Görümcemle sezeryan doğumlarımız:((((

Ben yardımcı birini tutmanızı öneririm yarım günde olsa evde evişlerini yapacak biri olsa iyi olur. Siz bebeğe bakarsınız o da çamaşır ütü temizlik vs yapar. Benim de sezeryan oldu doğumum annem 12 gün sonra gitti, yardımcı geldi yarımgün.
Bebeğe hiç dokunmadı bile ben baktım ama evişlerine halim, zamanım kalmıyordu. Tanıdık tavsiyesiyle birini bulursanız hiç kaçırmayın derim, ona verdiğim paraya da helal olsun diedim herzaman. İlk 1-2 ay düzen oturtana , vücut kendini toplayana kadar alabileceğiniz tüm desteği alın.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Valla anlattigin tipler gorgusuz cahil kiskanc fesat ve muhtemelen hayatlarinda kadin gunu haric toplum icine cikmamis tum cocukluklari ve genc kizliklari fesatlik ve fitnenin en ince ayrintilarini ogrenmekle gecmis kadin tiplemeleri. Boylelerini evime bile sokmazdim ben, belliki sizi kiskaniyor, calisip paranizi kazandiginiz icin istediginizi aldiginiz icin belkide ondan daha cok sey bildiginiz icin artik ne derseniz deyin klasik kadin fesatligi.
Bun simdi 2 gun sonra cocuklarida yaristirir benden soylemesi 1-2 aya kalmaz gelir konu acarsiniz buraya.

Allah akil fikir versin
Yaa tabii ki başından beri senin karnın niye büyük böyle normal değil suyun fazla senin dedi durdu doktora soruyorum hep normal diyor sonra 24.hafta suyum fazla çıkmaz mı gerçekten:)))) Ağlamaktan öldüm diyet yaptım tekrar kontrol normale dönmüş allahtan böyle derken geçen hafta doktora gidiyor bu bebeği iki hafta geriden geliyomuş bir torba ilaç almış vitamin al diyorum hergün et yiyorum ben bir şey olmaz ilaç içmem ben dedi hep :))) yine istemem sağ salim doğursun bebeğini ama yani o kadar fesat ki negatif düşünceleri dönüp dolaşıp kendi başına geliyor

Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım

8 gun yeter, kendi isini kendin yapar hale gelirsin.

Gitmeden ablanlar dondurucuya biraz yemek hazirlayip biraksin, onlar gidince duzen kurana kadar isine yarar.

Kimseye minnet etme. Degmez.

Cogumuz yalniz idare etti imkansiz sansak bile yaptik :)

Derdiniz ayağa kalkar mıyımdan çok bebek sanırım. Ablanız gidene kadar 10 senelik anne tecrübesi kazanırsınız merak etmeyin. Bebeği duymam diye korkuyorsanız hiç boş yere korkmayın bebek gaz çıkarsa duyarsınız rabbim yardım ediyor. Hayırla kucağınıza alın böyle şeylerle stres yapmayın kendinize. Daha iyi ya şöyle yap böyle yap diye başınızı şişirecek kimse olmayacak rahatça büyüteceksiniz bebeğinizi
Evet doğru ayağa kalkmak değil derdim sonrasında yaşananlar aslında gece yalnız olmak yani tecrübesiz olduğum için yetebilirmiyim bebeğime diye endişe ettim en çok

Ben yardımcı birini tutmanızı öneririm yarım günde olsa evde evişlerini yapacak biri olsa iyi olur. Siz bebeğe bakarsınız o da çamaşır ütü temizlik vs yapar. Benim de sezeryan oldu doğumum annem 12 gün sonra gitti, yardımcı geldi yarımgün.
Bebeğe hiç dokunmadı bile ben baktım ama evişlerine halim, zamanım kalmıyordu. Tanıdık tavsiyesiyle birini bulursanız hiç kaçırmayın derim, ona verdiğim paraya da helal olsun diedim herzaman. İlk 1-2 ay düzen oturtana , vücut kendini toplayana kadar alabileceğiniz tüm desteği alın.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Evet olabilir tabii ayda iki kere aldığım biri var zaten olmazsa öyle yaparım teşekkür ederim

3 güne yatıp kalkacak hale gelirsin,15 güne yavaş yavaş kendi işini görmeye başlarsın 30 güne zaten toparlanırsın allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Ayrıca gecede gündüzde yetersin bebeğine ,anne olduktan sonra garip bir güç geliyo insana

8 gun yeter, kendi isini kendin yapar hale gelirsin.

Gitmeden ablanlar dondurucuya biraz yemek hazirlayip biraksin, onlar gidince duzen kurana kadar isine yarar.

Kimseye minnet etme. Degmez.

