Görümcemin küçük kızının bizde kalması mantıklı mı?

Köyde kalma konusunda 1-2 gün eşinizin hatrına dişinizi sıkıp kalabilirdiniz, üstelik bayram gibi özel bir günde. Ama yeğen konusunda haklısınız, çalışan bir bayanın yanına küçük bir çocuk gönderilmez. Hemde 2 hafta. Hem onların açısından düşünecek olursak siz bayramda yanlarına gitmemişsiniz kalkıp size çocuk yolluyorlar. Demek ki gidip gitmemenizin onlar için pek bir ehemmiyeti yokmuş.

Anlattığınız köy ortamını gözümn önünde canlandırıyorum da bende yatılı gitmezdim şahsen..sabah gidip akşam dönme imkanım varsa o ayrı..mutlaka giderim ama öyle günlerce kalınabilecek bi ortam yok eşinizin köyünde..alışık olmayan herkes için zulüm gibi gelir,insanız sonuçta..hem varlık içinde yokluk çeken insanları da anlamam hiç..herneyse..sorun küçük bir çocuğun çalışan bir aileye 15 günlüğüne tatile gönderilmesi ve eşinizin size anlayışsız yaklaşımı..Çocuk çok büyük bi sorumluluk..yaşı büyük olsa neyse..çıkar gezer tozar kendine bi uğraş bulur en azından..iş yerinde akşama kadar rezil olacak akşam eve gelince de size ekstra sorumluluklar yüklenecek..zaten özel sektörde çalışanların bedenen ve ruhen çektiği sıkıntılar ortada..e bide bu durumlarda çocuğa en ufak bi eleştiride dahi bulunulmaz,acaba darılır mı,alınır mı annesine babasına yanlış bi bilgi verirmi diye 15 gün diken üstünde yaşıycaksınız..Şimdi gel denilmiş, karar verilmiş ,geliyor..e dönüşü yok artık..mecbur 15 gün dişinizi sıkacaksınız..Bidaha tekrarlanmaz umarım..gerçekten zor..kolay gelsin...

hey Allahım yaaa.... eşin yumusak huylu oldugundan dolayı boyle seyler yasamanız normal calısan ciftlerin evlerine kalmaya gelen yada cocuklarını baslarına tebelleş eden insanlara uyuz oluyorum. ayrıca neden illaki sizde kalıyor ki ? kendi evinde kalsa ne olacak illa sizde mi kalması lazım vala cok değişik insanlar var ya

Yorumları okurken çatlayacaktım az kalsın..

İnsanlar okuduklarını anlamıyorlar gerçekten..

Gitmen iyi olurdu sonuçta büyükler ama yoğun bir tempoda çalışıyor olman ve gittiğinde seni çileden çıkartıyor olmaları gitmemene hak vermemi sağlıyor..

Normal zamanda bile bir çocuğun sorumluluğu büyüktür ki sizler çalışıyorsunuz..Çocuğun başına bi durum gelse ilk suçlanan eşin ve sen olacaksın..

Ayrıca arkadaş demiş ki ''ben daha yeni evliyken aynı görümcem 15 aylık çocuğunu bana bir kaç seneliğine göndermeye çalıştı''..

Farkında mısınız durumun vahimiyetinin ??

Onlar çocukları gezsin, açılsın diye değil, aman başımızdan gitsinde ne olursa olsun diye bakıyorlar..

Kız sinirlenmekte haklı..

Doğulu batılı olayına gelince yalan mı ?? Ben batılıyım onlar doğulu demiş..Yalan mı söylemiş ??

Yoksa arkadaş ta mı doğulu :D:D

Hemen hışımla saldırmak için cımbız ile kelime seçiyorsunuz..

Sadece durumu belirtmek için kurulmuş bir cümle..Bu cümleyi kurduğu için eşini ve ailesini aşağıladığını düşünmeniz ve saldırmanız kadar komik bir durum olamaz..Aşağılasa evine erkek yapmazdı o adamı..

Ayrıca bu lakabı onlar kendileri takmışlar gelinlerine..

Arkadaşım daha ilk olarak diğer eltinin, görümcenin 15 aylık kızına baktığını belirttiğinde direkt olarak aklıma geldi '' İlkokulu sizde bitirsin diyebilecekleri :D '' .. Ki sen de sonraki mesajında belirtmişsin böyle bir korkunun olduğunu..

Okadar düşüncesizler ki çocuğu kıyafetsiz göndermişler seni mi düşünecekler ?

Cahil insanlarla uğraşmak zordur hele bir de sorumsuzluğu dibe vurmuşsa....Allah kolaylık versin arkadaşım..

