Görümceme gizli para vermiş ! Ne yapmalıyım yardım ?

sen eşinle evlenirken bu aile seni istemedi mi çık karşılarına eşinin de olduğu bi ortam yarat ve söyle ne istiyosunuz benim yuvamdan de niye beni sevmiyorsunuz de eşimi niye benden koparıyosunuz de kaybedecek bişeyin olmaz ama belki kazanacak çok şeyin olur korkma üstüne git

canım öyle birşey yaparsam aileler birbirine girer eşim bana aşırı derecede kızar ki eşimin kızması umurumda değil zerre değil sadece arada çocuğumuz var ayrılık olsa bile en düzgün şekilde ayrılmak isterim çocuk zarar görmemesi için. yoksa var ya hepsine hayalimde söylemek istediklerimi bile canlandırıyorum kafamda ...açacaksın telefon saydıracaksın ama işte olmuyor.

kızlar sizce ne yapayım bana akıl verin. eşimin ailesine olan aşırı düşkünlüğü , öfke kontrolü problemi, acaba sonradan yeterince mücadele etmedim diye pişman olur muyum ?

kızımla tek başıma hayat sürmek beni yıpratır mı ? maddi açıdan sorunum yok ama yine de her zaman maddi anlamda da diken üstünde olacağım kızımın geleceği için ?

yoksa saygı çerçevesinde bu evliliği devam mı ettirmeliyim ? eşime olan sevgim çok azaldı hatta yok diyebilirim beni çok üzdüğü için.

evliliğm devam ederse de aramızdaki tartışmalar bitmeyecek gibi görünüyor çünkü geçinemiyoruz. Ne yapayım siz söyleyin ne zormuş bu işler.

kızlar sizce ne yapayım bana akıl verin. eşimin ailesine olan aşırı düşkünlüğü , öfke kontrolü problemi, acaba sonradan yeterince mücadele etmedim diye pişman olur muyum ?

kızımla tek başıma hayat sürmek beni yıpratır mı ? maddi açıdan sorunum yok ama yine de her zaman maddi anlamda da diken üstünde olacağım kızımın geleceği için ?

yoksa saygı çerçevesinde bu evliliği devam mı ettirmeliyim ? eşime olan sevgim çok azaldı hatta yok diyebilirim beni çok üzdüğü için.

evliliğm devam ederse de aramızdaki tartışmalar bitmeyecek gibi görünüyor çünkü geçinemiyoruz. Ne yapayım siz söyleyin ne zormuş bu işler.

lütfen boşanma emin ol ki boşanmak sana bişey kazandırmayacak zamana bırak akışına bırak herşeyi öfkesini şiddete dönüştürmüyordur umarım ailesini boşver cidden boşver

maddiyat tabiki önmli ama manevi olarak senden çok şey götürür boşanmak

canım öyle birşey yaparsam aileler birbirine girer eşim bana aşırı derecede kızar ki eşimin kızması umurumda değil zerre değil sadece arada çocuğumuz var ayrılık olsa bile en düzgün şekilde ayrılmak isterim çocuk zarar görmemesi için. yoksa var ya hepsine hayalimde söylemek istediklerimi bile canlandırıyorum kafamda ...açacaksın telefon saydıracaksın ama işte olmuyor.

bir gün pişman olma bunu yapmadım diye umarım

cnm bence esınle aranı duzelt. bu tur seyler ınsanın basına gelebılır ama Allah kımsenın basına wermesın tabi. bı sekılde eskısı gıbı olmaya calıs derım ben yuwa tekrar kurmak kolay olmaz. cocugunuza yazık yani ustelık daha cok kucuk . sonucta esınle kanlı bıcaklı degılsınızya demekkı aranız duzelebılır. yuwanı tekrar duzelt bence cnm :34:

Baskı kurmak derken tabi ki evdeki çocuğun rızkını 3. şahıslara vermesine razı gelmem. Bu çocuğun geleceğini düşüneceği yerde, sırf kibarlık olsun diye ona buna yardım yapması doğru değil. Özellikle de bana sormadan gizli şekilde yapması hiç doğru değil. Bir de görümcemin ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum, son derece savruk birisidir yıllarca çalışıp 5 kuruş biriktireceğine en marka şeyleri giyme derdinde olan birisi. Şimdi onun sıkıntısını ben mi çekeceğim yani. Ayrıca eşimin borç olarak verdiğini de düşünmüyorum. Temelli verdi bence.

