• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemin doğumunda giderlerse ne yapim

purewhite

Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2013
16
0
6
35
Adana
merhaba arkadaşlar
ben 10 ay önce doğum yaptım.doğumumda başımda sadece annem ve kocam vardı.3 görümcem ve kaynanam yoktu.doğum yaptım birkaç saat sonra bir tanesi geldi.sezeryan olduğu için saati günü belliydi.geldi görümcem birsürü bahane saydı geç gelmasiyle ilgili.neyse kv sonradan gelir sandım ama yok hastaneye bir görümcem dışında gelen olmadı.annem çok şaşırdı üzüldü niye böyle yaptılar diye bana çok yansıtmadı ama ben anladım tabi.neyse 6 gün sonra hepsi eve geldi.bahana şu gelen görümce -ben gelme dedim yaşlı biraz orda duramazsın edemezsin işte bahaneler.ben bişey demedim ama bizde büyle olmaz doğum önemlidir yani gelinlerin başında pervane olur herkes hepimiz.ben bişey olamış gibi yaptım yeni lohusayım bir tataftanda zoruma gitti bilmiyorum kızlar benmi abartuyorum soruyorum size ne olur yorum yapın..
şimdi hastaneye gelen görümce doğum yapacak.bu görümce onların en kıymetlelirei hep akılı ondan alırlar yani.o gelme dese bile gelmesi herekmezmiydi kv nin.şimdi onun doğumunda hastaneye giderlerse ne ypim beeen ne olur akıl verin

vallahi herkez kendinde sorumludur.bana tek gelen o görümcemse ona giderdim.diğer görümcelerin ve kv gelmemiş ama doğum yapan görümcen gelmiş.ogünün hatrı için onlar için değil sadece o görümcem için giderdim.

Son düzenleme:
Tabii ki gelmeleri gerekirdi, haklısın. Zaten insan torunu, yeğeni vs doğacağı zaman nasıl gitmeden durabilir anlamıyorum. Onların ayıbı olmuş. Ben bu tip durumlarda insanın kendisine yapılan şekilde karşılık vermesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Kim geldi, kim ilgilendiyse, sen de onlara git ve ilgilen. Sana gelmeyene koştura koştura gidersen hata edersin. Tabii bu "asla gitme" demek değil. Senin doğumuna gelebilecekken gelmeyen birine sen de doğumdan sonra gidebilirsin. İnsan böyle günlerinde çevresindekileri daha iyi tanıyor.

Allah bebişini de sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah :emir_bebek::nazar:

Siz de bir kaç saat sonra gidin, görün. Büyük ihtimalle ailesi de orada olacaktır, yokmuş gibi yapın aa demek ki gelebiliyormuşsunuz diyin sağolsun "annem" olmasa ben de çok zorlanırdım "allah razı olsun canııım anneciğimden, insanın anası gibi yok" diyin geçin... ama bunları gülerek söyleyin :))

ben gidecem zaten kv gelirse ne yapim ben bişey yok gibimi davranim

Canım senin kayınvaliden sonuçta onun annesi. Yani büyük ihtimalle gelecek. Sana gelmemeleri çok ayıp olmuş ama bana gelmedi kızına da gitmesin demek kayınvalidelerin kendilerini bizim öz annelerimizle kıyaslaması gibi bir şey. Gelirse sen bir şey yapmayacaksın tabi. Gelecek de büyük ihtimalle. Sen yine sana gelmedikleri için kırılmakta sonuna kadar haklısın ama kendi kızına gitmesi ayrı bir mevzu bence.

Siz de bir kaç saat sonra gidin, görün. Büyük ihtimalle ailesi de orada olacaktır, yokmuş gibi yapın aa demek ki gelebiliyormuşsunuz diyin sağolsun "annem" olmasa ben de çok zorlanırdım "allah razı olsun canııım anneciğimden, insanın anası gibi yok" diyin geçin... ama bunları gülerek söyleyin :))

Ahahhaa evet böyle yapmak çok mantıklı. Böyle günlerde iyi ki kendi annelerimiz var di mi canım, ne varsa onlarda var dersen hem görümceye hem kayınvalideye taş olur. Hele onun kendi kayınvalidesi gelirse. Ne güzel gelmişsiniz çok duygulandım falan da diyebilirsin.

aman boş ver daha iyi değil mi anne ve eş herşeye yeter de artar bile.insan o dönemde kalabalık istemiyor ki zaten aslında senin için en güzeli olmuş :)

sen gelinisin o kızı.senin çocuğun gelininin çocuğu onun ki kızının.yani bazılarının böyle garip bi mantığı var,o yüzden kızına kesin gider.

senin annen yanındaymış negüzel, onunda annesi sonuçta yanında olsun .
hem kayınvalidelerin ne işi var anne dururken. bence hiç şikayetçi olma bu durumdan, en güzeli böylesi......

