Görümcemle sezeryan doğumlarımız:((((

Ahh bu anasizlik yok mu. Her yerde yara her yerde eksiklik ben de düşünürüm böyle seylerde annemsiz ne yaparim diye sizin ne güzel ablaniz varmis bende o da yok ne yapsin ne etsin gelsin yaniniza bence
Annemín degerini kizim olunca daha iyi anladim. Allah kimseyi anasiz babasiz birakmasin.

İlk zaman çıtı çıkınca fırlıyodum valla duyarsın bence , şuan sesi kesfettiği için sabahın köründe bagırmaya baslıyo sesler cıkarıyo kalkamıyorum ama ilk zamanlar kıpraşınca bile kalkıyodum gerçi bende senin gibi korktugum için mikrofon koyuyodum yastıgımın altına kısık seste hala da koyarım alışkanlık oldu:) ama yanında yardım eden biri olunca psikolojik olarak rahatlıyo insan sonuçta ilk bebek .. Eşin madem gitmene sıcak bakmadı 1aylık bi çözüm bulsun. Görümceni de yolasım geldi söylemeden geçemeyeceğimm

Ben ilk gun kalkmistim cok sukur hatta bebegim yoğun bakımdaydi annem kalmisti yaninda ust kata cikip iniyodum...korkma insallah benimkinden daha rahat olursun ki ben cok korkuyodum ama sukur iyi gecti

bu yapıya baglı sanırım. ben 2 gün yattım hastanede eve geldıkten sonra yatmadım. ihtiyacım olmadı.
zaten bebekten yatamayacaksın saat bası senı ısteyecek ve emecek :=)
kıskanc görümcene gelınce, eltının yerınde olsaydım canım kimin yanında olmak ıstıyorsa ona bakardım.
umarım kimse bakmaz ona
Bende ihtiyaç duymam umarım :)Evet çok fesat gerçekten böyle insanlara ne desen boş zaten genelde ektiklerini biçiyorlar:)

Her doğum zor her tecrübe ağır biri ikisi üçü hiç farketmiyor inan ..ikinci evladında da aynı telaşları yaşayacaksın bunlar gayet normal ..ama şunu söyleyim yurt dışındayım kimsem yok bir tek eşim ben ve oğlum bir de ailemizin yeni üyesi oda kısmet olursa ağustos ayında aramıza katılacak Allah tan başkaca kimsemiz yok burda ..ilk doğumumda sabahı kalktım hastanede oğlumu yıkadım sonra onu yatağına uyutup gidip kendi duşunu aldım ..eve geldim ortalığı topladım yemeğimi yaptım her işimi kendim gördüm ..oğlumuda fazlasıyla yettim şimdi bir buçuk yaşında ..ve dediğim gibi ağustosta Allah kısmet ederse yine doğumum var ..korkularım yok mu ohooooooo yerden göğe kadar ama biz kadınlar o kadar güçlüyüz ki o kadar dayanıklıyız ki her şeye bir de üstüne anne olunca yapamıyacağımız hiçbir şey kalmıyor..sende yüreğini serin tut eminim en iyi en güzel şekilde bakarsın hem kendine hem bebeğine hayırlısıyla kucagına alırsın inşallah
Amin inşallah size de hayırlı doğumlar sağlıcakla alırsınız bebişinizi kucağınıza umarım.Destekleriniz cesaretlendirdi beni teşekkür ederim

Ahh bu anasizlik yok mu. Her yerde yara her yerde eksiklik ben de düşünürüm böyle seylerde annemsiz ne yaparim diye sizin ne güzel ablaniz varmis bende o da yok ne yapsin ne etsin gelsin yaniniza bence
Evet gerçekten insan anne olacağı zaman daha çok özlüyormuş onu anladım:(Ablam geliyo zaten ama 8 gün kalabilir biletini falan aldı ona anlatmadım bu olayları çok üzülür yoksa

İlk zaman çıtı çıkınca fırlıyodum valla duyarsın bence , şuan sesi kesfettiği için sabahın köründe bagırmaya baslıyo sesler cıkarıyo kalkamıyorum ama ilk zamanlar kıpraşınca bile kalkıyodum gerçi bende senin gibi korktugum için mikrofon koyuyodum yastıgımın altına kısık seste hala da koyarım alışkanlık oldu:) ama yanında yardım eden biri olunca psikolojik olarak rahatlıyo insan sonuçta ilk bebek .. Eşin madem gitmene sıcak bakmadı 1aylık bi çözüm bulsun. Görümceni de yolasım geldi söylemeden geçemeyeceğimm
Odasında yatırmayı düşünmüyorum ilk 6 ay için sepet beşik aldım yatağımın yanına koyarım diye tv de açık olursa uyumam birde zaten 5 gibi sabah eşim geliyo eve o gelince 3 saat falan uyurum o ilgilenir zaten ilk 8 gün yalnız değilim o arada alışırım inşallah:)Evet görümce çok fena cahil işte herşeyimi kıskanır ama doğum zamanı da bu kadar fesatlık yapacağını düşünmezdim yine de