Görümcemin hakkımda konuştuğunu sanmıyorum çünkü akıllı bir kız. Bu tip dolduruşlardan erkeklerin hoşlanmayacağını bilir sadece yeri geldiğinde lafı koyar benimle ilgili. Sülalece taktikçi bunlar çünkü. Açıkçası dediğiniz gibi yapmak olayın giderek daha da şiddetlenmesine neden olur. Yani eşim artık aylık bağlar kardeşine. Yani verdikçe üste çıkan tiplerden çünkü eşim. :(
canım sinirlisin anlıyorum ama o da onun kardesı abısı olarak para vermesı cok normal.evet sana soylemeyıldı ama tepkınden korkmus olmasın sakın?ama senı ve cocugunu magdur etmedıkce aılesınede arada bır para vermesınde bı sorun gormuyorum zıra benım babam amcamın ıssız oldugu bır donemde 2-3 sene boyunca devamlı para gonderdı her ay hatta bızden kıstı onlara yolladı.annemde gerekırse bıze 1 lıra harclık verdı kuzenlerıme ıkı lıra..yanı aıle olmanın anlamı bu sende kardesıne verebılırsın yerı gelınce tatlım.baska sorunlarmı senı bunalttı bılmıyorum ama bosanmayı dusunme hemen salım kafayla bı sure relax ol bence..

Duvarklima, eşine, görümcene, kayınvalidene kızıyorsun. Hepsiyle aran bozuk. Sana yardımcı olmak isteyen babanı bile terslediğini söylüyorsun. Hiç kendine dönüp baktın mı? Eşinin ve ailesinin seni neden sevmediklerini düşündün mü? Bu insanlara saygı ve sevgi gösterdin mi? Aranızın iyi olması için çaba gösterdin mi?

Duvarklima, eşine, görümcene, kayınvalidene kızıyorsun. Hepsiyle aran bozuk. Sana yardımcı olmak isteyen babanı bile terslediğini söylüyorsun. Hiç kendine dönüp baktın mı? Eşinin ve ailesinin seni neden sevmediklerini düşündün mü? Bu insanlara saygı ve sevgi gösterdin mi? Aranızın iyi olması için çaba gösterdin mi?

konu sahıbı cnm bende kurabıkek gıbı dusundum acıkcası. sankı sen bıraz sınırlı bı ınsansın normal hayatta gıbı geldı bana bılmıorum belkı oyle degıldr. suc herzaman 2 tarafta da wardır elbette bu yuzden kendınde bıraz suc ara bakalım belkı sorununu bu sekılde cozebılırsın.yanlıs anlama bu senı kınamak falan degıl ama onlarda oldugu gıbı sendede elbette suc wardır. belkı bıseylerı hafıf alttan almakla bıle ewlılıgını kurtarabılırsın:34:gorumcene para werdıysede olsun bu seferlık hos gor. ewlılıgınde onemlı degılya. dıger sorunlarını bılmıorum ama cok cok kotu bısey yoksa:34: bıraz dusun derım ben cnm

canım sinirlisin anlıyorum ama o da onun kardesı abısı olarak para vermesı cok normal.evet sana soylemeyıldı ama tepkınden korkmus olmasın sakın?ama senı ve cocugunu magdur etmedıkce aılesınede arada bır para vermesınde bı sorun gormuyorum zıra benım babam amcamın ıssız oldugu bır donemde 2-3 sene boyunca devamlı para gonderdı her ay hatta bızden kıstı onlara yolladı.annemde gerekırse bıze 1 lıra harclık verdı kuzenlerıme ıkı lıra..yanı aıle olmanın anlamı bu sende kardesıne verebılırsın yerı gelınce tatlım.baska sorunlarmı senı bunalttı bılmıyorum ama bosanmayı dusunme hemen salım kafayla bı sure relax ol bence..

