Görümcemin sirri, ne yapmaliyim?

Selam canlar bi sorunum var aslinda kendi kafamda bi karara da vardim ama yine de emin olamiyorum. Akil akildan üstündür mantigiyla bi de siz bakin şu mevzuya hele.
Görümcemle aram çok çok iyidir bildiğin bana ablalik yapar,evlendiğimden bu yana aramizda hiçbir problem olmamiştir,bildiğiniz kardeş gibiyiz ama dün öyle bir şey duydum ki ne yapacağimi şaşirdim.
Kendisi evli bi adamla bikac yildir görüşüyormuş bunu bilen bikaç kişi sürekli uyarilarda bulunsa da kendisi zaten adamin eşiyle problemli olduğunu ve boşanacaklarini söylüyomuş. Karisini aldatan hangi adam evliliğinin mükemmel olduğunu ve karisindan boşanmayacağini söyler ki. Resmen başta kendini olmak üzere o bilenleri de kandiriyor.
Bunu duyduktan sonra ne kadar şahsima yapmiş olduğu bir şey olmasa da onunla yakin olmam mümkün değil. Bu olayi duyduktan sonra ilk karşilaşmamizda soğuk davrandim hemen farkedip 'bilmeden sana karşi bir şey mi yaptim neden böylesin' diye sordu bi şey diyemedim.
Istiyorum ki bildiğimi bilsin çünkü ben onunla artik görüşmek istemiyorum bana dokunmayan yilan bin yil yaşasin mantiğinda olamam. Ama bildiğimi bildikten sonra da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak nebilyim belki de iyi görümce birden canavar görümceye dönüşecek. Kaldi ki eşim aramizdaki durumu farkettiğinde ona ne açiklamada bulunacağim, nasil geçiştireceğim? Buna cesaret etmeli miyim sizce?
Mobilden yazdim,yazim hatalari için özür.
Benim eski görümcelerle yuva tıkan türden di foyolarını çıkartmaz böylesi senin yuvanı yıkar

Bence de esınız ve o adamın esıne de anlatın kım bılır belkı de adam yalan soyluyo evdekı karısıda bı kenarda duruyo belkı de sıızn gorumceyıde kandırıyodur herkes ogrensın evlı evıne koylu koyune ıstemıyosa bosansın sızın gorumceyı alsın madem neyı beklıyolar o zaman mılletın ogrenmesınden cekınmıyolarsa

bir süredir girmiyordum buralara herkezler nekadarda anlayışlı olmuş, Herkez hata yapar falan,,Konu sahibi evli biriyle birlikteyim deseydi kadın yerden yere vurulurdu. şimdi herkezin özeli kendini ilgilendirire dönmüş olay..O zaman bi kötü yürekli benim sanırsam.ben olsam eşime söylerdim direkt yalan yokk.

Ufak hata anlayışınız ilginç. Burada söz konusu görümcenin gönlünün kayması falan değil, 2-3 yıldır devam ettirilen bir yasak ilişki. Üstelik ailecek tanışılan bir kişiyle. Evli beyefendinin karısını boşaması bekleniyor, yıkılan bir yuva da var. (görümcenin yıkılmasını istediği daha doğrusu)

Bu kısmı mesajını alıntıladığım kullanıcıya ithafen yazmadığımı belirteyim. Kimseyi ilgilendirmez denmiş, koskoca kadın istediğini yaşar denmiş. Siz ailenizden birinin adı böyle bir ilişkiyle duyulduğunda insanın yüzü nasıl yere eğiliyor bilir misiniz? Konu sahibinin eşi neler yaşayacak bir fikriniz var mı? Ve bu tarz bir olayı karakterine sığdırıp yıllarca yaşayabilen insan hakkında da hüküm verip hayatından çıkarmak tamamen hür iradesine bağlı insanın. Hayvanlara kötü davranan birini asla sevmeyeceğim gibi, kadına şiddet uygulamayı hak gören birine saygı duymayacağım gibi. Bana mı zarar veriyor, hayır. Ama karakteri hakkında edindiğim fikir ondan soğumam için yeterli oluyor. Bazen direkt bize yapılmasına gerek yoktur hatanın.
Kesinlikle!!! Noktasına kadar haklısınız

Durumu bildiğinizi anlatın samimiyetinizin gereği yanlışını söyleyin dahada yapacak bişi yok zaten kendiliğinden bi uzaklaşma olur

