Görümcemle sezeryan doğumlarımız:((((

Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
İri bebek olduğu için şimdi 2600 kilosu doktor 4 ü bulur diyo şekerim falanda yok genetik dediler ailede iri bebek çok birde 5 yıl tedaviden sonra oldu riske atmak istemiyor doktorum herhalde

Çok saçma benimde bebegim 4 küsür doğdu ama normal doğumla ve ilk kesinlikle normal derim.

İsteğe bağlı sez sa sakin olma derim ben arkadaşlarima uydum çok kolay dediler bir agri kesici hap bile almadık dediler ve sonuç belden igne sonra genel anestezi gec ayilma ayildigim gibi şiddetli ağrı rabbime dua ediyordum canımı alsın diye o kadar kötüydü 8 gün oldu halen ağrı kesici almadan duramiyorum ilk hafta igne vurdurdum iki gün bebeğimin yüzüne bakmadım daha yeni emzirmeye başladım süt gelmiyor yavrum sarılık oldu bütün vücut şişiyor ödem oluştu yurumen gerekiyor ama ödemden yürüyemiyon ya daha ne anlatayım çok ama çok pişmanım
Zor olmuş bayaa geçmiş olsun canım çok üzüldüm toparlarsın inşallah en yakın zamanda:(

1 yıl arayla iki sezeryanım oldu. 8 güne çoktaaan toparlanırsın aksi bir durum olmadıkça. ilk günler tek başına ayağa kalkman zor olabiliyor, ama ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk toparlanırsın. ben 3. günü hastanede bebeğim rahatsızlandı diye ordan oraya koşturuyordum nerdeyse. 1 hafta sonrada yalnız bakmaya başladım. senin sadece geceleri emzireceğin zaman yatağında sakın emzirme, başlarda gece 2-3 kez kalkacağından uykusuzluk olur, allah korusun. o nedenle otur tv falan aç emzir, sağlıklı güzel bir doğumun olsun inşallah. kendi bebeğin olunca her türlü bakılıyor merak etme.

Çok saçma benimde bebegim 4 küsür doğdu ama normal doğumla ve ilk kesinlikle normal derim.
neresi saçma geldi size anlamadım..iri bebekle normal doğum risklidir.ben kendim 4,350 normla doğmuşum ve kafam dışarda kalıp omuzlarım çıkmadığı için köprücük kemiği kırarak doğrtmak zorunda kalmışlar...o zaman sezeryan falan yoktu tabi pek..
kendi oğlum da 4,065 doğdu aynı şekilde doktorum riske girmeye gerk yok dedi...doğum esnasında oksijensiz kalma,vijanal kesiğe rağmen kafası sığmaması durumları olabiliyor...
ayrıca keyfi sezeryan istiyor bile olsa,kimsenin buna karışmaya ve "saçma" demeye hakkı yok bence..herkesin kendi kararı bu iş...

konu sahibi arkadaşım,ben de sezeryan oldum,1 saat sonra ayağa kalktım,yürüdüm gezdim..dikişlerimde sorun olmadı.ağrım sızım da olmadı ayrıca..
o yönden sorun oalcağını sanmıyorum ama yeni bebekle insan panik oluyor bir anda..mesela oğlum kolikti,doğduğu ilk gece bile devamlı ağladı..memeyi tutması vss yarıdm istiyor bence..eşiniz de yokmuş yanınızda..bence birileri olmalı yanınızda..
bu durumda bence en doğrusu izmirde doğum yapmanız...ablanız kuzeniniz çalışsa da akşamları sizle olur en azından..

Ne acayipsiniz doğum şekline siz veya bizmi karar vereceğiz.Doktor vermiş zaten.İri bebek her zaman risklidir .Kanala sıkışma tehlikesi olur.Üstelik uzunca bir süre beklenmiş.Hiç doktor onu riske atar mı?

Görümceniz haklı bence ona çift taraflı akraba
Buarada ben 6 gunlukken ev ısı yapmaya basladım pekala bakarsınız bısey yok
Haklı mı değil mi tarafsız yorum yapamıycam ama ben de huzursuzluk çıksın istemiyorum çünki onlar hep birarada yaşıyolar ben ayda bir defa gidersem eltimin husursuz olmasını da istemem iyi bir insan.İnşallah bende kalkarım sadece gece yalnız olmak zorundayım endişe etmiştim emzirirken uyursam ağlar duymazsam falan diye ama yorumları okudukça içim rahatladı biraz:)

neresi saçma geldi size anlamadım..iri bebekle normal doğum risklidir.ben kendim 4,350 normla doğmuşum ve kafam dışarda kalıp omuzlarım çıkmadığı için köprücük kemiği kırarak doğrtmak zorunda kalmışlar...o zaman sezeryan falan yoktu tabi pek..
kendi oğlum da 4,065 doğdu aynı şekilde doktorum riske girmeye gerk yok dedi...doğum esnasında oksijensiz kalma,vijanal kesiğe rağmen kafası sığmaması durumları olabiliyor...
ayrıca keyfi sezeryan istiyor bile olsa,kimsenin buna karışmaya ve "saçma" demeye hakkı yok bence..herkesin kendi kararı bu iş...