Cogumuz yalniz idare etti imkansiz sansak bile yaptik :)
Evet aynen öyle olucak büyük dondurucum var zaten çalıştığım için boş zamanlarımda yaparım hep işten gelince iyi oluyodu.Yok istemem bu kadar laftan sonra zaten çok kırıldım

Bu ne ya kiskanccc kocana soyle hadi bakalım çok bilmisss bacin kiskancligindan eltim gelmiyor izmir e gondermiyosun çalıştır o minnak kafanı de kocan gayirsin baba değilmi sonuçta Allahim ya

3 güne yatıp kalkacak hale gelirsin,15 güne yavaş yavaş kendi işini görmeye başlarsın 30 güne zaten toparlanırsın allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Ayrıca gecede gündüzde yetersin bebeğine ,anne olduktan sonra garip bir güç geliyo insana
Zaten ev işi falan önemli değil zaten ayda iki kere yardımcı alıyorum haftada bir gelir ev işini yapar gerekirse ben bebeğime baksam yeter teşekkür ederim gerçekten daha anlayamıyorum tabii annellik duygusunu herhalde doğumdan sonra anlarım

Canım bende yanlız sayılırdım annem hiç ilgilenmedi benimle kaynanamlarla sorunluydu kaynanam gece bakamam dedi gitti yattı eşim çalışıyorum dedi fosur fosur uyudu ben baktım bebeğime uyuttum sutum yoktu kalktım mama yaptım bezini kıyafetini değiştirdim agrım çoktu ama yapabildim daha bir gunluklen bile ben herşeyini yapıyodum zaten kimseye vermek istemiyodum hiç korkma sen ona yetersin yalnızca ev işi ve yemekte eşin destek olsun banyodada destek olsun tamamdır emecek uyuyacak o bol bol uyur zaten sende uyursun keşke benimde ikinci bebeğim olsa yine kimsem yok ama rabbim var

Canım bende yanlız sayılırdım annem hiç ilgilenmedi benimle kaynanamlarla sorunluydu kaynanam gece bakamam dedi gitti yattı eşim çalışıyorum dedi fosur fosur uyudu ben baktım bebeğime uyuttum sutum yoktu kalktım mama yaptım bezini kıyafetini değiştirdim agrım çoktu ama yapabildim daha bir gunluklen bile ben herşeyini yapıyodum zaten kimseye vermek istemiyodum hiç korkma sen ona yetersin yalnızca ev işi ve yemekte eşin destek olsun banyodada destek olsun tamamdır emecek uyuyacak o bol bol uyur zaten sende uyursun keşke benimde ikinci bebeğim olsa yine kimsem yok ama rabbim var
Ne güzel anlatmışsın çok haklısın

Hiç telaş etmeyin bence. Ben de geçen sene sezaryenle doğum yapmak zorunda kaldım. Annen doğumun 3. günü gitmek zorunda kaldı. Sonra 4 gün kayınvalidem geldi ama sağolsun tüm gün ya uyudu ya da dini programlar izledi. Bir de ona iftar hazırlamak zorunda kaldık üstelik. 3. günümde ayağa kalktım mecburen. Siz de gözünüzde büyütmeyin. Allah gücünü veriyor. Uyanmaya da gelince öyle bir uyanıyorsunuz ki :) Ben kendime hayret ediyorum hala :)

Hiç telaş etmeyin bence. Ben de geçen sene sezaryenle doğum yapmak zorunda kaldım. Annen doğumun 3. günü gitmek zorunda kaldı. Sonra 4 gün kayınvalidem geldi ama sağolsun tüm gün ya uyudu ya da dini programlar izledi. Bir de ona iftar hazırlamak zorunda kaldık üstelik. 3. günümde ayağa kalktım mecburen. Siz de gözünüzde büyütmeyin. Allah gücünü veriyor. Uyanmaya da gelince öyle bir uyanıyorsunuz ki :) Ben kendime hayret ediyorum hala :)
Annelik içgüdüsü demek ki:)İnşallah benimde öyle olur yorumları okuyunca cesaret geldi zaten

Benim görümcem sezeryanla iki bebek dogurdu ikisinde de kimse kalmadi. Ben de normal yaptim. Esim bir hafta izin kullandi. Sizin esiniz alabiliyorsa 3-4 gün izin alsin öyle yaklasik 10-12 gün yaninizda biri olur. Korkmayin. Basarirsiniz. Kimse olmasa bile. ;) Allah kolay dogum nasip etsin. Bebise ve size saglik versin ;) :) lohusayken de duygusallasirsiniz. Ama bebege sadece siz yetersiniz

Benim görümcem sezeryanla iki bebek dogurdu ikisinde de kimse kalmadi. Ben de normal yaptim. Esim bir hafta izin kullandi. Sizin esiniz alabiliyorsa 3-4 gün izin alsin öyle yaklasik 10-12 gün yaninizda biri olur. Korkmayin. Basarirsiniz. Kimse olmasa bile. :KK66: Allah kolay dogum nasip etsin. Bebise ve size saglik versin :KK66: :) lohusayken de duygusallasirsiniz. Ama bebege sadece siz yetersiniz
Teşekkür ederim içim rahatladı gerçekten insan ilk bebeği olunca endişeleniyor ister istemez ama yorumları okumak iyi geldi bana

Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
ne kadar abartmissiniz tabiki kalkarsiniz

Back
X