Görümceniz sizi yok sayıp, küçük kızınızla bağ kurmaya çalışsa naparsınız?

Evet orası öyle ama o çocuklari leylekler getirmedi değil mi?
Bir anne karnında 9 ay taşıdı ne sıkıntılar cekti

8 aydır yatıyorum evde eşimden başka bakacak kimsem YÖK
Ne kv ne görümce bir kere nasılsın var mi ihtiyacın diye aramadılar
Dr wc dışında kalkmayacaksın dedi
Ve bebeğim tüp bebek 5 sene snr oldu

Ben emeksiz sevgiye inanmıyorum
Halasıdır babaannesidir çocuğumu doldurmam ama ben de eşek değilim

Nasıl oğullarını arayıp Benin doğmayan bebeğimi çığlık atarak yapmacık yapmacık seviyorlarsa
Ben de bir kere nasılsın diye sorulmayı hak etmişimdir

Onlar da bize saygı duysun o halde

Ah bu Konuda bende sayfalarca yazabilirim. Bir Haftalik lohusaydim kayinvalidem evime yaninda misafirle geldi yemek saatinde. Esime gelirken pogaca yapip getirirmisin dedirttim, ben sabah hamur isi yaptim, yoruldum getiremem dedi.

Bebegim 7 Aylikken tasindim kimsem de yok burada birkere yardima gelmedi. Tasindigimiz gün dünürleriyle mangal yapiyordu artik kaynim is cabuk bitsin diye siz niye yardim etmiyorsunuz, tasinirken herkes elini tasinin altina kor deyip emrivaki yapinca mecbur gelmek zorunda kaldi.

Insan bir özel gününde birde zor gününde yapilanlari unutmuyor. Hepsini icime attim. Yinede cocugumu uzaklastiramam, korkarim rabbim banada torunumu göstermeyen gelin verir diye.

Aslında biz sadece yeğenimizi getirsin diye yoksa abimde gelmese olur :D şaka bir yana soguk bir gelinimiz var 4-5 yıldır bir türlü yer edinemedi ailenin içinde kendine. Çok alıngan,yanlışlikla bisey desen hemen abimi salar üzerimize. Ama bu aralar buzları erittiği biraz

Alingansa öyle düsünme ihtimali cok yüksek 😄

Nacizhane fikrim arada onunda gönlünü alin. O soguksa bile yigeninizin hatiri icin.

Alingansa öyle düsünme ihtimali cok yüksek 😄

Nacizhane fikrim arada onunda gönlünü alin. O soguksa bile yigeninizin hatiri icin.
Ah ah antep fıstığım abimin hatrina,yeğenimizin hatrina,neler dedi duymamazliktan geldik,neler yapti görmemezlikten geldik. Yine de inancın olsun hep olsun dedik ta ki abim kendisi yeter,ailemin hepsi mi kötü de hiç biriyle anlaşamıyorsun kendine çeki düzen ver diyene kadar. Çünkü abim de resmen kuklası gibi o ne dese gelip bize derdi,azarlardı 🤷🏻‍♀️ Şimdilik iyiyiz şükürler olsun. Daha da iyi olacak inşallah:)

Ah bu Konuda bende sayfalarca yazabilirim. Bir Haftalik lohusaydim kayinvalidem evime yaninda misafirle geldi yemek saatinde. Esime gelirken pogaca yapip getirirmisin dedirttim, ben sabah hamur isi yaptim, yoruldum getiremem dedi.

Bebegim 7 Aylikken tasindim kimsem de yok burada birkere yardima gelmedi. Tasindigimiz gün dünürleriyle mangal yapiyordu artik kaynim is cabuk bitsin diye siz niye yardim etmiyorsunuz, tasinirken herkes elini tasinin altina kor deyip emrivaki yapinca mecbur gelmek zorunda kaldi.

Insan bir özel gününde birde zor gününde yapilanlari unutmuyor. Hepsini icime attim. Yinede cocugumu uzaklastiramam, korkarim rabbim banada torunumu göstermeyen gelin verir diye.
Evet bizimkiler herşey yoluna girince çıkarlar ortaya her zamanki gibi

Ne olabilirdi ki en fazla? Hislerinizde haklı olduğunuzu, karşı taraftan duyduğunuz şeylerin sadece sizi değil, anne-babanızı da rahatsız ettiğini ve bir adımınızı geri tutmanız gerektiğini çabuk anlar, sevmek kadar, sevmemenin ve uzaklaşmanın da doğal olduğunu düşünür, "Acaba ben mi yanlış anlıyorum?" ikilemini yaşamazdınız.

