görümceme sünnette takı

kestane

Guru
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
1.090
9
358
41
kızlar görümcemin 2 tane oğlu var ve buyaz sünnet yapcaklar görümcemin bütün altınlarını bilezik yüzük set kolye ne varsa kimilk doğumunda oğluna takılan altınları bile kocası kayınpederi bozduruyo geri yaparız deyip alıyolar ama tabi yapmıyolar kayınvalidemde haklı olarak kızıyo ki durumlarıda öyle kötü değil şimdi sünnet için kayınvalidem çocuklara altın falan yapamam dedi babanla kardeşin onlara çalışmıyo biz yapalım onlar bozsun olmaz dedi kayınvalidem hediye olarak baza ve yatak alcak çocuklar peki bu durumda biz ne yapmalıyız bişey takmasak olmaz ayıp eşimle babasının işi ortak sonuçta ikisiniz parasından alıncak hediye hadi yapılan takı kenarda dursa insan acımaz yaptığına ama böyle olunca benimde yapasım gelmiyo açıkcası ki 2 yıl önce görümcem doğum yaptı eşimle altın taktık ama 4 ay önce ben doğum yaptım onlar bişey takmadı ne yapcam kafam karıştı valla

O altın taktı takmadı bu mevzulara hiç girmeyin adı üstünde hediye geliyor, yada veriyorsunuz gönlünüzden ne koparsa madem altınlarını k.pederi çekip ellerinden alıyor sizde çocukların işine yarayacak şeyler takarsınız. Toplumumuzda şu düğün takılarının mevzuları ediliyor ya kim ne takmış takmamış kontrol ediliyor ya hiç hoş değil. Siz doğum yaptığınızda belki durumları yoktu o an ellerinde para yoktu takmamışlardır. Daha 4 ay olmuş belki bir şeyler alacaklardır. Belki de düşüncesizlik ettiler ama büyütelecek bir durum değil o takmadı bende takmam deyip misilleme yapmanız da hoş olmaz. Sonuçta çocuklara takacaksınız, dediğim gibi çocukların işine yarayacak onları sevindirecek şeyler alın derim.

sende görümcenin elbisesini al durumu kötü madem güzel bi abiye ayakkabı falan aynı hesaba gelir hem oda mutlu olur ben çok mutlu olurdum durumum kötüyse eğer

zaten sorun takıp takmaması değil kendiside üzülüyo bu duruma kızın herşeyini aldılar elinden bi alyansı kaldı kayınvalidesi kendi kızına eline para geçtikçe altın yap at kenara diyo görümceme gelince elindekini kendi harcamaları için alıyolar çocuklara ne alınır bu durumda onu da bilmiyorum zaaten kızın bozulan altınlarıda nereye gitti belli değil

ılla ki altın takmak lazım diyorsanız, künye alın içinede çocukların isimlerini yazdırın görümcenizin k.pederi o künyeleri almaya utanır belki. Utanmaz da olurda belki utanır. Takmayan takmayacaksın aslında. Ama görümcenle aranızda sorununuz yoksa yarım elma gönül alma.birde k.validen baza ve yatak alıyorsa sizde çocukların odasına dolap ya da şifonyer alabilirsiniz bazalarla takım yaparsınız.

Evet ya çocukların odası için birşeyler alın. Hiç değilse görümceniz sevinir. Altın taksanız k.peder el koyacak görümceniz vermem diyemeyecek üzülecek. k.pederi sevindirmektense görümcenizi ve çocukları sevindirin odalarına eşya alın

altın olsunda farketmez canım sonuçta paraya dönüşüyo dediğin gibi belki şifonyer falan olabilir

siz altından vazgeçin o zaman. k.pder avcunu yalasın. gelinin altınlarını al, gelin doğum yapsın doğum taıklarını al, çocuklar sünnet olsun onların takılarını al. ohhh ne ala memleket bazı erkek tarafıda ne aç gözlü ve paragöz oluyor ayyyyy iğrenççç. Hiç gelinin, doğum yapmış kadının, sünnet edilen çocukların takıları alınır mı. Bu bazıııı erkek tarafının nasıl mideleri nasıl yüzleri oluyor ki bu takıları istemeye. Çoooook iğrençler.

Neyse alacağınız hediye şifonyer, perde, dolap, yorgan takımı, nevresim takımı, bisiklet, erkek çocuk odaları için çizgi film kahramanı desenli halı olabilir.

K.validenle çıkın çarşıya birbirinizin aldığına uygun eşylar alın çocukların odaları için.

Çocuklar kaç yaşında bilemiyorum ama okul yaşındalarda swatch dan saat alabilirsiniz...
Hem bozdurulscak bişey değil hem de çocuklar mutlu olr....

bence görümcene bi sor yada ağzını ara neye ihtiyacın var falan de ne alıcaksın de oda söylerse butçene uygun bişey alırsın özendiği alamadığı bişey vardır belki hem sevinmiş olur sizin doğuma altın takmadı diyosunuz görümcenizi tanımıyorum ama belki o bişey takmak istemiştir ama kayınpederi ve eşi elinde bişey tutmuyor demişsiniz belki yine elinden almış olabilirler

evet ağzını arayıp sorabilirim zaten dedim ya konu takmaması değil elindekilerin alınması sonuçta kendi için harcasa düşünmem bilede başkası kullanınca insan tereddüt ediyo çocuklar biri 10 diğeride 3 yaşında bakalım onlara uygun ne alabilirim

Kayınvalideyle görüşüp takım şeklinde çocuk odası alabilirsiniz
Kayınpeder onu da alamaz herhalde

Şimdi aklıma geldi de
Mobilya için imkanınız yoksa düğün masraflarına gücünüz kadar ortak olabilirsiniz
Sünnette napılır bilmiyorum ama yiyecek yada o tür masraflara destek olmakta onların yükünü hafifletir

neye ihityaçları varsa sor görümcene onu al. altın alınca madem satıp diğerleri yiyor görümcenin işine yarayacak bişey alman en mantıklısı. kaynanan baza yatak alıcaksa sende güzel bir yatak örtüsü veya pike takımı felan alabilirsin.

bencede görümcenize yada çocuklara elbise alın madem altın onda kalmıyor almaya bile değmez.

size bir sey takmayan insana siz de altin maltin takmayin. yani biz de boyledir. eger sen takarsan ve karsi taraftan bir sey gelmezse bir daha yapmazsin...

Yahu Turkiye'de bir mantik var ben ona altin taktim oda bana takicak gibi birsey olmazki boyle resmen degis,tokus oluyor ne anladim ben bu hediyeden... siz takiyorsaniz bunun karsiligini beklememeniz lazim veyahut takmayacaksiniz ben bu mantigi anlamiyorum acikcasi...:1closedeyes:

sizin durumunuz iyi ise çocukları giydirin. yani sünet kıyafetlerini siz alın..

yada o günün organizasyon parasını verin.. o günle ilgili bir jest yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…