Evlendikten sonra her şeyin tersine gitmesi..

Babanızı yeni kaybetmenin acısı bunlar. Kimse sizin kadar uzulmeyecek çünkü ateş düştüğü yeri yakar. Annem 47 yaşında babam 3 ay önce 67 yasinda oldu. Hem de öyle bir olum ki aylarca allahim iki iyilikten birini ver diye dua ettik hem de hem anneme hem babama. Her ikisinde de Allah bizi aynı acıyla sınadı. Birinde eşim vardı birinde yoktu kapandım içime kendim ağladım ne çocuğum bilir ne eşim. Çünkü anlamazlar. Eşinizden ve ailesinden böyle birsey bekleyemezsiniz çünkü başlarına gelmedi. Bundan sonraki aşama yolda gördüğünüz babanızla yasitlarina bakip bak dipçik gibi dolaşıyor benim babam gitti demek. Ama inanın çare yok. Zaten görümce size atmamis ki eşinize atmış, atsın bosverin acinizi da herkese göstermeyin
Anne babanız içinde Allah rahmet eylesin.
İnsan neden üzülmüyor bu kadar merhametsiz duygusunu düşünmekten ziyade yaşanılan yasa acıya saygı gösterilmesini bekliyor bu da bi beklenti değil olması gereken aslında ama onu bile yapmıyorlar..Haklısınız ateş düştüğü yeri yakıyor..

Anne babanız içinde Allah rahmet eylesin.
İnsan neden üzülmüyor bu kadar merhametsiz duygusunu düşünmekten ziyade yaşanılan yasa acıya saygı gösterilmesini bekliyor bu da bi beklenti değil olması gereken aslında ama onu bile yapmıyorlar..Haklısınız ateş düştüğü yeri yakıyor..
Bakın çok büyük bir is yerinde çalışıyorum ve direkt muhatap olduğum 200 kisi var bazısı hemen aradı bazisi telasin geçsin öyle ararim diye düşündüm dedi bazisi benim de babam vefat etti acılarım tazelendi biraz beklemek istedim dedi bazisi wp tan yazdı bazisi hiç birsey demedi hala ama biliyorlar. Bunlar gun içinde sürekli görüştüğüm günde 2 3 kere telde konuştuğum insanlar. Bu bir görgü meselesi hiç basın sag olsun demeyen gecen evlendi tebrik ettim. Bu benim sorumluluğum bu benim karakterim o bana yaptı ben ona yapmam demem o yüzden kendinizi toparlamaya çalışın. Bunun cetelesini tutmayin

Düşünün ki bi de üzerine arkadan babası da evet kızımın telefonunu açmamış gibi bir şey söyledi. Ben orada acımın yasımın derdine düşmüşüm bu anlayışsız empati yoksunu insanlar kızlarının telefonunu açmadığımın derdine ne diyeyim ki..
Çok haklısınız çok... Başınız sağolsun, yüreğinize ferahlık diliyorum 🙏❤️

Sanırım biraz öyle, düşünün nikah gününden birgün önce geldik o zaman babası yoğun bakımdaydı annesi bi yemek hazırlamamıştı kız kardeşi bir tencere çorba pilav yapıp getireyim demedi aileme mahçup olmuştum bi de çıkarken kız kardeşi abisine mutlaka birşey sipariş et ayıp olmasın diye ayıbın büyüğünü yaptı hangi birini sayayım ki haklısınız.

Kaybınız için üzgünüm, başınız sagolsun.
Çok kısa bir zamanda tüm hayatınız değişmiş ve buna büyük bir acı da eklenmis , tüm bunlarla aynı anda başa çıkmaya çalışmak sizi epey zorlamış.