Çocuklar fark edebiliyor, bakın siz hatırlamışsınız, ben de çok iyi hatırlıyorum o zamanın laflarını-tavırlarını. "Aferin" desteği, önceki yorumlarımda söylediğim gibi benim için uç bir yönlendirme ama takdir ediyorum ki yapay bir "Sevgi pıtırcığı sülalesiyiz" olayına girmemiş İmzaben. Çocuğu fark etmiş, kendini geri çekmiş; annesine kötü davranan birine karşı tavır alabildiği için de annesi aferin demiş. Ben aferin demezdim ama "Evet, durumlar böyle, sen nasıl davranmak istiyorsan öyle davran; herkesi sevmek zorunda değilsin, sevmediklerin de olabilir, bu çok normal" tarzı durumu açıklayıcı ve daha öğretici bir konumda durmayı tercih ederdim. Her ne kadar "Aferin" lafını desteklemesem de, haksız da bulmuyorum.

Kadın da "Şunu şunu söyle, şöyle dinle" dememiş zaten, yorumda böyle bir şey okumadım. Kendisine kötü davranan biri karşısında çocuğunu takdir etmeyi tercih etmiş. Gayet insani. Çocukları olayların akışına ters yönlendirip, sürekli tatsızlıkların üzerini kapatmak, karşı tarafa "O sizin halanız" diye zoraki itmeye çalışmak, hislerini diline döküp söylediklerine-söyleyeceklerine "Aa bu söylenmez, ayıp" diyerek ket vurmak bence çocuğun psikolojisi açısından daha sıkıntılı bir şey. Çok rahat bir şekilde "Bize kötü davranıyorlar ama biz hep iyi olmalıyız" "Demek ki doğruyu söylüyorlar, annem babam da bir şey demiyor, annem-babam halamın anlattığı gibi insanlar mı acaba?" sorgu ve mesajlarını alabilir öbür türlü de.

Ben açıklıktan yanayım çocuğa karşı; sevgi kadar nefretin de insani ve doğal olduğunu tecrübe edebilsinler.
Edebilsinler ki, bu duygularla nasıl baş edilebileceğini de gelişip öğrensinler.
Suni sevgi, sessiz kalarak yok sayma, üzerini örtme ortamındansa, üzerine konuşulmuş, yüzleşilmiş ve baş edilebilmiş bir nefret duygusunu tercih ederim.

Cocuklarıma hic bir zaman sevgi ve deger görmedikleri tavırlara sabır göstermelerini dikte etmem. Her seye rağmen sevgi pıtırcığı gibi davranmanın acısıni cekmis biriyim çünkü. Ama bana karşı yanlış tavırlar takınanlara değil, kendisine karşı istemediği tavırlar takınana yapsin bunu.
"Aferin" diyerek muhakeme yetenegi kazandırmış olmuyorum, tarafli yönlendirmis oluyorum.
Annesi oldugum icin beni mükemmel bilmesin, doğru davranan olduğum icin benim yanımda olsun. Kişileri değil olayları değerlendirsin. Yetişkin oldugu zamanda adaleti bu şekilde bulacaktır. Hatta kendi hatalarını da bu sekilde görecektir.

Evliliğin ilk yıllarında oluyor bu tarz mevzular. Ama zaman geciyor insanlar duruluyor, birbirlerini daha iyi tanımaya baslıyorlar, hatalarını fark ediyorlar ve kabul ediyorlar. Aile olmanin değerini farkediyorlar. Sizde de böyle olacağını düsünüyorum. Hatasını anlaması icin mesafe koyulabilir ama rest cekip yok saymak cok uç nokta bence. Problem bir daha görüsmemeyi gerektirecek ufak zıtlasmalar degilse tabi. Büyüklerin deyimiyle hele bir ele karışsın, anneligi tatsın yengesi olarak siz bile kıymete bineceksiniz. Genelde böyle olur.

Eşimin Ailesiyle tanıştığımdan beri yegane sorunum, Görümcem. Uzaktan gelin geldim kimsem yok. Başlarda gerçekten bacı abla ilişkisi kurmak istedim onunla. Tuhaf tuhaf davranışlar sergiledi. Bir konuştuysa benimle, bidahakine suratıma bile bakmadı. Genelde soguk davrandı hep. Bir defa normal sohbet eder, tamam derim buzları eritecez, yarım saat sonra şakayla karışık laf sokar. Bu Yıllardır böyle sürer gider. Evine gideceğimiz zaman bugün hangi davranışıyla karşılaşacağımı bilmem hiçbirzaman. Başlarda bunalımda dediler, sınav sıkıntısı var filan dediler ama 5 Yıldır böyle ve değişeceğinide sanmıyorum zaten artık.

