Görümcemin sirri, ne yapmaliyim?

Aynısını ben de düşündüm..
Görümcenin iddia edilen ihanetini hiçbir şekilde mazur görmesem de, konusahibesinin samimiyetsizliği ve ikiyüzlülüğü çok çirkin..
Henüz bir iddia, doğruluğundan emin değil ama çok sevdiğini söylediği görümcesi için arsızlığın dibine vurmuşlar ve metres diye kendisine yıllardır ablalık eden insanı çiğneyivermesi ve başkalarıyla dedikodu yapıp sırt çevirmesi sinir bozucu..
Ikiyuzluluk derken? Bu dediginiz sifati yapmis olmam icin bunlari duyduktan sonra onun yüzüne gülüp arkasindan da bunlari söylemem gerekiyodu ki ben öyle bir şey yapmadim.
Kullanmiş olduğum ithamlar şuan ki hayatinda yapmiş olduğu seylerin kelime anlami, ne yazikki böyle. Yani iftira atmiyorum,abartmiyorum.
Bir insani canim ciğerim olarak görmem onun bana benim ona (yillarca değil) bi senedir diyelim yakin olmamiz yaptigi her seyi kabullenmem, silmemem anlamina gelmez bence sizin de gelmesin. Çok keskin kurallariniz var umarim bir gün bu laflarinizi yemek zorunda kalmazsiniz.

Bende bunu en yakin arkadasimin yaptigini ogrendigimde hemen ipleri kestim. Ama oyle olmuyor sonra baristim zorluklarini anlatmaya ve gormezden gelmeye calistim olmadi hala devam eden iliskilerinin destekcisi hicbir zaman olmadim. Baktim anlatirken dozajı aşıyor bende kokten kestim gorusmeyi. Arkadaslat boyleleeri ( aşıklarki evli adamla beraberler) ne denilirse denilsin anlamiyorlar ne kadar konuşulursa o kadar o adama baglaniyorlar ve bu benim hayatim diyip cikiyorlar. Yani konusmak cozum degil ben bunu biliyorum. Cnku onlarda sevgililerinin karilariyla arasinda yaris oluyo. Karisini degil beni seviyo benle olmak istiyo yapiskan kadin falan bir nevi ego tatmini. Ve onune de gecilemez. Benm arkadasim karsima gecip ""karisi 3.cocugu istiyormuş ama sevgilim yok demiş cunku sevgilim benden cocuk istiyor "" dedi ve ben şokk oldum...
Yani ben olsam eşime soylerdim ama araya beni katmadan baskasindan duymuş gibi yapacak eşim.
Sende gorumcenle iyi olmaya devam etki senden suphelenmesin

Ikiyuzluluk derken? Bu dediginiz sifati yapmis olmam icin bunlari duyduktan sonra onun yüzüne gülüp arkasindan da bunlari söylemem gerekiyodu ki ben öyle bir şey yapmadim.
Kullanmiş olduğum ithamlar şuan ki hayatinda yapmiş olduğu seylerin kelime anlami, ne yazikki böyle. Yani iftira atmiyorum,abartmiyorum.
Bir insani canim ciğerim olarak görmem onun bana benim ona (yillarca değil) bi senedir diyelim yakin olmamiz yaptigi her seyi kabullenmem, silmemem anlamina gelmez bence sizin de gelmesin. Çok keskin kurallariniz var umarim bir gün bu laflarinizi yemek zorunda kalmazsiniz.

Siz arkasından konuşmuşsunuz zaten..
Doğruluğunu bile bilmeden..
Araştırmadan..
Size yaptığı birşey de yok ayrıca kabullenmeniz gereken..
Size karşı sorumlu değil..
Ailesine evet.. Eşinize belki..
Siler misiniz..
Evet tabiki de böyle bir insanı ben de o saatten sonra arkadaşım dostum olarak göremem ve eşimin kardeşi olmaktan öteye gidemez ilişkim.
Ama önce bir doğruluğundan emin olun..
Ayrıca bu lafları yemek ne demek anlamadım..
Böyle bir üslubu bilmiyorum.. Ne demek istediğinizi anlamıyorum..

