Görümcemle sezeryan doğumlarımız:((((

İki oğlum var ikisinide sezeryanla doğum yaptım 8 güne ben çoktan kalkmıştım hatta hastaneden taburcu olduğumda bebeğim ve eşim ile alışverişe gittik öyle eve geldik ve o zamanlar 4 üncü katta asansörsüz evde kalıyorduk ben hiç zorlanmadım
Çok iyi ne güzel rahatladım baya yorumlarınızla

Tatlım neden istemeyesin. Yazik değil mi sana bebişine. Ilk cocuk sifir tecrübe neden yaninda biri olmasin. Ruh hastasi yalniz olsa neyse de etrafi insan kaynıyor. Cani mi bu nedir anlayamadim.

Bir de o dönem daha da duygusallasirsin zaten eşin yok gece.yalniz kalmaman gerekir bebege bakabilsen dahi.

iyi de onun bi suru ablasi var biri baksin senin kimsen yok. Eltin ne demis bu duruma?
Eltim le baya kavga etmişler benim eltim onun hem yengesi hem görümcesi bir de eşi vefat etti yalnız çocuklarıyla yaşıyor işte sen benim hem görümcem hem yengemsin sen kalmalısın ablalarımın çocukları küçük eşleri var falan demiş eltim baya söylenmiş bu fenalaşmış işte hastaneye götürmüşler eltim gelicem kalıcam ne kadar istersen diyo zaten hiç anlatmıyor kızları anlattı bana

Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
Canım doğum her kadında farklı etki yaratır herkesin toparlanma süreci vücudun doğuma verdiği tepki farklıdır. 8 aylık taze bir anne olarak ilk zamanlar özellikle geceleri yalnız kalmamanı öneririm

Eltim le baya kavga etmişler benim eltim onun hem yengesi hem görümcesi bir de eşi vefat etti yalnız çocuklarıyla yaşıyor işte sen benim hem görümcem hem yengemsin sen kalmalısın ablalarımın çocukları küçük eşleri var falan demiş eltim baya söylenmiş bu fenalaşmış işte hastaneye götürmüşler eltim gelicem kalıcam ne kadar istersen diyo zaten hiç anlatmıyor kızları anlattı bana
Iyi de fenalasacak kadar ne var ki ortada? ozaman bosver gelsin kaldin eltin. O karsr verir sonucta. Hani gorumcenin kimsesi olmasa anlarimda, tum sulalesi ordaymis senin ablana izmirden kalksin gelsin diyorsa ozaman onun abalsida bi zahmet mahallesinden kalksin gelsin. Hayirli dogumlar canim takma kafani keyfini cikar simdilik, herseye bir cozum bulunur hic dusunme sen.

Bak tatlım 4 kg lik bebek iri bebek değildir. Annem 7 çocuk yaptı sadece 1 tanesi hastanede oldu. Hepsi normal doğum. 5 tanesi evde 1 tanesini de tarlada doğurdu. Hem de 5 kg ye yakınmışız hrpimizde.

Normal doğum hem anne için hemde bebek için ideal olandır.

Maalesef dr ların lafına uyup ilk çocuğumu sezaryan yaptım. Köpekler gibi pişman oldum. Günlerce ağrıdan öldüm. Anneciğim yanımdaydı.

4.5 sene geçti ikinciyi doğurcağım zaman annemi kaybettim. 21 gün sonra diğer oğlumu doğurdum. Maalesef sezaryan şarttı. Üstünden o kadar yıl geçti normal istedim yapmadılar.

İkinci doğum olayım berbattı. Bi ben bilirim çektiğimi. Bağıra bağıra uyuşmadan kesip biçtiler beni.

Ama o gün ayaga kalktım. Şükür ameliyat iyi olmasa da sonrası iyiydi. Annecim yoktu artık bana bakacak kimsem kalmamıştı. Rabbim acıdı halime sanırım çok rahat geçtim eve. Bebişime kendim baktım kendim yıkadım. Sende yapabilirsin. Hiç kimse sana lazım değil.

Ben 4 günde toparlanmıştım. Yemeğimi, temizliğini yapabilcek durumdaydim. Bence yapabilirsiniz. Yıkmayı da öğrenin o süreçte. Bebeği hiç yatarak emzirmeyin. İlk zamanlar 2 saatte bir uyanıp emzirmeniz gerekecek. Öyle uyku çöküyor ki Allah korusun. Her zaman oturarak emzirin. Allah size kolaylık, o insanlara da merhamet versin. Yazık...