Benim asıl sorunum eşimin tutumu. Benden 10 yaş kücük kız bana sinsi sinsi laf sokuyor, o bunu birtürlü görmüyor. Onun gözünde asla hata yapacak biri degil. Hep onun tarafını tutuyor bana karşı. Zaten sinsi sinsi yapar ne yaparsa. Laflarını şakayla sokar, tepki verirsen nekadar kötü niyetlisin ben sadece şaka yaptım hemen kötüye çekiyorsun, böyLe düşünüyorsan beni hiç tanımamışsın der, kötü olan sen olursun hep.

2 yaşında kızım var. Halasına düşkün. Halasıyla arası hep iyi olsun isterim istemesine ama bunu beni yok sayarak yapıyor. Gelip bizim evimizde yiğenini seveceğine eşime mesaj yazıyor, cumaya giderken yiğenimi getir de biraz oyniyayım diyor mesela. 2 yaşındaki kızımı evine çağırtıp beni çağırmamak noluyor, eşim bunu görmüyor, anlamıyor. Sen evde işlerini görebilesin diye seni düşünüyordur diyor.

Israrla hep abisinden izin alıyor kızımı gezmeye götürmek için. Sanki benim çocuğumun üzerinde hakkım yokmuş gibi. Benimle yüz yüze gelmek zorunda kalmadan kızımla bağ kuruyor. Üstelik aramızda bir kavga filanda yok. Durup durup böyle davranışlar sergiliyor sebebsiz yere. Aklım almıyor.

Ayrıca dikkatimi çekti, kiminle samimi olsa, o Insanlar da bana soğuk ve sanki yokmuşum gibi davranmaya başlıyor. Onunla samimi olduktan sonra herkesin böyle dönmesi tesadüf olabilirmi?

Yıllar önce onunla konuşmayı denedim, hicbirşey değiştirmedi. Ayrıca kızımı evine çağırıyorsunda beni neden çağırmıyorsun vesayri dersem daha çok kendini birşey zannedecek. O yüzden konuşmayı tercih etmiyorum artık.

Resmen beni yok sayıp öyle bağ kuruyor ailemle ve ileride kızımda babası gibi yaptıklarını birtürlü görmez de oda hep onu tutar diye çok korkuyorum. Eşimin söylediği gibi benmi abartıyorum kuruntu yapıyorum? Bağımsız olarak beni aydınlatın lütfen. Benim yerimde olsanız nasıl tutum sergilersiniz?
Her iş eşinde bitiyor tatlım...
Sende bahaneler uydur aaaa benim planım vardı de , sözüm vardı de al kızını git bir yerelre ...
Bir iki eşin bana değil yengene sor demeyi öyle öğrencek yani..
Ağaç kovuğundan çıkmadı bu çocuk 9 ay taşıdın yani..

Ben evlendiğim zaman eşimin kız kardeşi bana küfür etti diye 6 senedir yüzüne bakmadım 19 aylık oğluma elini dahi süremedi. Bu zamana kadar dokundurtmadım oğluma bundan snrda dokunamaz.

Yine kk bir konu ve yorumları okuyup gelinimize şükrettim nolur diğer gelinde buradakiler gibi çıkmasın nolur.

Abisini senden kıskanıyor senide gıcık etmeye çalışyo tavrını bi şekilde belli ettiysen anlamıştır yaptıklarına sinir olduğunu inadına yapar

Problemli olsaniz da olmasaniz da sizden ayrı gitmemeli çocuğunuz. Daha çok küçük. Altını halası mı değiştirecek? Çocuğun da bir mahremi var. Çocuklarda mahremiyet eğitimi günümüzde pedagojinin en önemli konusu. Yemesi içmesi herşeyi bozulur, ne bilsin küçük hala çocuğa bakmayı. Abur cubura boğar kim bilir.. Sizi çağırmaması da başlı başına bir sorun zaten. Gelsin evde sevsin illa çok yeğen sevgisi doluysa(!)

Bu devirde babam da olsa çocuğumu yalnız bir yere göndermezdim ben olsam.
Eşiniz bey de bir dahakine bir zahmet evdeler ara yengeni git gör desin.