Aslında eşinizle birlikte hemen hemen aynı acı ile sinanmissiniz . Eşinizi ve ailesini sizin acınızı anlamamak ile itham ediyorsunuz ama siz de eş ailesinin acısını anlayamamissiniz o dönem.Kp iniz yoğun bakimdayken, kv nizin ve gorumceninizin eli kolu kalkmamis olabilir , sizin o dönem babanız ve anneniz sağlıklı olduğu için yoğun bakım surecindeki hastanın yakinlarinin psikolojisini anlamamış ve insanlardan yemek hazırlığı içine girmelerini beklemissiniz. Siz bu acıyı yasadiginiz halde hala daha anlayamamissiniz beklenti içine girmissiniz ki esiniz , gorumceniz nasil anlasın sizin acınızı.
Gorumceniz belki birkac gün dinlenmeniz için size hemen gelmeyi dusunmedi.Birkac gün sonra gelecekti belki yaniniza bassagligi için ama telefonunu acmamissiniz. Düğüne gidebilir , abisine video atabilir , kimsenin hayatı durmuyor sizin aciniz var diye. Gecen sene annem gibi sevdigim anneannemi kaybettim gercekten anne gibiydi bana , 2 hafta sonra cok yakin arkadasimin kınası vardı , kinaya gittim çünkü herşey bizim için. Temmuz sonunda erken dogumla kızımı kaybettim , Ağustos sonunda tatile gittik eşimle çünkü hayatımız devam ediyor.

Kpderinizin yemesi icmesi yurumesi belki onceden cok daha iyiydi ama yogun bakim sonrası eski haline donmemis olabilir ve esiniz bunu bildiği için de öyle söylüyor olabilir. Nazar degmesin diye bu şekilde bir söyleminin olduğunu düşünmüyorum.

Babam yoğun bakımdayken bana yazmamaya soğuk davranmaya başlamıştı. sonra boşanmayla ilgili sonra konuşuruz gibi bir mesaj yazdı.
Öncelikle başınız sağ olsun. Ben sizi anlıyorum, babanızı kaybettikten sonra empati yapsın, acınızı paylaşsınlar istiyorsunuz. Ama karşı taraf pek duyarlı değil, babanızı da tam tanımıyorlar ondan kaynaklı da olabilir. Ayrıca doğal olarak her şey üst üste geldiğiniz için ruh durumunuz da olumsuz etkilenmiştir bu süreçte sağlıklı düşünemiyor olabilirsiniz. Eşinizin bu süreçte destek olmak yerine mesajlara cevap vermemesi, soğuk davranması ve boşanma muhabbetinin geçmesi hiç hoş değil. İnsanlar özellikle eşler böyle zor günlerde yanımızda olmayacaklarsa ne zaman olacaklar? Babanızı tanımıyorlar, abartıyorsunuz, o kadar destek olmak zorunda değiller diyenler ne yaşıyor anlamıyorum. Evlilik, aile kurmak demektir. Aile olmak da böyle bir şey değil. Eşinizi uzun süredir tanımıyorsunuz herhalde görücü usulü tanışıp aniden mi evlendiniz? Bu kadar çabuk ve kolay boşanma lafının açılmasına şaşırdım.

Öncelikle başınız sağ olsun. Ben sizi anlıyorum, babanızı kaybettikten sonra empati yapsın, acınızı paylaşsınlar istiyorsunuz. Ama karşı taraf pek duyarlı değil, babanızı da tam tanımıyorlar ondan kaynaklı da olabilir. Ayrıca doğal olarak her şey üst üste geldiğiniz için ruh durumunuz da olumsuz etkilenmiştir bu süreçte sağlıklı düşünemiyor olabilirsiniz. Eşinizin bu süreçte destek olmak yerine mesajlara cevap vermemesi, soğuk davranması ve boşanma muhabbetinin geçmesi hiç hoş değil. İnsanlar özellikle eşler böyle zor günlerde yanımızda olmayacaklarsa ne zaman olacaklar? Babanızı tanımıyorlar, abartıyorsunuz, o kadar destek olmak zorunda değiller diyenler ne yaşıyor anlamıyorum. Evlilik, aile kurmak demektir. Aile olmak da böyle bir şey değil. Eşinizi uzun süredir tanımıyorsunuz herhalde görücü usulü tanışıp aniden mi evlendiniz? Bu kadar çabuk ve kolay boşanma lafının açılmasına şaşırdım.
Baş sağlığınız için teşekkür ederim.
Sonuçta anlayış gerektiren bir durum.
Aslında biliyormusunuz evlilik öncesi çok sinyal vardı size oturup anlatsam bana bunları görmemek için ya aşkın gözünü kör etmesi gerekli ya da akıl tutulması yaşamalısın dersiniz. Basiret bağlanması mıydı kader miydi neydi inanın bilmiyorum böyle şeylerin içinde buldum kendimi.

