GÖRÜMCEMİN HAMİLELİĞİME İLK TEPKİSİ

Allah kucaginiza almayi nasip etsin gorumceye de bebek nasip etsin ben de tedaviyle bebek sahibi oldum o kadar cok sevindim ki bastigim yeri gormedim kim ne yapmis gormedim bile. Ilk kan sonucu ciktiinda kardesime soyledim hayirli olsun cok sevindim dedi simdi misafir var dedi kapatti takmadim simdi benim kadar sever cocugumu. Kv ve gorumceye soyledim agladilar sevincten ama 1 saat sonra gorumce kendi cocugu icin iki tarafinda ilk torunu ilk goz agrisi dedi:) sanki ne gerek varsa takmayin yani esiniz bile sizin kadar sevinemez zaten

Biraz ayıp olmuş ama bosverin onuda uzuntusune verin belki aynı şeyleri yasadiginiz için onun oldu benimde olsa olurdu demekki benim hiç olmaz artık diye düşünmüştür bilemezsiniz içini hiç anne olmamış biri doğmamış bi çocuğu heycanla bekleyemez doğunca sevinir hala olmakta çok güzel benim yengem hamileyken elimi karnına koyardi ben bişey anlamadim yengem hiç sormuyon sevinmiyon istemiyormusun yeğen diye küsüyor du doğunca anladık yeğen sevgisini oda anca anlar

Görümceniz,yaşadığı duygusal karmaşa nedeniyle belki kendini tam ifade edememiştir.
Ben kötü niyetli olduğunu düşünmedim.
Sadece üzgün ve hayalkırıklığı yaşamış bir kadının,ölçüsüz tepkisi olarak yorumladım.
Sizin de ayrıntılara takılma,her söyleneni ve söylenmeyeni irdeleme tutumunuz işleri daha da karıştırmış.
Ayrıca 'fazla samimiyet tez ayrılık getirir'derler.
Birbirinizin mensturasyon dönemlerini bilecek kadar her ayrıntıyı ve özelinizi konuşmanız,
bu duruma adeta zemin hazırlamış.

Bu arada hamilelik haberinizi kutlayanlar için çetele ve saat mi tuttunuz?
Akşama doğru ancak aradı diyorsunuz.
Aramış mı sonuçta?Evet.
Tebrik etmiş mi?Evet.
Görümcenize,sizin belirlediğiniz saatte arayıp,sizin beklediğiniz cümleleri kurmadı diye bozulmanızı çok haklı bulmadım ben.

Bir de sürekli 'ben olsaydım şöyle derdim,
böyle yapardım' diyorsunuz ya,
siz,o değilsiniz,o da siz değil.
Herkesin olayları algılama,
hissetme ve tepki verme şekli değişiktir.
Kırılmış,üzülmüş olabilirsiniz bunu eleştirmiyorum çünkü duyguları
eleştirmemek gerektiğini düşünüyorum.
Bununla birlikte eşinizi bu konuda etkileyip,
kardeşi hakkında olumsuz konuşmasanız iyi olur.
İki kardeşin arası açılmasın.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Bu yorumu anne olmak isteyip olamayan bir kadın olarak yaptığımı belirtmek istiyorum.
Tamam tavrı hoş değil ama tolore edilebilir.
Görümcenize üzüldüm. Anne olmak isteyip olamayan her kadın gibi, o beklentiyle yorulmuş ve üzülmüş. Üstüne üstlük üzerinde toplum baskısı ve kıyaslamalar vardır.
Siz bile hamile kalınca hemen özel bir muamele bekliyorsunuz, üstelik sizinle aynı durumu yaşayan bir kadından. Hem daha öncede kuzen de aynı olay yaşanmış, neden bu kadar içerlediniz ki?

