Görümcenin yatırıma karışma hakkı

Siz niye görümceniz için eşinizle aranızı bozuyorsunuz ki. . Eşiniz bide açıklamış size.. burda konunu görümcenizin kadın olması falan değil eşinizin onu fesat bir insan olarak görmesi. . Yoksa sen el kızısın yok o evlendi gitti mevzusu değil. Siz abartmışsınız konuyu. .
Yok canım aramızı bozmadık böyle konularla aramız bozulmaz bu konu kapandı biz çıktık kızımızı parka götürüp yürüyüş yaptık el ele. Çok şükür 4 yıl da tartışmanın adabını öğrendik artık sohbet edebiliyoruz :))) bilmiyorum ki görümcem benim yıllardır arkadaşım belkide onun fesat olma ihtimali de beni üzüyor olabilir :/

Parayı ailemle birlikte kazandığımız için (birlikte çalışıyoruz) yapılacak yatırıma karışmam, direk konunun içinde olurum. :işsiz:

Annem yalniz bir kadin oldugu icin ,ben de tek cocugu oldugum icin fikir veririm ve yonlendiririm. Ama sizin babaniza yatirimlari hakkinda fikir vermeniz yanlis. Kardesleriniz olabilir, herkes bir sey soylese o adamcagiz naapsin. Daireler para edince satip yemeyi planliyor yazik belki gun yuzu gormemis adam yasliliginda nefes almak istiyor. Erkek kardesiniz calisip kendi evini kendi alsin. Ablaniz da ayni sekilde. Su sen ölünce cocuklarina daha fazla mal kalsin diye dusunenlere cok kiziyorum.
Esiniz de hakli bu arada. Parayi kim veriyorsa kim mali aliyorsa soz hakki onundur. Karismaya kimsenin hakki olmamali
Yok babamın durumu iyi çok şükür Allah daha iyi Günler de göstersin. Biz fikrimizi söyleriz de babam zaten bildiğini yapr :) ama mesela ablama çocuk yapmıyor diye kızıyor annem babam senden bi torun göremeyecek miyiz diye,ablamda diyor ki benim çalışmam lazım. Bende diyorum ki ev bitince oturtun ablamı o eve bin lira kar etmiş olur kızcağız illa çalışmam lazım demez o Zaman sizde toruna kavuşursunuz diyorum ama tabi so karar onlarda. Yoksa öyle ev kaldın araba kaldım derdimiz hiç yok şükür. Aslında bizim aile kardeşler hep birbirini düşünür ben ablamı kardeşimi düşünürüm onlar beni düşünür.

Çok saçma bir tartişma olmuş.evlad olrak tabi fikrini söylersin ama daha olmamiş bişey için diş göstermek ben tartışiyimda yarın bana da aynısını demesin mantığı saçma geldi

Çok saçma bir tartişma olmuş.evlad olrak tabi fikrini söylersin ama daha olmamiş bişey için diş göstermek ben tartışiyimda yarın bana da aynısını demesin mantığı saçma geldi
Ben eşime diş göstermedim onların işine karışma dese de karışmam benim merak ettiğim acaba erkek kardeşim de ilerde böyle düşünür müydü.

fikir vermek karışmak mı oluyor yani :işsiz: o an ortamda o konuşulur ve o da fikrini söyler ne var bunda.
eşimin 1 kız kardeşi var ve evli. her şeye lafını söyler, mallar ortaktır. eşitlik çok önemli!