Ben olsam giderdim.
Nazikçe kutlar, laf falan çarptırmadan geri dönerdim.
Farım da ortaya çıkardı böylece.

çok doğru bir yorum
madem bu kadar rahatsız oldun böyle söyleyebilirsin
sende çok beklenti içine girmişsin gelsinler etsinler diye
ondan hayal kırıklığı olmuş gelmemeleri
kimi gelin kv tepemdeydi doğumda diye dert yanar kimi de gelmedi diye :1:

İnsanları bu kadar önemserseniz yaptıkları herşeyde kalbiniz kırılacak. Ne gereği var? O kadar önemsemeyin ki ne yaptıkları yada yapmadıkları umrunuzda bile olmasın. Başka türlü ömür geçmez.

çok doğru bir yorum
madem bu kadar rahatsız oldun böyle söyleyebilirsin
sende çok beklenti içine girmişsin gelsinler etsinler diye
ondan hayal kırıklığı olmuş gelmemeleri
kimi gelin kv tepemdeydi doğumda diye dert yanar kimi de gelmedi diye :1:
biz gelinlerin kolayı yok ama konu sahıbesı kendını bosa uzmus ınsan elbet gelsın ıster ama
gelen kaynanın o psıkolojıyle dedıgı her laf batıyo ınsana keske senın yerınde ben olsaydımda
gelmeselerdı...Cumburt cemaat 70 m2 evın ıcınde 15 e yakın kısı agırladım yatılı her yer yatak dosek valızlerı koyacak yerım bıle yoktu dusun 30 gun kaynanam dogum ıznıne cıktıgım gun damladı gerek yok annem yanımda bana bakar dedıysemde geldı sagolsun dıyemıycem cunku yardıma degıl maddı durumu sıkısık oldugu ıcın en zor zamanımda bana yuk olmaya geldı sankı maddıyatıda gectım ınsan 1 kap yemek yapmazmı temızlıgı yemegı cay hızmetını bıle tepeleme hamıleyım benden bekledı...tam son 2 hafta dınlenecem cocugum olmadan dedım kaynana kayınpeder yanında ayaklarım davul gıbı sıstı ayagımı bıle uzatamadım ıste bole keske hıc gelmeselerdı canımı yakıp gıtmeselerdı hergun bır laf sokma hergun bırının kavgası ustume yurumesı vss gecırdım ... ne bu sımdı destek olmaya geldıler sozde sutlerımıde aldılar huzurumuda gıttıler sıkıntı stres bana gaz yaptı bebegıme gectı sutlerımı etkıledı cocugum dogru durust anne sutu alamadı kocamla 3 ay toparlanamadık hergun bır kavga hergun sagg solun kırılmasıyla sonuclandı bole destegın ........................ dıyıp susuyorum yatın kalkın dua edın kı en sevdıgınız 2 ınsan yanınızdaymıs fuzulılere luzum yok...

Son düzenleme:
ben evliliğimde şunu anladımki sen acılar içinde kıvranırken kayınvaliden sana kalkıp ayy kızımında şurası geçenlerde böyle ağrıdı şöyle ağrıdı diyebiliyor...
yani herkesin evladı kendine kıymetli gidersede alınmayın bence boşverin takılmayın hiç...

Ben bu kelimeyi galiba burda sürekli yazacağım.
Görümcenizle kendinizi aynı kefeye koymayın.o kızı siz gelinisiniz,öncelikle bunu kabullenirseniz okadarda çok üzülmessiniz.

Ben doğum yaptım annemlerle aramda üç saat vardı.sezeryan doğum yaptım aniden girdim doğuma
doğum öncesi annemleri aradım,doğumdan çıktım gözümü açtıktan yarım saat sonra annem ve ablamlar geldi
Apar topar çıkmışlar evden.
görümcemle kızı ve eşim kaldı hastanede yanımda.Annem 38 gün yanımda kaldı.herşeyimle dört dörtlük ilgilendi.

