• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin bebeği

Çokta acımasız yorumlar yapılmış. Size güvenerek mi yaptılar, yok nüfusunuza alın bari filan. Farkında değilsiniz sanırım dayısı bu insan doğacak bebeğin. Uzun süre o şartlara tabi olabilirler ama yaşları da geçiyor çocuk sahibi olmak istemiş olabilirler. Dayısı zaten birşeyler alacak neden beşşik zıbın bez almasın ki her ay almasına gerek yok ama yardımını yapar. Onlarda bir düzene girerler hem annesi de yapacaktır elbet hiç yapmayacak değil. O zaman anneyle aynı evde otursunlar diyen olmuş ev ev üstüne olur mu hiç bebekle birlikte. Geçici süre zora düşmüş olabilirler. Nasıl rahat etsin ağabeyi kardeşi o durumdayken.

valla hiç oyle yememezlik gezmemezlik yapamam. zaten eşim ailesine yardım ediyor, ben yemeyim bizim kadar bile ihtiyacı olmayan ailesi yesin.
yardım illa ki edilir, aile sonucta ama once can sonra canan demişler!

Bakın önceki konunuzu okudum bu konunuza asla inanmadım. O konunuzda 12 şubatta açmışsınız daha yeni haberi almışsınız zaten. Görümceniz şakayla müjde parası isterim demiş onu ciddiye almışsınız. Eşiniz de sadece doğana kadar kenara para atalım altınıdır bazı ihtiyaçlarıdır alırız demiş siz de evde konuşuruz bunları deyip kapatmışsınız. Orada hiç rutubetli ev, kirayı böz ödeyecekmişiz ya da herşeyini biz yapacakmışız diye belirtmemişsiz. Şimdi de bu konu. Tamamen haklı çıkmak adına tekrar açmışsınız değiştirerek neden eşinizin kardeşine doğacak bebeğine altın takacak olması, birkaç birşey alacak olması gerdi sizi hep aynı konu yani. Kesinlikle iyi niyetli görmüyorum sizi önceki konuda esamesi olmayan şeyleri yazmışsınız tekrar tekrar.

Bebeğe üzüldüm ama sizde kendinize göre haklısınız elinize bu kadar az ücret kalıpta bu ücretle dönmeye çalışıyorsanız siz de zor durumdasınız eşiniz neyin cengaverliğini yapıyor ki anlayamadım ayrıca kp neden yardım edemiyor anne baba dururken kardeşe düşmez ki bu durumlar hoş alt tarafı bez zıbın ama nereye kadar ki :( her iki tarafta kendilerine göre haklılar

Bakın önceki konunuzu okudum bu konunuza asla inanmadım. O konunuzda 12 şubatta açmışsınız daha yeni haberi almışsınız zaten. Görümceniz şakayla müjde parası isterim demiş onu ciddiye almışsınız. Eşiniz de sadece doğana kadar kenara para atalım altınıdır bazı ihtiyaçlarıdır alırız demiş siz de evde konuşuruz bunları deyip kapatmışsınız. Orada hiç rutubetli ev, kirayı böz ödeyecekmişiz ya da herşeyini biz yapacakmışız diye belirtmemişsiz. Şimdi de bu konu. Tamamen haklı çıkmak adına tekrar açmışsınız değiştirerek neden eşinizin kardeşine doğacak bebeğine altın takacak olması, birkaç birşey alacak olması gerdi sizi hep aynı konu yani. Kesinlikle iyi niyetli görmüyorum sizi önceki konuda esamesi olmayan şeyleri yazmışsınız tekrar tekrar.