Demek ki kardeş gibi değilmişsiniz.Bari eşinize söyleyip yaptığı ablalığın karşılığını bu şekilde vermeyin.Herkes hata yapar yanında olup destek olmak yaptığı hatayı anlatmak yerine bir de burda konu açmışsınız.Evli erkeklerle birlikte olan kadınlara forumda nasıl yorumlar geldiğini bildiğiniz halde bunu yapmışsınız.Kusura bakmayın ama görümcenize üzüldüm.Yanlış insana değer vermiş

Siz arkasından konuşmuşsunuz zaten..
Doğruluğunu bile bilmeden..
Araştırmadan..
Size yaptığı birşey de yok ayrıca kabullenmeniz gereken..
Size karşı sorumlu değil..
Ailesine evet.. Eşinize belki..
Siler misiniz..
Evet tabiki de böyle bir insanı ben de o saatten sonra arkadaşım dostum olarak göremem ve eşimin kardeşi olmaktan öteye gidemez ilişkim.
Ama önce bir doğruluğundan emin olun..
Ayrıca bu lafları yemek ne demek anlamadım..
Böyle bir üslubu bilmiyorum.. Ne demek istediğinizi anlamıyorum..
Şuanda sizinle bunu konuşmam,sizden fikir istemem arkasindan konuşmaksa kabul ediyorum ama başkalariyla bir şey konuşmadim. Önceki yorumlardan birinde de söyledim dedigim tek şey ' bana neden anlattin' oldu dahasini konuşmadim,konuşamadim kitlendim çünkü.
Doğruluğundan yana hiçbir skinti yok fotolarini dahi gördüm ettim zaten anlattiklari olaylarla bi takim şeyler kafamda bütünleşti, bitakim soru işaretlerim vardi hepsi yerine oturdu.
Sizin de düşüncelerinize saygi duyuyorum bi nevi yapici olmaya çalişiyorsunuz ama inanin içimden hiçbir şey olmamiş gibi davranmak gelmiyor. Belki önemsemediğim biri olsa umrumda olmaz sadece aldatilan kadina üzülürüm ama bu durum bende böyle olmadi.
' laflarinizi yemek' ten kastim şuan israrla üzerinde durmuş olduğunuz düşüncelerinizi günün birinde tam tersini uygulayabilmeniz ihtimali.

Şuanda sizinle bunu konuşmam,sizden fikir istemem arkasindan konuşmaksa kabul ediyorum ama başkalariyla bir şey konuşmadim. Önceki yorumlardan birinde de söyledim dedigim tek şey ' bana neden anlattin' oldu dahasini konuşmadim,konuşamadim kitlendim çünkü.
Doğruluğundan yana hiçbir skinti yok fotolarini dahi gördüm ettim zaten anlattiklari olaylarla bi takim şeyler kafamda bütünleşti, bitakim soru işaretlerim vardi hepsi yerine oturdu.
Sizin de düşüncelerinize saygi duyuyorum bi nevi yapici olmaya çalişiyorsunuz ama inanin içimden hiçbir şey olmamiş gibi davranmak gelmiyor. Belki önemsemediğim biri olsa umrumda olmaz sadece aldatilan kadina üzülürüm ama bu durum bende böyle olmadi.
' laflarinizi yemek' ten kastim şuan israrla üzerinde durmuş olduğunuz düşüncelerinizi günün birinde tam tersini uygulayabilmeniz ihtimali.

Bakın ben evliliğinde ihanete uğramış bir kadınım..
Görümcenizin iddia edilen, sizin doğruluğundan emin olduğunuz, ki fotoğraflarına nasıl ulaşmışlar onu da bilemiyorum, ihanetiyle ilgili üzüldüğüm tek kadın adamın eşi...
Israrla üzerinde durduğum konu önce emin olun..
Soğuk davranmak yerine ben böyle bir şey duydum ve bu asla onaylayabileceğim bir durum değil demeniz gerekliliği aslında..
Ben on uçok severdim, bana ablalık yaptı demek değil..
Eğer böyle bir durum benim başıma gelseydi bunu yapardım tersini değil..
Bununla ilgili başka bir ihtimal yok..