Eşimin Ailesiyle tanıştığımdan beri yegane sorunum, Görümcem. Uzaktan gelin geldim kimsem yok. Başlarda gerçekten bacı abla ilişkisi kurmak istedim onunla. Tuhaf tuhaf davranışlar sergiledi. Bir konuştuysa benimle, bidahakine suratıma bile bakmadı. Genelde soguk davrandı hep. Bir defa normal sohbet eder, tamam derim buzları eritecez, yarım saat sonra şakayla karışık laf sokar. Bu Yıllardır böyle sürer gider. Evine gideceğimiz zaman bugün hangi davranışıyla karşılaşacağımı bilmem hiçbirzaman. Başlarda bunalımda dediler, sınav sıkıntısı var filan dediler ama 5 Yıldır böyle ve değişeceğinide sanmıyorum zaten artık.

Benim asıl sorunum eşimin tutumu. Benden 10 yaş kücük kız bana sinsi sinsi laf sokuyor, o bunu birtürlü görmüyor. Onun gözünde asla hata yapacak biri degil. Hep onun tarafını tutuyor bana karşı. Zaten sinsi sinsi yapar ne yaparsa. Laflarını şakayla sokar, tepki verirsen nekadar kötü niyetlisin ben sadece şaka yaptım hemen kötüye çekiyorsun, böyLe düşünüyorsan beni hiç tanımamışsın der, kötü olan sen olursun hep.

2 yaşında kızım var. Halasına düşkün. Halasıyla arası hep iyi olsun isterim istemesine ama bunu beni yok sayarak yapıyor. Gelip bizim evimizde yiğenini seveceğine eşime mesaj yazıyor, cumaya giderken yiğenimi getir de biraz oyniyayım diyor mesela. 2 yaşındaki kızımı evine çağırtıp beni çağırmamak noluyor, eşim bunu görmüyor, anlamıyor. Sen evde işlerini görebilesin diye seni düşünüyordur diyor.

Israrla hep abisinden izin alıyor kızımı gezmeye götürmek için. Sanki benim çocuğumun üzerinde hakkım yokmuş gibi. Benimle yüz yüze gelmek zorunda kalmadan kızımla bağ kuruyor. Üstelik aramızda bir kavga filanda yok. Durup durup böyle davranışlar sergiliyor sebebsiz yere. Aklım almıyor.

Ayrıca dikkatimi çekti, kiminle samimi olsa, o Insanlar da bana soğuk ve sanki yokmuşum gibi davranmaya başlıyor. Onunla samimi olduktan sonra herkesin böyle dönmesi tesadüf olabilirmi?

Yıllar önce onunla konuşmayı denedim, hicbirşey değiştirmedi. Ayrıca kızımı evine çağırıyorsunda beni neden çağırmıyorsun vesayri dersem daha çok kendini birşey zannedecek. O yüzden konuşmayı tercih etmiyorum artık.

Resmen beni yok sayıp öyle bağ kuruyor ailemle ve ileride kızımda babası gibi yaptıklarını birtürlü görmez de oda hep onu tutar diye çok korkuyorum. Eşimin söylediği gibi benmi abartıyorum kuruntu yapıyorum? Bağımsız olarak beni aydınlatın lütfen. Benim yerimde olsanız nasıl tutum sergilersiniz?
Gorumceniz laf soktuğunda siz de sokun alınırsa gülüp canım ben şaka yaptım beni tanimamissin diyin ya da laf soktuğunda ben senin bu laflarından rahatsız oluyorum şaka falan derse de bu tip sakalardan hoşlanmıyorum akfanlarina yap lütfen diyip sakince savusturun . Kızınızı götürmesi vs sorun değil bence eşinizle görüşün ya eşiniz ben götürüyorum diyince ben kızımla plan yapmıştım bana hiç sormuyorsun götürürken diyin. Eşinizin size sorması gerekli.

Çirkefe çirkef olacaksın eşin götüreceğim dediğinde aa o gelsin hem bir kahvemi içsin hem yeğenini sevsin ben de uzun zamandır görmüyorum de
Redderse eşine bak ben çağırdım gelmedi hani sorun yoktu dersin

Nasıl da masum gibi gorunup alttan alta cıldırtıyorlar dimi keske bazı eşler de bu sinsilikleri anlasa. Sen de bir daha isterse cocugu gorumcene mesaj at rahatsiz gonderemem sevmek istediginde beni arayip sen gelip sevebilirsin de.

Back
X