Bayramlarda aileler ziyaret edilmelidir bunun gerekli oldugunu düsünüyorum..
Ortamın elverissiz olması vs. insanı sıkıntıya sokabilir ama bayram senede bir gelir ve 1,2 günün kimseye bir zararı dokunmaz..
Köy yerleri genelde öyledir ben Kırklareliliyim köyümüze köy demeye bin sahit lazım lise' den, yuvaya, kasap' tan markete hersey mevcut. Bir 10 sene önce hatırlıyorum da, Wc dısardaydı ve gece gidemiyorduk kücüktükte babam, annem hep beraber gidiyorduk :)
Kimse kocasının Ailesiylle süt liman degil.
O cocugu size göndermeleri gercekten cok cok yanlıs! Siz calısan insanlarsınız düsünmeleri gerekir o cocuk amcasının yanında da sıkılır is ortamı 8 yasındaki bir cocuk icin yeterince sıkıcı bir ortam.

Yorumları okurken çatlayacaktım az kalsın..

İnsanlar okuduklarını anlamıyorlar gerçekten..

Gitmen iyi olurdu sonuçta büyükler ama yoğun bir tempoda çalışıyor olman ve gittiğinde seni çileden çıkartıyor olmaları gitmemene hak vermemi sağlıyor..

Normal zamanda bile bir çocuğun sorumluluğu büyüktür ki sizler çalışıyorsunuz..Çocuğun başına bi durum gelse ilk suçlanan eşin ve sen olacaksın..

Ayrıca arkadaş demiş ki ''ben daha yeni evliyken aynı görümcem 15 aylık çocuğunu bana bir kaç seneliğine göndermeye çalıştı''..

Farkında mısınız durumun vahimiyetinin ??

Onlar çocukları gezsin, açılsın diye değil, aman başımızdan gitsinde ne olursa olsun diye bakıyorlar..

Kız sinirlenmekte haklı..

Doğulu batılı olayına gelince yalan mı ?? Ben batılıyım onlar doğulu demiş..Yalan mı söylemiş ??

Yoksa arkadaş ta mı doğulu :D:D

Hemen hışımla saldırmak için cımbız ile kelime seçiyorsunuz..

Sadece durumu belirtmek için kurulmuş bir cümle..Bu cümleyi kurduğu için eşini ve ailesini aşağıladığını düşünmeniz ve saldırmanız kadar komik bir durum olamaz..Aşağılasa evine erkek yapmazdı o adamı..

Ayrıca bu lakabı onlar kendileri takmışlar gelinlerine..

Arkadaşım daha ilk olarak diğer eltinin, görümcenin 15 aylık kızına baktığını belirttiğinde direkt olarak aklıma geldi '' İlkokulu sizde bitirsin diyebilecekleri :D '' .. Ki sen de sonraki mesajında belirtmişsin böyle bir korkunun olduğunu..

Okadar düşüncesizler ki çocuğu kıyafetsiz göndermişler seni mi düşünecekler ?

Cahil insanlarla uğraşmak zordur hele bir de sorumsuzluğu dibe vurmuşsa....Allah kolaylık versin arkadaşım..

siz de doğru okumamışsınız,15 aylık bebek konu nsahibine değil eltisine verilmiş:))

Arkadaşım daha ilk olarak DİĞER ELTİNİN, GÖRÜMCENİN 15 AYLIK KIZINA BAKTIĞINI BELİRTTİĞİNDE direkt olarak aklıma geldi '' İlkokulu sizde bitirsin diyebilecekleri :D '' .. Ki sen de sonraki mesajında belirtmişsin böyle bir korkunun olduğunu...

Diğer eltisi görümcesinin 15 aylık kızına bakıyor, konu sahibi bakıyor yazmadım ki ben..

Daha evliliiğinin ilk haftasında konu sahibine bakması için teklif götürmüşler ama arkadaş kabul etmeyince şuan eltisi bakıyor görümcesinin kızına.

Neden smileyler yok ya :( öpücük verdikten sonra arkasından papatya çıkarıp uzatan smileyi mesajımın sonuna koyduğumu farzedin lütfen :-*

Son düzenleme:
Diğer eltisi görümcesinin 15 aylık kızına bakıyor, konu sahibi bakıyor yazmadım ki ben..

Daha evliliiğinin ilk haftasında konu sahibine bakması için teklif götürmüşler ama arkadaş kabul etmeyince şuan eltisi bakıyor görümcesinin kızına.