Bakın ben evliliğinde ihanete uğramış bir kadınım..
Görümcenizin iddia edilen, sizin doğruluğundan emin olduğunuz, ki fotoğraflarına nasıl ulaşmışlar onu da bilemiyorum, ihanetiyle ilgili üzüldüğüm tek kadın adamın eşi...
Israrla üzerinde durduğum konu önce emin olun..
Soğuk davranmak yerine ben böyle bir şey duydum ve bu asla onaylayabileceğim bir durum değil demeniz gerekliliği aslında..
Ben on uçok severdim, bana ablalık yaptı demek değil..
Eğer böyle bir durum benim başıma gelseydi bunu yapardım tersini değil..
Bununla ilgili başka bir ihtimal yok..
Vaktiyle yaşamiş olduğunuz o lanet durum varya eşinizin sizi 'başka bi kadinla' aldattiği durum işte ordaki 'başka kadin' ne yazikki görümcem. Hem de bir iki günlük de değil.. Siz o kadina insani duygular besleyebilmiş miydiniz ya da neden böyle bir şey yaptin amacin neydi tarzinda konuşabilir misiniz? Alacağiniz hangi cevap sizi tatmin edebilirdi?
Bu şekilde zaten ona söylemeden soğuk davranmam mümkün değil eninde sonunda çünkü bi açiklama bekleyecek benden haklisiniz.
Ilk firsatta daha doğrusu ilk karşilaşmamizda yine de kendisiyle konuşacagim. Olay bu konuysa ağzindan cikani pek kulaği duymuyormuş, kirici konuşuyormus. Muhtemelen benimle de öyle olacak, sonuc neye varir bilmiyorum ama eminim hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Ben olsam ne yapardim..
Böyle bir sey duydum, ihtimal vermedim ancak insanlar neden böyle seyler soylyorlar cok üzüldüm diyerek baslardim konusmaya.. ikinizin diyalogu nihayetinde.. belki varsa itiraf edecek siz ona yom gostereceksiniz. Anliyorum iciniz Boyle bir seyden dolahi sogumus ancak dogru da olmayabilir.

Vaktiyle yaşamiş olduğunuz o lanet durum varya eşinizin sizi 'başka bi kadinla' aldattiği durum işte ordaki 'başka kadin' ne yazikki görümcem. Hem de bir iki günlük de değil.. Siz o kadina insani duygular besleyebilmiş miydiniz ya da neden böyle bir şey yaptin amacin neydi tarzinda konuşabilir misiniz? Alacağiniz hangi cevap sizi tatmin edebilirdi?
Bu şekilde zaten ona söylemeden soğuk davranmam mümkün değil eninde sonunda çünkü bi açiklama bekleyecek benden haklisiniz.
Ilk firsatta daha doğrusu ilk karşilaşmamizda yine de kendisiyle konuşacagim. Olay bu konuysa ağzindan cikani pek kulaği duymuyormuş, kirici konuşuyormus. Muhtemelen benimle de öyle olacak, sonuc neye varir bilmiyorum ama eminim hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Sanırım siz beni anlamamışsınız..
O kadına insani duygular besleyin sevin sayın demedim ben hiçbir şekilde..
Neden yaptın da demem. Sorgulamak benim haddim olmazdı...
Ama ben senin hakkında böyle bişey duydum der ve böyle bir hayatı seçen insanla görüşmem mümkün değil derdim..
Bana diyeceği hiçbirşey de umurumda olmazdı..

Çünkü ihanetin bahanesi yoktur.. Ne adamın karısının yanlışı, ne gönlü kaymışlığı hiçbirşey bunu affetirmez bana göre..
Kırıcı konuşursa tamamen biterdi herşey..
Bırakırdım aileye neden o duruma gelindiğini o açıklasın..

görümceyle soğuk olunca görüşmeyince aranızdaki soğukluk evliliğinizi etkliyebilir.
duymamıs gibi yapabilirsin seni ilgilendirmez bence ..

Demek ki kardeş gibi değilsiniz ; sadece duyduğunuz bir konu için tavır yapıyorsunuz ona sormadan.

Selam canlar bi sorunum var aslinda kendi kafamda bi karara da vardim ama yine de emin olamiyorum. Akil akildan üstündür mantigiyla bi de siz bakin şu mevzuya hele.
Görümcemle aram çok çok iyidir bildiğin bana ablalik yapar,evlendiğimden bu yana aramizda hiçbir problem olmamiştir,bildiğiniz kardeş gibiyiz ama dün öyle bir şey duydum ki ne yapacağimi şaşirdim.
Kendisi evli bi adamla bikac yildir görüşüyormuş bunu bilen bikaç kişi sürekli uyarilarda bulunsa da kendisi zaten adamin eşiyle problemli olduğunu ve boşanacaklarini söylüyomuş. Karisini aldatan hangi adam evliliğinin mükemmel olduğunu ve karisindan boşanmayacağini söyler ki. Resmen başta kendini olmak üzere o bilenleri de kandiriyor.
Bunu duyduktan sonra ne kadar şahsima yapmiş olduğu bir şey olmasa da onunla yakin olmam mümkün değil. Bu olayi duyduktan sonra ilk karşilaşmamizda soğuk davrandim hemen farkedip 'bilmeden sana karşi bir şey mi yaptim neden böylesin' diye sordu bi şey diyemedim.
Istiyorum ki bildiğimi bilsin çünkü ben onunla artik görüşmek istemiyorum bana dokunmayan yilan bin yil yaşasin mantiğinda olamam. Ama bildiğimi bildikten sonra da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak nebilyim belki de iyi görümce birden canavar görümceye dönüşecek. Kaldi ki eşim aramizdaki durumu farkettiğinde ona ne açiklamada bulunacağim, nasil geçiştireceğim? Buna cesaret etmeli miyim sizce?
Mobilden yazdim,yazim hatalari için özür.
Hataları yanlış tercihleri yüzünden yargılayamazsın.Buna iyi gün dostu denir.Hatta kimseyi yargılamamalısın.Yaptığı doğru birşey değil.Ama kimin başına ne geleceğini bilemeyiz.En fazla uyarabilirsin.Yaptığının ona acı vereceğini söyleyebilirsin.Ama yanlışta yapsa eşinin bir parçası.

