- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.700
- 548
- 42
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Çocuğa göz için mevsbur aldım bende çünkü randevu yok, ara ara bakıyorum gene de bulursam özeli iptal edeceğim. Bu konu için demiyorum ama durumu olmayanların özelde özel diye tutturmasini anlamiyorumBen de eşim de çok mecbur kalmadıkça asla kendimiz için özele gitmiyoruz ama çocuğun düzenli göz diş ıvır zıvır...hepsi özelde , o bile sallıyor bizi tek başına
Mevcut durumumuzun da garantisi yok, bugün var olan şartlarım 10 yıl sonra olmayabilir ya da tam tersi.Kimse bunu garanti edemez. Konu daha da deşilirse,mevzu ölume kadar gider. Yarinimizin garantisi yok,dogurmayalim ya ölürsekÖyle. Yani üremek zaten bencillik. Urememek için bin tane sebep sayabilirim. Ama sonuçta doğamız bu. Genetik kodumuz. Bununla niye savaşalım. Savaşmamız da gerekmez. Cocuk mukemmel şartlara doğsa bile engelli olabilir çok hasta olabilir. Biz tüm şartları kontrol edemeyiz. Böyle utopik bir dünya yok
Ya tamam olabilir tabi , isteyen her başı agridiginda acıbademe gitsin parası varsa kimse karışamaz da gorumcen baya arabasini satacak, üstune elden borç arayacak duruma gelmiş artık ....Devlete gitmem inadı niye? Bir de o arabayı yerine koyabilecekler mi acaba hemen? Çocuk olursa araç şart çünkü...Nüfusun yüzde 90 ından daha iyi durumdalar dediğiniz için soruyorum bunları. Yine vay efendim araç şart dedi, aracı olmayanlar ölsün mü, aracı olanlar çok mu mutlu filan diye duyar kasmasin kimse lütfen....Devlet onlarinkini karşılıyor mu bilmiyorum . Bu konuya hiç girmedim. Ama genel olarak özel hastaneye gidiyorlar. Devlete başka muayene için de gitmezler. Normalde de devlet hastanesiyle işleri olmuyor.
Evet daha az çıkar çünkü tek kişi de kira öder ailede tek kira öder. Faturalar tektir. Dört kişiyi alıp iki kişide üç kişi de fakir denmez PirayeAl bak yorulma diye onu da buldum...Tek kişi 9000 değil 9500 imis, ona bile iyiniyetle yaklasmişımTek yetişkin 9500 ise 4 kişi 38bin değil yani, 4 kişi de 23 bin olunca 3 kişi 18 bin değil, 21bin civarı oluyor....o da henüz...
Selam, çocuk sahibi olmak çok külfetli bir yol. Eğer bunu seçtiyse maddi götürülerini hesaba katmış olmalı. Henüz tedavi aşamasında bu masrafı karşılayamıyorsa doğumdan sonra üstüne binecek maddi yük ile size bunu geri ödemeye hiç fırsat bulamayabilirdi. Eğer sağlık problemi gibi bir durum söz konusu olsaydı ben de vermeniz gerektiğini düşünürdüm. Zaten vermediğiniz için size bozulması da hoş değil.Gorumcemin tedavi için acil paraya ihtiyacı oldu. Ben de ağzımdan bir ara kaçırmıştım param olduğunu . Bana da lazım olur dedim vermedim. Çünkü aniden ihtiyacım olsa bir müddet gelmeyecek. Eşim de karışmadı ama kırıldığını hissettim .Epey yalvardı son şansı gibi bir şey çünkü. (Tüp bebek yaptırıyor)
Vermediğim için pişman oldum. iki gün sonra Mesaj yazdım hâlâ lazımsa vereyim diye. Mesajıma cevap yazmadı.sanırım bir yerden bulmuş.Hata mı ettim? Keşke verseydin diyor annem de. O öyle söyleyince daha çok üzüldüm.
Yani benim dediklerimden bunu anladiysan ve çirkin bulduysan ne diyeyim ki sana dostum? Sana bana, bizim gibilere apaçık üreyin pis fakirler diyen başka yorumlar varken üstelik....Araç çocuklu ailede şart demişsin. Evet buna katılıyorum. Ama yaşadığım şehirde her yer yaya yürünecek mesafede. Biz genelde aracı çıkarmıyoruz mesela. Kime göre neye göre. Her yeri eşit şartta bağlayamazsın.
