- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
mune eğer dikkat ederse son derece iyi üslupla konuşuyoruz,polemik değil yani bu...
valla bakcaz bakalım biz zaten fazlaca iyiyiz,gelin de iyi olursa kendi lehine...geline karşı önyargılıyım (sayelerinde daha tanımadan acaba öyle olurmu böyle olurmu diyorum) yalan yok,ama önyargı iyi davranışla yıkılabilir...
avrupa da yaşamıyoruz efendim,gelin sadece kardeşimle iyi olursa bana yetmez,bize yetmez,bizimle de iyi anlaşmak zorunda...(kardeşime de yeteceğini sanmıyorum iki kişilik saçmasapan bir gezegen yaratmaya çalışan bir kadının)
erkek kardeşim karısına çocuğuna bağlı olsun tabi ama hanımköylü gibi buldumcuk gibi,karısı için ailesiyle arası kötü olursa ya da gelin(evet gelin) kardeşimi o hale getirmeye çalışırsa,armut toplamıyor benim elceğizlerim...el kızıdır yani,kolay alışırsın çabuk vazgeçersin...
öyle.
Pea cım senin bu konularda bazı tavırlarını sert ve aşırı buluyorum...
Aileye verdiğin önem çok güzel ama önce biz sonra o, el kızı çabuk vazgeçersin gibi düşüncelerini yanlış buluyorum.
Öncelik sırası diye bir şey yok, annen-baban-kardeşin seçmediğin doğup büyüdüğün ailen, eşin kendi seçtiğin ailendir. İkisi arasında kıyaslama yapmak yanlış iki aileninde yeri ayrıdır. Hele ki çocuk olunca o elin kızı/oğlu ile olan aile bağın iyice güçlenir. Artık el olmaz o insan.
Aradaki dengeyi kurduktan sonra sorun yaşanacağını sanmıyorum. Arada dengeyi kuramayan kişiyi kabahatli buluyorum. Ailesi ve eşi arasında dengeyi kuramayıp eşini ailesine ezdiren kişi, buldumcuk olup eşinin gazı ile ailesine sırt çeviren kişi suçludur bana göre.
Sen hanımköylü olmasın diyorsun ya bence anakuzusu da olmasın kimse. Evleneceği insanı el görüp, bana eş çok deyip ikinci plana atacak olan kimse evlenmesin, aile kurmasın, onu doğurup büyüten ailesi ile yaşlansın...
Son düzenleme: