• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GÖRÜMCEMLE Mİ YAŞAMAK HAYIIIRR YAAA !!!

bende istemezdim ınan yanıma yardımcı alırdım o ev ıslerıne yardım etsın bende kardesımle ılıgıleneyım ama ınsnlar ele güvenıo ne dıyım[/QUOT
kayınvalide kendine göre haklı. o bir anne ve bakıma muhtaç bir insan söz konusu. o vefat ettiği zaman kim bakacak olayını şimdiden çözmek istiyor sonuçta. ben burda eşiniz de dahil kardeşler, o gün geldiğinde ne yapacak çok merak ediyorum ?

İşte ben de buna çok üzüldüm daha kadın hayatta ne zaman öleceği belli değil ama şimdiden herkes bakmam diyor. Eğer anlıyorsa ne kadar üzülüyordur o kızcağız. Sen de haklısın ne diyim kardeşine bakmıyorsa diğerleri sen niye bakacaksın.
Hayırlısı olsun dilerim Rabbım uva kurmayı nasıp etsin ona günahsız kız

kısmeti çıksa, evlenebilecek kadar sağlığı yerindeyse niye sizin bakmanıza gerek oluyor.
bende onu anlayamıorm kızı evlendırmemızler kı ev ıslerıne bakıo ordan oraya kosuyo dıe halbukı evlenebılır yanı aıle ksııtlıo özguvenı yerınde olsun ıstemıolr oynatıolr ya onu anladım ben halbukı ozel egıtımlere gıtse kendını cok ıı gelıstırır ama yok yanı

Diger kizcagizinda kafasini doldurup yakmislar...
Belki o kiz kendini feda etmek istemiyordur evlenmek coluk cocuga karismak istiyordur...
Ogullarini hemen evlendirirler ama!!! Hic bi erkek var mi ki kardesine bakmak icin bekar dursun ama o anne baba o oglani hemen evlendirir.
O kiz evlenecegim dese suclarlarda ayyy sinir oldum yine
yine gicik oldum
su sirf bana baksin diye gencecik kizlarini evlenmesi.e razi gelmeyen igrenc yaratiklardan NEFRET EDİYORUM
ALLAHİM BENCİL YAPİP KUL HAKKİNA SOKMA BİZİ

ailesinin bir baskısı yok cnm kız kendı istegiyle evlenmemş

kardeşini çok seviyor görsen Allah affetsın ben bazen görünce bi garip oluyorum kız öpüyor kokluyor kardeşini

çok sahiplenmiş

annesi demişti bana .... kıza bakmak için evlenmedi,istenedi diye.

Evet annesi ve bir sürü kız kardeşi varken bakmak istememenizi anlayabilirim , haklısınızda hatta. ama sahsen görümcenizden bahsederken ki tarzınız inanılmaz itici duruyor..

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin kendi annesi , kardeşleri bile sahip cıkamıyor..
benım kendımı gayet ıı ıfade ettıgımı dusunuorm bence ınsanlıkdan ve ıtıcılıkden bahsedersek kendı aılesı bence en ıtıcı ınsanlar benm kadr hosgorulu olabilseler dı keşke vebnce yazılanları ıı okuyup ol e yorumlamanı tercıh ederım

Yarın ne olacağımız belli değil Allah kimseyi başkalarına muhtaç etmesin.Bende senin yerinde olsam istemezdim,kız kardeşleri daha yakın elin kızı oluyorsun sen bu konuda .Hatta her konuda oylesin başka konu olsa el kızı derler sana.yemek yiyebiliyorsa kendine zarar verecek seylere kalkısmıyorsa tek bile yaşayabilir.

Diger kizcagizinda kafasini doldurup yakmislar...
Belki o kiz kendini feda etmek istemiyordur evlenmek coluk cocuga karismak istiyordur...
Ogullarini hemen evlendirirler ama!!! Hic bi erkek var mi ki kardesine bakmak icin bekar dursun ama o anne baba o oglani hemen evlendirir.
O kiz evlenecegim dese suclarlarda ayyy sinir oldum yine
yine gicik oldum
su sirf bana baksin diye gencecik kizlarini evlenmesi.e razi gelmeyen igrenc yaratiklardan NEFRET EDİYORUM
ALLAHİM BENCİL YAPİP KUL HAKKİNA SOKMA BİZİ
kısmetlerı çıkmış gayette ıyı durumdada varmış ama vermedik dıolr nıye o kızın da yuva kurmaya hakkı var nıye guvenebılırler bı daıresı var alır kocayla mıss gıbı yasar yıne sız kontrol altında tutarsınız destek olursunuz ama yapmamışlar bılmıorm nıye

kardeşini çok seviyor görsen Allah affetsın ben bazen görünce bi garip oluyorum kız öpüyor kokluyor kardeşini

