GÖrümcemin verdiği sır

ben de şaşırıyorum biliyo musunuz? insanlar bazen kendi dertlerini değil de başkasının sırrını yazıyolar. şuna benzetiyorum, içi dolmuş taşmış o lafı mutlaka başkalarına söyleyecek o kişi, ama çevresinden birine anlatsa tehlikeli kendisine sır veren kişinin kulağına gidebilir, ama karnında da tutamıyor mutlaka söylemesi lazım,mutlaka. o yüzden buraya yazıyor. böyle yapacak sırdaşlardan uzak tutsun Allah. küçükken herşeyimi herkese söylüyordum bir 5 yıl olmuştur insanlar mümkünse bilmesinler illa ki bileceklerse herşeyi yüzeysel bilsinler diye uğraşıyorum.
hiç sır verdiğim yok 15 yıllık dostlarım haricindekilere.
çünkü bende arkadaşlarımdan herhangi birinin bin tane sırrı vardır aklıma bile söylemek gelmez, Allah biliyor, ama benim bir önemsiz küçük sırrımı içinde tutamayana denk geldim ama.
İyi yapiyorsunuz. Ben de kimseye sırr vermem. Bir sey sirrsa baskasina anlattiginda sirr olmaktan cikiyor artik.

cocugu olmayan ınsana hıc evlat sahıbı olamayacakmıs gıbı sende yegenını seversın mı denır
kısmet canım hayırlısı olsun mutlaka hayırlı bır zamanı vardır allah de otesını bırak dersın
konusmanın adabı vardır

Yok kimse bilmiyor nişanlımda annesi de kimse sormaamış

Yıllarca annesi, abisi kızcağız üzülmesin diye malumun ilanı olan bir şeyi sormasınlar, sonra müstakbel gelin adayı gelsin kadıncağıza “inşallah yeğenini seversin” desin. Bu nasıl bir bencillik? Kendinize hiç kızdınız mı bunu dediğiniz için merak ediyorum? Ya da üzüldünüz mü acaba hatanızı farkettiğinizde? Bir daha bu konuyu açarsa, lütfen hatanızı telafi edin ve hiçbir şey yapamıyorsanız da en azından Allahtan ümit kesilmez deyin.

Sonuçta yarın kimin ne olacağı, ne yaşayacağı, Allah’ın kimi ne ile sınayacağı hiç belli olmaz. Ama sizin dediğiniz laf çok ayıp ve kırıcı. bunu bir daha kimseye söylemeyin oldu mu?

Merhaba
2aylık nişanlıyım .
Görümcemle pek samimiyetim yok yani mesafe var aramzda bi ortam olacakta görüşücz hep öyle oldu kv ile ölede aramamda açıkçası kv görümcemi en son 1ay önce görmüştüm dün aksama kadr .. neyse doğum günü ortamıydı balkonda oturuyoruz bi an başbaşa kaldık çoçuklardan konu açıldı 16yıllık evliyim çocuğum olmuyor dedi eşimden dolayı ben şaşırdım açıkçası birden söyleyince Gözleri doldu benmde öyle üzüldüm bi an kısmet olursa sende ileri de yeğenini seversin dedim elini tuttum sonra nişanlm geldi ne oldu dedi yok bşy dedim görümcem kalktı gitti nişanlmda bana sordu bşymi dedi kardeşim senn niye gözlerin dolu alla alla dedim konuşamazmyz yok bşy dedim bşy olsa ben hallederim dedim .. görümcem bana bunu niye söyledi anlamadm belki o an boşluğuna denk geledi fln ama durup dururken söylemesi garip geldi çünkü abisi annesi de bilmiyor abisi bana daha önce söylemişti bizimkiler de bana bi yegen vermedi nedense fln die.. kız beni mi denedi yoksa o an ne düşündüde söyledi...
Ne gibi amaci olacak ki Allah askina, kolay mi yasadiklarini yasamak, 16 yil bi umut beklemek..

2 kişinin bildiği sır sır değildir derler inanmazdım değilmiş. Artık birine bir şey söylerken sır kalmama ihtimalini göze alıp söylüyorum. Olmadı susuyorum

Birinin 16 yildir cocugu olmuyorsa zaten ya kadindan yada erkekten yana bir sorun oldugu icin olmuyordur %80.
Bunun neresi sir olsun.

Kadin niye böyle birsey icin sizi denesin ne alaka sizinle alakasi bile yok .
Kendi derdi

Teselliniz icinde herkes yazmis zaten. Tekrar yazmiyim.
Hani evlat edinirsin olmazsa falan bile daha guzel ama yegen sevmek?
Bana soyleseydiniz alinmazdim , cnku cahilce konusmalar..
Art niyetiniz yok ama gorusmekte istemezdim.
Kendinizi gelistirin lutfen.

