Görümcemmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşimle memleketlerimiz 1 saat uzaklıkta kendi ailemi de görüyorm sırf onlar için gitmiyoruz onlar teklif etmedikleri için mecbur kendi ailemizde kalıyoruz ya da otel de
"Kendi ailemizde kalıyoruz" ne demek?

Benim ailemde kalıyoruz demek yerine kendi ailemizde kalıyoruz yazmışsınız ya, sorun tam olarak orda.

Muhtemelen o aileyi 'aile' yerine koymamışsınız, sürekli sorun çıkarıp insanları bezdirmişsiniz ki insanlar sizden uzak durmaya çalışıyor.

Kalın diye ısrar etseler beni aileme göndermiyorlarrr, oğullarını etkiliyorlarr diye olay çıkaracak,

görümce sürekli sizinle otursa, abisiyle vakit geçirse görümcem abisini benden kıskanıyoor diye çırpınacak bir uslubunuz var.

Ben aslında konu sahibinin ilk yazdiklarina gore yapayim.
Aslında konu sahibinin beklemis olduğu çok abuk sabuk bir beklenti değil.
Sonuçta hepimiz bir yerlere misafirligi gideriz , ve bu misafirlik senede 2 kez ise hele de anne evine gidiliyorsa açıkçası beklentiye girilmesi yanlış değil. O eve misafir geliyorsa ve bu kisi evlat / abi ise kardeş de abi ve yenge ile gecirilecek 3 - 5 saatlik kısımda da dışarıya cikmayiversin (cat kapi gelinen bir durum olmayip , önceden soylediklerini farzediyorum) 5 dakikaya sizdeyiz diye aramiyorlarsa. Gidilen ev anne evi ve bayram. Anne hasta olur tabi ki de beklenmez ama sonucta binaya yeni tasinan komsuya bile taşınma esnasında cayin yanında kek cirpan insanlariz. Değil mi anne evladına bir sey yapmasın.

"Kendi ailemizde kalıyoruz" ne demek?

Benim ailemde kalıyoruz demek yerine kendi ailemizde kalıyoruz yazmışsınız ya, sorun tam olarak orda.

Muhtemelen o aileyi 'aile' yerine koymamışsınız, sürekli sorun çıkarıp insanları bezdirmişsiniz ki insanlar sizden uzak durmaya çalışıyor.

Kalın diye ısrar etseler beni aileme göndermiyorlarrr, oğullarını etkiliyorlarr diye olay çıkaracak,

görümce sürekli sizinle otursa, abisiyle vakit geçirse görümcem abisini benden kıskanıyoor diye çırpınacak bir uslubunuz var.
Sherlock Holmes falan mısınız yorumlamalara gelll:) yılda 2 defa gördüğm insanlara karşı ne yapmış olabilirm yeni evliyim kendi ailem diyorum çünkü benim ailem kalın diye ölüyor kaç gün önceden hazırlıklar yapıyor ben ailemden böyle gördüm onlarda bi kez kalın dese kalırdk saçma sapan düşüncelerinizi kendinize saklayın lütfen

Ben aslında konu sahibinin ilk yazdiklarina gore yapayim.
Aslında konu sahibinin beklemis olduğu çok abuk sabuk bir beklenti değil.
Sonuçta hepimiz bir yerlere misafirligi gideriz , ve bu misafirlik senede 2 kez ise hele de anne evine gidiliyorsa açıkçası beklentiye girilmesi yanlış değil. O eve misafir geliyorsa ve bu kisi evlat / abi ise kardeş abi ve yenge ole gecirilecek 3 - 5 saatlik kısımda da dışarıya cikmayiversin (cat kapi gelinen bir durum olmayip , önceden soylediklerini farzediyorum) 5 dakikaya sizdeyiz diye aramiyorlarsa. Gidilen ev anne evi ve bayram. Anne hasta olur tabi ki de beklenmez ama sonucta binaya yeni tasinan komsuya bile taşınma esnasında cayin yanında kek cirpan insanlariz. Değil mi anne evladına bir sey yapmasın.
Evet olay bundan ibaret ne hizmetçilik kaldı ne kölelik kaldı ki dört dörtlük donanmış masa istemedim çayın yanına ya bizm getirdiklermzden koysunlar yada bir kek dedim aman allahım benden kötüsü kalmadı neye göre bu yorumları yaptılar anlamış değilim

Birçok kişi aldıklarınızi çayın yanına siz koyun yazmış cevap yazmamissiniz. Çayın yanina koysanız daha sonra geldiğinizde ikram ederler belki.

