- 11 Ağustos 2011
- 5.846
- 3.396
- 373
- Konu Sahibi maviruyadyg
-
aminn tsk ederim. Annemdede kalamam orasida aile minasi amcamlar falan orayada giren cikan cok olur en iyisi ewim kimseyi kabul edemem yatiyo olurum annem bakar yani tahminler hayaller falanlar filanlar.Alınmakta haklısınız. Madem sordular (ki birinci dereceden yakınlarla istişare edilir, sorulur) niye uygulamıyorlar, üstelik gerekçe çok saçma.. Kayının işi... Saçma...
Aynı binada tavrınız ne olur bilmem ama bir arkadaş da yazmış, annenize gidin, orda durun o süreçte. Zaten bakıma ihtiyacınız olur.
Vee tabii herşey kısmet, belki bebek dah erken gelir, bilinmez.. Hayırlı doğumlar şimdiden
niye evinizde kalasanız...
düğün hangi günse birkaç gün öncesinden annenize gidin...
ayrıca düğün işleri bence sadece evlenecek kişilere göre ayarlanabilir... size uyduramamaları normal Ben demedim bana uydurun kendileri dedi tabiki gelin ve damada göre olur ama niye ben ewimde rahat edemiyim herseyi düşünüyorlar bunuda dusunselermis annemde rahat edemem arti onca sene sonra cocugum olacak yani 5 yıllık ewliyim yeni hamile kaldim
ama sakın hengamede kalmayın bebeğiniz zarar görür (her gelen ki kalabalık olur gidip gelen şapur şupur öper) minicik çocuk hastalıktan görür... düğünden birkaç gün önce annenize gidin ve orada kalın...
ayrıca bu şekilde art niyet falan aramayın ben herşeyi normal gördüm... çünkü düğün tarihi birine uysa diğerine uymaz içinizi karartmayın
benim derdim biraz o ayni bina onuda düşünmeleri gerekiyodu iki gün olsa iyi uzatan gelenler kalır ve sık sık yanima ugrarlar anneme gitsem surat yapar kv.Ne yalan soyliyim benim isime gelirdi :)
Dogumdan sonra bile olsa minnacik bebekle onca kalabalik arasina, gurultuye girmek istemem.
Ayni.bina olmasi sikinti ya kina ve dugun gunu en azindan annenize gidin yada kimseyi kabul etmeyeceksiniz.
yaparsa yapisin gidicem galibabenim derdim biraz o ayni bina onuda düşünmeleri gerekiyodu iki gün olsa iyi uzatan gelenler kalır ve sık sık yanima ugrarlar anneme gitsem surat yapar kv.
Yaparsa yapsin sonucta onemli olan bebegin. Ayrica bastan sormuslar madem dikkate almayacaklar o zaman sormasalarmis bosver canimbenim derdim biraz o ayni bina onuda düşünmeleri gerekiyodu iki gün olsa iyi uzatan gelenler kalır ve sık sık yanima ugrarlar anneme gitsem surat yapar kv.
Evlenecek olan kaynınız olduğuna göre onun müsait zamanına ayarlamak doğru olan tabiki. İş yerinde o tarihlerde yoğunluk bekleniyor olabilir,izne ayrılan olabilir,olabilirde olabilir yani.Sunuda belirteyim erkek tarafi geldi konuşuldu doguma göre ayarlayalım dediler bizimkilerde iyi olur deyip sonra kaynimin is gününe gore ayarlamari garip oldu bence çünkü is yerinden rahat izin alır ama dogum farklı. Görümcem e lafim yok annesi ne derse o arti tabiki gelin damat nasıl musait olursa öyle olur zaten musait olduklari icin sordular ayni yerde hatta binada oturmamiz sıkıntı olacak düğüne gitmesemde olur
ewlenen görümcem arti derdim düğün gitmek degil. iyi okumamışsinizEvlenecek olan kaynınız olduğuna göre onun müsait zamanına ayarlamak doğru olan tabiki. İş yerinde o tarihlerde yoğunluk bekleniyor olabilir,izne ayrılan olabilir,olabilirde olabilir yani.
Zaten sonuda olsa ayın siz bebekle zorlanırsınız emin olun zira çok küçük olacak bebeginiz her halükarda.
Ben oyle yapicam galiba[/QUOTE][QUOEBRU 72, post: 45954060, member: 47525"]Ben de gücenirdim..
Hatta düğün telaşesinde anneme giderdim..
Trip atmadan kırıcı olmadan ama..
seni düşünmedilerse sende onları düşünmezsin. kaynana bazı insanları senin evine yönlendirmeye kalkarsa direk hayır dersin. yeni doğum yapmışken birde misafir mi ağırlayacaksın. böyle durum benim başıma gelse bana yapılmış büyük bir saygısızlık olarak görürüm. ben evde kös kös otururken eşiminde düğünde eğlenmesini istemem. ne yap ne et eşini düğüne gönderme. kaynanan çok büyük düşüncesizlik yaptığını anlasınMrblar. Hemen konuya gireyim. Ben suan 6 aylık hamileyim dogumum Allahin izniyle agustos ayina denk geliyo. görümcem nisanli düğün tarihi alırken tabi benide hesapladilar dogumuma denk gelmesin falan... erkek tarafi aradi kacina alalim falan once agustosun sonu dediler iyi olur dedim bende cunku dogumum basina denk geliyo hani sonuna kadar azicik toparlarim diye ona bile erken dedim ama görümcem kandin dogum hemşiresi senin temmuz ortalari olur bence falan diyo bende dere görmeden paca sivamayalim dedim... aradan iki gun gecti kaynanama sordum tarih alınmış agustosun ilk haftasi oh dedim ne güzel peki ben ne olacagim! cocuk önemli ewde durursun dedi... tm dedim peki ağustos sonunada gun vardi niye almadiniz dedim kaynimin izin gününe denk gelmiyormus habuki rahatca is yerinden izin alabilen insan dogumla isten izin almak arasinda cok fark var...benim suratim degisince lafi cevirdi agustos sonuna yer yokmus dedi ama vardi çünkü görümcem sordu yanimda k.v ve k.p e hangi tarih olsun diye.ben cok kırıldım bu duruma simdi bisey demiyorum ama düğün bitince soyliycem esime dedim haklisin dedi hamileyim diyemi cok kırıldım bilmiyorum aslında iyi insanlar iyide anlasirim severlerde beni ama niye böyle yaptilar anlamadim görümcemin heyecandan hic biseyi gözü görmüyor dünmeden hareket etti düğün bitip zaman gecince anlar. Gitmem etmem ewde otururum bebisimle ilgilenirim ama ayni binada oturuyoruz kalabalik olur banada illaki gelen ugrar yeni dogum yapmis cocuk ve ben rahatsız oluruz diye hic dusunmediler. Cok sinirleniyorum ama susuyorum simdilik. Biraz uzun oldu kusura bakmayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?