merhaba kızlar. bugün biraz doluyum. ben üç yıl bebek için mücadele ettim çok şükür Rabbim nasip etti. daha ultrasonda görmedim ama değer yükselişlerim gayet iyiydi. görümcem de üç yıldır bebek istiyor onun da olmuyor. Allah ona da nasip etsin bu konuda hep paylaşırdık birbirimizle ve Allah biliyor hiç görümce gibi görmedim onun da bana gelin gibi davrandığını düşünmedim. ben hamile olduğumu öğrenince kese görünmeden söylemek istemedim. çünkü o benden bir hafta sonra falan adet oluyordu belki onun da vardır o müjdeli bir haber verir bu dönem strese girmesin dedik kayınvalidemle. neyse kayınvalideme görümcem hamile olmadığını söyleyince kayınvalidem de bebek beklediğimizi söylemiş ona. ben onun burukluğunu en iyi anlayabilecek insanım çünkü aynı durumları ben de yaşadım. o gün akşama kadar aramadı beni. akşam aradığında da hala oluyormuşum hayırlısı olsun deyip kapattı. ne bir sağlıkla büyüsün ne bir dua hiçbişey yok. neyse dedim hassas. dün de bir araya geldik. çok sevindim sizin adınıza demedi. en ufak bir mutluluk emaresi yok. resmen hamileyim diye trip attı. ben şok oldum. bütün bunların üzerine bir de kayınvalideme “babaanne olacam diye millete hemen duyurmuşsun herkesin haberi var bir ultrasonda gözüksün ne olacağı belli mi” dedi. sağlıkla gelsin demiyor da kurduğu cümleye bakar mısın? ne kadar eminsiniz demek nedir? eşi desen bana bırak eşime hayırlı olsun bile dememiş. bense aptal gibi gitmeden kendimi onu düşünerek konuşmaya laflarımı ölçmeye odaklanmıştım. tüm iyi niyetimi kaybettim ona karşı. eşim için o kadar üzgünüm ki. o da tüm bunlara çok kırıldı. tamam muhteşem bir sevinç gösterisi beklemiyorduk ama en azından sağlıkla doğsun deseydi. kaldı ki onu demeyi bırak niye oldu demediği kaldı. üstelik biz onunla aynı yollardan geçtik ben de olmamasına çok üzüldüm. onun olsaydı ben çok sevinirdim. üstelik benim bebeğim onun yiğeni ama onunki benim hiçbişeyim sayılmazdı. yine de Allahım kısa zamanda ona da nasip etsin olmayan herkese nasip etsin.

Bence kendi üzüntüsü baskın olduğu için dememiştir boşver takılma bence hani onun bebeği olsada söylemese o zaman garip derdim ama çocuğu olmayanın halinden sende anlarsın herkesin karakteri farklıdır
Sen o senden önce hamile kalsaydı belki sevinirdin tebrik ederdin ama bazen insan sevinse bile üzüntüsü ağır basar
Sen bence bu süreçte hamileliğinle ilgili ona hiçbişey anlatma Allah onada nasip etsin.
Benim henüz eşimin ailesi bilmiyor biraz beklemeyi tercih ettiğim için söylemedim malum bu sürecin sağlıkla ilerlediğini bilmek için biraz zaman gerek. Bilseler kaynanam sürekli arayabilir bu da beni strese sokar
Allah sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin

Onca zaman bebek icin ugrasip da daha kese bile gorunmeden kaynanaya varana kadar haber veren bir anne adayina ilk defa rastladim ozur dilerim ama
Neden erkenden herkese soylediniz? Kaynanaya soyleyip eltiyi es gecmek olmamis,ben olsam belli bir sure kimseye soylemezdim. O zaman bu tarz laflar duymazdiniz. Elti cok kotu bir sey soylemis gibi olmus ama aslinda dogru soyledikleri,sadece yanlis ifade etmis. Bazi cumlelerinizden sonra kesinlikle haksiz oldugunuza emin oldum.
Adet donemlerinizi bile konusacak samimiyetteyseniz hele bir kese gorunsun demesi cok garip degil. Evet hakli,kese gorunsun once,bir kalp atisi duyulsun. O zaman soylenir hamilelik. Siz cok acelecisiniz.