Kayınvalidem bırakın gelmeyi telefon dahi etmedi.onun üzerine kırkımdan sonra kızımı ayağına ben götürdüm.
kayınvalidemlede ara mesafe 2,5 saattir

Ben neyaptım ona hiç takılmadım,kırılmadım mı kırıldım.ama sorun çıkarmadım

Sonra anladım ki kızıyla ben asla bir olamam.o kızı ben geliniyim.

canım aynısı başıma geldi kaynanam vardı ama bikere yanımda oturmadı hep başka odalara gidip muhabbetçi aradı ,beklenmedik bi doğum olduğu için annemi evime yollamıştım hazırlık yapması için , o neysede 1 hafta riskli yattım yarım saatte bir tansiyonum ölçülüyodu görümcem bikere bile aramadı doğum yaptım 10 gün sonra geldi aramız çok uzak olmamasına rağmen ve biz hiç tenezzül edip bişey demedik ama eşim sünnetdüğünlerine geç gitti düğünü kaçırdıdiye evden kovdu eniştesi ... böyle arsızlar işte

sana o görümcen geldiyse sende git tabi ama kızıp kırıldığınıda söyle kaynanana yoksa benimki gibi gün gelir sen suçlu olursun

ben nasıl annemle kayınvalidemi aynı kefeye koyamazsam kv de kızıyla gelinini aynı kefeye koymaz, en azından ben koymamasına kırılmamak gerektiğini düşünüyorum, doğumuna gelmemesine senden önce eşin kırılmalıydı bence anne benim bebeğim olmuş sen nerdesin demeliydi yoksa bence sen gelin olarak memnun olmalısın annen varmış işte tek ne güzel çoğu kişinin isteyipte bulamadığı şey

merhaba arkadaşlar
ben 10 ay önce doğum yaptım.doğumumda başımda sadece annem ve kocam vardı.3 görümcem ve kaynanam yoktu.doğum yaptım birkaç saat sonra bir tanesi geldi.sezeryan olduğu için saati günü belliydi.geldi görümcem birsürü bahane saydı geç gelmasiyle ilgili.neyse kv sonradan gelir sandım ama yok hastaneye bir görümcem dışında gelen olmadı.annem çok şaşırdı üzüldü niye böyle yaptılar diye bana çok yansıtmadı ama ben anladım tabi.neyse 6 gün sonra hepsi eve geldi.bahana şu gelen görümce -ben gelme dedim yaşlı biraz orda duramazsın edemezsin işte bahaneler.ben bişey demedim ama bizde büyle olmaz doğum önemlidir yani gelinlerin başında pervane olur herkes hepimiz.ben bişey olamış gibi yaptım yeni lohusayım bir tataftanda zoruma gitti bilmiyorum kızlar benmi abartuyorum soruyorum size ne olur yorum yapın..
şimdi hastaneye gelen görümce doğum yapacak.bu görümce onların en kıymetlelirei hep akılı ondan alırlar yani.o gelme dese bile gelmesi herekmezmiydi kv nin.şimdi onun doğumunda hastaneye giderlerse ne ypim beeen ne olur akıl verin

sen git hastaneye bence ziyaret et çık gel fazla durma pervane olma sadece sende gelmedin dedirtmemek için git

ama senin asıl sorun onun doğumuna giderlerse ne yapayım diye herhalde ben olsam kavga çıkartmam ama uygun bir zaman da lafımı söylerdim

gerçekten rahatladım biraz.ben zaten kendimi görümcemle bir tutmam çünkü o kızı.benim tarafımda doğumlarda çok sevinçle herkes ziyaret eder bebekle anneyi.çiçekler çikolatalar vs. heralde bundanda biraz yadırgadım ama dedim ya çok takmadım.sadece merak ettim kendi kızına ne yapacak gidecekmi diye.bende insani olarak daha 10 ay doğum yapınca aklıma geldi darlandım biraz.eş konusunda zaten konu açmıştım uzaklaştık eşimle.o bu konuda gelmesinler umrumda değil diyo.

benim erkek kardeşim annem gitmese kesin küserdi ki böyle bir ihtimal yok.kaldiki annem hergün kendi evinde yemekler yapıp gelinine götürdü.işte bir taraf böyle bir taraf görmeye bile gelmeyince biraz bocaladım sadeceama şuanda aitım o bocalamayı

Back
X