Görümcenin tebrik etmemesi

victoryvivi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2018
5.935
7.244
148
45
Merhaba,
5 yıldır bebeğimiz olmuyordu.
Görümcem ile mesafeli bir ilişkimiz var.
Özel günler dışında pek arama sorma olayımız olmaz.
Kendisi ailesi ile yasıyor ,44 yasında iki çocugu olan boşanmış bir kadın.

Eşim evlenirken kendi iki çocugu için, evlendin diye yegenlerini unutmak yok diye baskı kuran bir kadın ve ayrıca eşim evlendiği için yegenlerin sana cok kırgın bu cocuklar babadan cok seni bildiler diye cümleler kuran bir kadın kendisi

İlk 3 sene çocugumuz olmadığını bilmiyordu,
2 sene evvel boş bir anımda bu durumu onunla paylaştım hatta tüp bebek yaptıracağımızı söyledim.
Kendisi ailesi ile yasadıgı için kv demlere ( senede iki kere gideriz farklı şehirdeler) gitiiğimizde o da orda olur çocukları ile.

Neyse bu benim durumu ona anlatmamdan sonra kendisi o kadar süre bir araya geldik ancak bir kere bile ne yaptığımızı sormadı bana.
Uzak şehirde iken samimi bir havamız yok ancak aynı ortama girince dışarıdan biri izlese bizi kardeş sanacak derecede yakın davranır. Ben de yumuşak yüzlü oldugum için kırgınlıgımı devam ettiremem.

Bu yaz kv demlerin yazllığında kaldık 6 gün
tüp bebek için iğne olduğum zamanlara denk geldi ve o sordu ben cevapladım tüm detayları.
ne sorunumuz var, ne kadara mal olacak, nerde yaptıracağız herşeyi öğrendi.

Velhasıl bu süreç 4 ay sürdü, benim tedavi sürecim.

Oradan döndükten sonra iki ameliyat oldum bunları da biliyordu ama arayıp sormadı bile.
Bunlara takılmadım ancak tüp bebek tutup hamile kaldığımda telefon ile bebek haberini kv deme verdik , görümcem de yanında idi o sırada.
(kvalidem kendisi sordu sonuç ne oldu diye ben de pozitif dedim)

Görümcem 3 gün sonra eşimi tebrik için aradı ancak beni arayıp da bir hayırlı olsun çok sevindim demedi.
Bu duruma çok bozuldum açıkcası , ne kadar uğrastıgımızı gördü ,bu masum bebek haberi için bir arayıp da hayırlı olsun demesi gerekmez miydi.

Ben bundan sonra mesafeli olmayı düşünüyorum kendisine karşı.
siz olsanız bozulur muydunuz o da ilk defa hala olacak.

Son düzenleme:
Merhaba,
5 yıldır bebeğimiz olmuyordu.
Görümcem ile mesafeli bir ilişkimiz var.
Özel günler dışında pek arama sorma olayımız olmaz.
Kendisi ailesi ile yasıyor ,44 yasında iki çocugu olan boşanmış bir kadın.

İlk 3 sene çocugumuz olmadığını bilmiyordu,
2 sene evvekl boş bir anımda bu durumu onunla paylaştım hatta tüp bebek yaptıracağımızı söyledim.
Kendisi ailesi ile yasadıgı için kv demlere ( senede iki kere gideriz farklı şehirdeler) gitiiğimizde o da orda olur çocukları ile.

Neyse bu benim durumu ona anlatmamdan sonra kendisi o kadar süre bir araya geldik ancak bir kere bile ne yaptığımızı sormadı bana.
Uzak şehirde iken samimi bir havamız yok ancak aynı ortama girince dışarıdan biri izlese bizi kardeş sanacak derecede yakın davranır. Ben de yumuşak yüzlü oldugum için kırgınlıgımı devam ettiremem.

Bu yaz kv demlerin yazllığında kaldık 6 gün
tüp bebek için iğne olduğum zamanlara denk geldi ve o sordu ben cevapladım tüm detayları.
ne sorunumuz var, ne kadara mal olacak, nerde yaptıracağız herşeyi öğrendi.

Velhasıl bu süreç 4 ay sürdü, benim tedavi sürecim.

Oradan döndükten sonra iki ameliyat oldum bunları da biliyordu ama arayıp sormadı bile.
Bunlara takılmadım ancak kayınvalidemin dogumgununde bebek haberini kv deme verdik , görümcem de yanında idi o sırada.
eşimi 3 gün sonra tebrik için aradı ancak beni arayıp da bir hayırlı olsun çok sevindim demedi.
Bu duruma çok bozuldum açıkcası , ne kadar uğrastıgımızı gördü ,bu masum bebek haberi için bir arayıp da hayırlı olsun demesi gerekmez miydi.
Ben bundan sonra mesafeli olmayı düşünüyorum kendisine karşı.
siz olsanız bozulur muydunuz o da ilk defa hala olacak.

böyle şeyler için mesafeli olmaya gerek yok. demediyse demedi. dert edinmeyin kendnize sizin bebeğinizi düşünmeniz hasretle onu beklerken iyi beslenmeniz güzel düşünceler içinde olmanız gerekli.