Tebrik icin de aramis,daha ne kadar erken arayabilirdi?
Onun cocugu hic bir seyiniz olmuyor ama sizin cocugunuz onun yegeni oluyormus mesela,cok talihsiz bir soylem bu

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim❤ 38 yaşında kaç defa tüp bebek denemesi yapmış birini tanıyorum iş yerimde ona söyledim bana sarılarak ağladı. çok mutlu oldu. sonuçta başka insanlar yaşıyor ve ben de yaşadım bu durumu. ama çevremde onun dışında bunu yaşayan kimse bana böyle davranmadı. ne de olda benim bebeğimin halası.

bnce olması gerekende böyle şeylerdi ama o gösterememiş üstüne o lafı söylemesi çok ağır gerçekten. ama sen allaha duanı esirgeme allah herkesin gönlüne göre veriyor işteee

Aminn herkese nasip etsin Allahım 😊 şimdi haberi geldi çok şükür o da hamileymiş belki hormonların etkisiyle ne yaptığını bilemedi diye düşünüyorum artık. çok şükür Rabbim ona da nasip etti.
Gerçekten mi ay o da mi hamileymis konudaki yorumlari basindan beri okuyorum bu o kadar iyi geldi ki nasil sevindim anlatamam bak cnm hasetinden yapmamis deemek ki o kadar ici yanmis ki rabbim ona da nasip etmis kim bilir nasil hissedecekti sizin hamilleliginiz boyunca sizi gördükçe.
Birbirinize destek olun lütfen eski zamanlardaki gibi olun
Rabbim ikinizin de bebeklerinizi sag salim kucagina almayi nasip etsin :KK200:

Öncelikle sizi tebrik ederim. sağlıkla gelsin... Görümceniz haklı sizden duymak isterdi bu kadar samimiyseniz ince düşündüğünüz için söylemediğinizi anlatın ona. Böyle tepkiler vermesi gayet normal bu fesatlık değil bence evladı olmasını istemesi bunun üzüntü hali o kadar... Onun da hamile Olmasına çok sevindim düzenleme yaptım

herkesin kendi tercihi tabi ama ben de bu kadar erkenden gebeliği duyurmayı doğru bulmuyorum. yani annesine herkese söylemissin diye kızmasını fesatlık olarak görmedim. ben annemlere bile 12. haftadan sonra soyledim ki tarama testi yapilana kadar kimseye soylememe sartiyla. annem oyle 5 6 haftalikken bilip de millete soylese çok sinirlenirdim.
onun dışında anlayışlı davranın kadına. bu olay dışında sorununuz da yokmuş. kim bilir ne yaşıyor içinde.

Haklısın canım çok ayıp etmiş. Evet insan burkuluk yaşar da sanki Allah korusun düşse bebek sevinecek gibi bir hali var. Ultrason da gözüksün önce falan ne demek. Sağlıkla doğsun der geçersin kimse sevinç gösterileri bekleyemez zaten

Bence hatasını anlayacaktır. Çocuk konusunda birlikte dertleşmişsiniz, siz hamile kalınca o şimdi kendini yalnız hissetmiştir o yüzdendir bu tepkisi. Hayırlı olsun bu arada Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. :nazar::KK36:

Aminn herkese nasip etsin Allahım 😊 şimdi haberi geldi çok şükür o da hamileymiş belki hormonların etkisiyle ne yaptığını bilemedi diye düşünüyorum artık. çok şükür Rabbim ona da nasip etti.

Ayy çok sevindim. Allah ona da nasip etti şükür. Görümceniz için çok mutlu oldum. Hayırlı olsun sağlıkla dünyaya gelsin bebeği.

Bazıları hamileliklerine çok anlam yüklüyor. Siz hamilesiniz diye başkalarından da görümceniz olsa dahi aynı sevinci heyecanı yaşamasını bekleyemezsiniz. Yeri geliyor bebeğin babası bile doğana kadar pek bir şey hissetmiyor.

