GÖRÜMCEMİN HAMİLELİĞİME İLK TEPKİSİ

Ne olursa olsun kötü niyetli biri
Bende çocuk istiyorum evli değilim ne yapayım bütün arkadaslarım doğurdu .onları mı kıskanayım şimdi ?
Boşver sen kendi sağlığına bak hamileliğinin tadını çıkar
İnşş omunda olur yakında
Bu uğraşıp uğraşıp her ay hüsrana uğramak gibi değil inan ki. Daha regl günün gelmeden psikolojik olarak belirtiler yaşayıp, acaba hamile miyim diye umutlanmak, regl bir gün geçse koşa koşa gidip gebelik testleri almak ama negatif sonucu görüp üzülmek falan. Çoğu çocuk isteyen kişi regl tarihini bile beklemeden testler alıyor kesin bu ay hamileyim diye. Hamile kalmak bir anda hayatının merkezine löp diye oturuyor. İnşaallah sizde gönlünüze, aklınıza denk birini bulup, evlat sahibi olursunuz.

Çok afedersiniz ama görümceniz ve kayınvalideniz haklı.

Size o şekilde davranmasına anlayış göstermemişsiniz. O çok hassas. Bunu anlamanız gerek çünkü siz de o durumu yaşadınız. Ama siz hiç anlamamışsınız.

Kayınvalideniz haklı. Daha ultrasonda görünmeden kimseye söylenmez. Nolur nolmaz denir. Nazar değmesin diye.

Siz çok abartmışsınız. Bir insanın anne olmayı isteme duygusunu kendi egonuzla tatmin etmeye çalışmışsınız . Benim arkadaşım da bana 3 ay hamileliğini söylemedi. Hassas olduğum için dikkat etmeye çalışmış. Bu karşındakini anlamaktır. Ben elbette arkadaşım için çok sevindim ama içim de burkuldu. Anlayın lütfen. Anlayışlı olun.

Bu uğraşıp uğraşıp her ay hüsrana uğramak gibi değil inan ki. Daha regl günün gelmeden psikolojik olarak belirtiler yaşayıp, acaba hamile miyim diye umutlanmak, regl bir gün geçse koşa koşa gidip gebelik testleri almak ama negatif sonucu görüp üzülmek falan. Çoğu çocuk isteyen kişi regl tarihini bile beklemeden testler alıyor kesin bu ay hamileyim diye. Hamile kalmak bir anda hayatının merkezine löp diye oturuyor. İnşaallah sizde gönlünüze, aklınıza denk birini bulup, evlat sahibi olursunuz.
Tabi ki zor
Ama bu tepkisi çok fazla
Böyle olmaz

Idare etmek, görmezden gelmek ya da boş vermek daima yaşi büyük olana ve durumu üzücü olana karşı yapılmalıdır.

Su an durumu üzücü olan görümce olduğuna göre idare etmek size düşüyor.

Ayrıca tebrik etmiş bence yeterli.

Belki trip atmak istememiştir de çok canı yandığı için o şekilde tepkisiz kalmayı seçmiştir. Belki ağlamamak için öyle davranmıştır.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ben de düşük yapmış biri olarak ilk üç ay saklanması taraftarıyım gebeğilin.

Ne kadar küçük şeylere takılıyorsunuz ya. Öyle demedi, böyle demedi ile ömür mü geçer? Kendi adına üzülmüştür, beklediklerinizi diyememiştir. Bu onu kötü bir insan yapmaz. (Kaldı ki tebrik etmiş.) Ama sizin kendi mutluluğunuzu yaşamak yerine bunları kurcalamanız empati kuramadığınızı gösterir.

Tabi ki zor
Ama bu tepkisi çok fazla
Böyle olmaz
Aslında tepki göstermemiş. Ben ikinciye bir türlü hamile kalamadım. Kalınca da annem, ablam, yengem hepsi, dur bakalım hemen heveslenme kendini umutlandırma gibi bir sürü şey söylediler. Çünkü üç defa kimyasal gebelik geçirdim ve çok üzülüyordum, onlar üzülmemi istemiyordu. Görümce de bu niyetle söylemiş olabilir. Eşim bile kalp atışlarını duyana dek inanmadı. Abim ilk öğrenenlerdendi (annemdeydim o sıra) çok mutlu olduğunu bildiğim halde, "Abim yanlış anlama ama kendini çok kaptırma," olur mu dedi. Şimdi yazı da çok sert görünüyor söylenenler ama karşı tarafın mimiklerini, gerçek düşüncesini bilemiyoruz ki.