konu sahibi arkadaşım,ben de sezeryan oldum,1 saat sonra ayağa kalktım,yürüdüm gezdim..dikişlerimde sorun olmadı.ağrım sızım da olmadı ayrıca..
o yönden sorun oalcağını sanmıyorum ama yeni bebekle insan panik oluyor bir anda..mesela oğlum kolikti,doğduğu ilk gece bile devamlı ağladı..memeyi tutması vss yarıdm istiyor bence..eşiniz de yokmuş yanınızda..bence birileri olmalı yanınızda..
bu durumda bence en doğrusu izmirde doğum yapmanız...ablanız kuzeniniz çalışsa da akşamları sizle olur en azından..

Ne acayipsiniz doğum şekline siz veya bizmi karar vereceğiz.Doktor vermiş zaten.İri bebek her zaman risklidir .Kanala sıkışma tehlikesi olur.Üstelik uzunca bir süre beklenmiş.Hiç doktor onu riske atar mı?

Kendi isteği dahilinde sezaryen olanlara saygımız var tabiki hür irade ile ama artık günümüzde anne normal istese bile müdahale edip sezaryene yönlendiren keyfi okadar dr varki aslinda sözüm onlara...

Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
Bence 8 gün çok yeterli bir süre. Hiç takılmayın. Bebeğinizle birbirinize uyum sağlarsınız daha güzel olur. Sezeryanla doğum yaptım çok abartılı bir acı hissetmedim. Hatta sürekli ne zaman acıyacak diyordum. Acımadan geçti süreç.
Rabbim size ve yavrunuza sağlıklı bir ömür versin inşallah.

Dün de doğum ile ilgili bir konu vardı, oraya da yazmıştı. Size de yazayım tekrar. Genel anestezi ile sezaryen oldum. Saat 11'de odama getirdiler. Tabi bebeğimi de, gayet rahat hareket ettim ve bebeğimi emzirmeye başladım. Saat 18'de ayağa kaldıracağız dediler ama ben saat 4'ü zor bekledim. Annemin elini tutup kalktım ayağa, yıkandım giyindim. Bol bol yürüdüm bütün gece, olabildiğince dik yürümeye çalıştım,iyi ki de öyle yapmışım. Gece boyu ağrım olmadığı için ekstra ağrı kesici de istemedim. Ertesi sabah evimize geldik. Bulaşık makinemde temiz bulaşıklar vardı onları yerleştirdim, evi süpürdüm toz aldım. Kızımı yıkadım, kendim yıkandım. Ne lohusa yatağı yaptırdım ne bişey, baya günlük yaşantıma devam ettim. Zaten kızım 5 günlüktü sarılık sebebiyle hastanede yattı 2 gün yanında kaldım, sabaha kadar başında bekledim. 20 günlüktü en sonunda annem isyan bayraklarını açtı, sen lohusasın diye geldim ama sen ne yatıyorsun ne duruyorsun ben gidiyorum dedi :) İyi git dedim bende.
Biraz cesaretli olun, siz annesiniz. Ayağada kalkarsınız kendi işinizi de görürsünüz bebeğinize de bakarsınız. Tek dikkat etmeniz gereken bebeğinizi yan yatırmak , onun dışında korkmayın. Yapabilirsiniz. Bana kalırsa ilk günler anne-bebek başbaşa kalmanız daha iyi. Bir daha doğum yaparsam kimseyi istemiycem yanımda :)

Uyuyup kalmazsın merak etme, zaten ilk günler bebekler bol bol uyur. Sık sık emzirirsin, altına bakarsın. Uyuyup kalma durumuna karşılık saat kurabilirsin, eşine söylersin arar seni. Ve bir konu daha, her ne olursa olsun bebeğini yanında yatırma, senin yatağının yanında kendi beşiğinde yatsın. Artık anne oluyorsun, kendine güven, cesaretli ol..
Teşekkür ederim öyle çok nazlı biri değilim zaten ağrı eşiğim yüksek yürümek çok önemliymiş doğumdan sonra ilk ayağa kalkınca ağrı oluyomuş biraz kalkıp yürürüm ne olursa olsun cesaretlendirdi yorumlarınız beni gerçekten.Zaten yatakta yatırmam korkarım odasının dışında sepet beşik aldım onu yatağımın yanına koydum tv de var yatak odasında hafif açarım sesini telefonuda kurarım ilk zamanlar zaten ilk 8 gün yalnız değilim alışırım o zamana kadar :)