Her koyun kendi bacağından asılır. Size yardımcı olan birisiyse, aranız iyiyse uzaklaşmanıza gerek yok bence. Yapamam diyorsan zaten kardeş gibiymişsin buna sığınarak böyle bir olayı duydugunu doğruluğunu ona sorup konuşman daha uygun gibi.

ilerde sizin büyük bir hataya düşmeyeceğinizi kim garanti edebilir. Duyduğunuza göre 3 yıldır ısrarla sürdürülen bir hata belki tamam ama sizde bu kadar hatrı olab bir insanı hemen silmek ne kadar da kolay. Dünyada en çabuk unutulan şey iyilikmiş zaten. Belki görünceniz sizin yapacağınız bir konuşmayla anlayacak yaptığı hatayı. Bir insanın elinden tutup hatasından çevirmek varken hemen sırtını dönmek nasıl bir kqrdeşlik arkadaşlık anlayışıdır. İnşallah yaptığı hatadan döner görümceniz

Yav he küçük hata 3yildir sürüyor abla dediğine göre koca kadın ki 18 üstüyse benim için bu saçmaliga giremez. ne rahatlık bu ya ben olsam bende sogurdum bu kadindan resmen yuva yıkıyor ve ısrarla devam ediyor.

Görüşmeyi kesmekle iyi yapmışsıniz bildiginizi söyleyip öyle de kesebilirsiniz bilgisi olur en azından. Ben hakli buldum sizi bende olsam bunu bilip hiçbişey olmamış gibi devam eden olamazdim.
Ay bide sizde böyle hataya dusebilrsiniz demeye getirilmis hey allahım ya biz evli olduğunu anlayınca totoya tekmeyi basardik yalniz. Neyi savunacagini sasirdi millet.

Hayret bisey.. surda biri konu açsa ikinci kadinim diye..ohohooo ne haysiyeti kalıyor ne şerefi.. milletin midesi ne geniş olmus yaaa.. aklıma semra kaynana geldi..midenmi geniş yavrum seninnnn:oha::skandal:

Ufak hata anlayışınız ilginç. Burada söz konusu görümcenin gönlünün kayması falan değil, 2-3 yıldır devam ettirilen bir yasak ilişki. Üstelik ailecek tanışılan bir kişiyle. Evli beyefendinin karısını boşaması bekleniyor, yıkılan bir yuva da var. (görümcenin yıkılmasını istediği daha doğrusu)

Bu kısmı mesajını alıntıladığım kullanıcıya ithafen yazmadığımı belirteyim. Kimseyi ilgilendirmez denmiş, koskoca kadın istediğini yaşar denmiş. Siz ailenizden birinin adı böyle bir ilişkiyle duyulduğunda insanın yüzü nasıl yere eğiliyor bilir misiniz? Konu sahibinin eşi neler yaşayacak bir fikriniz var mı? Ve bu tarz bir olayı karakterine sığdırıp yıllarca yaşayabilen insan hakkında da hüküm verip hayatından çıkarmak tamamen hür iradesine bağlı insanın. Hayvanlara kötü davranan birini asla sevmeyeceğim gibi, kadına şiddet uygulamayı hak gören birine saygı duymayacağım gibi. Bana mı zarar veriyor, hayır. Ama karakteri hakkında edindiğim fikir ondan soğumam için yeterli oluyor. Bazen direkt bize yapılmasına gerek yoktur hatanın.
Merhaba. Benim anlamadigim bir nokts var. Oda madem aranizdan su sizmiyot bu kadin neden size sirrini acmadi? Birde evet yaptigi kötü birsey fakat siz herzaman yüz yüze bakacaksiniz ve belkide esinizle sorun yasayacaksiniz dikkatli olun. Birde sunu düsünün o kisi sizinde kardesiniz olabilirdi. Sonucta esinizin ablasi yani esiniz cok üzülecek atsa atamayacak satsa satamayacak.

haberi bile olmayan bir kadının yuvasını yıkmaya talip bu görümcek.nesi zavallı ya da hataya düşmüş.adam kadına bekarım mı demiş hadi demiş sonradan öğrenince de sürdürmüştür hem de 3 yıl .hata denmez buna sadece kötü kalp düşük ahlak denir bence