çok sahiplenmiş

helal olsun onun gıbı kardeşe

Yarın ne olacağımız belli değil Allah kimseyi başkalarına muhtaç etmesin.Bende senin yerinde olsam istemezdim,kız kardeşleri daha yakın elin kızı oluyorsun sen bu konuda .Hatta her konuda oylesin başka konu olsa el kızı derler sana.yemek yiyebiliyorsa kendine zarar verecek seylere kalkısmıyorsa tek bile yaşayabilir.
a ne dıosun şahane yemek yapar dıorm ya butun kardeslerınn çocuklarını o buyuttu onlar calısıordu ben gordum yanı artı onların temızlıgını yapıo elı kolu maşallah tutuo tek problem duyma konuşma sıkıntısı kafa da zehır yok abartıo annesı ole muhtaç gıbı hıssetttırıo o da anlıo üzuluo anne yapıo baskıyı korkutuo aklı sıra koruyo ama herzamn anne baba olmıcak ılerde dık durmayı ogretebılmesı gerekır onların egıtıme gondermelerı gerek durumları da ıyı esırgılıolr mı dıe dusunuorm bazen

a ne dıosun şahane yemek yapar dıorm ya butun kardeslerınn çocuklarını o buyuttu onlar calısıordu ben gordum yanı artı onların temızlıgını yapıo elı kolu maşallah tutuo tek problem duyma konuşma sıkıntısı kafa da zehır yok abartıo annesı ole muhtaç gıbı hıssetttırıo o da anlıo üzuluo anne yapıo baskıyı korkutuo aklı sıra koruyo ama herzamn anne baba olmıcak ılerde dık durmayı ogretebılmesı gerekır onların egıtıme gondermelerı gerek durumları da ıyı esırgılıolr mı dıe dusunuorm bazen
Maşallahı varmış boşuna büyütmüş konuyu kv sizin.. :S

Ben boyle 2 olaya yakindan sahit oldugum icin hortladi cimde ki ofke zaten.
Bu aileler oyle ufaktan ufaktan sezdirmeden hissettirmefen beyin yikiyorlar ki kisi bile anlayamiyor nasil bpyle sabit disunebildigine.
Beyin uikamanin baska bir turu.
Toplumsal baski gibi aile ici baski.
Ahhh ben ne olacagim sen olmasan ben bu yasli hasta halimle vs.. Seklinde konusup gozlerinin icine bakiypr o genc kizda ben bakarim sana annem" diyor anne cok seviniyor mutlu oluyor kizida duygusal olarak pohpohluyor.ailede herkes kiza takdir edici davraniyor.ailenin uyaniklari yolunu buluyor bu saf kiz tuzaga dusuyor abide evde kaliyor anne resmen debeleniyor oglum evlenemedi diye kizdan bahsetmiyor bile.
Derken kiz 40 a merdiven dayiyor gorucu gelaede anne baba mitin kirin ediyor eee istiyosan evleeeegggnnnn diyorlar ama kiz biraz gonullu davransa hemen boyu kisa maasi az evi yok vs. Engelliyorlar.babasida anasina uymus yillar gectikce kiz iyice iyice teslim oluyor zamanla anliyor ama is isten geciyor :(

Biraz fevri değil misiniz? İlerisi için bir laf söylenmiş kim ölür kim kalir bilinmez. Anne babaya bir şey olursa kiz kardeşlerden biri mutlaka üstlenir bakimini simdi bakmam demekle ayni olmaz o zamanki durumlar.

Eğer ustlenmezlerse de sokağa atacak haliniz yok herhalde ayni evde yasamak istemezseniz karsi , alt, üst daireye tasirsiniz ablalar masraflarini üstlenir siz de sürekli uğrar bakarsiniz göz önünde tutarsiniz.