Seni ilgilendirmez diyenler çok rahat davranıyor.
Ortada bir yuva var, ahlaksızlık var. Samimi olduğu birinin bu affedilemez hatası nasıl ilgilendirmez kişiyi anlayamıyorum.

Uyarı, sert ikaz hepsini denemeli. Vicdanlar susmamali.

Bence oturun konuşun.. abla sana yakışmaz deyin madem eşiyle arası kötü boşansın öyle gelsin.. ya o kadın ben olsaydım diyin..

Sanırım siz beni anlamamışsınız..
O kadına insani duygular besleyin sevin sayın demedim ben hiçbir şekilde..
Neden yaptın da demem. Sorgulamak benim haddim olmazdı...
Ama ben senin hakkında böyle bişey duydum der ve böyle bir hayatı seçen insanla görüşmem mümkün değil derdim..
Bana diyeceği hiçbirşey de umurumda olmazdı..

Çünkü ihanetin bahanesi yoktur.. Ne adamın karısının yanlışı, ne gönlü kaymışlığı hiçbirşey bunu affetirmez bana göre..
Kırıcı konuşursa tamamen biterdi herşey..
Bırakırdım aileye neden o duruma gelindiğini o açıklasın..
Heh şimdi hemfikiriz işte bazi yorumlarda sanane, hal ve hareketlerinde sen niye geri çekçeksin kendini, seni ilgilendirmez tarzinda ifadeler vardiya aslinda onlara istinadendi sözlerim bunlarin içinde siz de varsiniz fikrine kapildim, yanliş anladim. Şuan haklisiniz, ve aynen bunlari uygulayacağim.

yerinizde olsam ilişkimi kesmek yerine açıkca konuşur ve onu bu yoldan döndürmeye çalışırdım..
sırt çevirmezdim bana ablalık yapan birine..
belki arkadaşım falan olsa neyse ama..

bilemiyorum bence bir konuşun dinleyin ve en önemlisi onu bu ilişkiden kurtulmasına yardım edin.
eşinize de söylemeyin sizi o kadarı ilgilendirmez.

Heh şimdi hemfikiriz işte bazi yorumlarda sanane, hal ve hareketlerinde sen niye geri çekçeksin kendini, seni ilgilendirmez tarzinda ifadeler vardiya aslinda onlara istinadendi sözlerim bunlarin içinde siz de varsiniz fikrine kapildim, yanliş anladim. Şuan haklisiniz, ve aynen bunlari uygulayacağim.

Benim öyle bir ifadem olmadı..
Sadece çok iyiydi deyip arsız demenizi ve bunu onun yüzüne söylememenizi garipsedim ve ikiyüzlü buldum o kadar..
Ve daha önce de söylediğim gibi öncelikle emin olmak zorundasınız..
Elbette ki sizi ilgilendirir..
Yaptıklarına karışmak ya da onaylayıp onaylamamak anlamında değil..
Kendi ilişkinizi şekillendirmek için..

Görümcenize sırtınızı döneceğinize,abla olarak gördüğünüz insana bu durumun yanlış olduğunu belirtebilirsiniz.
Ondan uzaklaşarak ona iylik değil kötülük yapmış olursunuz.
Tercih kısmıda kendini ilgilendirir.

Gercekten kardeşiniz gibi görseydiniz yaptıgınız şey buraya konu açmak degil karşiniza alıp abla ben böyle birsey duydum,inanmadım,durum nedir?diye sormak olmalıydı
Birseyi gözünle bile görsen kimseye soyleme hüsni zan et , yani hakkında guzel düsün felsefesine sahip bir dinin mensuplarıyiz çoğumuz.
Gercekten ayıbı varsa da örtmelisiniz ,günahı da tövbesi kendine aittir.Dertlesmek maksadiyla fikir verebilirsiniz.Tabi gerçekten abla olarak gördüyseniz..

Back
X