Mümkün olduğunca az görüşün bence bu haset kadınla

Onu en iyi ben anlarım diyorsun ama hiç anlamıyorsun.
Kendi içinde kimbilir neler yaşıyo şuanda.
Böyle davranması sana fesatlık beslemesinden değil kendi durumunun üzüntüsünden.
Biraz empati lütfen tebrik etmiş işte napsın havai fişekmi patlatsın

Kusura bakma ama bu apaçık karşı tarafın fesatlığı. Umarım Allah ona da verir ve mutlu eder ama kendisinin olmadı diye resmen içi içini yemiş. İyi niyetli bir insan içi burkulsa da sevdiği bir insanın mutlu gününde yanında olur ve onunla bu mutluluğunu paylaşır. Kendi çocuğunun olamıyor olması yaptığı bu fesatlığı hafifletmez bence.

Kadın tebrik etmiş
Daha ne yapacak
Göbek mi atsın evine gelip

Şuan sende hassas donemdesin, gorumcende. Bu yuzden birbirinizin hareket ve sozlerine fazla takilmayin.

Bende 2 yillik evliydim hamile kaldigimda. Gorumcem tup bebek deniyor hâla da olmadi. En cok onu dusunduk. Nasil soylicez, tepkisi ne olcak diye o zaman 8 yillik evliydi. Kaynanam kayinpederim birlikte gidip soylediler ayni aksam aradi tebrik etti. O sormadikca ben bisey demedim. O anlatmadikca onun yarasini deşmedim. Benimde tedavi ile oldu. Sizin evliliklerinizde yakinmi anladigim kadariyla eminim cok daha zordur.
Görümcem eltisi ile cok sorunlar yasadi. O zamanlar kabullenememisti de. Hala da der. Cok isyan ettim, tovbede ettim diye.

Sende kendini uzme. Evlat rabbim verir. Elden gelen tek dua, çaba..

Şimdilerde bile arkadaş günlerimizde tek cocuksuz gorumcem o artik iyice alistigi icin disardan tiiye aliyor gibi gorunuyor ama icinde neler yasiyor, nasıl yasiyor hic bilemiyoruz.

Siz yine de kotu davranmayin, sozlerini dikkate almayin. Birde bir tavsiye gorumceden arkadas olmaz. Akrabayla arkadaslik zordur

Yani kadınında çocuğu olmuyor hiç anlamıyorsun onu aslında, ne bekliyordun muhteşem sevinç gösterisi mi, hala oluyorum hayırlı olsun demiş yeter, birde kayınvalidene bende alınırdım o da masuz moral bozmak ister gibi söylemiş, nispet yapar gibi ailecek üzerine gelinmiş

Aslında tepki göstermemiş. Ben ikinciye bir türlü hamile kalamadım. Kalınca da annem, ablam, yengem hepsi, dur bakalım hemen heveslenme kendini umutlandırma gibi bir sürü şey söylediler. Çünkü üç defa kimyasal gebelik geçirdim ve çok üzülüyordum, onlar üzülmemi istemiyordu. Görümce de bu niyetle söylemiş olabilir. Eşim bile kalp atışlarını duyana dek inanmadı. Abim ilk öğrenenlerdendi (annemdeydim o sıra) çok mutlu olduğunu bildiğim halde, "Abim yanlış anlama ama kendini çok kaptırma," olur mu dedi. Şimdi yazı da çok sert görünüyor söylenenler ama karşı tarafın mimiklerini, gerçek düşüncesini bilemiyoruz ki.
İyide onlar öyle dedi diye ümitlenmicek miydin
Herkes biliyor o ihtimali zaten
Zaten millet ne derse desin ümitlenirsin Yani
Bence gereksiz laflar moral bozucu

Onu en iyi ben anlarım diyorsun ama hiç anlamıyorsun.
Kendi içinde kimbilir neler yaşıyo şuanda.
Böyle davranması sana fesatlık beslemesinden değil kendi durumunun üzüntüsünden.
Biraz empati lütfen tebrik etmiş işte napsın havai fişekmi patlatsın
Kesinlikle size katılıyorum.bence alınmaya yer aramissiniz sevgili konu sahibi.sizin kadar sevinebilmesi doğanın kanununa aykırı tabii ki bebeğinize kötü birşey olsun istemez ama şu an daha çok kendi bebek hasretine odaklanmistir

Bence de emin olup söylemek daha mantıklı. Belki de boştur ya da düşük olur vs.