Yok babamın durumu iyi çok şükür Allah daha iyi Günler de göstersin. Biz fikrimizi söyleriz de babam zaten bildiğini yapr :) ama mesela ablama çocuk yapmıyor diye kızıyor annem babam senden bi torun göremeyecek miyiz diye,ablamda diyor ki benim çalışmam lazım. Bende diyorum ki ev bitince oturtun ablamı o eve bin lira kar etmiş olur kızcağız illa çalışmam lazım demez o Zaman sizde toruna kavuşursunuz diyorum ama tabi so karar onlarda. Yoksa öyle ev kaldın araba kaldım derdimiz hiç yok şükür. Aslında bizim aile kardeşler hep birbirini düşünür ben ablamı kardeşimi düşünürüm onlar beni düşünür.
Ama belki ablaniz farkli dusunuyordur. Baba evini verip oturtsa bile calisacaktir. Sadece para icin calisilmiyor malum. Hele ki cocuk yapicam diye calismamak evde oturmak daha en basindan hata.
Baba evini satsin yesin bence karismasin kimse. Yazik belki adamin baska hayalleri var belki gezicek belki baska bir seyler yapacak. Insanlarin icindekini bilemeyiz neticede anne babamiz bile olsa. Bence siz fazla mudahilsiniz aile ici aldim sattim verdim konularina. Biraz cekilin kenara,fikrinizi isteyen gelip sorar zaten

Ama belki ablaniz farkli dusunuyordur. Baba evini verip oturtsa bile calisacaktir. Sadece para icin calisilmiyor malum. Hele ki cocuk yapicam diye calismamak evde oturmak daha en basindan hata.
Baba evini satsin yesin bence karismasin kimse. Yazik belki adamin baska hayalleri var belki gezicek belki baska bir seyler yapacak. Insanlarin icindekini bilemeyiz neticede anne babamiz bile olsa. Bence siz fazla mudahilsiniz aile ici aldim sattim verdim konularina. Biraz cekilin kenara,fikrinizi isteyen gelip sorar zaten
Çünkü ablam çocuk istiyor ama su an maddi olarak çalışmak zorunda olduğu için yapmıyor. Bunu da açıkça söylüyor. Evlerin fiyatı 500 bin lira ikisini satıp bir milyonla gezmesi yerine tekini satıp beşyüz Binle de gezebilir. Zaten babam yine bildiğini yapr ama biz böyle yetiştik bizim evimizde bi konu konuşulurken herkes fikrini söylerdi. Hatta öyle ki babam araba değiştirirken yada erkek kardeşime araba alırken bile elime fikir sorar. Beyin fırtınası yapmayı seviyoruz ailecek. Ayrıca ben çocuk yapıcam diye çalışmadım evde durdum 4 yılda hiç pişman olmadım hatta ikinciyi yaptım :)

fikir vermek karışmak mı oluyor yani :işsiz: o an ortamda o konuşulur ve o da fikrini söyler ne var bunda.
eşimin 1 kız kardeşi var ve evli. her şeye lafını söyler, mallar ortaktır. eşitlik çok önemli!
Ortak iş yapılması yasaklansın ya. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık

Aslında kızlar ayrılmış değil şöyle ki. Görümceme evlendikten sonra araba aldılar bu ortak işten şimdide ev bakıyorlar belli bir bütçeye kadar. Eşim aslında işleri ayırmayı çok istedi ama babası kabul etmedi. Çünkü yurt içi yurt dışı tüm ihale dosyalarını hazırlayan eşim,yurt dışı sevkiyatlarında gümrük işlerini halleden eşim,yabancı dili olduğu için tüm anlaşmaları yapan eşim,şirketlerle komisyon anlaşmaları yapan eşim bu böyle uzar gider. Kp sadece gelip gider anlayacağın. O yüzden eşim ayırmak istedi işi. Ama kp yok bi tane oğlum var oda ayrılmış yaparsa millet ne der dedi. Aslında ben eşime bastırsaydım ayırırdı işi ama eşim inanılmaz merhametli kendi ailesine de benim aileme de üç gün sonra kp ölse vay ben babamın yanından ayrıldım üzüntüden öldü diye kendi ölmez beni öldürür dert ede ede. Bu kadar merhametli olup dün öyle tepki verince şaşırdım valla. Ama sanıyorum ki tepkisi o görümcem olduğu için. Çünkü aralarında daha önce böyle bi tartışma geçmişti
Genel olarak bu işler böyle, gelinin karıştığı kadar evin kızınında karışma hakkı vardır, ama siz hakkaniyetli davranıyorsunuz böyle devam edin, erkek eğemenliğinden nefret ettim artık...

Back
X