Kadıncağız tek başıma olur mu diye bir soru sormuş,
ama maşallah normal doğur ne sezeryanı yaa o daha doğal diyenler dolmuş.
Sezeryan zor bir ameliyat değil. Doğumdan 2 saat sonra ayağa kalkmıştım ben.
Eninde sonunda bebeğe siz bakacaksınız o yüzden gözünüzde büyütmeyin derim.
Teşekkür ederim sezeryan zaten doktorun isteği oldu uzun yıllar tedavi gördüm aynıydı doktorum 5 sene bir tüp iki aşılama negatif 2 yıl da normal infertilite tedavisi gördüm hep negatif sonra kendiliğinden hamile kaldım doğal yollardan bebekte iki hafta ilerde gidiyor riske atmak istemedi doktorum banada mantıklı geldi ben de riske atmak istemem çok bekledik:) Tecrübeli annelerin yorumları iyi geldi bana

Teşekkür ederim öyle çok nazlı biri değilim zaten ağrı eşiğim yüksek yürümek çok önemliymiş doğumdan sonra ilk ayağa kalkınca ağrı oluyomuş biraz kalkıp yürürüm ne olursa olsun cesaretlendirdi yorumlarınız beni gerçekten.Zaten yatakta yatırmam korkarım odasının dışında sepet beşik aldım onu yatağımın yanına koydum tv de var yatak odasında hafif açarım sesini telefonuda kurarım ilk zamanlar zaten ilk 8 gün yalnız değilim alışırım o zamana kadar :)

Hiç boşuna evham yapma kendine, anne-bebek istediğiniz zaman yatarsınız istediğiniz zaman kalkarsınız...Ohh misss.Boşver hiç takma kafana, o gelmiş bu gitmiş, yok gelmemiş falan diye. Valla benim en güzel günlerimdi lohusalık günlerim. Hele akşamları, kızımı da yıkıyordum kendimde yıkanıyordum. Koklaya koklaya oturuyordum, emziriyordum. O uyurken tv izliyordum, keyfini çıkar. Sağlıkla kucağına al inşallah.

bu lafı sana tasiyan kisi ne kadar guvenilir acaba. belkilerle ne onun gunahini alin ne de kwndinizi yipratin. uyyup kalacagini sanmiyorum ben. Bebegin yatis pozisyonuna dikkat et.hafif yan yatir kusma olursa kolayca atabilsin. qciktikca aglar zaten. Allah yardim ediyo
Bana olayları anlatanlar eşimin yiğenleri kızlar beni çok sever küçükler 16 yaşında biri biri 15 biraz ağızından kaçırdı aslında çünki hastaneye kaldırmışlar gece görümcemi bende ısrarla sorunca pat diye çıktı ağızlarından.Evet yatış pozisyonu önemli o zaman ablamdan öğrenirim nasıl yatırmam lazım hemşire bir ark da var oda yardımcı olur tavsiyelerde bulunur

Hiç boşuna evham yapma kendine, anne-bebek istediğiniz zaman yatarsınız istediğiniz zaman kalkarsınız...Ohh misss.Boşver hiç takma kafana, o gelmiş bu gitmiş, yok gelmemiş falan diye. Valla benim en güzel günlerimdi lohusalık günlerim. Hele akşamları, kızımı da yıkıyordum kendimde yıkanıyordum. Koklaya koklaya oturuyordum, emziriyordum. O uyurken tv izliyordum, keyfini çıkar. Sağlıkla kucağına al inşallah.
Amin inşallah çok teşekkür ederim

Kadıncağız tek başıma olur mu diye bir soru sormuş,
ama maşallah normal doğur ne sezeryanı yaa o daha doğal diyenler dolmuş.
Sezeryan zor bir ameliyat değil. Doğumdan 2 saat sonra ayağa kalkmıştım ben.
Eninde sonunda bebeğe siz bakacaksınız o yüzden gözünüzde büyütmeyin derim.

AAA lütfen olur mu? Bu forumda genel iki tane kanı var...1-) sezaryen ile doğum yapan anneler yarım anne ; 2-) sütü olmadığı için mama vermek zorunda kalan anneler kolaya kaçan anne....

Çokta güzel bakarsın bebeğine tek başına. Ablanlar gidesiye kadar biraz dinlenmeye çalışırsın. Onlar gidince de hem kendi düzenini kurar, inan daha çok rahat edersin. Sezeryanda da korkma. 3 gün içinde toparlanırsın. Sdc oturup kalkarken azıcık sıkıntın olur ama o da çabucak geçiyor zaten.