Neden smileyler yok ya :( öpücük verdikten sonra arkasından papatya çıkarıp uzatan smileyi mesajımın sonuna koyduğumu farzedin lütfen :-*

ben yanlış okumuşum seni canım.o smileyleri bende sana veriyorum:)))))))

çok şükür anlama kabiliyetim var üniversite mezunuyum diye yazmanın anlamı ne..hoppala şimdi ben de desem ki ya dejavu sen ne demek istedin yani üniversite bitirmeyenlerin anlama kabiliyetleri yok mu?desem sizin gibi olayın akışını pis ,temiz köylüye ,doğuluya çevirsem sizi yanlış anlamış olurum degil mi ?çünkü siz öyle demek istemediniz değil mi?
neyse madem üniversite bitirdim diye üstüne basa basa belirttin- ki banane bundan- bari şu profilindeki liseyi lisansa çevir de tam olsun

ben onu neden yazdımm çok iyi biliyorsunuz. Anlamıyorsunuz diye üstüne basa basa yazdığınız için bunu yazdım. O eğitimsiz ayrımını yapanda zaten sizsiniz eşinizin ailesine size batılı diyorlar diye doğulu köylü diye ayrım yapanda sizsiniz. Ben köy ortamını ne kadar sevdiimi insam ayırmadığımı felan zaten yazmıştım hatırlarsanız haa tabii herkes köyü sevmek zorunda değil ama aşağılamnaya da hakkı yok bence. Biz sizin yazdıklarınıza cevap veriyoruz siz yazıyorsunuz, pisler, köylüler, doğulular diye sonra da ama onlarda bana batılı diyorrr diyorsunuz çocuklar gibi.. Onların size yaptığnıı sizde yapıyprsunuz biz kafadan uydurmuyoruz ki. Ayrıca işinize geleni cevaplıyorsunuz farkındaysanız. Eşiniz hatrı için gitmeniz gerektiğini, aynı şeyi eşiniz size yapsa ne tepki vereceğinizi sorduk ama bubnlara cevap veremediniz. Dediğim gibi insan ailesini seçemiyor maalesef. Onlar o köyde, dılarda tuvaletlerde yaşıyor diye oğluda mı gitmesin. Siz öncelikle eşinizi zor durumda bırakıyorsunuz onlara ceza vereceğim, rahatlığımdan ödün vermeyeceğim derken. Okullar daha açılmadı eşiniz gitmişken çocuğu az göndermek istemişler bir hava alsın diye ki eşiniz zaten ben işyerine götürücem demiş hem okula giden çocuk zaten size ne zahmeti olacak. Akşam bir tabak fazla koyacaksınız bu kadar. Zaten 2 hafta bile deüğil öbr hafta okullar açılıyor. Siz çok bencilsiniz kusura bakmayın. Eşinizin hatrını bile hiçe sayıyor, bayram zamanı tek başına bırtakıyorsunuz o zaman sizde bana bunun mantığını anlatın.. Bende bunu anlamuıyorum. Ben eşimle hiçbir bayramı ayrı geçirmem akrabalarına karşı zor durumda bırakmam bu kadar basit.. Bir gün kalırım hiç olmadı eşimle dönerim. Bu aradaaa eğer üniversite mezunu lafını hava atmak için yazsaydın zaten profilimde çoktan lisansı üniversite yapardım ama aklıma bile gelmedi. inanmadınız galiba o zaman eski mesajlarıma bakabilirsiniz. Ya da açıköğretim bölümünde final çalışmalarına bakabilirsiniz. Siz ailenizin ve kendinizin eğitiminde oyundna buyundan sayfalarca sözederken birşey olmuyor ama neysee... İstedğiniz yerden anlayacaksınız bunu daa..

Görümceler bebeleri doğurup gelinlere baktırıyor galiba, çocuğu 2 hafta yanında hiç giysisi ilacı olmadan göndewren annesinde de nasıl bir yürek var, çocuk 40 derece ile acillik olmuş hala dayısında kalıyor, anası yanına gelmiyor, Allah akıl fikir versin.

Nasıl bir anne bu kadın ya. Çok sinir oldum. Doğurup doğurup başkalarının üzerine atmaya çalışıyorlar. Hem size yazık hem de o çocuklara.

Senin yerinde olsam çocuk iyileşince hemen annesinin yanına gönderirirm.