Görümceye de gereksiz alınmışsınız. Kadın 3 yıldır özlem yaşıyormuş. Anladığınızı söylüyorsanız ona göre davranın. Hamilesiniz diye kimsenin sevinmesi, dua etmesi gerekmiyor. Gündem olmaya çalışmayın.

Öncelikle Allah hayırlı etsin. Hamile olmanın sevincini yaşıyor olmanız çok güzel ama etrafınızdaki herkesin sizin kadar mutlu olmasını bekleyemezsiniz. Olmaz yani.. Anne olan sizsiniz. En büyük sevinci siz yaşıyorsunuz.

İyi temenni dua bekler insan ama empati yapmasını beklerken belki de siz empati yapmamış olabilir misiniz? Ben de çok uzun olmasa da bekledim. Bir arkadaşımın hamile olduğunu öğrendiğim her seferinde, her ne kadar onlar adına çok mutlu olsam da, önce bu haberi sindirmem gerekirdi. Genelde bir kaç günlük sessizliğin ardından hayırlı olsun diyebilirdim. Çünkü her bir hamilelik haberi her ne kadar çocuk sahibi olan biri için müjde olsa da çocuk sahibi olamayan biri için "herkesin oluyor benim olmuyor" mesajı gibi oluyor. Ve gerçekten üzülüyor insan.

Bu sizi sevmediği, habere sevinmediği, ya da hala olacağı için heyecanlanmadığı anlamına gelmez. Sadece sizin kadar şanslı olmadığı için, anne olmayı bu kadar isterken nasip olmadığı için üzüldüğünden. Belki de siz bir adım atabilirsiniz. Mesela, bebeğinizden bahsetmek yerine eskiden yaptığınız gibi onunla bebek hasreti vb üzerine konuşabilirsiniz. Onun da olacağını, herşey gibi bunun da zamanı olduğunu sizin her zaman onun yanında olduğunuzu ve bir gün bebek haberini birlikte kutlayacağınızı konuşabilirsiniz.

Emin olun bazen kenara çekilip beklemek yerine adım atmak daha yapıcı oluyor. Madem kardeş gibi gördüğünüz ve çok sevdiğiniz bir görümceniz var, kardeş gibi davranın ve onu gerçekten anlamaya çalışın.

Son olarak, keseyi görmeden emin konuşmayın vb muhabbetler hep yapılır, anne adayı hoş olmayan bir tecrübe ile karşılaşırsa çok üzülmesin diye düşünülerek. Bence yanlış ama kötü niyet değil. Hassas olmayın olur mu? Umarım herşey istediğiniz gibi gider ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

valla bilmiyorum ama bu durumlar bana tuhaf geliyor . Aynı şekilde benim de 2 yıl çocuğum olmadı , gelinimizin de .. o benden 2.5 Ay önce hamile kaldı , bana belki çekinerek söyledi ama çekinmesine hiç gerek yoktu ben o kadar mutlu oldum ki (!) gerçekten havalara uçtum , hala olmak başka birşey , anne olmak başka birşey .
Çocuğum olmuyor diye kimseye de Kıskanarak bakmadım belki de bu yüzden Allah nasip etti . Tabi herkesin karakteri başkadır ama bana biraz tuhaf geliyor hamile Kadını kıskanmak ya da uzaklaşmak
Dediğim gibi herkesin huyu suyu /psikolojisi kendine ... sonuçta herkes aynı değil .ben yine de görümcenin art niyetli olduğunu düşünmüyorum , bence sen biraz yapıcı ol bu aşamada ;)
Allah evladını sana bağışlasın , görümcene ve çocuk isteyen herkese de aratmadan evlat nasip etsin İnşallah ❤🧿

9.haftaya kadar kimseye soylemedik biz.Bir kese gorun,kalp atisi duyun.Biz mi cok temkinliydik anlamiyorum.
Gorumcenizi de rica ediyorum rahat birakin.Onu hic anlayamamissiniz.

Back
X