• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GÖRÜMCEMLE Mİ YAŞAMAK HAYIIIRR YAAA !!!

donusumlu bakilmasi en mantiklisi..
engelli birine ev kursaniz ya da bakim evine verseniz akliniz hep onda kalir.
Allahim kimseyi akil ve beden sagligiyla sinamasin.
dun bacagim soyle buram boyle diye konu acanlara da burdan selam olsun..:KK43:

Oncelikle çok geçmiş olsun zor bi durum Rabbim kimseyi zor durumda bırakmasin.. Ayy ne tuhaf insanlar var ya kızını kv başkasına nasıl veriyor nasıl güveniyor engelli bi insana bakması kolay değil hemde siz daha çok gençsiniz anneniZ veya babaniz bu konuya müdahale etmesi gerekiyo anne ve 4 kız kardeş varken size düşmez bakmak haddini bilsin herkez canım eşinde Afedersiniz ama b*kunu çıkarmış yani ne saçma ya hem dinen bile uygun değil Eger esinizin ailesinden birine bakacak kişiler varsa siz bakmakla yükümlü değilsiniz eşinde illa bakmak istiyorsa otursun evde kendisi baksın sende git çalış görsün o zaman nasıl oluyorMuş öyle konuşmak

elbette kimin ne duruma dusecegi belli degil....bugun o kiz yarin (Allh korusn)siz... ama beni geren nokta bu durumun.size dayatilmasi. evvela konusmak lazim .ne olsun nasil.olsun diye. ayrica.insan kendi oz evladini kendi bakmak varken neden.baskasina yuk eder ki ...velev ki bu kisi abi kardes dahi olsun. evvela annelige aykiri bi durum. evlat.candir ya .nasil.baskasinin omuzuna yuk edilir ???

Bakacak kimsesi yoksa seve seve bakın derdim de...
Kayınvalideniz kızına, görümceleriniz kardeşlerine bakmıyorken, size niye düşüyor onu anlamadım.
Baksanız bir türlü, bakmasanız 'vicdan azabı' bir türlü...
Her açıdan zor, Allah kolaylık versin.

kiz kardesler ve annesi dururken geline mi duser ? annesi demis ya 'oglum sen bakacaksin', peh! tabiki oyle bi durumda gelin ilgilenecek, oglu ne yapacakmis ki? insan bi sorar, fikir alir.. yook, gelin kim ki?!
cazgirlik yapmadan anlat esine.. duruma gore davranirsin..

Bence bazı yorumlar fazla ağır.Yani kesinlikle tavrını koy , bakmak zorunda değilsin demek çok yanlış konu sahibi mesala benim de halam aynı dedğiniz gibi o yaşlarda evlenmedi 3 halam var ama ana baba vefat edince babam aldı ve tabiki babama düşer elinoğlu nasıl baksın neler duyuyoruz görüyoruz tabiki kv söyleyiş tarzı sizin sinirinizi bozmuştur ve çooook ta gençsin yani benim annem senın kadar genç değildi ama şuan kardeş gibiler herşeyine yardım eder biz saygısa kusur etmeyiz ama dediğin gibi kız kardeşlere gittiğimizde bakıyoruz sanki eve hizmetçi alınmış gibi kuzenlerim ayakkabılarını bile kendileri giymiyor ama dönüşümlü ba
Arkadaşlar selamlar,,, bayaaaa geç olacak ama bir konuda içim bunalıyor yardımlarınızı fikirlerinizi almak istiyorum YARDIM LÜÜTFEEEN . Ben 1,5 senedir evliyim benım 4 görümcem var bunların en bıyıklerı %80 mı ne özürlü yanı duyma konşmada sorunlu algısı zayıf hıc bır seyı algılayamıyor zor algılasa da ve idrak edemiyor çocuk gıbı aynı sürekli hap kullanıyor sakınleştırıcı gıbı bir şey ve 40 yasnda mı ne bıldıgım neyse gecen aylarda bunnla ılgılı konu açıldı dedı kı kaynanam oğlum ablana sen bakacaksın yanı ben :S eşimde zaten ona oda yapacam evde bnmle yaşayacak sankı kendi bakacak :KK43: ben istemiyorum kendı daıresı var geçer tek basına yanına bakıcı alırlar bakarlar y adakız kardeslerı alsın ben nıe bakıorm dıe çıkışdım çok yıne konusu açıldı dedım kı kaynanama kızlar nıe bakmıo onların kocaları istemez demez mi :Q nevrim atttı nasıl baş edecem ne dicem ilerde napmam lazım nolu r yardım ya ooff eşekmiyim ben

Bence bazı yorumlar fazla ağır.Yani kesinlikle tavrını koy , bakmak zorunda değilsin demek çok yanlış konu sahibi mesala benim de halam aynı dedğiniz gibi o yaşlarda evlenmedi 3 halam var ama ana baba vefat edince babam aldı ve tabiki babama düşer elinoğlu nasıl baksın neler duyuyoruz görüyoruz tabiki kv söyleyiş tarzı sizin sinirinizi bozmuştur ve çooook ta gençsin yani benim annem senın kadar genç değildi ama şuan kardeş gibiler herşeyine yardım eder biz saygısa kusur etmeyiz ama dediğin gibi kız kardeşlere gittiğimizde bakıyoruz sanki eve hizmetçi alınmış gibi kuzenlerim ayakkabılarını bile kendileri giymiyor ama dönüşümlü bakabilirsiniz çook fazla dertlenmeyin

