Görümcemin para sıkıntısı

Ben hiç söz hakkı yok demedim. Ona kalırsa eşi de yemek parasını veriyor,kıyafet kozmetik kuaför. O yönden bakarsak da yine para harcıyor eş. Tabii söz hakkı olsun da zorda kalan kardeşime kendi kazandığım paradan da yardım eşemeyeceksem yani... haa eşi konu sahibinin kardeşine yardım etmemiş ama o onun vicdani bir şey diyemem
Haklisiniz tamamen vicdan meselesi bu. Ben aslinda bu konuya, konu sahibine "yardim etmelisin bence" demeye gelmistim ancak benim kardesim kredi cekiyorsa o zaman senin kardesin de kredi cekecek derim bu durumda. Ne aci ama hayat bana vicdansiza karsi vicdansiz olmayi ogretti.

Iyi Bayramlar öncelikle herkese.
Kizlar kafam cok karısık, almanyada yasiyoruz ve görümcem üniversiteye gidiyor. Coronadan dolayi üni'si 1 sene daha uzadi ve burda her ay düzenli olarak devletten belirli bir miktar para aliyor.

Sorun su ki 1 sene daha uzadigi icin devlet o parayi vermicekmis artik (her ne kadar inanmasamda buna) sonucta pandemiden dolayi uzadi hersey. Kendisi bu 1 sene icin kredi cekmeyi düsünüyor ama faiz durumlari oldugu icinde herhalde biraz cekiniyor. Ben daha konusmadim kendisiyle, esim dün aksam biz yardim edelim mi diye sordu bana...

Biz 1-2 sene disimizi sıkıp para biriktirip ev almayi düsünüyorduk, eger görümceme belirli bir miktar para verirsek 1 sene boyunca bu hayalimiz suya batiyor malesef. Tabikide geri ödeyecek ama üniversite bitene kadar kendisi bir is bulana kadar 2 3 sene gecer diye düsünüyorum.

Hem diyelimki is buldu, önce devlete olan borcunu ödeyecek ondan sonra sira bize gelecek, para göz felan degilim sadece benimde ideallerim var Allah nasip ederse baska planlarim var. Ama bir yandanda kiz okuyor diyorum abisinden baska yardim edecek kimsesi yok, icim hic rahat degil ne evet demeye nede hayir demeye dilim varmiyor...

Siz olsaniz ne yapardiniz? Farkli bakis acisi ve görüslere ihtiyacim var.

Not: Kardesimin saglik sorunu var ve ameliyat olmasi gerek. Esime bizde yardim edelim dedigimde bana verdigi cevap: kredi ceksin oldu! Onun icin yardim etmeye gönlüm pek razi gelmiyor.
Sağlık sorunu gibi mühim bir durumda sırf sizin kardeşiniz diye yardım etmeye yanaşmayan bir hanzonun kardeşine tabiki sizde yardım etmeyin. Kendine gelince her şey tamam, size gelince yok bak sen köylü kurnazına. Asla yardım etmeyin, eşiniz bunu haketmiş. Kendi kardeşine de 'kredi çek' desin.

Son düzenleme:
Benden başka not olarak yazılan kısma inanmayan var mı? Yani bir kaç kişi öyle deme sevaptır yardım edin ne olacak dedikten sonra ama benim kardeşim için böyle dedi dedi konu sahibi. Bence gerçek olsaydı konu sahibi baştan söylerdi
Neden herşeyin altında hep bir art niyet aranir hic anlamam. Doğru olmasaydı yazmazdim herkesi kendiniz gibi sanmayın lütfen, inanmadığınız şeylerede yorum yapma zahmetinde bulunmayın

İş bulsun çalışsın.bu ortamda zor tabi ama arayan mevlasını da bulur belasını da

Şöyle yapın bence, içiniz rahat etmeyecek çünkü... Hem kardeşinize hem de eşinin kardeşine destek olun... O zaman gözünüze gelmez. böylece eşinizde ileride bu ve benzeri bir durum olursa bilirki aynı oranda sizin ailenize de destek olmak durumunda kalacak.