kendisini uyaran insanlara kızıyo demişsiniz ya şöyle bi yöntem deneyin , eşinizin bir süredir bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrendiğinizi ama ne yapmanız gerektiğini bilmediğinizi kadına attığı bir mesajı gördüğünüzü ama ayrılmakla yüzleşemediğinizi falan söyleyin , eşinize o kadına olan hıncınızı falan anlatın buna tepkisin gördükten sonra , evet benim eşim değil bu ama sen bu duyguları bi kadına yaşatıyosun buna bi son vermek zorundasın, böyle bi olaya dahil olduğunu bile bile sana normal davranamam , ikinci kadın olmamalısın, eğer seni seven bi erkek varsa adam gibi çıkıp seviyorum bu kadını deyip evlenmek istemeli, sen metres olarak yaşamak istiyosan bu ailenin duygularını itibarını da düşünmelisin deyin, size verdiği tepkiye göre de ailesine bilgi verin . Bu olay sizi de er ya da geç etkileyecek, ama benim en çok şaşırdığım nasıl annesinin haberi var bu kadın bu olaya devam edebiliyor. Çok haysiyetsizce. hiç bişey demeden sırt çevirmeyin gerekirse yüzüne tükürün. Bir zamanlar babanızın size yaşattıklarını anlatın. Bu hatadan vazgeçince o adamın eşi aldatılan kadın olmaktan kurtulmayacak , belki hiçbişey değişmeyecek ama ailenizden bi kadın bunu yapıyor olmayacak.

Bildiğini bilsin.
Sonra bak bi ne oluyor. Gururuna dokunur normalde iyi dostuna karşı. Mesafe oluşur aranizda zaten

Benim anlamadığım da hep bu evli adamlar eşlerini aldatırken zaten boşanacağız anlaşamıyoruz yalanını söylüyor ve kadınlar da buna inanıyor. Nasıl? O kadar çok yerde yazıyor ki bunlar, hem de bayanlar yazıyor bunu ve inanıyorlar buna. Belki de eşiyle de çok Mutlu ama bir yandan da gizli gizli aldatıyor Nasıl güvenebiliyorlar ki? Neyse, siz etraflıca düşünün,aslında uyarıda bulunabilirsiniz fakat bu defa size tepki gösterebilir görümceniz bu ihtimal de var. Konuşursanız da sanırım ne kadar çabalarsanız çabalayın eskisi gibi samimi olamayacaksınız. Siz etraflıca düşünün, emin olduktan sonra ya kendisiyle konuşursunuz ya da yavaş yavaş mesafe koyarsınız aranıza.

Merhaba. Benim anlamadigim bir nokts var. Oda madem aranizdan su sizmiyot bu kadin neden size sirrini acmadi? Birde evet yaptigi kötü birsey fakat siz herzaman yüz yüze bakacaksiniz ve belkide esinizle sorun yasayacaksiniz dikkatli olun. Birde sunu düsünün o kisi sizinde kardesiniz olabilirdi. Sonucta esinizin ablasi yani esiniz cok üzülecek atsa atamayacak satsa satamayacak.

Konu sahibi ben değilim.

Doğruluğundan yana bir skinti yok kendisi de zaten o kişilerin hepsine 'evet görüşuyorum size ne,siz karişmayin' rahatliğinda.
Evlendikten sonra bu konularda daha bi hassas oldum. Elimde olmadan aldatilan kadin yerine koyuyorum kendimi,empatinin dibine vuruyorum bu sefer de fena halde soğuyorum görümceden hatta soğudum.
Normalde tüm mesajları okur öyle yazarım ama bu mesajınız dan sonra okumayacağım.

Şuan Allah katında affedilmeyen günahlardan birini işlediniz.
Gorumceni gözünle gördün mü?
Mesela dışarda askililarla sortlarla geziyor insanlar evdeki hayatını ne biliyorsun?
Bende çok rahat bir insanım arkamdan neler deniliyorAllah bilir ama önemsemem, önemsemem onları mi haklı çıkarıyor .
Allah var sıkıntı yok diye boşuna dememişler.
Gormcenizin hakkına girdiniz. Belkide suçsuz yere bu kadar kişi karşısında gunahini alıp kötü gosterdiniz.
İyi niyetli biri değilsiniz öyle olsaydınız "Doğruluğundan yana bir skinti yok kendisi de zaten o kişilerin hepsine 'evet görüşuyorum size ne,siz karişmayin' rahatliğinda." diye ornek verip rahatlığını dert edinmissiniz.
Ha bu arada size can olanı dinleme gereği duymadan (ki rahatlığı yüzünden yargıladınız) başklarının sözlerini dinlediğinizde gerçek değerinizi gosteriyor.

Her neyse bir gün çıkar sizden merak etmeyin.

Önemli not empati yapmayın insanlık yapın.
Sizin gibi insanların bu benlik cümlelerini sevmiyorum, siz ilahi kişilik olarak görüyorsunuz kendinizi sanırım.

Back
X