Görumcenin özür mesajı

Hayır...

Geleneksel Türk Aile yapısı böyle değil!
Kabul etmiyorum maalesef.

En azından benim aile yapım böyle değil.
Çocuklarımı da bu şekilde yetiştirmeyeceğim.

Geleneksel aile yapısı denildiğinde, ben kendi aileme ve özüme bakıyorum.
Kötü bir babaannem vardı evet, ortalığı karıştıran.
Anaç bir annanem vardı tüm evlatlarına kol kanat geren.

Ama öyle ya da böyle bir birimizi sayardık, bir birimize konuşurken dikkat ederdik.
Sarf edilen kelimelere özen gösterirdik, aile içerisinde saygıyı aşmazdık.

Hayatımda travmatik bir çok şey yaşadım ancak dönüp baktığımda genel anlamda ilişkilerimizde saygılıydık.
Hala öyleyim ve aksini yaşamayı reddediyorum.
Kayınvalidem ile sorunlarım çok oldu, ancak saygı çizgisini aşmadım hiç bir zaman ve aşılmasına müsade etmedim.
Eşim ile de kavgalarım çok oldu, her evlilikte olduğu gibi, iyi kötü bir çok şey yaşadık ama saygımızı aşmadık.

Bence "Geleneksel Türk Aile yapısı" diye kalıplaştırıp bu şekilde "nasılsa böyle "diyerek kabullenmemek gerek.
Geleceğimiz için, insani değerlerimiz için....
Saygı herşeyin temeli...
Benim de ailem böyle değil.hatta babamın ve esimin ailesi de..ailem boyle bile olsa çocuğumu bu şekilde yetistirmezdim.orasi ayri.Mevzu siz ben ya da bir elin parmagini aşmayacak sayıdaki örnekler değil... Kabul etmeseniz de hirslanmam saygı duyarım dusuncenizr...açılan konulara bakın...Tabii ki gördüğüm örnekler buradakilerle sınırlı değil...ablalarım ,kuzenlerim
, çocukluğumdan bu yana biriktirdiğim arkadaslarim,çalışma arkadaşlarım....o kadar çok ki...emin olun kendimi sizinle aynı saygılı insan kategorisine koyup yazıyorum en az bizim kadar saygılı kaliteli egitimli insanların maruz kaldığı davranış bozuklukları saygısızlıklar...maalesef Geleneksel yapının bu olduğunu düşündurtuyor.

Hiç cevap vermeyin muhattap da olmayın. Ailenize yapılan terbiyesizliği unutmayın lütfen.

Arkadaşlar yine toplu yazıyorum teşekkür ediyorum .evet dediğim gibi surtuk lafını hazmedemiyorum zaten ama hadi kendimi çok zorlayıp iyi niyet göstersem ağzı bozuk bı insan bile desem ,aileme attığı mesajlar gayet planlı yani hiçbir açıklaması yok .

Bir arkadad yazmis sınava girerken ailenin yaptıklarını unutamıyorum diye bende unutamıyorum ve oglumu 1 dk bile burakmiyorum en büyük pişmanlığım oldu o konu yine de bu kadının ailemden de özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum ailem bana bu kadar değer veriyor mu derseniz hayır .

Eşim büyük ihtimalle uzatmami istemeyecektur ama muhatap olmamama karismaz çünkü onun da eskisi gibi olabileceğini pek sanmıyorum o da mahcup oldu .Esime ailemin yaptıklarını anlatsam onlar içinde büyüklük sende kalsın der ve dediğim gibi kardeşimin ve annemin bir çok lafını da hiç uzatmadan kapatmış birisi huyu öyle ve ilk defa onu bu kadar katı gördüm ailesine karşı ...

Kv gelince ,tabir yanlış olabilir büyük birisine karşı bunu kullanmak istemem ama aklıma başka kelime gelmiyor kusura bakmayın o yüzden tabiri caizse arsız bir insan eşim o kavgadan sonra 1 ay telefonlarına bile cevap vermedi ama hergun hastanelere gidiyo en son araya büyük dayilsru filan soktu öyle girdi eve 23 saat uzakliktayiz babasıyla bilet alıp geliyo eşim geldikleri gün dönüş bileti aldırıyor çok kalmana gerek yok diye 5-6 günde gitmiş oluyorlar eskisi gibi aramaz eşim 15 günde bir o arar 5 dj konudur kapatır hala tavırlı ...

O mesaj benim için bir anlam ifade etmiyor .sadece bu fırsatla ağzına edeyim diyorum ama bir çok kişinin dediği gibi yok saymak daha güzel sanırım yani düşünüyorum da ben bu durumda olsam karşımdaki cevap vermese aşırı zoruma giderdi ..

Hazır konuşmuyorsunuz bence devam edin kurtulmuşsunuz böyle birinden neden başınıza bela alasınız tekrar. Neden cevap vermedin derse de adam olana cevsp veriyorum dersiniz.

okadar alttan almayin sürtük kelimesini evinizi basmasini ve ailenize bulasmasini ailemden özür dilesin affederim diyin özür diletin sonra bütün kapilari kapatinki birdaha öyle seviyesizlik yapamasin

Yok evimi basmadi biz yıllık izin için annesinin evinde kalıyorduk her yıl iki ailede de kalıyoruz .Annesi ölüyorum yalnızım evde filan deyince eşiyle kalkmış gelmiş ama tabi ciddi bir hisimla...
Biz batmandayiz onlar İzmir'de benim ailem Bursa'da o yüzden sık gorgorusmedik birde aynı şehirde de olsam öyle hergun gelecek arayacak bu tip değil diğer kardeş ve anne öyle yapışkan ve kıskanç ama bu soğuk bı tip o yüzden zaten şaşırdım ya böyle şeyler yapmasına açıkçası diğerinden ve annesinden beklerdim ama bundan beklemezdim hele de aileme attığı mesajı filan evet ailemden özür dilerse affetmeyeceğim ama belki bı nebze içim soğur kafama takip kendimi yemem

Özür dilemiş tamam da yutulacak laflar değil....Düğünde cenazede görüşürüm. Bu görümceler ana gazına gelip gelip hadsizleşiyor galiba. Cevap vermeyin bence.