canım işte ben de o konuda kararsızım. Görümceme para vermesi üstelik benden gizli vermesi tamam bir seferlik okey ama eşim benden hesap bilgilerini istiyor şimdi. Yani evde herşeyi ortak hesaba atıp ödeyen ve kalan parayı ortakta bırakan benim. Şimdi diyor ki ben kendi hesabımı yöneticem sen de işe gir kendi hesabını yönet.
Yani anlıyorumki bu artık kafasına göre para göndericek onlara. Ben eşek gibi çalışıcam başkaları yiyecek belki de. Ben buna sinir oluyorum artık bence sürekli yardım etme düşüncesi var ve kabullenmem ne kadar doğru sizce ??

canım ben kendimi sütten çıkma ak kaşık olarak görmüyorum benim hatam yok ama belki alttan alıp politika yapabilirdim ama ben de malesef öyle bir ruh yok. O da eşimden destek görmediğim için şimdi bunu anlamak zor belki ama eşiniz size destek olmayıp direkt diğer tarafı tutuyorsa ve size bunu aşırı hissettiriyorsa siz de düşman oluyorsunuz hepsine birden. Eşim destek olsa canım idare et işte sen de napalım bunlar böyle filan dese inan çok iyi olurum ama hem eşim hem onlar , zaten eşimi bu hale getiren de onlar aslında.

konu sahıbı cnm bende kurabıkek gıbı dusundum acıkcası. sankı sen bıraz sınırlı bı ınsansın normal hayatta gıbı geldı bana bılmıorum belkı oyle degıldr. suc herzaman 2 tarafta da wardır elbette bu yuzden kendınde bıraz suc ara bakalım belkı sorununu bu sekılde cozebılırsın.yanlıs anlama bu senı kınamak falan degıl ama onlarda oldugu gıbı sendede elbette suc wardır. belkı bıseylerı hafıf alttan almakla bıle ewlılıgını kurtarabılırsın:34:gorumcene para werdıysede olsun bu seferlık hos gor. ewlılıgınde onemlı degılya. dıger sorunlarını bılmıorum ama cok cok kotu bısey yoksa:34: bıraz dusun derım ben cnm

Tatlım ben evliliğimde bana değer verilmediğini hissediyorum eşim direkt kardeşini koruyor kardeşi işten atılıyor benden ailecek gizliyorlar. Eşim her hafta ailesine tek başına gidiyor bizi götürmüyor. Bütün gün orda oturuyor sabahtan akşama kritik yapıyorlar bu doğru değil. Gitmemeli bensiz . Ama söylediğimde kıyameti koparıyor onlar benim ailem ben vefasız değilim şudur budur diye. İşte böyle bensiz gide gide artık aramız açıldı bu hale geldik ama hala anlamıyor eşim. Haksız mıyım siz söyleyin ?

Eşimin ailesinin benimle şu doğumdaki olaya kadar bir sorunu yoktu ne zaman o olay oldu aramız açıldı. Annesi zaten olay yaratmak için fırsat kolluyordu daha önceleri de bu tip pislikler yapmıştı ama ben fırsat vermemiştim bu sefer lohusa halimle ben de kavga ettim onlarla ve malesef bu tip şeyler unutulmuyor. Aslında hepsi kendi içlerinde bana karşı oynuyorlardı belki de bir fırsat yakalayıp iç yüzlerini ortaya koydular. Ailem kaç kez gitti onlara onlarla bile görüşmek istemiyorlar , kıskanç fesat tipler. Kaç kez annesininkendi akrabalarını bile bana çekiştirdiğine şahit oldum. Kadına göre çocukları hariç herkes kötü bir tek kendi ve çocukları iyi. Kaldı ki aramızın iyi olduğu dönemde görümcemi bile bana şikayet ediyordu görümcemin yanında. Yani herşey yolundaydı ama gene kadın yaptı yapacağını.

para konusunda bende sorun yaşadım. eşim kardeşinin sigortasını ödüyor. kardeşi çalışmıyor. üniversite mezunu ayrıca çalışmak istemiyor. bazen kendimi enayi olarak görüyorum. sırf bu yüzden işe gidip çalışasım gelmiyor. evet ev için para biriktiriyoruz şu ara. bu ev işi bitsin, bende aileme para vereceğim. kısasa kısas :1:.

