Görümcemin sirri, ne yapmaliyim?

Selam canlar bi sorunum var aslinda kendi kafamda bi karara da vardim ama yine de emin olamiyorum. Akil akildan üstündür mantigiyla bi de siz bakin şu mevzuya hele.
Görümcemle aram çok çok iyidir bildiğin bana ablalik yapar,evlendiğimden bu yana aramizda hiçbir problem olmamiştir,bildiğiniz kardeş gibiyiz ama dün öyle bir şey duydum ki ne yapacağimi şaşirdim.
Kendisi evli bi adamla bikac yildir görüşüyormuş bunu bilen bikaç kişi sürekli uyarilarda bulunsa da kendisi zaten adamin eşiyle problemli olduğunu ve boşanacaklarini söylüyomuş. Karisini aldatan hangi adam evliliğinin mükemmel olduğunu ve karisindan boşanmayacağini söyler ki. Resmen başta kendini olmak üzere o bilenleri de kandiriyor.
Bunu duyduktan sonra ne kadar şahsima yapmiş olduğu bir şey olmasa da onunla yakin olmam mümkün değil. Bu olayi duyduktan sonra ilk karşilaşmamizda soğuk davrandim hemen farkedip 'bilmeden sana karşi bir şey mi yaptim neden böylesin' diye sordu bi şey diyemedim.
Istiyorum ki bildiğimi bilsin çünkü ben onunla artik görüşmek istemiyorum bana dokunmayan yilan bin yil yaşasin mantiğinda olamam. Ama bildiğimi bildikten sonra da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak nebilyim belki de iyi görümce birden canavar görümceye dönüşecek. Kaldi ki eşim aramizdaki durumu farkettiğinde ona ne açiklamada bulunacağim, nasil geçiştireceğim? Buna cesaret etmeli miyim sizce?
Mobilden yazdim,yazim hatalari için özür.

Yaptığı çok yanlış bir şey ama madem abla gibi goruyorsun insan kendi kardeşini atar mi?eşini de düşün ablasiyla o da eskisi gibi gorusemez sen küs olursan. Eğer coook samimiysen al karşına abla ben böyle bir şey duydum çok üzüldüm de dertles onu vazgecirmeye çalış daha mutlu olacagi bi yola sevket ama sakın hickimseye bir şey anlatma

Selam canlar bi sorunum var aslinda kendi kafamda bi karara da vardim ama yine de emin olamiyorum. Akil akildan üstündür mantigiyla bi de siz bakin şu mevzuya hele.
Görümcemle aram çok çok iyidir bildiğin bana ablalik yapar,evlendiğimden bu yana aramizda hiçbir problem olmamiştir,bildiğiniz kardeş gibiyiz ama dün öyle bir şey duydum ki ne yapacağimi şaşirdim.
Kendisi evli bi adamla bikac yildir görüşüyormuş bunu bilen bikaç kişi sürekli uyarilarda bulunsa da kendisi zaten adamin eşiyle problemli olduğunu ve boşanacaklarini söylüyomuş. Karisini aldatan hangi adam evliliğinin mükemmel olduğunu ve karisindan boşanmayacağini söyler ki. Resmen başta kendini olmak üzere o bilenleri de kandiriyor.
Bunu duyduktan sonra ne kadar şahsima yapmiş olduğu bir şey olmasa da onunla yakin olmam mümkün değil. Bu olayi duyduktan sonra ilk karşilaşmamizda soğuk davrandim hemen farkedip 'bilmeden sana karşi bir şey mi yaptim neden böylesin' diye sordu bi şey diyemedim.
Istiyorum ki bildiğimi bilsin çünkü ben onunla artik görüşmek istemiyorum bana dokunmayan yilan bin yil yaşasin mantiğinda olamam. Ama bildiğimi bildikten sonra da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak nebilyim belki de iyi görümce birden canavar görümceye dönüşecek. Kaldi ki eşim aramizdaki durumu farkettiğinde ona ne açiklamada bulunacağim, nasil geçiştireceğim? Buna cesaret etmeli miyim sizce?
Bence bu yaptığın iyi gunde yaninda olmak,hata yaptiginda kötü bir sey yaptığında tekmeyi basmak oluyor...
Ne hata yapmis ya da yapiyor olursa olsun kardeş, dost gozuyle baktığın insana arkani.donmemelisin.