Sirtimda bir yuklemi yasayacagim!!! Butun okuduklarimdan aklimda kalan. Elbetteki bakmak zorunda degilsiniz ama ozurlu olmayida o kadin istemedi. Kimsenin su hayatta garantisi yokken bu tarz bir laf bana cok itici geldi. Madem evi var maasi var aynen tutsunlar bir kadin baksin. Annesi vefat edincede butun kardeslerin sorumlulugu esit paylasmasi gerekir..anne arkasinda tarla bag biraksa hepsi ususur basina bir taneside demez yani abimin olsun biz almayalim diye ama kizkardes kalinca kimsenin umrunda degil. Ne ayip ne aci ki bunlar insanliktan nasibini alamamis. Ablalarini kimse istemiyor..sizin uslubunuzuda hos bulmadim ama. Kv ile konusma sekliniz falan. Bu kendini ezdirmeme isini daha akillicada yapabiliriz bence. Neyse o kadinada Allah sifa versin ellere dusurup surundurmesin. Belliki sevgiyle bakani olmayacak

Sizi hizmetçi sandılar herhalde, bence bakıcı tutulmalı. İnsan yükü ağırdır derler maalesef :KK43: dönüşümlü olarak da ilgilenilmeli..

Büyük sorumluluk ve özveri.. Siz bunun altından kalkamazsınız zaten..

Yorumları okuyamadım ama öncelikle özürlü değil ENGELLİ.
Engelli bireyler için yaşam zaten yeterince zor.
Kayınvalideniz hemen mi yanınıza almanızı istiyor?
eğer öyle ise bir bakıcı hanım tutularak kendi evinde yaşayıp gitmeleri daha uygun.

Kayınvalideniz ben öldükten sonra siz bakın diyorsa, kardeşler bir araya gelir bir düzen kurulur. Yani bence engelli bir birey için o kardeşin evinden bu kardeşin evine taşınması yerine sabit bir yerde olması daha olumlu bir durum. Herkes ücretini ortaya koyar (eğer maddi geliri yoksa) bir bakıcı ile yaşaması sağlanabilir.

Size dayatılması da hoş değil tabiki.

Konunuzdan ben şunu anladım kayınvalideniz ben ölünce siz Bakarsınız demek istedi galiba siz evlenince sizin evinize yerleşsin demedi galiba,Görümce 40 yaşında ise kayınvalideniz kaç yaşında.

Yorumları okuyamadım ama öncelikle özürlü değil ENGELLİ.
Engelli bireyler için yaşam zaten yeterince zor.
Kayınvalideniz hemen mi yanınıza almanızı istiyor?
eğer öyle ise bir bakıcı hanım tutularak kendi evinde yaşayıp gitmeleri daha uygun.

Kayınvalideniz ben öldükten sonra siz bakın diyorsa, kardeşler bir araya gelir bir düzen kurulur. Yani bence engelli bir birey için o kardeşin evinden bu kardeşin evine taşınması yerine sabit bir yerde olması daha olumlu bir durum. Herkes ücretini ortaya koyar (eğer maddi geliri yoksa) bir bakıcı ile yaşaması sağlanabilir.

Size dayatılması da hoş değil tabiki.
valla polemiğe girmek gibi olmasın ama özürlü ve engelli kelimesi tdk da aynı şey Allah rızası için burdan girmeyin..evet kızın görümcesi özürlü evet kızın görümcesi engelli aynı..bana görede doğru olan özürlü kelimesi..engellinin kelime anlamı kökü itibariyle çok yere gidiyor..bu bildiğin tuvalete lavaboya gidiyorum demekle aynı şey...şunu savunmaktan bir vazgeçin..geçende konusu geçti..bir arkadaş gayet açıklamasını yaptı özürlü ve engelli aynı şeydir diye ama bu diretme neden.
bu arada görümce tam özür olayı yok sanırım kardeşlerin çocuklarına bakıyormuş baksanıza.

Herkesşn görüşleri elbette önemlidir hepinizin yazdıklarını okudum kimi konuya hakım olamamaıs kımısı gayet farkında kımıleri de çamur peşinde umrumda değil yazmak serbest okudum yazdım içimi paylaştım teşekkürler herkese (=

valla polemiğe girmek gibi olmasın ama özürlü ve engelli kelimesi tdk da aynı şey Allah rızası için burdan girmeyin..evet kızın görümcesi özürlü evet kızın görümcesi engelli aynı..bana görede doğru olan özürlü kelimesi..engellinin kelime anlamı kökü itibariyle çok yere gidiyor..bu bildiğin tuvalete lavaboya gidiyorum demekle aynı şey...şunu savunmaktan bir vazgeçin..geçende konusu geçti..bir arkadaş gayet açıklamasını yaptı özürlü ve engelli aynı şeydir diye ama bu diretme neden.
bu arada görümce tam özür olayı yok sanırım kardeşlerin çocuklarına bakıyormuş baksanıza.
benmde anlamadığım abana tavır yapıolr kımse demıo kendı oz kardesşleri nasıl tek kelım eetmıo kabul etmıo dıe de burda durmuş EL KIZI OLAN bn içimi döküorum bana değer verılmıo benden özveri beklebnnıyor dıe am amalesef hala sokağa mı atacaksınz zaten sız de yapamazsnz bakamazsınız edemezsnz gidin bunları öz ailesine konuşun ben de insanım herşeyın farkındayım özürlü engelli bunlar hakaret mı değil kız sapasağlam emın olun ama annesının dramatıkleşırmsı benm canımı sıkan yoksa kızın bişe yaptığı yok annesı ve oz kız kardeslerı benı yoran sessız kalmaları

Back
X