Konu sahibi sen icini ferah tut allah sabrini verir. Sadece gece yataginda yatarak emzirme. Eger tok olurlarsa bebek bide gazi olmazsa pek uyanmaz. Baby phone al odasina bebegin eger senin odanda yatmayacaksa hemen duyarsin sesini. Gorumceninde sacini basini yolasim geldi. Kiskanc mendebur. :KK62::sinirli:
Sepet beşik aldım ayrıca ilk zamanlar için yatak odasında yatırmayı düşünüyorum yok yanımda yatıramam zaten korkarım beşiğinde yatar Allah yardım eder bir şekilde ev işi yemek onları düşünmüyorum zaten yorumlarınız için teşekkür ederim hepsini aklımda tutuyorum:)

Odasında yatırmayı düşünmüyorum ilk 6 ay için sepet beşik aldım yatağımın yanına koyarım diye tv de açık olursa uyumam birde zaten 5 gibi sabah eşim geliyo eve o gelince 3 saat falan uyurum o ilgilenir zaten ilk 8 gün yalnız değilim o arada alışırım inşallah:)Evet görümce çok fena cahil işte herşeyimi kıskanır ama doğum zamanı da bu kadar fesatlık yapacağını düşünmezdim yine de
Tabi tabi benimki de bizimle odada yatıyo öyle yap zaten.. Emzirirken cooook fena uyku basar cok dikkatli ol. Süper dinlenebilecegin vakit varsa eşin yardimci olursa cok iyi o zaman kimseye ihtiyacin yok zaten. Hakikaten ne kötü kalpli insanlar varr kendide bilir bebek bakmanın nasıl bişey oldugunu ücüncü cocukta ne yardımı beklıyosa (senden daha cok) ..

Tabi tabi benimki de bizimle odada yatıyo öyle yap zaten.. Emzirirken cooook fena uyku basar cok dikkatli ol. Süper dinlenebilecegin vakit varsa eşin yardimci olursa cok iyi o zaman kimseye ihtiyacin yok zaten. Hakikaten ne kötü kalpli insanlar varr kendide bilir bebek bakmanın nasıl bişey oldugunu ücüncü cocukta ne yardımı beklıyosa (senden daha cok) ..
Ablaları da var zaten ben hep onlar kardeşleriyle ilgilenir diye düşündüğüm için çok şaşırdım böyle olunca insan kardeşini mi ister yanında görümcesini mi? Evet emzirirken dikkat etmek gerekiyormuş o yüzden zaten yatağa yanıma falan almam korkarım.ilk defa eşimin gece evde olmamasına seviniyorum doğrusu hep şikayet ederdim ama şimdi baya işe yarayacak gibi:)

Bende sezaryenle doğum yaptım ve bende yalnızdım, yanımda hiç kimse yoktu.
Ben öyle çabuk ayağa kalkamadım çok zorlandım ama bu bünye meselesi inşallah sen çabuk ayağa kalkarsın.
Korkma Allah öyle bir güç kuvvet veriyor ki ben tek başıma nasıl başarabildim diyorsun.
Allah yar ve yardımcın olsun

Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
Ya cnn hiiicccc korkma o dikis dediğin 3 gün sonra ne aci ne sizi.vallahi yalan s ezeryan da zaten sadece karnının altı bu kesiyolar ve estetik dikis atiliyor.üç gün sonra rahatliyosun kalkar her ise bakarsın oyke muhtaç olunca o bir durum yok.sağlıkla ilgili bir sıkıntı olmaz korkma.ben üç günde kalktım her isimi yaptım cevren de ki herkes sezerysn oldu ve hemen kalktılar.
Sezaryen doğum en rahat ve en tehlikesiz doğum dur.bebegin için en iyisi ve vajina da eskisi gibi kalıyor normal dogum da genişliyor ve kocalar hiç memnun kalmıyor.bu benim düşüncem.yani için rahat olsun sezerysn dan sonra 8 günde dünyayı bile t urlarsin.
Zorlanirsin ama imkansız değil yaparsin bebek ilk ve yanında biri olsa 40 in cikanz kadar çok iyi olurdu.tecrübeli biri iyi oluyor benim annem geldi yardımcı oldu ucay altli ustlu oturuyoruz çok iyi oluyor.ilk bebek olduğu için insan cahil oluyor haliyle.kimse yoksa Allah yardım eder merak etme cnm.ev işleri ve yemek konusunda yardım alman şart.uyku da çok önemli keşke annen gekebikse 40 gün baya bir zorluyor.bebeğini saglik la kucağına al ben sezerysn dan çok memnunum okadar acıyı çekmeye hiç gerek yok korkma üç gune iyilesirsin inşallah...