Sherlock Holmes falan mısınız yorumlamalara gelll:) yılda 2 defa gördüğm insanlara karşı ne yapmış olabilirm yeni evliyim kendi ailem diyorum çünkü benim ailem kalın diye ölüyor kaç gün önceden hazırlıklar yapıyor ben ailemden böyle gördüm onlarda bi kez kalın dese kalırdk saçma sapan düşüncelerinizi kendinize saklayın lütfen
Bunu ortaokulda yapmayı bıraktık ya, cevap bulamayınca lafı evirmeler, çevirmeler, tuhaf tuhaf tepkiler.

Neyse, siz o ailenin kıymetini bilin en azından önünüze çay koyuyorlarmış.

Birçok kişi aldıklarınızi çayın yanına siz koyun yazmış cevap yazmamissiniz. Çayın yanina koysanız daha sonra geldiğinizde ikram ederler belki.
Siz şakamısınız cidden hem kendim getircem hemde kalkıp kendi önüme kendim mi koyacağım harbi ne yeyip içip bu yorumları yapıyorsnz

Bunu ortaokulda yapmayı bıraktık ya, cevap bulamayınca lafı evirmeler, çevirmeler, tuhaf tuhaf tepkiler.

Neyse, siz o ailenin kıymetini bilin en azından önünüze çay koyuyorlarmış.
En azından kafamda kurup aptalca şeyler üretmiyorm sizin gibi

Gariplik şöyle senede 2 defa bayramdan bayrama gidiyorz kalmıyorz kalın diye ısrar eden de yok öğlene doğru gitmiş oluyorz yemek yapmadıkları için yemeğimizi dışarda yedikten sonra gidiyoruz giderken eli boş gitmiyoruz önümüze gelen kuru bir çay yanına bari bizm aldığımızdan koyun bu görgüsüzlük değilde ne

e tamam işte yazdıydım ya zaten öyle bir görgüleri yok demek ki diye.
sıkıntı niye yapıyorsunuz anlamadım.
huylarını biliyorsunuz bayramdan bayrama senede iki kere katlanamıyorsanız bayramlarda da gitmeyin telefon edip bayramlaşın.
kaç yaşında kadına misafir ağırlamayı öğretecek haliniz yok bu saatten sonra neticede.

e tamam işte yazdıydım ya zaten öyle bir görgüleri yok demek ki diye.
sıkıntı niye yapıyorsunuz anlamadım.
huylarını biliyorsunuz bayramdan bayrama senede iki kere katlanamıyorsanız bayramlarda da gitmeyin telefon edip bayramlaşın.
kaç yaşında kadına misafir ağırlamayı öğretecek haliniz yok bu saatten sonra neticede.
Gitmeme gibi bir ihtimalim yok aama neyse yapcak bişey yok bnde aynısını yapmalıyım

Siz şakamısınız cidden hem kendim getircem hemde kalkıp kendi önüme kendim mi koyacağım harbi ne yeyip içip bu yorumları yapıyorsnz
Siz şaka misiniz. Yaşlı diyorsunuz yasliysa çayı siz koyuyorsunuzdur herhalde görümcede olmuyor dediniz . İkramı koyma gorguleri yoksa sizden öğrenmiş dedim ne atarlaniyorsunuz . Bu tavriniza saygı gormemenize şaşırmadım

Arkadaşlar hepinize merhaba 🙋benim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası
60 yaşlı degıl
Usül adap bilmiyorlar demek kı

Gelin hizmetçi mi misafir gidiyorm ben sürekli giden bir insan değilim o bana geldiğinde kalk sen mi yap demeliydim sizn mantığa göre
Açıkçası bende bir görümceyim. Kalkıp yengemin evinde onun söylemesine bile gerek yok hatta ben hallederim dese bile kalkar yardım ederim. Sizde o evin parçasısınız. Kalkıp yapabilirsiniz bu bir hizmetçilik değil. Böyle düşünürseniz baştan kaybedersiniz

Açıkçası bende bir görümceyim. Kalkıp yengemin evinde onun söylemesine bile gerek yok hatta ben hallederim dese bile kalkar yardım ederim. Sizde o evin parçasısınız. Kalkıp yapabilirsiniz bu bir hizmetçilik değil. Böyle düşünürseniz baştan kaybedersiniz
Neye yardım etcem zaten ortada yapılan bir şey yok kalkıp ta 5 saatlik misafirlikte gün menüsü mü hazırlayım

Siz şaka misiniz. Yaşlı diyorsunuz yasliysa çayı siz koyuyorsunuzdur herhalde görümcede olmuyor dediniz . İkramı koyma gorguleri yoksa sizden öğrenmiş dedim ne atarlaniyorsunuz . Bu tavriniza saygı gormemenize şaşırmadım
Şaşırmamana sevindim

Yalnız bütün cözüm önerilerine kapalısınız. Mantıkli yorum yapılmış size. Siz de o evin bir ferdisiniz sizde getirdiklerinizden koyabilirsiniz denmiş. Daha yeni evli olduğunuzu belirtmistiniz. Esinizin ailesini benimseyememişsiniz bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X