Tatlım neden istemeyesin. Yazik değil mi sana bebişine. Ilk cocuk sifir tecrübe neden yaninda biri olmasin. Ruh hastasi yalniz olsa neyse de etrafi insan kaynıyor. Cani mi bu nedir anlayamadim.

Bir de o dönem daha da duygusallasirsin zaten eşin yok gece.yalniz kalmaman gerekir bebege bakabilsen dahi.
Zaten gece yalnız kalcak olmam beni tedirgin etmişti eltim o yüzden gelcekti yoksa ablamlar gidene kadar kalkarım ayağa ama şimdi yaptığına bak çok olayı detaylı anlatmadım konuyu saptırmamak için bayaa olay çıkarmış kp evinde kaynımda varmış eşimin bir küçüğü abisi yani görümcenin oda sinirlenmiş yengem burda yalnız tabii ki onunla kalcak sen karışamazsın falan demiş bu baygınlık geçirmiş hastaneye gitmişler sonra kaynım yengem duymasın üzülür demiş ama tabii kızlar anlattı bana korkarak ne olur yenge söyleme ama böyle böyle oldu dediler.Eşime anlattım tabii o kimmiş dedi sen niye takıyosun çocuk o daha diyo

Bak tatlım 4 kg lik bebek iri bebek değildir. Annem 7 çocuk yaptı sadece 1 tanesi hastanede oldu. Hepsi normal doğum. 5 tanesi evde 1 tanesini de tarlada doğurdu. Hem de 5 kg ye yakınmışız hrpimizde.

Normal doğum hem anne için hemde bebek için ideal olandır.

Maalesef dr ların lafına uyup ilk çocuğumu sezaryan yaptım. Köpekler gibi pişman oldum. Günlerce ağrıdan öldüm. Anneciğim yanımdaydı.

4.5 sene geçti ikinciyi doğurcağım zaman annemi kaybettim. 21 gün sonra diğer oğlumu doğurdum. Maalesef sezaryan şarttı. Üstünden o kadar yıl geçti normal istedim yapmadılar.

İkinci doğum olayım berbattı. Bi ben bilirim çektiğimi. Bağıra bağıra uyuşmadan kesip biçtiler beni.

Ama o gün ayaga kalktım. Şükür ameliyat iyi olmasa da sonrası iyiydi. Annecim yoktu artık bana bakacak kimsem kalmamıştı. Rabbim acıdı halime sanırım çok rahat geçtim eve. Bebişime kendim baktım kendim yıkadım. Sende yapabilirsin. Hiç kimse sana lazım değil.
Hanimefendi hamile bi bayana böyle şeyler anlatmanız sizce gerçekten doğru mu ?
Herkesin doğum hikayesi farklıdır. Ben de zorunlu sezaryen oldum hiç de sizin ki gibi bi anım yok. Neden korkutuyosunuz !

Arkadasim iki gun hastanede yatti eve geldiginde ayaktaydi. Her isini de gordu, tek basinaydi, ustelik bebegi kuvezdeydi. Ben olsam tek olmak canima minnet olur mumkunse kimse karişmasin ben bebegimle sakin kafa uyurum uyanirim keyif yaparim oh ne guzel. Tepemde bidi bidi yapan yok diye dusunurum.

Iyi de fenalasacak kadar ne var ki ortada? ozaman bosver gelsin kaldin eltin. O karsr verir sonucta. Hani gorumcenin kimsesi olmasa anlarimda, tum sulalesi ordaymis senin ablana izmirden kalksin gelsin diyorsa ozaman onun abalsida bi zahmet mahallesinden kalksin gelsin. Hayirli dogumlar canim takma kafani keyfini cikar simdilik, herseye bir cozum bulunur hic dusunme sen.
Ablam gelcek yazık sürücü kursu var öğrencileri var sınav tarihleri oluyor o yüzden 8 gün ayarladı zaten başından beri izmir de yap doğumu diyodu ama eşim soğuk baktı bende ısrar etmedim.Çok kıskanç geldi bebek odasına baktı hazırlıklara baktı doğum çantasına kadar inceledi tabii adetlerimiz çok farklı burası güneydoğu ben egeliyim bizde hazırlıklar biraz daha detaylı böyle gördü iki gün sonra olaylar patlak verdi

Zaten herkes sorunlu olduğunu biliyor hiç takma sakın kızıp kimse gelmesin diye düşünme.zaten o hariç digerleri normal birer birey gibi gorunuyorlar seni yalniz birakmazlar korkma hic :)

Hanimefendi hamile bi bayana böyle şeyler anlatmanız sizce gerçekten doğru mu ?
Herkesin doğum hikayesi farklıdır. Ben de zorunlu sezaryen oldum hiç de sizin ki gibi bi anım yok. Neden korkutuyosunuz !
Korkutmak için değil ki. İlk sezaryanım ağrılı ikincisi ise ağrısız geçti dedim. Burda anlatmak istediğim doğumların farklı olduğu. Beden aynı beden olsa da doğumlar farklı onu dedim.