yani yaşıyoruz birçoğumuz. eşimde benden habersiz para gönderirse kardeşine kızarım. haberli sigorta ödüyor ama aşık olduktan sonra kabul etmiştim. saflık işte. şimdide dönemiyorum. Allahtan son zamanlarda eşimin maaşı arttı sorun olmuyor. ilk başlarda çok zorluk çekmiştik. eşini sevecen davranıp ikna et derim. kırmadan bağırmadan anlat durumu. belki anlar.

sizin kizicanizi düsündügü icin size bisey dememistir. bagirip cagirip degilde güzelde medeni insan gibi oturup konusmaniz lazim bu konuyu. ayrica evlilikte senin benim param olmamasi lazim.

böyle durumlarda direk aklım bebeğe gidiyor (benimde aynı yaşta oğlum var).böyle geçinemeyen evebeynlerle büyüse ayrı dert herhangi birinden ayrı büyüse ayrı dert allah yardımcınız olsun.

Bence bu olayi fazla buyutmemeye calisin.
Babamda annemden habersiz cok para yolladi Halamlara,
halamin maddi durumu iyi olmadigi icin onun cocuklarinin okulmasraflarini yuklendi.
Babamdan haric 2 tane daha amcam var ama en cok yardimi babam yapti.
Ve Allah sahit, amcamlarin daha guzel isleri olmasina ragmen babamin maddi durumu daha iyi,
Allah verene veriyor :))

bak mina eşiyle barışmış hadi sıra sen de sen de büyüklüğünü göster lütfen

Son düzenleme:
ben sizin aranızda karı koca ilişkisi kurulamamış diye yorumladım.
eşinin kızkardeşine para verdiğini senden gizlemesi senin açından ne kadar dayanılmaz bir durumsa,
bir adamın kızkardeşine para verirken bunu eşinden gizlemek zorunda kalması da onun için dayanılmaz olmalı.
neden sana söyleyemedi. sen sev yada sevme iyi yada kötü onun kardeşi.
parayı verirsem eşim ne diyecek vermezsem kardeşim ne diyecek. çok zor bir durumda kalmış.
ortaya çıkınca yalan söylemeyi denemiş yüzüne gözüne bulaştırmış.
gururu da kırılmış. düştüğü durumdan.
bide takip edildiğini öğrenmiş.
eşini yenmen gereken bir rakip olarak görme.
bu kadar baskı yapmamalısın.
seninle, senden korkarak değil seni severek yaşaması daha iyi olmaz mı.

ben sizin aranızda karı koca ilişkisi kurulamamış diye yorumladım.
eşinin kızkardeşine para verdiğini senden gizlemesi senin açından ne kadar dayanılmaz bir durumsa,
bir adamın kızkardeşine para verirken bunu eşinden gizlemek zorunda kalması da onun için dayanılmaz olmalı.
neden sana söyleyemedi. sen sev yada sevme iyi yada kötü onun kardeşi.
parayı verirsem eşim ne diyecek vermezsem kardeşim ne diyecek. çok zor bir durumda kalmış.
ortaya çıkınca yalan söylemeyi denemiş yüzüne gözüne bulaştırmış.
gururu da kırılmış. düştüğü durumdan.
bide takip edildiğini öğrenmiş.
eşini yenmen gereken bir rakip olarak görme.
bu kadar baskı yapmamalısın.
seninle, senden korkarak değil seni severek yaşaması daha iyi olmaz mı.

çok haklısın biz bir aile olamadık, çocuğumuz oldu yine olamadık hatta daha da koptuk
ama şu açıdan yanlışsın bir adam eşinin onay vermeyeceğini düşündüğü bir parayı gizlice kardeşine vermemeli. Eşi onay vermiyorsa veremez, vermemeli. Bu para çocuğun rızkı bizim rızkımız. Kızkardeşi aç değil açıkta değil. Har vurup harman savuran biri. Hadi anneme verdim dese bir derece yaşlı kadın dersin. Bu konuda katılmıyorum size. Eşim benden korksa evliliğimizi riske atıp da o parayı vermezdi kardeşine. Demekki o taraf ağır basıyor ben de diyorum ki hangi taraf ağır basıyorsa orayı tercih etsin. Ben neden katlanayım ki tüm bunlara ??

Back
X