O WhatsApp konuşmalarını aldım kardesimden şimdi ...diyoki bizden özür dilesin ..
Şimdi cevap vermemek daha doğru belki ama içimdeki sinire de engel olamıyorum sizce bu ekran görüntülerini alıp bu lafları sen affeder mıydın ben affedeek kadar midesiz değilim benimle muhatap olabilmek için önce ailemden özür dilemek zorundasın vs gibi yazayım mi ??bu arada annem ve kardeşlerim asla aramasın diyor mesajla dilettirecegim mecbur ki diyorum ya ailemde ayrı bı olay artık onlarda çok gözümde yok

O WhatsApp konuşmalarını aldım kardesimden şimdi ...diyoki bizden özür dilesin ..
Şimdi cevap vermemek daha doğru belki ama içimdeki sinire de engel olamıyorum sizce bu ekran görüntülerini alıp bu lafları sen affeder mıydın ben affedeek kadar midesiz değilim benimle muhatap olabilmek için önce ailemden özür dilemek zorundasın vs gibi yazayım mi ??bu arada annem ve kardeşlerim asla aramasın diyor mesajla dilettirecegim mecbur ki diyorum ya ailemde ayrı bı olay artık onlarda çok gözümde yok
O

Bence; O ekran görüntülerini o na gönderin. Pardon da hangi lafına istinaden özür dilediğini anlamadım işaretleyip bana geri gönderirmisin deyin

Evet bende nereden çıktı diye merak ediyorum .dün gece uzun bir mesaj yazdım ama yillamadim icimdeki herşeyi döküp rahatlamak istedim açıkçası .ailemden özür dilemek zorundasın ondan sonra benimle muhatap olma ihtimalin olabilir belki diye yazdım ama yollamadim
Buradaki fikirleri çok önemsiyorum Allah herkesten razı olsun ama içimdeki şeytanla savaşıyorum sanırım yazip ağzının payını vermemek için zor duruyorum tabiki muhsttap olmamak en güzeli

"Git tedavi ol benim hayatımda senin gibi basit kişiliklere yer yok" yazardım..

Özürü de onun olsun. Gruba yazdırıp da tekrar muhattap ettirme..

esergry esergry evet sizin dediğiniz az bile kalıyor aslında bin katını hakediyo özür konusu sanırım nefsim e yenik düşüyorum bu konuda o yüzden kafamda bu düşünce yani özür dileyince birşey olmayacak
Eşim oo zmire birkaç gün de olsa gitmemi ,onun hatri için yapmamı rica ettiğini söyleyip duruyor ve birgün elbet karşı karşıya geleceğiz sanırım önceden sorun çozulsun yüzyüze geldiğimizde tekrar bunlar yaşanmasın diye yapiyo sanırım ondan da nefret ediyorum artık

esergry esergry evet sizin dediğiniz az bile kalıyor aslında bin katını hakediyo özür konusu sanırım nefsim e yenik düşüyorum bu konuda o yüzden kafamda bu düşünce yani özür dileyince birşey olmayacak
Eşim oo zmire birkaç gün de olsa gitmemi ,onun hatri için yapmamı rica ettiğini söyleyip duruyor ve birgün elbet karşı karşıya geleceğiz sanırım önceden sorun çozulsun yüzyüze geldiğimizde tekrar bunlar yaşanmasın diye yapiyo sanırım ondan da nefret ediyorum artık
Canım. Hiç umursama be hali varsa görsün. Sen onu yok say ve mesajini da ciddiye alma. Mesajla bile olsa ailenle yüz-göz etme o insanı hiç.
Benim görümden e bana hakaret etmişti yıllar önce aradan 4.5 yıl geçtikten sonra mesajla özür diledi. Kaale bile almadım.
Sen mesaj yazsan ailenden özür dilese bile ilk fırsatta yine terbiyesizlik yapacaktır. Bir kez yapan 2. Kez de yapar. Ona en güzel ceza hayatından çıkarmak olur. Hiç kimse hiç kimseye böyle davranmamalı. Hele ki ailesine defolu kızınızı alın dememeli. Allah yardımcın olsun

Ailenizle muhattap etmeyin cevap da vermeyin derim. Birkaç sayfa önce yorum yapmıştım ama tekrar mesaj atsam mı diye düşündüğünüzü okuyunca tekrar yazmak istedim. O zihniyetteki görümce de kayınvalide de ilk fırsatta yine saçmalayacak bir şeyler yapıp yine sinir edecektir nasılsa. Hazır kurtulmuşsunuz kaale almayın, İzmir’e de uğramayın derim. Kendi ailenize de özür diletmeyin, ailenize yapılan terbiyesizliği dilediği özürle yok edemezler. Ayrıca aileniz de siz sınava giderken oğlunuza birkaç gün bile bakamayıp burnunuzdan getirmişlerdi. Aileniz için de çok uğraşmaya gerek yok bence, görümceniz mesajla özür dileyecek aileniz de kabul etmeyecek , aileniz de tekrar sizi bunaltacak yok bunu dedi bunu demedi gibisinden. En iyisi gözünüzü kapatıp kulağınızı tıkamak. Hiç bir şekilde iletişime geçmemek kv ve görümceyle.

Back
X