Canım snin görümcen anne olsaydı zaten 15 aylık bebeğini öbür geline bırakmazdı ne demek 15 aylık bebeği 1.5 yıldır öbür eltine bırakması down sendromlu bebek doğurmak bunu haklımı gösteriyor onlara ne bu ya kedi gibi doğurup ona buna vermeye çalışmak üstelikde canı gönülden alan bakanda yok zorla bırakmışlar millete şimdide bu kızı sizin üstünüze sorumluluğunu atıp sizin büyütmenizi sağlamaya çalışıyorlar bencede kafalarına göre çocukları olmuyor nasılsa alsın bunu büyütsünler diyorlardır bir sorsanıza o görümcenize doğum kontrol yöntemleri daha mantıklı doğurup doğurup ona buna vermek yerine.O görümcen olacak kadına kalsa ilk başda doğurduğu down sendromluyu vermeye kalkardı öncelikle birilerine ama onu alan olmaz bunları daha kolay veririm demişdir Allahım ya çok sinirlendim gece gece görümcene kusan çocuğun hasta olduğu belli niye bile bile göndermiş bile demiyorum çünkü gönderir beklenir ondan

Ben senin yerinde olsam mesafeli olurdum eşimin ailesiyle çünkü bana hiç normal gelmedi yapdıkları ne demek eşinin ablasının 15 aylık bebeğini daha siz evleneli bir hafta olmuşken alın bir kaç yıl sizde kalsın demeleri bu nasıl bir cahillik zihniyettir insan nasıl uyuşur böyle düşünen insanlarla eşinin annesi madem anneyse insansa 15 aylık torununu başka bir gelinine ikram edeceğine üstelikde nasıl bakılacağını bile bilmezkenki hiç umurlarında olduğunuda sanmıyorum alıp kendi baksaymış yada kızına yardımcı olsaymışda 15 aylık ana kokusuna muhtaç bebeği kaldırıp yetim gibi kaldırıp öbür eltine vermeseymişler senin yerinde olsay uzak dururum bunlardan

Bu ne yaw? 365 günün 3 gününü kocanın ailesiyle geçirmek herkese zulüm gelmeye başlamış, bu kadar mı sabrınız yok arkadaşlar? Sadece 3 gün, yani 72 saat, iki güzel söz söylemek, büyüklerin gönlünü almak, birkaç misafir ağırlamak bu kadar mı zor? Kalan 362 gün ve 6 saati ne istiyorsanız yapın... Koca sorumluluğu almışken küçük bir çocuğa 10 gün bakmak bu kadar mı zor? Evliliklerin bu yüzden temeli yok, en küçük bir tartışmada çatırdıyor, evlilik sabır işidir, herşey kadına bağlıdır, kadın kocasına ve akrabalarına saygı gösterirse kocalar da onları baştacı yapar (Hasta ruhlu erkekler hariç)

zaten 2 tane bayramımız var, kaldığınız yer ne kadar kötü olurba olsun gitmeliydiniz, 2 gün kalsaydınız incileriniz dökülmezdi, siz bu insanları resmen aşağılıyorsunuz, çocuk meselesine geince, çalışan insanların yanına göndermeleri tabiki yanlış

bayramda büyüklerin gönüllerinin alınmasından yanayım 2 günde kimseye birşey olmaz insan 2 gün için her zorluğa katlanabilir bence ama çocuk konusunda haklısın canım bende kimsenin çocuğunun sorumluluğunu almak istemem ağır bir mesuliyet herşey olabilir gönderen insanların mantığını anlamıyorum ne kadar rahatlar :31:

Bu ne yaw? 365 günün 3 gününü kocanın ailesiyle geçirmek herkese zulüm gelmeye başlamış, bu kadar mı sabrınız yok arkadaşlar? Sadece 3 gün, yani 72 saat, iki güzel söz söylemek, büyüklerin gönlünü almak, birkaç misafir ağırlamak bu kadar mı zor? Kalan 362 gün ve 6 saati ne istiyorsanız yapın... Koca sorumluluğu almışken küçük bir çocuğa 10 gün bakmak bu kadar mı zor? Evliliklerin bu yüzden temeli yok, en küçük bir tartışmada çatırdıyor, evlilik sabır işidir, herşey kadına bağlıdır, kadın kocasına ve akrabalarına saygı gösterirse kocalar da onları baştacı yapar (Hasta ruhlu erkekler hariç)

ne kadar doğru yazmışsın...kesinlikle haklısın.benim merak ettiğim konu sahibi arkadaş kendi ailesini ne sıklıkta görüyor.eminim aynı şehirde yaşıyorlardır ve sürekli görüyordur kendi ailesini.eşinin ailesinin cahil ,pis veya kötü şartlarda yaşıyor olması senede 2 kere ziyqret etmemelerini gerektirmez.çok üzülüyorum bu tarz insanları gördükçe.yaşlı insanları bayramlarda sevindirmek gerek diye düşünüyorum bende

Back
X