Bu kadar şiddetli bir cvp vermeye gerek yok. Ayrıca korkulacak birşey de yok ki. 3 kere yaşadım. Üçüncüsü ölü bi bebekti. Ben yaşadığımı bilirim. Yaşadıklarımdan örnek veririm. Fasla kasmayın.

Ben 4 günde toparlanmıştım. Yemeğimi, temizliğini yapabilcek durumdaydim. Bence yapabilirsiniz. Yıkmayı da öğrenin o süreçte. Bebeği hiç yatarak emzirmeyin. İlk zamanlar 2 saatte bir uyanıp emzirmeniz gerekecek. Öyle uyku çöküyor ki Allah korusun. Her zaman oturarak emzirin. Allah size kolaylık, o insanlara da merhamet versin. Yazık...
Teşekkür ederim evet olmazsa alarm kurarım ilk zamanlar ne olursa olsun istemiyorum kimseyi çok kırıldım zaten

Zaten herkes sorunlu olduğunu biliyor hiç takma sakın kızıp kimse gelmesin diye düşünme.zaten o hariç digerleri normal birer birey gibi gorunuyorlar seni yalniz birakmazlar korkma hic :)
Eltimin bir suçu yok ama arada kalcak sonuçta kardeşinin eşi aynı zamanda görümcesi bide aynı yerde oturuyolar sürekli iç içeler

Ablam gelcek yazık sürücü kursu var öğrencileri var sınav tarihleri oluyor o yüzden 8 gün ayarladı zaten başından beri izmir de yap doğumu diyodu ama eşim soğuk baktı bende ısrar etmedim.Çok kıskanç geldi bebek odasına baktı hazırlıklara baktı doğum çantasına kadar inceledi tabii adetlerimiz çok farklı burası güneydoğu ben egeliyim bizde hazırlıklar biraz daha detaylı böyle gördü iki gün sonra olaylar patlak verdi
canim o kültúr farkini anliyorum bizdede mevcut. Bosver sen takma birseyi. Esi yok diye belki dert ediyordur eside kisa zaman önce vefat etmis olmali. Psikolojisi eminim cok bozuktur. Onada zor. Ama sende haklisin. Eltin zaten gelcem demis. Problem yok o halde.

Oncelikle hayirlisiyla kucagina alirsin inşallah bencr tek olmak daha iyi ablaniz 8 gun kaliyor zaten başkasına gerek yok zaten sen bebegine kendin bakmak isteyeceksin annelik ic gudusuyle ihh dese uyanirsin merak etme canim kimseyi kafana takma logusalik donemi cok degisim oyiliginede soyleseler kötü anlarsin en iyisi tek kalman 2 cocugum var ikidide sezaryen ve kimseye kulak asma dr un nasil uygun goruyorsa oyle yap dogumunu bebegini riske atma hayirli dogumlar insallah saglikla kucağına alirsin bebegini

sezeryan olmadim onu bilmiyorum ama agrin yok varsayarsak kendin bakarsin
40 gun yatakdan çikmayanlar nazlanacak koca ve anne kv ye sahip olanlar bence :)
bu saydigim kisiler olmayinca i$ ba$a du$uyor çocugada kendinede evede bakiyorsun Allah saglik versin yeterki herseyin ustesinden gelirsin sen

3 çocugumvar ,annem ve esimin annesi vefat etti
ablam yok gurbetdeyim
yurt dusindayim ,5 gun hastanede kaliyoruz dogumda bi guzel dinleniyorum orada
eve gelince çocugu yatagina koyup temizlik yapiyorim , çocuk uyaniyor emziriyorum uyyor ben kaldigim yerden devam :)
ilk zamanlar kendine bi rutin olusturursun ,ilk 40 gun çok uyuurlar genelde ,bi uykusunda sende uyursun digerinde i$ini yaparsin
haa tabi ikinci ve uçncu çocuklarda bu dinlenme olayi olmuyor :)

bide bidee demezsem olmaz 4 kg iri bebek deil SINIR DA ama makrozomi dedikleri iri bebek için yeterli deil bu kg,çok $anslisin, eline 2 aylik cesametinde bi çocuk vereckler bakmasi yikamasi falanda kolay olur :)

Back
X