Bozulurdum sanırım ama baştan mesafeyi koyardım.
Böyle meseleler anlatılmamalı ya görümceye eltiye hassas konu olduğu için açık arıyor böyleleri akraba zannedersin akbaba çıkar.
Tecrübe olsun size de bence bundan sonra mesafeli olun ve mesafeyi koruyun.
Çocuğunuz olacak diye üzülmüştür belki bile belli olmaz...
Kendim çevremden gözlemlediğim için böyle konuşuyorum...

Onunda kendine göre sıkıntıları vardır. Ya da o kültürde bir insan değildir. Kardeşini aramış işte. Hemen darılmaya yer aramayın.
kendine göre sorunları yok
çok rahat koşullarda yasıyor
çok neşeli hayat dolu bir insan
o kültürde bir insan yabancı birileri oldugu vakit , herseyi kutlayan hal hatır eden birisi

Ben bozulurdum. Ayrıca böyle insan olmayı nasıl başarıyorlar hiç anlamıyorum. Asla yapamam bu hareketleri.
ben de çok bozuldum
ben de erkek kardeşimin eşini çok sevmem ancak yegenım olacagını annemden öğrendiğimde hemen gelinimizi de kardesımı de arayıp tebrik ettim

Bozulurdum sanırım ama baştan mesafeyi koyardım.
Böyle meseleler anlatılmamalı ya görümceye eltiye hassas konu olduğu için açık arıyor böyleleri akraba zannedersin akbaba çıkar.
Tecrübe olsun size de bence bundan sonra mesafeli olun ve mesafeyi koruyun.
Çocuğunuz olacak diye üzülmüştür belki bile belli olmaz...
Kendim çevremden gözlemlediğim için böyle konuşuyorum...
üzülebileceğini şu yönden düşünüyorum
kendi iki çocugu var ve eşime sürekli sen onların babası sayılırsın derdi
evlendin diye yegenlerini unutmak yok falan derdi

ben zaten ketumum dediğim gibi 3 sene hiç bahsetmedim bu durumdan ancak bir araya gelince resmen hipnoz etkisi yaratıyorlar :) bu sefer anlatmıs bulundum samimiyetlerine de inandım

Mesafeli bir ilişkiniz varmış ve eşinizi arayıp tebrik etmiş. Bana bu tür bir ilişkide bunu yapması gayet yeterli gelirdi... Neden daha fazla bir beklentiniz var ki? Zaten bayramdan bayrama araştığınız bir insan...

Bende daha kimseye söylemedım hamılelıgımı . Açıkladıgımda yakınlarım tebrik edip bir kaç dua etmezlerse alınırım açıkcası haklısın ..

Ona göre sende mesafenı koy madem ..

Bence kendine göre sorunları var olabilir.
Eşinizi tebrik etmiş işte.
Çok irdelemeyin,keşke mesaj yazsaydı ama yapmamış altında birşey armayın
Bu tatlı olaya birşeyin etki etmesine izin vermeyin.
Sağlıklı gebelikler....

Kaç yıl sonra yavrunuza kavuşmuşsunuz, daha 7 haftalık hamilesiniz eğer doğruysa takvim,
Ne zaman Sevinç’inizi, mutluluğunuzu yaşadınız, hayaller kurmayı bitirdiniz de sıra görümcenizin tebriğine geldi?
Kardeşini aramış, bence yeterli. Tavır alınacak ve kendinizi dolduruşa getirecek bir durum yok. Senede iki kere görüyormuşsunuz zaten...
güzel Haberinizin keyfini çıkarın...

Mesafeli bir ilişkiniz varmış ve eşinizi arayıp tebrik etmiş. Bana bu tür bir ilişkide bunu yapması gayet yeterli gelirdi... Neden daha fazla bir beklentiniz var ki? Zaten bayramdan bayrama araştığınız bir insan...
mesafeli ilişkimiz var ancak bir araya gelince her türlü soruyu sorarak bu mesafeyi bozuyorlar.
canımı sıkan bu oldu
yakınlıklarına güvendim bu sefer

sanki benim görümcem gibi bende bozuldum. abimi kutladım ya yeterci buda. bizimkide arar abisini bayramlaşır kandilleşir benimle hiç konuşmaz. boşver kıskanç bunlar.

Bence kendine göre sorunları var olabilir.
Eşinizi tebrik etmiş işte.
Çok irdelemeyin,keşke mesaj yazsaydı ama yapmamış altında birşey armayın
Bu tatlı olaya birşeyin etki etmesine izin vermeyin.
Sağlıklı gebelikler....
teşekkürler
size de

Back
X