Diyor ya iyilik yap denize at balik bilmezse halik bilir diye. Sonucta ihtiyacı varmis. Gerci siz konuyu olumsuz acidan acmissiniz siz vermek istemiyorsunuz bence icinizden ne geliyorsa oyle yapin
Yok ya kimse bilmiyor.
Simdı devir kısas devri.

Herkese anladıgı dilden konusmak lazım.. kotuluge karşılık ıyılık yapınca karsı taraf yaptıgı kotulukten utanmıyor, bi de ıyılık yapana vay salaga bak diyor.

Kindergeld parasi almiyor mu ? Ne alaka pandemiden dolayi kessinler.Ayrica esiniz yardım etmek zorunda degil kardesinize ama soz konusu saglik ve verdiği cevap acimasizca olmus.Kesinlikle kabul etmeyin.

Iyi Bayramlar öncelikle herkese.
Kizlar kafam cok karısık, almanyada yasiyoruz ve görümcem üniversiteye gidiyor. Coronadan dolayi üni'si 1 sene daha uzadi ve burda her ay düzenli olarak devletten belirli bir miktar para aliyor.

Sorun su ki 1 sene daha uzadigi icin devlet o parayi vermicekmis artik (her ne kadar inanmasamda buna) sonucta pandemiden dolayi uzadi hersey. Kendisi bu 1 sene icin kredi cekmeyi düsünüyor ama faiz durumlari oldugu icinde herhalde biraz cekiniyor. Ben daha konusmadim kendisiyle, esim dün aksam biz yardim edelim mi diye sordu bana...

Biz 1-2 sene disimizi sıkıp para biriktirip ev almayi düsünüyorduk, eger görümceme belirli bir miktar para verirsek 1 sene boyunca bu hayalimiz suya batiyor malesef. Tabikide geri ödeyecek ama üniversite bitene kadar kendisi bir is bulana kadar 2 3 sene gecer diye düsünüyorum.

Hem diyelimki is buldu, önce devlete olan borcunu ödeyecek ondan sonra sira bize gelecek, para göz felan degilim sadece benimde ideallerim var Allah nasip ederse baska planlarim var. Ama bir yandanda kiz okuyor diyorum abisinden baska yardim edecek kimsesi yok, icim hic rahat degil ne evet demeye nede hayir demeye dilim varmiyor...

Siz olsaniz ne yapardiniz? Farkli bakis acisi ve görüslere ihtiyacim var.

Not: Kardesimin saglik sorunu var ve ameliyat olmasi gerek. Esime bizde yardim edelim dedigimde bana verdigi cevap: kredi ceksin oldu! Onun icin yardim etmeye gönlüm pek razi gelmiyor.
tabi ki vermeyin. çalışsın. Kim oturduğu yerden çalışmadan rahat okuyabiliyor ?

senin kardeşine yardım etmiyor birde kendi kardeşine bütçe açıyor birde evli valla ben dayanamaz ağzıma geleni sayardım bu ne böyle ayol

Bana kalsa hem kardesime hemde onun kardesine yardim ederim ama o öyle acimasizca konusunca benim icimden yardim etmek gelmiyor...
Bence yapabiliyorsaniz her ikisine de yardım edin. Kendi isteğinizi biraz ertelemis olursunuz ama sevabı büyük olur. Biri hasta, diğeri öğrenci. Eşinize kızıp okuyan genci de zor durumda bırakmayın derim.Büyüklük sizde kalsın Eve gene sahip olursunuz belki daha da iyisine. Ama sağlık ve eğitim çok önemli, bu konularda giden vakit kolay geri gelmiyor. Ama dediğim gibi ikisine de yardimda bulunmaya çalışın. Biraz da iyiliği denize atmak lazım bazen 😊

Back
X