Konuyla alakasız ama seçtiğiniz yazı rengi inanılmaz göz alıcı bir kırmızı :( kırmızı zehirlenmesi yaşadım şuan :confused:

Görümceme cok üzülüyorum evlerı oyle rutubetliki bir saat otursan üstüne siniyor o koku, kaldı ki bir bebek bu şartlar altında sürekli hasta olur. Bebek planlı bir bebek ben görümceme cok soyledım calıs biraz birikim yap, tasarruf et dısardan yemek soyleme evde yap diye ama hiç umursamadı beni. Bir kereye mahsus degil her ay düzenli kira yada bebegın masrafları ben 200 lira ile nasıl karsılayayım.
Görümcenizin durumu gerçekten üzücü, Allah yardımcısı olsun. ben kayınpederin emri-vaki yapmasına takıldım. ödeyin alın vs.demesine, o kadar düşünüyorsa, kendi oturduğu daireyi görümcenize versin, onlar da görümcenizin evine geçsin. bebekte hasta olmaz rutubette hiç değilse.

Doğacak çocuğa üzüldüm
o rutubet romatizma yapıyor Allah korusun
umarım bir an evvel çıkarlar
kayınvalidesinde falan kalsa bu süre zarfında
hem masrafları olmaz hem size de yük olmazlar
Kv üst katında rahat edemiyorlarmış eşinin bekar kardesi var haklı kendince hamile yatmak uzanmak isteyecek evde bekar erkek varken rahat edemez ev satılır diye tadilat yaptırmak istemiyorlar boşa masraf olmasın diye evin satılacagı belli degil mirasçısı çok teklif edilen parayı begenmeyenler var o yuzden kiraya cıkacaklar esi 1600 maaş alıyor kendi kredilerş kredi kartları derken paraları kalmıyormuş

Kv üst katında rahat edemiyorlarmış eşinin bekar kardesi var haklı kendince hamile yatmak uzanmak isteyecek evde bekar erkek varken rahat edemez ev satılır diye tadilat yaptırmak istemiyorlar boşa masraf olmasın diye evin satılacagı belli degil mirasçısı çok teklif edilen parayı begenmeyenler var o yuzden kiraya cıkacaklar esi 1600 maaş alıyor kendi kredilerş kredi kartları derken paraları kalmıyormuş
Rutubet için tadilat şart değil en azından
ona karşı özel boyalar var onlardan falan yaptırsınlar
kp kv maddi olarak neden yardım etmiyor
sizin durmunuz da ortada

Ben neden kendimi haklı cıkarmaya calısayım kı ayrıca kıme neyı ıspat edıyorum ?
Zaten güzelce okusanız pazar gunu kp aradıgını ve bunları soyledıgını anlarsınız bosuna telas etmıssın

Rutubet için tadilat şart değil en azından
ona karşı özel boyalar var onlardan falan yaptırsınlar
kp kv maddi olarak neden yardım etmiyor
sizin durmunuz da ortada
Onun kp gecen sebe vefaat ettı kv yalnız zaten dul maası alıyor neyle gecınsın kı kadın onlara yardım etsın

Görümcenizin durumu gerçekten üzücü, Allah yardımcısı olsun. ben kayınpederin emri-vaki yapmasına takıldım. ödeyin alın vs.demesine, o kadar düşünüyorsa, kendi oturduğu daireyi görümcenize versin, onlar da görümcenizin evine geçsin. bebekte hasta olmaz rutubette hiç değilse.
Kp dusuncesız zaten o baslı basına bır konu ama yaslı sonucta ıdare edıyoruz kendı evını acamaz 2 ozurlu erkek 1 hasta anne 3 de bekar kardes var evıde satamaz cınkı oglu aldı hak sahıbı buyuk abı

Senin yerinde olsam işten çıkar hamile kalırım
Sizin bu sponsorluklar bitmeyecek anlaşılan , bu böyle sürer gider
Bu yaşa gelmiş insanların başkalarına yaslanarak çocuk yapmaları yanlış
Sizde bu yanlışı telafi etmek durumunda değilsiniz.