Derseniz ki onu da yapamam ablalari vicdansizsa ben de öyle olacagim tabi ona da bir şey diyemem. Boyleyse hisleriniz kesinseniz bu konuda esinizle anlasip kuralinizi şimdiden koyun. O da ona gore verecektir kararini
dedıgım gıbı kendıne aıt daıresı var ust katımızda bıreysel emeklılıgını oduo bı kardesı durumu ıı onun cunku sonra kendı sırketınde sıgortalı çalışan gosterıo artı kndı evınn bı kırasını yıne bu ablaya verıo durumu ıyı kendını çekıp cevırıo tek kalabılır oda bunu dıo bakım konusuna gelınce kız kendı duzenını kurabılır belkı bunu ıstıck bılemem zaman bu n egosterr tabı hergun gıdılır gelınır yatmaya eve gıder ben yatmaya evıme uderm evınde yardmcısı olu r herkes ılgılenır bunu dıe getrmeye calısıorm bole bı durumda varken bana dayatmak saçma deıl mı ? kım se atmıcak zatn buna müsaade etmez kmse bnde dahı l kv olayı dramatıklestırıo o kdr

Evleri varsa ücretini ortaklaşa ödemek şartıyla bakıcı tutulabilir.
Veya dönüşümlü bakılabilir.

Kimse sana sormadan böyle bir söz verip alamaz. Kabul etseydin senin gönül sadakan olacaktı rızanla bakacaktın çünkü. Ama işin içinde emrivaki var.
Ve sen böyle bir sorumluluğu alamayacağını da biliyorsun. Daha ne demeye konuşuyorlar ki?
ah bi bilsem halbukı n eçok çare sı var jherseyın kadın kızını gözden cıkarmıssa ne dııım

zor bir durum bu karar birlikte alınır ki senin fikrin dahi alınmamış istemiyorsanda olmaz hem öyle durum dahi olsa 1 kişiye yüklenmez eşinle oturup konuş ve fikrini söyle

zor bir durum bu karar birlikte alınır ki senin fikrin dahi alınmamış istemiyorsanda olmaz hem öyle durum dahi olsa 1 kişiye yüklenmez eşinle oturup konuş ve fikrini söyle
kırmadan zmaan zman konusuorm ornek verıorm umarım hersey ıyı olur o da ıyı olur güzel bı kısmetı olur onada günah onnda belkı kendı hayallerı vr kendınce kımse bılmeemz annesınn onun adın akarar alması uzucu v eyıkıcı olan ve oğluna karsı bunu kullanması bundan anladığım su kadın çocuklarına kıymet vermior resmen bunu anlarm ben orta yol bulmayı bılmıo

bildgm kdariyla ozurlulere maas veriyo ve sznkinin yuzdesi fazla kesin verirler. maasi alsin biri hemde baksn. istemiyosan bakmayi senn ona yararin olmaz ki
daıresı var canım babasınn ıstanbulda 7 daoreso var canakkalede yazlkları var tarlaları var durum cok ıyı kızın kendı maaşı olacak bı kardesı dısardan bıreyselını yatırıo ve kendı sırketnde çalısıo gosterıo emeklılıgı olacak artı kıra gelırı olacak bukdr durumu varken esıme bı tek kuruş verilmeyecek ol ebakacak nası baksın o adam

çok sahiplenmiş

Ben boyle 2 olaya yakindan sahit oldugum icin hortladi icmde ki ofke zaten.
Bu aileler oyle ufaktan ufaktan sezdirmeden hissettirmeden beyin yikiyorlar ki kisi bile anlayamiyor nasil boyle sabit dusunebildigine.
Beyin yikamanin baska bir turu.
Toplumsal baski gibi aile ici baski.
Ahhh ben ne olacagim sen olmasan ben bu yasli hasta halimle vs.. Seklinde konusup gozlerinin icine bakiyor o genc kizda ben bakarim sana annem" diyor anne cok seviniyor mutlu oluyor kizida duygusal olarak pohpohluyor.ailede herkes kiza takdir edici davraniyor.ailenin uyaniklari yolunu buluyor bu saf kiz tuzaga dusuyor abide evde kaliyor anne resmen debeleniyor oglum evlenemedi diye kizdan bahsetmiyor bile.
Her gordugumuzde bizim oglana kismet ariyoruz diyor...

Derken kiz 40 a merdiven dayiyor gorucu gelsede anne baba mirin kirin ediyor eee istiyosan evleeeegggnnnn diyorlar ama kiz biraz gonullu davransa hemen boyu kisa maasi az evi yok vs. Engelliyorlar.babasida anasina uymus yillar gectikce kiz iyice iyice teslim oluyor zamanla anliyor ama is isten geciyor :( ben sana bakarim annem dediginde ki samimiyeti sevgisi ve O GUVENİ yikiliyor aci gercekle yuzlesiyor

Back
X