bu forumda eşinin ailesiyle ve özellikle de görümcelerle
sorun yaşayan çok fazla insan var..bence mesele görümce yenge ilişkisinden ziyade ,sıfatı ne olursa olsun
insanlarla yaşına ve yerine göre iletişim kuramamaktan ,daha da dallanıp budaklanıp, aile huzuru kaçıracak
kadar sorunlara davetiye çıkarılmasından kaynaklanıyor....
görümcenizin her yaptığını haklı bulmuyorum,yaptığı davranışlar ve özel hayatındaki yanlış davranışları da
bir eğitimci olarak ,bazı öğrencilerimde çok yakından yaşadım ,yaşıyorum ...hatta bazen öyle durumlarla karşılaşıyoruz ki ne rehberlik servisi, ne de biz ,ne de ailesi bir çözüm bulamıyor bazı olanlara... çözümsz olduğumuz o anlarda ergenlik zor bir dönemdir diyoruz kendi kendimize...zira 17 yaş hayatın tam da ortasında bir yaş artık günümüz şartlarında..
ne büyük ne de küçük olunabilen bir yaş..herşeye rağmen siz haklı da olsanız ,ona karşı daha sabırlı ve anlayışlı olmaya gayret edin diyorum
nacizane... biraz daha büyüdükçe size olan alakasız davranışları zamanla azalacaktır..kendine ait kuralları ve karakteri daha da oturduğunda belki de onu tanıyamayacaksınız..bu raddede en iyi çözüm bu ama kendi ailesi görümcenizden sorumlu..
siz onunla daha da mesafeliolma yolunu da seçebilirsiniz..onunla daha az muhattap olmayı deneyin başka türlü yapamıyorsanız... ama ona karşı da olgun davranışlardan uzaklaşmayın,tartışmayın,sürekli meseleyi eşinize yansıtmayın..
asıl a dikkat çekmek istediğim nokta;buradaki en önemli sorun bence sizin birbirine girmiş aile düzeniniz..kayınvalidenizle aynı apartmanda oturmaktan ziyade ,anahtarınızın onda bulunması ve istediği zaman evinize rahatça girip çıkma davranışları bitmediği müddetçe, size özel bir alan asla olmayacak...
kayınvalideniz yemeğinizi ya da evinizin işlerini yapıyor galiba bu durumdan şikayetçi değilsiniz anladığım kadarıyla ..eve gelince hazır yemek herkesin hoşuna gider ama bazı sorunlara da bu sınırlanmamış özel alan karmaşası yol açıyorsizde zaten bunun farkındasınız...
Annesinin rahatça girebildiği bir eve görümceniz neden rahatça giremesin yani ortaya bu düz mantık
çıkıyor..o ev sizin mahreminiz ve mümkünse anahtarı sadece sizde olsun.. ne sizin anneniz ,ne de eşinizin annesi siz yokken girmesin..
zira kaybolan eşyalarımı yukarıda onların evinden buluyorum diyorsunuz ama hala kayınvalidenizle açıkça konuşup anahtarı almayı düşünmüyorsunuz..sizin de çözüme götüren davranışlar sergilediğinizi görmedim yazdığınız yorumlarınızda..kimseyle kötü olmak istemiyorum demişsiniz..
evinize kimsenin girmesini istemediğniz için kötü olmazsınız merak etmeyin..prensiplerinize uyulmasını istemeniz ,sizi tartışmacı gelin yapmaz ,tam tersi sizin şahsınıza saygı duymaları gerektiği herkese gösterir.....kararlılık her zaman getirisi olan bir meziyettir..
huzurlu günler diliyorum size
sevgiler...