Bunlar kişilerin kendi kararları burada böyle üremeyin pis fakirler demen gerçekten çirkin
Aslında tam tersi ama gel de anlat. Gelişmiş ülkelerde şahsi araç çok değil,toplu taşıma yoğundurAraç çocuklu ailede şart demişsin. Evet buna katılıyorum. Ama yaşadığım şehirde her yer yaya yürünecek mesafede. Biz genelde aracı çıkarmıyoruz mesela. Kime göre neye göre. Her yeri eşit şartta bağlayamazsın.
Bunlar kişilerin kendi kararları burada böyle üremeyin pis fakirler demen gerçekten çirkin
ben de kadıncağıza neden böyle yüklendiler anlamadım, vicdansızlıkla bile itham edilmiş. ne alaka yani? kadın içini dökmek için konu açmış ne var bunda, fikir almak istemiş yaftalanmak değil.E o zaman biz niye tartışıyoruz günlerdir? Konu sahibine öyle bir yüklenildi ki bu paralar verilmeden görümce asla tedavi olamayacak gibi anladım. Hoş hala tüp bebeğin sağdan soldan borç dilenilecek kadar acil bir sağlık sorunu olduğunu düşünmüyorum ama hele bir de ücretsiz alternatifi varken tercih edilen bir harcamaysa konu sahibi iyi yapmış. Ben acil sorunum için bile param yoksa günlerce diş ağrısı çekip MHRS den randevu kovaliyorum, kimseden borç istemek aklıma gelmiyor. Çünkü alternatifim var, kime ne? Enteresan yani...
Biz burda , Türkiye de yaşıyoruz... Newyork metrosu biraz uzak kalıyor buradaki üyelere...belki ondandır...artık görmezden geliyorum sizi çünkü sizin adınıza utanmaktan yoruldum...kibAslında tam tersi ama gel de anlat. Gelişmiş ülkelerde şahsi araç çok değil,toplu taşıma yoğundurbu da kişilerin kendi tercihi,olmazsa olmaz degil
Kajsjjd öyle mi bilmiyordum,genelde cevapların bunu mu anladın? Üsteki üyeye yazdigin gibi.. ya da okudun mu ? Tarzında. Hıhı bir tek sen okuyorsun,bize konu geceden "vahiy" geliyor (tövbe est) Kendi doğrunu kimseye dikte edemezsinBiz burda yaşıyoruz... Newyork metrosu biraz uzak kalıyor buradaki üyelere...belki ondandır...
Sen kendi adına utan piraye,yorumuna cevap yazdım ama durmamış bir şeyler daha eklemişsinBiz burda , Türkiye de yaşıyoruz... Newyork metrosu biraz uzak kalıyor buradaki üyelere...belki ondandır...artık görmezden geliyorum sizi çünkü sizin adınıza utanmaktan yoruldum...kib
Konu borç verip,vermemekten çıktı. Fakir,zengin kıyaslamasına geçti.Orta halli çocuk yapar mi ?yapamaz mi ? Sagolsun konu carpitmakta nirvana olan uyeler var.ben de kadıncağıza neden böyle yüklendiler anlamadım, vicdansızlıkla bile itham edilmiş. ne alaka yani? kadın içini dökmek için konu açmış ne var bunda, fikir almak istemiş yaftalanmak değil.
durumu olmayan insan tüp bebek için o kadar parayı nasıl harcasın? demek ki var ve harcamışlar. o an nakit paraya ihtiyaçları olmuştur, bulamamış olabilirler bu sebeple borç istemişlerdir. kimse de vermek zorunda değil.Konu borç verip,vermemekten çıktı. Fakir,zengin kıyaslamasına geçti.Orta halli çocuk yapar mi ?yapamaz mi ? Sagolsun konu carpitmakta nirvana olan uyeler var.