Merhaba
2aylık nişanlıyım .
Görümcemle pek samimiyetim yok yani mesafe var aramzda bi ortam olacakta görüşücz hep öyle oldu kv ile ölede aramamda açıkçası kv görümcemi en son 1ay önce görmüştüm dün aksama kadr .. neyse doğum günü ortamıydı balkonda oturuyoruz bi an başbaşa kaldık çoçuklardan konu açıldı 16yıllık evliyim çocuğum olmuyor dedi eşimden dolayı ben şaşırdım açıkçası birden söyleyince Gözleri doldu benmde öyle üzüldüm bi an kısmet olursa sende ileri de yeğenini seversin dedim elini tuttum sonra nişanlm geldi ne oldu dedi yok bşy dedim görümcem kalktı gitti nişanlmda bana sordu bşymi dedi kardeşim senn niye gözlerin dolu alla alla dedim konuşamazmyz yok bşy dedim bşy olsa ben hallederim dedim .. görümcem bana bunu niye söyledi anlamadm belki o an boşluğuna denk geledi fln ama durup dururken söylemesi garip geldi çünkü abisi annesi de bilmiyor abisi bana daha önce söylemişti bizimkiler de bana bi yegen vermedi nedense fln die.. kız beni mi denedi yoksa o an ne düşündüde söyledi...
sen de bu sırrı muhafaza et.yeğenini seversin falan lafı tokat gibi olmuş.aslında oldukça üzücü bir durum.

Bazı insanlar neden empatiden bu denli yoksun olur ki? Yeğenini seversin ne? :( Ne üzülmüştür kim bilir. Gerçekten çok içten söylüyorum Rabbim hayırlısıyla evlat sahibi yapsın o durumdaki insanları. Öyle bir toplumda yaşıyoruz ki.şu örnekte bile kardeş 'bana bi yeğen veremediler diyor, gelin adayı' yeğenini seversin'diyor. Derdini anlatsa beni mi denedi olur. Birinin bebeğini sevse kıskanıyor mu derler. Çok zor :(

Çocuğunu olmayan bir insana en son söylenecek sözü söylemissiniz.(benimde olmuyor)... yeğenini seversin ne demek ya sizin olacağı kesin mi peki...
Banada ablam "napalim canım sanada ALLAH vermiyor işte böyle yalnız yaşayacaksın " demişti...
Asla bidaha onunla bu konuyu konuşmadık..
Çok üzgünüm 2 negatif tüp bebek deneyimim var ama ailem bilmiyor bile...
rabbim isteyen bekleyen herkesin yüzünü güldürsün inşallah... kucağını doldursun inşallah.. çok zor bir durum... lütfen bu sırrı kimseye anlatmayın... nişanlı niza bile anlatmayın.. bidaha da yeğenini seversin demeyin lütfen çok acıtıyor bu bizi.. biz kendi çocuğumuz olsun isteriz başkasının çocuğunu kendi çocuğumuz gibi nasıl sevelim...?

Yakın görmüş güvenmiş te söylemiş. Siz de art niyet arıyor , neden söyledi diyorsunuz hay allahım

Yani bunfa ne gibi bir art niyet olabilir. Asıl sizin cevabınız art niyetli....

Merhaba
2aylık nişanlıyım .
Sizde birden boş bulundunuz herhalde ondan öyle cümle kurdunuz ama olmamış.

Hayır ne kadar eminsin çocuğun olacağına.
Kadına kalkmış söylemişsin bide bunu ne kadar ayıp
O an dolmuş söylemiş
Yok beni mi denedi demeler falan
Tehlikelisin gerçekten

Görümcenizin bir an boşluguna gelmiş sanırım dolmuş o an sizde rahatlamak isteyip söylemiş.bEN ART niyet göremedim.Sizinde teselli tercihiniz yanlış olmuş ilerde yegenlerini seversiniz diceğinize Allah büyüktür x hiç kafanı yorma artık hertürlü tedavi mümkün ,gerekirse beraber araştırırız ortak olurum derdine diyebilirdiniz.Tabiki eklemek isterim ki sizde art niyetli kurmamışsınız o cümleyi fakat o kişi için ağır olur.

hakaret gibi bir teselli. Size burdan ne desem az İnşallah onun bebeğide olur.Allah ailelere böyle art niyetli insanlardan uzak etsin

sır mı kaldı resmen forumdaki herkese duyurmuşsunuz

Art niyet göremedim.
Sizin cevabınız iise hiç hoş olmamış. Cahilce geldi biraz bana, onu demek yerine;
' Olsun abla Allah büyük '
' Herşey de bir hayır vardır, belki sizin için böylesi daha hayırlıdır '
' herkes biyolojik anne olacak diye bir kural yok ki; o kadar anne şevkatine ihtiyacı olan çocuklar var ki, hiç düşündünüz mü '

gibi gibi şeyler söylenebilirdi.

Çok eminsiniz çocugunuz olacağından ama o işler öyle olmuyor maalesef. bizde hemen olur diyorduk 5 ay bekledik. sonra ikizlere hamile kaldım sonra ikisi de karnım da öldü. yani evde ki hesap çarşıya uymuyor. çok umutlanmayın ve hayatta hiç bir zaman emin konuşmayın.

Hayatben iyi ki nişanlanmışsın yoksa açacak konun olmayacaktı .
Ben evlenince çok konu açarsın demiştim ama sen erkencisin be kuzum.

Back
X