Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Farkındaysan kaç kere denemişler ve son şanslarıymıs kim bilşr önceden ne kadar para harcadılar zaten o parayı aldıktan sonra geri vercekler ebedi almıyolar hamilelik süreci ar yani çocuk 10 günde doğup fakirliğe gelmiyo bebegın sokakta kalcak hali yok sen neyin kafasındasın bakamıycak dedıgın evsiz barksız mı konuyu ıyı takıp et
Öncelikle düşünce tarzınıza yakışan bir üslup kullanmanız şaşırtmadı ama sözlerinize dikkat edin. Saygılı olun.
Konu sahibi de bebek sahibi olmaya çalışan biri. Belki onun da 5 kez tüp bebek denemesi gerekecek, olamaz mı? Neden bunun için gerekecek parayı versin?

Görümcem benim icin kardes hukmundedir. Boyle bir durumda ben de olsa kardeşime anne babama sorarim ilk. En kotu altina cevirdik altin seklinde borc verebilirim derdim samimi olmasam da. Ama verirdim.

Siz gorumcenize o parayi vermemissiniz ama o size puanınızı vermiştir.

Okadar zor bir piskolojiki tüp bebek süreci maddi manevi öyle bir yükki keşke verseydiniz .. ben kendim tüp bebek yaptırıyorum hiç tanımadım bir kadın parası olmadığını söyledi instada bir sayfadan ilaç yollamıştık sonra bana bi şekilde ulaştı son kalan embriyom nolur yardım edin transfer olamıyorum dedi .. ve onu karşıladım kendimde çok parlak değilim haliyle 5 embriyo transferi 2 opu maddi açıdan çok sarsıyor ama kimse zor durumda olmasa istemez .. hiç bir yerde anlatmadım yaptığım iyiliği anlatıyor gibi olmak istemem ama .. çok çok zor inanın

Benim de bir yakınım var, 50 bin liraya gecinemediklerini söylüyorlarmış ama şundan kaynaklı sanırım. Örneğin artık çok pahalı bir teknolojik aleti satın alıyorlarmış düşünmeden. Bence o üye de ya marka takıntılı, ya çocuğu özel okulda okuyor, o yüzden yetmiyor.
Dogrudur,yaşam standartlarına gore değişir fakat 50 bin tl alan çocuk yapamaz,orta gelirlidir demek saçmalık çünkü yapar,bakarda. Bu ucretlendirmenin bir siniri yok malesef. Loca kapatan bir adam bu fiyatı 1 gecede masada bırakabilir,bir başkası 3 ay ev gecindirir. Araba var, araba var mesela... 3 milyona da var,300 bine de. Benimde marka takıntım vardı çünkü annem marka tuttukunu fakat çocuğum olduktan sonra çokta onemsemiyorum,yine alıyorum ama olmazsa olmazim degil. Ozel okul var,özel okul var...var da var yani her zaman için daha iyisi var.Toplumu siniflara bolelim (Orta Çağ Avrupası gibi) sadece burjuva kesim üresin,olacak is değil, kimseye muhtaç olmadan çocuk bakabilecegine inanan herkes çocuk sahibi olur. Israrla yazan üye açlıktan örnek veriyor,kel alaka :/ yiyecek ekmek bulamayan çocuk yapmasın heralde bunu kimse savunmuyor.50 binin de değeri kalmadı ama 1 çocuk sahibi olamayacak kadar değil 😏

Öncelikle düşünce tarzınıza yakışan bir üslup kullanmanız şaşırtmadı ama sözlerinize dikkat edin. Saygılı olun.
Konu sahibi de bebek sahibi olmaya çalışan biri. Belki onun da 5 kez tüp bebek denemesi gerekecek, olamaz mı? Neden bunun için gerekecek parayı versin?
Seninle gerçekten bu konuyu tartışmıycam allah sana yardım etsin bu düşüncenden dolayı inşallah imtihan olmazsın bu düşünce yapından

Aynen tatlım, planlıydi ama hiç uğraşmadım...13 bitecek bu ay ve açık konuşayım 13 yıl önce bu günleri öngorebilseydim ,planlı veya plansız asla böyle bir dünyaya gelmesini istemezdim...Annelik aşkıyla gözümüz dönünce, kendi zevkimiz için melekleri cehenneme indiriyoruz...Bunu da anne olunca anladim...

Piraye hanim bircok dusuncenize katiliyorum, cok rahat cocuk buyutme imkanim oldugu halde cocuk sahibi olmayi dusunmuyorum. Ama sanirim cocugunuz ozel okuldaydi, 2 memur maasinin ozel okula gonderilen cocuk icin yeterli olmayacagi surpriz degildi ki, hep boyleydi. Ben 2000li yillarin basinda ozel okulda okudum, Izmir'de Petkim/Tupras fabrikalari var bilirsiniz, oradaki formenlerin cocuklarinin sayisi memurlarin cocuklarinin sayisindan cok daha fazlaydi. Hatta cogu fabrika calisaninin esi de calismazdi, okul aile birliginde falan olurlardi. Yani bu sekilde ozel okula cocuk gondermek demek cok sıkıntı cekeceginizi kabul etmek demek.