Evlilik zaten bitmisse resmi islemler kalmissa gorumceye yuklenmek haksizlik, ama olan yuvayi yikmissa o zaman soguk davranirsin. Isin aslini astarini bilmeden boyle yapman kotu

Ben böyle bir şey duydum ne kadar doğru bilmiyorum sana sormak istedim deyin.
Cidden hata yapıyorsa yönlendirin siz duyduysanız ailede duyabilir sonuçta bunu göze almaz.
Ama birden her lafa ben inanmam,yargısız infaz yaptığınız

Ayrıca benim bir arkadaşım var adam 1 yıldır evli resmi olarak ama eşiyle bir ay ev paylaştı sadece. Şuan Boşanmak istiyor ama karşı taraf zorlayacak gibi
Şimdi bu adamın sevgilisi varsa yadırganmaz aile hayatı yok,yoktu zaten ama kağıt üzerinde herkesin evli dediği biri.
Belki adamda böyle bir durumdadır açıkça sorun, ama Alenen evli eşini aldatıyor durumu varsa ben görüşmem artık deyin

Sana ne ki? Ayrıca madem bu kadar abla gibi seviyorsun gidip soramadın mı ben böyle bi şey duydum doğru mu? diye. Doğru ise de kusura bakma senle görüşmek istemiyorum. diyebilirsin. Hem çok yakınsın, hakkı var, ablan hem de dürüst olamıyorsun. Elalemin lafıyla yargılayıp soğuk davranıyorsun.

merhaba madem bu kadar yakınsınız ve muhabbetiniz iyi neden kadına gerçekten böyle birşey var mı vs diye sormadınız?
Olaki var tamam (olay her ne kadar yanlış da olsa), en yakın arkadaşım böyle bişi yapsa ben silmem yada soğuk davranmam yanında olmaya yardımcı olmaya çalışırım onu bu durumdan soğutmaya çalışırım olmadı mı bırakırım ama asla desteklemem. bu soğuk davranma olayı hiç olmamış. eğer ki siz güzelce abla kardeş gibi yanında olsaydınız canavar görümce olayı olmayacaktı aranız daha da iyi olacaktı. ama şimdi evet böyle bi duruma hazırlıklı olun.

Arkadaşlar bilmem kaçinci kez söylüyorum bilmiyorum ama bu söylenenler %100 doğru. Size alt paragraf açip yarim saatlik bi konuşma metniyle tüm kanitlari, olaylari,konuşmalari,detaylari dökmek istemiyorum. Doğruluğundan yana bi gram ' acabam' olsa zaten bu konuyu sizinle paylaşmam.
Bazilari öyle farkli bi noktaya getirmiş ki sanki ben duyduktan sonra kendisiyle defalarca görüşmüş bildiğiniz görümceme buzdolabi olmuş, süründürmüş,yalvartmis yakarmiş ama bu tavrimin sebebini hala söylememişim gibi anlatmişsiniz. Öyle bir şey yok bi kere gördüm o da 10 dk lik bi görüşmeydi. Onda da istemsiz bi şekilde soğuk oldum.
Konuyu açmamin sebebi ' ben böyle böyle bi şey yaşiyorum, hadi benim karakter analizimi yapin, dostluğumu kardeşligimi yargilayin' değil 'bu durum karşisinda ne yapmam gerektiğini bana söyleyin'di. Bu tarz yorum yapanlara ithafen söylüyorum.
Yapici yorum yapanlara, gerçek anlamda yardimci olmaya çalişanlara tşk ederim.
Dün akşam kendisine mesaj attim onunla bi konu hk konuşmak istediğimi, müsait bi aninda haber vermesini söyledim.
Yineliyorum; kendisi şuan ne derse desin ben onunla eskisi gibi olmayacağim. Istesem de olamam.
Sana ne? diyenler siz çevrenizdeki insanlari karakterlerine göre nitelendirip o şekilde ilişkilerinizi belirliyor olmayabilirsiniz ama benim için ne yazikki böyle.
Dipnot: her ne olursa olsun bu konu asla benden bir başkasina çikmayacak,kimseye de söylemeyeceğim. Onun hayati karari ama ona nasil davranacağim da benim kararim. Hepsi bu..
Mobilden yazdim, şimdiden yazim hatalari için özür.

Back
X