Görümcemin para sıkıntısı

bilmiyorum konuyu sadece esime acmis ben yoktum yaninda. Beni tek rahatsiz eden, benim kardesimin saglik sorunu var ve ameliyat olmak istiyor onun icin kendisi para biriktiriyor, esime kardesime biraz da olsun yardim edelim dedim onun bana verdigi cevap: kredi ceksin madem neden kredi cekmiyor ki oldu! Ondan düsünüyorum kendisi benim kardesime yardim etmek istemiyor ama benim simdi onun kardesine yardim etmemi istiyor.

Bu durumda ben yardim etmem. Biri egitim, biri saglik. Ben üni bitene kadar hep calistim. Görümceniz de Kredi ceksin veya calissin. Normalde yardim edin derdim. Ama benim kardesime böyle diyen adamin kardesine yardim etmem.

Siz çalışıyor musunuz? Sadece eşiniz çalışıyorsa karışmazdım. Kendi parası kendi kardeşi ister verir ister vermez. Sizin kardeşinize yardım etmemesi bunu değiştirmez. Ama yok sizde çalışıyorsanız sizinde paranız görümcenize gidecekse o zaman siz bilirsiniz nasıl diliyorsanız öyle yapın

Ya koronadan dolayi degil de notlarin kotu olmasindan uzasa ne olur ki okulu uzadi diye biraksin mi?yani abi bu kardesine de destek olmayacaksa?bu kadar kotu olmayin bi yil gec alin evi ne olacak yani

Eğer kardeşinize yardımcı olmadıysa ve kredi ceksin dediyse sizde öyle cvp verin benim kardeşim kredi çekecekya o da çeksin o zaman derdim. Ama aranızda hiç böyle bir diyalog geçmemiş olsaydı evet yardım edin derdim. Ama gene de insanlık bende kalsın diyip de olsun eşim öyle demiş olsada yardım etsin diye de düşünürmüydüm bilmiyorum. Sonucda iki tarafında ihtiyacı var ya hiç birine yapılmasın yada iki taraflı yapabiliyorsanız yapın

Nesini düşünüyorsunuz ki..Sağlık durumunda kardeşime kredi çeksin diyen adamın ailesine günahımı vermem.Ki görümcenizin meselesi sağlık da değil şükür.

Ya direkt rest çekin ve eşinize "kardeşim ameliyat için nasıl kredi çekecekse kardeşin de okumak için çeksin" diyin...Ya da " yardım edelim ama hem kardeşime hem senin kardeşine ..Bundan snra benim aileme de el muamelesi yapmazsın herhalde.Nasıl davranırsan öyle davranırım" şeklinde ders vererek iki tarafa da yardımcı olabilirsiniz ama maddi olarak sizi zorlayabilir tabi.Artık karar size kalmış amaa naparsanız yapın kocanıza dersini verin.Sağlık konusunda böyle düşünen bir insan bende soru işareti oluşturdu maalesef. Umarım bu olaydan snra aklı başına gelir de sahip olduğu tek ailenin kendi ailesi olmadığını anlar,sizinkilere daha insani yaklaşır.

Eşiniz kardeşlere yardım hakkındaki tutumunu söz konusu kardeşiniz olunca( hele ki sağlik) gayet açık ifade etmiş.
Onunki kardeş de sizin ki bacanak mı?

Ben kendi kardesim uni okurken para gondermistim. Evlendikten sonra da gonderdim. Esim gonderme demedi ama ben calisiyorum. O kendi kardesine gonderse ben de gonderme demezdim. Ayda 500tl gonderseniz sizin butcenizi cok sarsmaz.

Son paragrafa kadar verin tabii sormaniz hata diyecektim.ama saglik sorunu da keyfi degil ve kardesin icin bunu diyebildiyse ben asla verdirmezdim.
ben kisasa kisasciyim.aman bosver Allah bilsin o yaptigindan utansin falan demem.benim kardesime yardim edilmeyip kredi ceksin denilirse aynisi kendi kardesi icinde gecerli.

Senin kardesine gelince kredi çeksinn hemde saglik sorunu iciin , adam gibi unisine calismayip okul uzatan (pandemiden uzamamistir o) kardese gelince yardim edelim. Analari guzel miymis sor bakalim. Eli ayagi tutuyor ya kredi ceksin ya okuyup calissin. Ben olsam 5kuruş vermem kardesime dedigi lafdan sonra ee gun donermiş işte. 5kurus versem kardesimden utanirim be.

Yardım edin eşinizin kardeşi sonuçta diyordum ki konunuzun sonunu okudum.

Yerinizde olsam bir kuruş dahi vermezdim. Söz konusu sağlık olduğunda kredi çeksin diyen bir adama altı üstü bir okul kredi çeksin halletsin derdim bir daha da konuyu açmasına izin vermezdim.
Okul sağlıktan daha önemli değil. Eşinizin kafasına iyice yerleşsin bence bu durum.

Bencilce olabilir ama yardim etmem banane kimse kimseye guvenmesin.ben hamileyken dersane parami cikartmak icin ucretli ogretmenlik yaptim son aya kadar.kaynim ise dersaneye gitti ve esim hem 4 yil boyunca okuttu ustune dersaneye gonderdi.peki sonuc ne oldu mezun oldu ve bolumumu sevmiyorum diye gitti cafede calisiyor suan.olan bizim paraya oldu anlayacaginiz

Çok kızdım eşinizin tavrına. Kardeşinizin yaşı büyük ve çalışıyor mu acaba? Hani kaç yaşına gelmiş para bulamıyor mu diye mi düşünüyor eşiniz? Yine de sağlık söz konusu ve ihtiyaç var yardım etmesi gerekirdi. Görümce öğrenci daha ona da yardım etmek gerekir ama sizin kardeşiniz için hem de sağlık problemi için öyle ters tepki verip kredi çeksin demesi hiç hoş değil. Biri sağlık biri eğitim ikisi de çok önemli. Gerçi öğrenciler de okul harçlıklarını çıkarmak için çalışıyor uğraşıyor, kardeşi de para kazanabilir.
Bilmiyorum Almanyada işler nasıl yürüyor 🤷🏻‍♀️

bilmiyorum konuyu sadece esime acmis ben yoktum yaninda. Beni tek rahatsiz eden, benim kardesimin saglik sorunu var ve ameliyat olmak istiyor onun icin kendisi para biriktiriyor, esime kardesime biraz da olsun yardim edelim dedim onun bana verdigi cevap: kredi ceksin madem neden kredi cekmiyor ki oldu! Ondan düsünüyorum kendisi benim kardesime yardim etmek istemiyor ama benim simdi onun kardesine yardim etmemi istiyor.
Ben olsam asla yardım etmem sizin kardeşiniz kardes değil mi bu ne bencillik

Yardim edin diyecektim ama o sizin kardesinize etmemis sizde onunkine etmeyin ayrica kardesi okula gitmeyecekse calisip kendine bakabilir siz hicbirsey yapmayin zaten esiniz haketmiyor

Back
X