Hanımlar lütfen polemiğe girmeyin, üsluplara dikkat edin ve rica ediyorum siyasi yorumlar yazılmasın.

Bildiğim kadarıyla 10-20 bin arası bir ücreti oluyor tüp bebek tedavisinin. Bu parayı bulamayan ya da kısa sürede toparlayamayan bir çift çocuğa nasıl bakacak ki :KK43:
10 binler yirmibinler kalmadi maalesef. 40 bine dayanıyor. Durumları kötü değil. Çünkü defalarca karşıladılar.

Yani ben olsam verirdim. 70 binden 20 bin, ki ödeyeceğine güvendiğim bir insansa. Eşinizin yerinde de olsam bozulurdum ne yalan söyleyeyim. Bir de ben hayatta güzel birşeye vesile olmanın bir şekilde insana döndüğünü düşünürüm, yani para verirsiniz atıyorum bir işiniz rast gider bir iyilik yaparsanız atıyorum güzel birşey olur. Olan olmuş. Ama maalesef zor günlerde en yakına gelmeyeceksek kime gideceğiz? Bir dahaki sefere paranız olduğunu kimseyle paylaşmayın.

Piraye hanim bircok dusuncenize katiliyorum, cok rahat cocuk buyutme imkanim oldugu halde cocuk sahibi olmayi dusunmuyorum. Ama sanirim cocugunuz ozel okuldaydi, 2 memur maasinin ozel okula gonderilen cocuk icin yeterli olmayacagi surpriz degildi ki, hep boyleydi. Ben 2000li yillarin basinda ozel okulda okudum, Izmir'de Petkim/Tupras fabrikalari var bilirsiniz, oradaki formenlerin cocuklarinin sayisi memurlarin cocuklarinin sayisindan cok daha fazlaydi. Hatta cogu fabrika calisaninin esi de calismazdi, okul aile birliginde falan olurlardi. Yani bu sekilde ozel okula cocuk gondermek demek cok sıkıntı cekeceginizi kabul etmek demek.
Keşke öyle olsaydı .... Şu anda gittiği okulda sınavla o kadar iyi bir burs kazandı ki devlet okulundan hallice masrafı oluyor bana. Üstelik devlet okulu yarım gün olduğu ve ben çalıştığım için tam gün özele gitmesi bakıcı veya etud masrafından kurtarıyor beni yıllardır. Yani karda bile sayılırım. Zannettiginiz gibi hiç öyle bir çapını bilmeme durumu yok maalesef....

Son düzenleme:
Verseniz de isteyince kotu olacaktiniz. Tup bebegi bulup bulusturup yapiyosa o bebege bu devirde nasil bakicaklar. Verseniz dunyanin en iyi insaniydiniz. Smdi kendi paranizi vermediniz diye sizden kotusu yok

Ben de kötü hissettim.ikimiz de anne olmak için uğraşıyoruz. Onu çok iyi anladım ama sonrasında benim de üst üste başarısız denemem olursa tedavi için o paraya ihtiyacım olur diye vermedim.
Duruma uzuldum ama madem baskasindan bulabiliyor sizden hic istememeliydi sizde tedavi goreceginiz icin vermek istemeyeceginizi az cok kestirmeliydi, Allah yardimciniz olsun ikinizinde, olan olmus uzulmeyin, kendisine dedinizmi tedaviye baslicam oyuzden veremicem diye

Konu tüp bebek ve çocuk sahibi olmak olunca çoğu kişi verseydin demiş.konu sahibi de tüp yaptırıyor, bu durumda ondan istenmesi bence uygun değil.sanirim ikisi de aynı süreçte olduğu için, beni anlar verir gibi düşündü. Ikincisi ,tüp bebek maliyetli.hali hazırda borçları var mi?borçla bu ise girdilerse ,aylık ödemeleri varsa ,tüp bebek yaptıran konu sahibine nasıl parayı geri verecekler?hiç borçları yok diyorsan ve odeyeceklerine de eminsen ,belki düşünülebilinir. Her iş borçla yapılmıyor,bazen hali hazırda para olması lazim.bazi arkadaşlar verseydin, belki tüp bebeğe ihtiyacın olmadan bebeğin olurdu demiş.isin dini boyutuna girersek hiç çıkamayız bu işten.biridine istiyorsak iyilik yapmalıyız,ben iyilik yapayım, nasıl olsa bana geri dönerle olmaz.

