- 3 Aralık 2019
- 4.306
- 17.089
- 258
- Konu Sahibi Solukiklimler
Foğrudur ama açlığa mahkum değil ji
TUIK’in ilgili istatistiği 4 kisilik aile icin yayimlanir. Siz 2,5 kisisiniz.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Foğrudur ama açlığa mahkum değil ji
Keşke hep buçuk kalsalar yaa...En kolay ve güzel kısım o yumuş yumuş buçuk halleri, büyüyünce görünmeye başlıyor kazığın esaslı kısmı....TUIK’in ilgili istatistiği 4 kisilik aile icin yayimlanir. Siz 2,5 kisisiniz.![]()
Tamam bebek sahibi olunca onlar da 2.5 kişi olacakTUIK’in ilgili istatistiği 4 kisilik aile icin yayimlanir. Siz 2,5 kisisiniz.![]()
Çocukların hayal dünyası ve mutlu olma kapasitesi çok geniş. Sizin gibi düşündüm ve şimdi de çocuğum olmuyor. insanlar zengin bile olsa Çok tüketmemeli zaten. Yani yiyecek tamam ama kıyafet ayakkabı oyuncak çok çeşit gerekmez.Maddiyat, annesi sırf çocuklarına üzüldüğü için evlere temizliğe gidiyor ama durum bu. Günümüz şartları asla normal değil, bu devirde orta halli diye bir kavram kalmadı ya fakir ya zengin. Çocuk yapmayı düşünmüyorum asla. Çok sevsem de asla yetecegimi düşünmüyorum bu bencilliği yapmamaliyiz bence.
Bizim ailenin bucugu ben ve esim. 2 yasindaki oglum 2 kisi. Cani sagolsun.Keşke hep buçuk kalsalar yaa...En kolay ve güzel kısım o yumuş yumuş buçuk halleri, büyüyünce görünüyor kazığın asıl kısmı....
Hep öyle...keşke sadece kendimizinkilere değil, her yoksul minige yetebilsek, hepsinin yüzü gülse, çeyrek olmaya da razıyiz ama olmuyor işte...Bizim ailenin bucugu ben ve esim. 2 yasindaki oglum 2 kisi. Cani sagolsun.![]()
İste, olan olmayana yardim eder; yardim isteyen geri cevrilmezse herkes tastamam olur.Hep öyle...keşke sadece kendimizinkilere değil, her yoksul minige yetebilsek, hepsinin yüzü gülse, çeyrek olmaya da razıyiz ama olmuyor işte...
Tamam bebek sahibi olunca onlar da 2.5 kişi olacak![]()
Bu konuda haklısınız. Aynı tedavi için sizin de paraya ihtiyacınız olabileceği için temkinli davranmak istemişsiniz bu da çok normal bir durumBen de kötü hissettim.ikimiz de anne olmak için uğraşıyoruz. Onu çok iyi anladım ama sonrasında benim de üst üste başarısız denemem olursa tedavi için o paraya ihtiyacım olur diye vermedim.
Cıks....o devir kapandı maalesef...kimse kimseye güvenip can getirmesin bundan sonra. Çünkü herkes kendi canının derdinde artık ....İste, olan olmayana yardim eder; yardim isteyen geri cevrilmezse herkes tastamam olur.
Cıks....o devir kapandı maalesef...kimse kimseye güvenip can getirmesin bundan sonra. Çünkü herkes kendi canının derdinde artık ....
Ben bu yıl yarı yarıya azalttım , yalan yok seneye hiç veremem... Evdeki çocuğa zor yetiyorum artık , durumlar fena, elden gelen bu kadar...Yoo, ben ve cevrem verdigimiz burslara enflasyon oraninda zam yaptik.![]()
İnsanları bu duruma sokan iktidar utansın bir sma ilacı sıfırlarını bile sayamıcam kadar fazla bir tüp bebek olmuş 100 bin kontrolü ilacı tutmadı tekrar baştan .Ben bu yıl yarı yarıya azalttım , yalan yok seneye hiç veremem... Evdeki çocuğa zor yetiyorum artık , durumlar fena, elden gelen bu kadar...
Öyle deme hocam ya, okullardaki, sokaklardaki aç,yetersiz beslenen ,üstübası dökülen , herşeyden hep biraz mahrum buyuyen çocukları görüp , herkesin kendi hayatı diyip başımızı ceviremiyoruz ki...Plansız doğan her çocuk bize dert oluyor eninde sonunda...Tüp bebek için borç isteyen çocuğa nasıl bakacak denmiş de çocuğa bir günde 20 bin mi harcanıyor da haberimiz yok… tedavi için toplu para gerekirken çocuk bakımı için gelir sahibi olmak yeterli. Ha insanların çoluk çocuğunu neyle besleyeceği de bizim derdimiz olmasın bi zahmet, herkesin kendi hayatı
Kredi çektik aldık deseydiniz şimdi bu kadar düşünmezdinizTarla bakıyorduk beraber.tarla onların köyündeydi. Ben tarlayı aldım. 70 bin arttı onu da biliyordu. Paramız bu kadar bu kadarlık tarla lazım vs bahsi geçiyordu
Ama gorumcem ve eşinin sabit geliri var. Tüp bebek masrafı olmasa gül gibi geçinip giderler. Bir seferde 30 40 bin tüp bebeğe vereceğine onla bir bebeğe bakılır birkaç ay.Öyle deme hocam ya, okullardaki, sokaklardaki aç,yetersiz beslenen ,üstübası dökülen , herşeyden hep biraz mahrum buyuyen çocukları görüp , herkesin kendi hayatı diyip başımızı ceviremiyoruz ki...Plansız doğan her çocuk bize dert oluyor eninde sonunda...
Boyle gerekli gereksiz borç isteyenler yüzünden insanın eşiyle de konu sahibi gibi arası bozuluyo yok verdin yok vermedin yok neden verdin neden vermedin. Bı de borcu taksit taksit ödeyip toplu parayi hiç edenlerde varHanımefendi araba için bozuk para ister gibi 100k borç isteyip bir ay sonra ödeyebilecek durumunuz varsa ne mutlu size...Ama siz borcu veya masrafını odeyememeniz durumunda arabayı satma alternatifine sahipsiniz...Çocuk öyle araba , arsa gibi birşey değil , insan yetiştirmek maddi manevi çok ciddi planlama isteyen bir iş....Yapınca geri dönüşü yok...Yaptım bitti diyemiyorsunuz....Çoluk çocuk sahibi onca insan bunu anlatmaya çalışıyor burda size...