Ya cnn hiiicccc korkma o dikis dediğin 3 gün sonra ne aci ne sizi.vallahi yalan s ezeryan da zaten sadece karnının altı bu kesiyolar ve estetik dikis atiliyor.üç gün sonra rahatliyosun kalkar her ise bakarsın oyke muhtaç olunca o bir durum yok.sağlıkla ilgili bir sıkıntı olmaz korkma.ben üç günde kalktım her isimi yaptım cevren de ki herkes sezerysn oldu ve hemen kalktılar.
Sezaryen doğum en rahat ve en tehlikesiz doğum dur.bebegin için en iyisi ve vajina da eskisi gibi kalıyor normal dogum da genişliyor ve kocalar hiç memnun kalmıyor.bu benim düşüncem.yani için rahat olsun sezerysn dan sonra 8 günde dünyayı bile t urlarsin.
Zorlanirsin ama imkansız değil yaparsin bebek ilk ve yanında biri olsa 40 in cikanz kadar çok iyi olurdu.tecrübeli biri iyi oluyor benim annem geldi yardımcı oldu ucay altli ustlu oturuyoruz çok iyi oluyor.ilk bebek olduğu için insan cahil oluyor haliyle.kimse yoksa Allah yardım eder merak etme cnm.ev işleri ve yemek konusunda yardım alman şart.uyku da çok önemli keşke annen gekebikse 40 gün baya bir zorluyor.bebeğini saglik la kucağına al ben sezerysn dan çok memnunum okadar acıyı çekmeye hiç gerek yok korkma üç gune iyilesirsin inşallah...
Cnm ksra bakma annen vefat etmiş.Allah yardım eder meraketme melekler yardimcin olur inşallah.Sen anne olucaksin oyke bir güç kuvvet geluyoki sen bile şaşar kalirsin kendine.aslanlar gibi bakarsın yavruna hiç kaygilamms.kinseye de muhtaç değilsin girumcen çok betermis.boşver bebeğini görünce hepsi unutuluyor mis kokulu bebeğini kucaklamsn dileğiyle hayırlı doğumlar..Allah yardım eder hiicccc merak etmeee

İki kere sezeryan doğum yaptım. İkisinde dd hastanedeki iki gün hariç kimse yanımda kalmadı. Zatrn yatmadım bile. İlk hafta eşim evdeydi sadece. Sonra o da işe başladı. Gözünü korkutma canım. Allah yardım ediyor. Minik bebeğin sağlıkla gelsin.

Canimm hic korkma bende mecburi iki sezeyan oldum hatta ikinci bebegim daha iki aylik ikisindede ilk hafta yanimda birileri vardi sonrasinda hep yalnizdim allaha sukur allah sana o gucu veriyo tek basina herseyi halledebiliyosun dikislerini falan dusunme en fazla iki gun acir sonra gayey normal hayata devam ediyosun geceleri uyuyup kalmamda cok zor onun nefes alip vermesine bile uyanihosum annelik oyle farkli bisey simdiden hayirli dogumlar saglikla kucaginiza alin insallah allah kimseye muhtac etmesin kendinize guvenin herseyle basa cikabilirsiniz

İsteğe bağlı sez sa sakin olma derim ben arkadaşlarima uydum çok kolay dediler bir agri kesici hap bile almadık dediler ve sonuç belden igne sonra genel anestezi gec ayilma ayildigim gibi şiddetli ağrı rabbime dua ediyordum canımı alsın diye o kadar kötüydü 8 gün oldu halen ağrı kesici almadan duramiyorum ilk hafta igne vurdurdum iki gün bebeğimin yüzüne bakmadım daha yeni emzirmeye başladım süt gelmiyor yavrum sarılık oldu bütün vücut şişiyor ödem oluştu yurumen gerekiyor ama ödemden yürüyemiyon ya daha ne anlatayım çok ama çok pişmanım

Sezeryan yeri için ayaktaydim hep ilk 2gun hastanede sancı vardı evde de ilk gün biraz oturup kalkarken acidi ama o süreçte uykusuzluktan baş ağrısı yada emzirme problemleri oluyor o yüzden bu süreç kişiden kişiye bebekten bebeğe değişiyor ama rabbim yardım ediyor bunu hiç unutma ben ki uykusuzluga dayanamamazdim kesinlikle bebegin bir kipirdisina uyandim annelik mi yoksa tedirgin yatmaktan mi neyse artık. İlk hafta 3 kişi vardı tesadüf yanımda erken doğum oldu ama sonra kv kaldı öyle pişmanım ki ilk hafta gondermedigime. .en iyiler bile lohusalik depresyon u yaşıyor doğum yapan kadınla beraber..hiç kafana takma huzurla bebeğini büyüt

Back
X