Amcam tüp bebek için babamla ortak dükkanlarından defalarca para çeke çeke ocağımıza incir ağacı diktiydi. O zamanlar çok daha pahalı ve zordu üstelik. Demem o ki herkes önünü ardını o kadar düşünüyor olmayabiliyor dediğiniz gibi. Benim de 1 yıldır gebeliklerim düşükle sonuçlanıyor ve çok masraflı oluyor habire kürtaj ve tarama testlerini yaptırmak ama katlanıyorum, paramız yetmese de kimseden istemezdim, devlette olur geçerdim. Çocuk bu ayol kanser değil ya. Yumurtamı dondurucam, vaktim azalıyor, param olunca bakarım hamileliğin bi yoluna diye para istese verilir mesela bence. Bu kadar hayat amacı haline getirmenin bir anlamı yok. Toplumumuzda üremek çok fazla kutsanıyor.durumu olmayan insan tüp bebek için o kadar parayı nasıl harcasın? demek ki var ve harcamışlar. o an nakit paraya ihtiyaçları olmuştur, bulamamış olabilirler bu sebeple borç istemişlerdir. kimse de vermek zorunda değil.
zaten bu çocuk yapıp yapmama meselesi hakkında düşünebilenler yani bu konuda fikri olan insanlar eğitimli, kendini bilen insanlar oluyor en azından kendi tercihleri üzerinde. evliliğim oturmadan çocuk yapamam, borcum var şu an o sebeple çocuk yapamam diyen çok kişiye şahit oluyorum ben çevremde. ama düşünmeyen tipler çocuğu nasıl büyütür yetiştiririm demeden yapıyorlar. neyse konuyu buralara getirmenin anlamı yok, sayfalarca yazıldı ama hep konudan kopuk.
kesinlikle çocuk sahibi olmaya çok fazla anlam yükleniyor. oluyorsa olur, olmuyorsa olmaz yani. bir sürü sahipsiz, terk edilmiş bebek var her yolu tüketen insan evlat edinmeyi de düşünebilir ne var ki bunda? şartları sağlıyorsa tabii... hayatı sorgulatan şeyler var ki girsek çıkamayız, bir yanda gerçekten zavallı halde terk edilmiş bir sürü bebek var diğer yanda ille de benden olacak bu çocuk şeklinde arzu ettiği için tedavilere dünyanın parasını döken insanlar. tamam kan bağı önemli ama can bağı kurmak da mümkün bir çocukla.Amcam tüp bebek için babamla ortak dükkanlarından defalarca para çeke çeke ocağımıza incir ağacı diktiydi. O zamanlar çok daha pahalı ve zordu üstelik. Demem o ki herkes önünü ardını o kadar düşünüyor olmayabiliyor dediğiniz gibi. Benim de 1 yıldır gebeliklerim düşükle sonuçlanıyor ve çok masraflı oluyor habire kürtaj ve tarama testlerini yaptırmak ama katlanıyorum, paramız yetmese de kimseden istemezdim, devlette olur geçerdim. Çocuk bu ayol kanser değil ya. Yumurtamı dondurucam, vaktim azalıyor, param olunca bakarım hamileliğin bi yoluna diye para istese verilir mesela bence. Bu kadar hayat amacı haline getirmenin bir anlamı yok. Toplumumuzda üremek çok fazla kutsanıyor.
Katılıyorum zaten aksini yazan yok,burda plansız bir üreme soz konusu degil. Aile cocuga bakacak durumda,konu sahibi belirtmis. Her çocuk eşit şartlarda yaşasa keşke ama bu mümkün değil,tüp bebek süreci hem maddi hem manevi acidan zor..sahsen 4uncu denemesini yapan bir arkdaşım borç istese " ay veremem durumun yok,o çocuğa bakamazsın." Diyemem. Vermesem de bu dille söylenmez.Kendi şartlarına göre,muhtaç olmadan elbette yaşayacaktır.Borc verip,vermemekte kişinin kendi insiyatifindedurumu olmayan insan tüp bebek için o kadar parayı nasıl harcasın? demek ki var ve harcamışlar. o an nakit paraya ihtiyaçları olmuştur, bulamamış olabilirler bu sebeple borç istemişlerdir. kimse de vermek zorunda değil.
zaten bu çocuk yapıp yapmama meselesi hakkında düşünebilenler yani bu konuda fikri olan insanlar eğitimli, kendini bilen insanlar oluyor en azından kendi tercihleri üzerinde. evliliğim oturmadan çocuk yapamam, borcum var şu an o sebeple çocuk yapamam diyen çok kişiye şahit oluyorum ben çevremde. ama düşünmeyen tipler çocuğu nasıl büyütür yetiştiririm demeden yapıyorlar. neyse konuyu buralara getirmenin anlamı yok, sayfalarca yazıldı ama hep konudan kopuk.
Yani benim dediklerimden bunu anladiysan ve çirkin bulduysan ne diyeyim ki sana dostum? Sana bana, bizim gibilere apaçık üreyin pis fakirler diyen başka yorumlar varken üstelik....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?