O da sevinmiştir bence ama yaşadığı şey yüzünden dile getiremiyordur. İçinde ne fırtınalar kopuyor bilemezsinşz

merhaba kızlar. bugün biraz doluyum. ben üç yıl bebek için mücadele ettim çok şükür Rabbim nasip etti. daha ultrasonda görmedim ama değer yükselişlerim gayet iyiydi. görümcem de üç yıldır bebek istiyor onun da olmuyor. Allah ona da nasip etsin bu konuda hep paylaşırdık birbirimizle ve Allah biliyor hiç görümce gibi görmedim onun da bana gelin gibi davrandığını düşünmedim. ben hamile olduğumu öğrenince kese görünmeden söylemek istemedim. çünkü o benden bir hafta sonra falan adet oluyordu belki onun da vardır o müjdeli bir haber verir bu dönem strese girmesin dedik kayınvalidemle. neyse kayınvalideme görümcem hamile olmadığını söyleyince kayınvalidem de bebek beklediğimizi söylemiş ona. ben onun burukluğunu en iyi anlayabilecek insanım çünkü aynı durumları ben de yaşadım. o gün akşama kadar aramadı beni. akşam aradığında da hala oluyormuşum hayırlısı olsun deyip kapattı. ne bir sağlıkla büyüsün ne bir dua hiçbişey yok. neyse dedim hassas. dün de bir araya geldik. çok sevindim sizin adınıza demedi. en ufak bir mutluluk emaresi yok. resmen hamileyim diye trip attı. ben şok oldum. bütün bunların üzerine bir de kayınvalideme “babaanne olacam diye millete hemen duyurmuşsun herkesin haberi var bir ultrasonda gözüksün ne olacağı belli mi” dedi. sağlıkla gelsin demiyor da kurduğu cümleye bakar mısın? ne kadar eminsiniz demek nedir? eşi desen bana bırak eşime hayırlı olsun bile dememiş. bense aptal gibi gitmeden kendimi onu düşünerek konuşmaya laflarımı ölçmeye odaklanmıştım. tüm iyi niyetimi kaybettim ona karşı. eşim için o kadar üzgünüm ki. o da tüm bunlara çok kırıldı. tamam muhteşem bir sevinç gösterisi beklemiyorduk ama en azından sağlıkla doğsun deseydi. kaldı ki onu demeyi bırak niye oldu demediği kaldı. üstelik biz onunla aynı yollardan geçtik ben de olmamasına çok üzüldüm. onun olsaydı ben çok sevinirdim. üstelik benim bebeğim onun yiğeni ama onunki benim hiçbişeyim sayılmazdı. yine de Allahım kısa zamanda ona da nasip etsin olmayan herkese nasip etsin.

Sorun ne biliyormusunuz, beklenti. Başardınız ve tebrik istiyorsunuz. Onun olsaydı ben şöyle yapardım böyle yapardım ama herkes sizin gibi olmak zorunda değil. Forumda bir çok kişi bilir anne olmam imkansız ve bunu tırnak ucu kadar kafama takmadım şimdiye dek ama çocuğu yaşam amacı olarak gören, etrafındaki gebelik haberlerine bile üzülen kadınlar var. İlk zamanlar ya neyin üzüntüsü bu diyordum çünkü hiç üzülmedim ama sonra burada okuduklarımla öğrendim ki üzüntüsü çok üst seviyede olan kadınlar var, sanırım görümcenizde öyle. Bırakın yaşasın üzüntüsünü, sizde bunca yıl bu haberi beklemiş biri olarak sevincinizi yaşayın, doğacak bebek onun yeğeni elbet toparlanacaktır. Aile içinde de bu konuyu dillendirmeyin kanımca, bebeğe ana babasının duası yeter, siz önünüze bakın. Sağlıklı bir gebelik geçirmenizi dilerim

Back
X