Babanızın kaybı için üzüldüm başınız sağ olsun, ama size hiç bir konuda hak veremedim tam aksine sizin düşünceleriniz beni rahatsız etti. Konuda sürekli 'onun babası daha büyük, gayet iyi konuşuyor, yiyiyor'gibi bencil sözler söyleyip durmuşsunuz. Eşinizin babasını rahat bırakın artık.
Beni yanlış anlamayın ama eşimin babası ölse ve bana babam hakkında böyle şeyler söylese benden çok ağır şeyler eşime zorunda kalır. Ayrıca insanlar sizin yerinize yaş tutamaz. Söylemeleri gereken herşeyi söylemişler daha fazlasını beklemeyin kendi ayağınıza sıkarsınız.

Sanırım biraz öyle, düşünün nikah gününden birgün önce geldik o zaman babası yoğun bakımdaydı annesi bi yemek hazırlamamıştı kız kardeşi bir tencere çorba pilav yapıp getireyim demedi aileme mahçup olmuştum bi de çıkarken kız kardeşi abisine mutlaka birşey sipariş et ayıp olmasın diye ayıbın büyüğünü yaptı hangi birini sayayım ki haklısınız.
Bakın gördünüz mü siz de babası yoğunbakımda olan bir insandan yemek beklemişsiniz

Başınız sağ olsun ama kimse kimsenin acısını anlamıyor ateş düştüğü yeri yakıyor bunu kabul edin

Bakın gördünüz mü siz de babası yoğunbakımda olan bir insandan yemek beklemişsiniz

Başınız sağ olsun ama kimse kimsenin acısını anlamıyor ateş düştüğü yeri yakıyor bunu kabul edin
Bunu beklemek ya da onlara söylemek gibi onların bana yaptığı saygısızlıkta bulunmadım. Aileme yemeği kendim sipariş ettim.
Baş sağlığı için teşekkür ederim.
Gerçekten ateş düştüğü yeri yakıyor.

Baş sağlığınız için teşekkür ederim.
Sonuçta anlayış gerektiren bir durum.
Aslında biliyormusunuz evlilik öncesi çok sinyal vardı size oturup anlatsam bana bunları görmemek için ya aşkın gözünü kör etmesi gerekli ya da akıl tutulması yaşamalısın dersiniz. Basiret bağlanması mıydı kader miydi neydi inanın bilmiyorum böyle şeylerin içinde buldum kendimi.
Tahmin edebiliyorum. Ben de nişandan dönmüş biri olarak bu sinyalleri zamanında görüp değerlendirmek lazım. Aman evleneyim diye sorunları halı altına süpürünce daha kötü sonuçlar ve mutsuzluklar getiriyor.