40 gün yanında da birinin kalmasına gerek yok 2 hafta annem yanımdaydı ve ben bebişimle baş başa kalmak için can atıyordum :) Annemden sonra da kendi düzenimi kurdum. Sdc yemek yapamıyordum ama yaz mevsimi her şey var. Atıştırır durursun. Korkarsan şayet bebişinin yanında dini kitap bulundur. Rabbim sakınır sizi nasılsa.

Hayırlı olsun şimdiden bebeğin. Hiç kimseye muhtaç olduğunu düşünme. Bebeğin doğduktan sonra sen bile kendine şaşacaksın. Ben nasıl bir anne oldum, nasıl bu kadar güzel bakabiliyorum bebişime diye :)
İnşallah arkadaşım inşallah:)yemek falan sorun değil temizliğede haftada bir kadın gelir ayda bir alıyodum önceden beni işte gece yalnız olcaksın evde uyur kalırsın emzirirken diye çok korkuttular tedirgin oldum ama içim rahatladı şimdi

Durumun iyiyse arkadasım bakıcı tut ... Valla bende sezeryanla doğum yaptım pazar günü annem baktı hast 3 gün ... hastahanesinden tut evine kadar sana gerçekten samimi anlamda yardımcı olacak biri lazım 15 günlük en azından tut kardesim benimde esım yanımda değil gece çalışıyor abimin eşi bakıyor hemde üstüne bide oğlum var 20 aylık onunda kızı var 2 yaşında eşinle konus bu durumu böle böle sölemiş senin yüzünden milletin ağzının kokusunu cekıyorum bak de
Ayda bir aldığım bir yardımcım var konuşabilirim gerek olursa durumuma göre

İri bebek olduğu için şimdi 2600 kilosu doktor 4 ü bulur diyo şekerim falanda yok genetik dediler ailede iri bebek çok birde 5 yıl tedaviden sonra oldu riske atmak istemiyor doktorum herhalde
Kizimi normal dogumla dunyaya getirdim, 4.250 kg di.
Bence neden normal dogum yapamayacaginizi sorgulamaniz lazim.
'5 yil tedaviden sonra oldugu icin sezeryan yapacak' mantigini hic anlamadim.
Normal yapsaniz Allah korusun sezeryandan daha mi cok tehlikeli?
Kusura bakmayin boyle konustum ama inanin Dr'larin bayanlari sezeryan tek dogum yontemiymis gibi mecbur birakmalari hic hosuma gitmiyor!
Yine de hayirli dogumlar dilerim size.

Asil mevzuya gelirsek bence 1 haftada ayaga kalkip kendinize de bebeginize de bakarsiniz.
Gunduzleri esiniz alisverisinizi yapar, ise gitmeden de bebegi birlikte yikarsiniz, gece zaten uyucaksiniz (emzirmeleri saymiyorum).
Emzirirken yatar pozisyonda degil oturur sekilde ve hatta ayakta yuruyerek emzirin cok uykunuz gelirse, icinizi ferah tutun ve size boyle hikayeler anlatanlari da dinlemeyin.
İlk bebek diye korkmayin, zamanla oyle guzel ogreneceksiniz ki herseyini.
Siz yeterki direncli olun, Allah yardimciniz olsun.

Canım sen bu kadar sıkıntıları yaşamışsın rabbim de seni darda koymaz bebeği atna riske doktor ne diyosa öyle olsun tombişmiş maşallah bide bana da dua eder misin bebek için hayırlısıyla
Canım benim o kadar çok dua ediyorum ki evlat hasreti çeken arkadaşlarıma sanada edicem Allah en yakın zamanda meleği göndersin inşallah ben çok bekledim çok üzüntüler çektim çok iyi anlıyorum o yüzden

İnşallah arkadaşım inşallah:)yemek falan sorun değil temizliğede haftada bir kadın gelir ayda bir alıyodum önceden beni işte gece yalnız olcaksın evde uyur kalırsın emzirirken diye çok korkuttular tedirgin oldum ama içim rahatladı şimdi
Uyuyakalman imkansız :) Ben ki uykuya ne kadar çok düşkündüm. İlk 20 gün gözümü kırpmadım. Daha sonra arkadaşlarıma uyumadığımı söylediğimde ne yapıyorsun sen, bebek mışıl mışıl uyurken dinlen, bir şey olmaz ona dediler de, yatıp uyumaya başladım azıcık azıcık :) İlk bebek ilk heyecan bambaşka oluyor. Eğer ki emzirirken için geçer gibi olursa oturarak emzirirsin. Geze geze emzirirsin :) Bişicik olmaz Allahın izniyle inş.

Back
X