti diye düşündüm ve bütün hayatımı gözden geçirip çocuğumu gözyaşları içerisinde emzirip uyuttum haykıra haykıra ağlamak için bile vakit bulamadım tam o sırada eşim geldi direkt yan odaya girip yatmış muhatap olmamak için...

ben neden ağlama krizine girdim eşimi ççok sevdiğimden değil nedenini bulamadım
ufak bir çocukla her ne kadar ailem yanımda ve bana yakın otursa da tek başıma kalmak korkusu mu
böyle de mutsuz olmam ve hayatımın mutlu çiftlere özenerek sinir harbi içinde geçecek olmasından mı
boşanmaya karar verirsem çocuğumun nasıl bir hayatı olacağından çevremde boşanmış kadınların bir süre sonra delirmeleri 50 yaşında aysel gürel tiplemeleri şeklinde dolaşmalarından ya bende yalnızlıktan delirirsem diye korkmam mı
evet ailem yanımda ama geceleri gene yalnız olucaz sonuçta ve onların yanına da gitmek istemiyorum çok sevsem de

yaptığım seçimlerin sonucunun küçücük bir yavruyu etkileyecek olması ve benim neden bu kadar aptalca bir hayat sürmeyi tercih etmiş olmamdan dolayı kendime deliler gibi kızmamdan mı , değer verilmemiş olmaktan , kendini değersiz hissetmekten , eşinin kardeşine bile daha çok değer vermesinden mi ...bilemiyorum ama çok moralim bozuk..

iki arada bir derede kaldım diyebilirim. hakkımda hayırlısı olsun diyorum..

Back
X