Dogrudur,yaşam standartlarına gore değişir fakat 50 bin tl alan çocuk yapamaz,orta gelirlidir demek saçmalık çünkü yapar,bakarda. Bu ucretlendirmenin bir siniri yok malesef. Loca kapatan bir adam bu fiyatı 1 gecede masada bırakabilir,bir başkası 3 ay ev gecindirir. Araba var, araba var mesela... 3 milyona da var,300 bine de. Benimde marka takıntım vardı çünkü annem marka tuttukunu fakat çocuğum olduktan sonra çokta onemsemiyorum,yine alıyorum ama olmazsa olmazim degil. Ozel okul var,özel okul var...var da var yani her zaman için daha iyisi var.Toplumu siniflara bolelim (Orta Çağ Avrupası gibi) sadece burjuva kesim üresin,olacak is değil, kimseye muhtaç olmadan çocuk bakabilecegine inanan herkes çocuk sahibi olur. Israrla yazan üye açlıktan örnek veriyor,kel alaka :/ yiyecek ekmek bulamayan çocuk yapmasın heralde bunu kimse savunmuyor.50 binin de değeri kalmadı ama 1 çocuk sahibi olamayacak kadar değil 😏
Havyar yemeyince aç kalıyor demek ki doymuyor😂 o işi ben de zorlanıyorum anlamakta.

Siz bencil değilsiniz dogru olanı yapmıssınız, oncelikle kendinizi dusunmeniz gerekirdi zaten..Siz tedavide olmasaydınız o zaman verebilirdiniz derdim ama sizde suan önünüzü göremiyorsunuz. Bu yolda ne kadar para harcayacagınız belli degil. Velevki verdiniz onların kısa surede verme durumları olacagınıda hiç zannetmiyorum.Yine verseydiniz şu enflasyonda Tl olarakda vermeniz cok mantıklı olmazdı, dolar uzerinden borcu vererek paranızı korumanız lazımdı onu da eminim ki kabul etmezlerdi.

Transfer surecide oldukça masraflı oluyor Pozitifi gordukten sonra duzenli alacagı ilacları olacak gerekirse kan sulandırıcı igneler kullanacak.. Şuan iki kutu ESTROFEM 236 tl olmus crione jelin tanesi 300 den fazla..diğerlerini soylemiyorum bile..
Ben 9 yıldır bu yoldayım 4.tüp bebek tedavime hazırlanıyorum. Son gorustugum merkezden ilaclar dahil 40 bin fiyat aldım. Transferle beraber 50 bini gececek gibi duruyor. En basitinden klinige git gel benzin masraflarını bile dusunmeniz eklemeniz lazım..

Anladıgım kadarıyla sizin ilk tedaviniz inşallah sizinde gorumcenizinde olumlu sonuclarınız sureciniz. Ama dediginiz dogru bakın kendimden örnek verdim 4 tup bebek kolay degil gecenlerde altın olarak hesapladıgımızda tum tedavilere şimdinin parasıyla 250 gr altın harcadım.Bu da bir saglık sorunu. Değil diyenler olmus ama saglık sorunu hemde cok buyuk. Evet devlette karşılıyor bu tedaviyi ama cok fazla şartı var bir ton test isteniyor ve gerekli ilgi özen gösterilmiyor. En basiti arkadaşım devlette denedi. İki embriyosu vardı biri transfer oldu diğer embriyosunu yer yok diye dondurmadılar bile. İyi kalite embriyosunu resmen cope attılar.

Sizde ki parada oyle yuksek bir meblag degil iki tedavi parası hatta yetmeyebilir bile embriyolarınızı genetige gonderirseniz. Malum embriyo basına dolar uzerinden ucret alıyorlar..

Bence gorumceniz borc isteyerek kendisi bencil davranmıs o da cok iyi biliyor ki sizin tedaviye baslamıs olmanız sonuc alacagınızı gostermez o paraya sizinde ihtiyacınız olabilir. Gerekirse eşinin ailesinden veya bankadan kredi cekerek bulacaktı parayı ama sizden istemeyecekti.. Ben hiçbir tedavimde şimdiye kadar sukurler olsun ki hiçkimseden tek kurus bile almadım. Alsaydım 9 yılda 4 değil daha cok deneme sansım olacaktı ve belkide şimdiye kadar coktaan sonuca ulasmıstım. Eşimin ailesi destek olmayı teklif etti ama kabul etmek istemedik. O yuzden her seferinde kredi cektik borclae bitmeden yeniden deneyemedik. Herkesin dusuncesi aynı olmuyor işte, biz tırnağın varsa basını kaşı felsefesini guduyoruz bu konuda..

Evet çok üzüldüm. ikimiz de tüp bebek yaptırıyoruz. Bebek tutmazsa tekrar ihtiyacım olur diye vermek istemedim. Ona da hemen bu hafta lâzımdı. Tedavi adet olunca başlıyor. Bilemiyorum bencillik ettim gibi geliyor. Aynı yoldan geçtiğimiz için anlayış bekledi

Tedavi parası istedi diyince ölümcül hastaydı da vermediniz ameliyat olamadı sandım, o zaman tabii ki vicdansız olurdunuz. Ama ben sizi haklı buldum, parası yoksa çocuk doğunca nasıl bakacaklar? Hem siz de aynı tedaviyi görüyormuşsunuz, gerçekten 1 ay sonra sizin tekrar yaptırmanız gerekirse o zaman siz nereden bulacaktınız parayı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X