Çokta acımasız yorumlar yapılmış. Size güvenerek mi yaptılar, yok nüfusunuza alın bari filan. Farkında değilsiniz sanırım dayısı bu insan doğacak bebeğin. Uzun süre o şartlara tabi olabilirler ama yaşları da geçiyor çocuk sahibi olmak istemiş olabilirler. Dayısı zaten birşeyler alacak neden beşşik zıbın bez almasın ki her ay almasına gerek yok ama yardımını yapar. Onlarda bir düzene girerler hem annesi de yapacaktır elbet hiç yapmayacak değil. O zaman anneyle aynı evde otursunlar diyen olmuş ev ev üstüne olur mu hiç bebekle birlikte. Geçici süre zora düşmüş olabilirler. Nasıl rahat etsin ağabeyi kardeşi o durumdayken.

Ev ev üstüne olamıyor da rutubetli, geçinecek parası olmayan eve çocuk oluyor mu?

Böyle konularda inanılmaz sinirleniyorum. Resmen tembellik, umursamazlık, şark kurnazlığı ödüllendiriliyor.

9 kardeş varmış, 3ü çalışıyormuş. Aile çalışana değil de çalışmayana yardım ediyor. Muhteşem bir mantık yani, inanılmaz adaletli.

Kendi başının çaresine bakmaya çalışan insan çalışmak zorunda, diğeri aklına esti diye bebek yapabiliyor.

Bu kadın eşinin kardeşi yemek yapmayıp eve yemek söylesin diye mi çalışıyor?

Ayrıca konu sahibinin önceki konusunu ben de okudum, gayet de mantıklı bu şekilde ilerlemesi. O zaman bu şekilde geçiştirilmiş, şimdi açık açık yardım talep etmiş aile. Genelde olaylar bu şekilde ilerliyor zaten.

Eşinizin yardım edecek olması sizi neden gerdi demişsiniz, kadının kendi kazandığı paranın nereye gideceği kimi germelidir sizce? Sizi mi?

Son düzenleme:
Bebeğe üzüldüm ama sizde kendinize göre haklısınız elinize bu kadar az ücret kalıpta bu ücretle dönmeye çalışıyorsanız siz de zor durumdasınız eşiniz neyin cengaverliğini yapıyor ki anlayamadım ayrıca kp neden yardım edemiyor anne baba dururken kardeşe düşmez ki bu durumlar hoş alt tarafı bez zıbın ama nereye kadar ki :KK43: her iki tarafta kendilerine göre haklılar
Bezınde zıbını da degılım kı heray bir bebege ne kadar masraf yapılırsa bızden talep edılıyor

Kp dusuncesız zaten o baslı basına bır konu ama yaslı sonucta ıdare edıyoruz kendı evını acamaz 2 ozurlu erkek 1 hasta anne 3 de bekar kardes var evıde satamaz cınkı oglu aldı hak sahıbı buyuk abı
görümceniz başka eve çıksa, o ev kiraya verilip, alınan kira görümcenizin yeni oturacağı eve verilse olmaz mı ? Aile yanaşır mı böyle bir duruma acaba ?

Parasız pulsuz olup da hamile kalan o bebeğin masrafları için çalışmayı da bilmeli. Bebeğe annesi veya kv bakmaz mı?

Hamile olup da çalışan binlerce kadın var. Görümcen utanmayacak mı eli ayağı tutarken başkasından yardım almaya?

Bezınde zıbını da degılım kı heray bir bebege ne kadar masraf yapılırsa bızden talep edılıyor

E kayınpederiniz yardım etsin koskoca baba yani o da edemiyorsa görümcenizin eşinin ailesi yardım etsin sizin zaten durumunuz orada desem ki durumunuz iyi o zaman kardeşi olarak etsin eşiniz

Merhaba hanımlar

Benim ufak bir problemim var
Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor

Çok güzel cevap vermişsiniz. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Eşiniz de mutlaka durumun farkındadır ama babasına birşey diyememiş. Sonuçta siz eşinizin yeğenine bakmak için mi çalışacaksınız??? Çok saçma. Tamam hediye bir iki parça birşey alınır ama resmen bakımını üstlenmek nedir yahu? Bence tavrınızı bozmayın. Eşinizin size bunları teklif ederken bile utanması gerekirdi.

Back
X