Merhabalar; nasıl bir başlık yazarım diye düşündüm fakat bulamadım. Kısaca anlatmam gerekirse her şey ben evlendikten sonra hayatımın hızlıca alt üst olmasıyla başladı. Konuyu biraz baştan anlatmak istiyorum sizlere, 15 haziran nikah tarihimizde eşimin babası 8 haziran'da yoğun bakıma girdi aslında nikahı ertelesek mi uygun olmaz desemde davetiyeler basıldı geciktirmeyelim diyip nikahı o tarihte yaptık. Ben ailemle istanbul'da oturuyorum onlar da ankarada. Ailemi alıp hızlı trenle birgün öncesi gittik dini nikah resmi nikah derken ailemi yolculadım. Beş gün sonra 7 yıldır çalıştığım kurumdan evlilikle ayrılmak için istifamı vermem gerekiyordu istanbul'a ailemin yanına geldim. Sonrasında annemin elden ameliyatı oldu hiç olmayacak şey. Babamı tedbir amacli hastaneye götürdüm yatış verdiler sonrasında sağlığı daha kötü olmaya başladı taburcu olduktan bonrasında babam banyoda düştü omurga dolayısıyla ameliyat oldu üzerine koah hastası olduğu için nefes darlığı arttı yoğun bakıma girdi ve çok üzülerek babamı kaybettim.Ve ben ne zaman ankara'ya dönsem babam ya serviste fenalaştı ya da düştü bir olumsuzluk olup duruyordu istisnasız her gidişimde ertesi gün böyle oldu. Tüm bu olaylar o kadar hızlıca nikah sonrası oldu ki şuan ruh gibiyim babamı 9 ağustos'ta kaybettim yaklaşık bir ay oldu ve babamı çok severdim o da beni. Şuan yaşadıklarıma bir anlam veremiyorum. Eşimin babası babamdan büyük olmasına rağmen yoğun bakımdan çıktı sağlıklı ve eşim bu konuda beni anlamıyor yapacak bir şey yok olan oldu kendini yıpratma diyip duruyor. Ailesi de empatiden yoksun insanlar. Benim babam sağlıklıyken onun babası yoğun bakımdaydı ve kayınvalidem çok üzülüyordu bu saatte gelirdi arardı sorardı diye, babam vefat edince de üzülme yapacak bir şey yok diyor durdum derin nefes alıp sizin de eşiniz yoğun bakımdayken çok üzülüp kendinizi yıpratıyordunuz o zaman da deseydiniz kızım takdiri ilahi yapacak bir şey yok diye öyle söyleyince sustu. Eşimin kız kardeşi ben ankarada yapayalnızım bi arkadaşım yok üzerine hayatımda en çok sevdiğim insanı canım babamı kaybetmişim beni arayıp müsaitseniz baş sağlığına bi fatiha okumaya gelelim demek yerine, geldiğim haftanin haftasonu eşinin kuzenin düğününe gidiyor abisine yani eşime düğünden videolar atıyor iki gün sonra da beni aradı açmadım. Annesi sen kızımın telefonunu açmamışsın dedi ben de kendisine kırgınım bi baş sağlığına gelmesi düğüne gitmesinden daha kolay bir arayıp sorabilirdi ben yine iyi niyetimle kız hamile o yüzden gelmemiştir dedim ama beni aramayıp düğüne gitmesi kırdı bana değer vermemesini geçtim abisinin eşi olarak sormalıydı onun babası yoğun bakımdan çıkamasa ölse ben hep yanında destek olurdum dedim. Annesi de cahilline ver dedi. Ailesinin empati yapmaması canımı çok sıkıyor. Benim babamı serviste yatarken eşim baban iyi taburcu olur dedi nazar mıdır bilmiyorum ertesi gün yoğun bakıma girdi babam. Kendi babasının durumunu görseniz babamdan büyük yemek yiyor gayet iyi konuşuyor keyfi yerinde hızlıda yürüyor sürekli babası için iştahı yok keyifsiz yürüyemiyor diyor. Dedim babanı daha yeni gördüm gayet sağlıklı, babam kötüyken iyi diyosun, kendi babanın da sağlığı iyi nazar değmesin diye sürekli kötü diyor kendim görmesem hakverirdim. Daha yaşadığım çok şey varda, kısaca durum böyle. Sizlerle paylaşmak istedim inanın çok zor durumdayim babamın yokluğu, yaşadıklarımın hepsi beni çok üzüyor. Sizlerden birer yorum teselli bekliyorum sadece..
Başınız sağolsun mekanı cennet olsun da eşinin kardeşinin yaptığı şey hariç geri kalan her şey normal niye sen onun babası yoğun bakımdayken nikahını yaptın davetiye basılmış şu bu geç onu sen hayatını durdurmadın eşin de durdurmadı çünkü ne kadar acı çekerseniz çekin gerçekten yapcak bir şey yok şimdi de o insanların senle üzülüp yatıp kalkıp ağlamasını beklemeyin yani baba sizin babanız onların hiçbir şeyi ne yapsın insanlar anlamadım ki ben

Babaciginiza rahmet diliyorum. Başınız sağ olsun. Benim annem de Ağustosta vefat etti. .59 yaşında idi sadece. Beyin tümörü teşhisi ile.. hızlıca kayıp gitti ellerimden. Kardeşlerinin umurunda olmadı desem ömrünü verdiği... kız/ erkek kardeşleri salı öldü cumartesi düğünlerini yaptılar cenazenin dördüncü günü kavga çıktı kardeşler arasında hemen evden ayrıldık baba evinde kabul ediyorlardı taziyeleri annemin eşi yoktu çünkü. Şimdi herkes keyfinde. Demem o ki o sizin babanızdi başkalarından bir şey bekleme insanların bencilliğini çok hafife almışım senin gibi. Babana dua et anneni yalnız bırakma kaynana görümce bunları takma bile

Back
X