Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hindistan kast sistemi de getirelim istersen.
Herkes zengin hayatı yaşasın insan ırkını yok edelim.
Vur diyince öldürmek bu.
Hepimiz fakirleştirildiğimiz için öfkeliyiz. Gelir kaybımıza sinirleniyoruz. Ama bunu düzelten şey orta gelirli üremesin fabrikası olan doğursun demek mi?
Sistem eleştirisi yapmıyorsun. Sistemin ezilenlerini de korumuyorsun. Küçük görüyorsun. Kendilerini kötü hissettiriyorsun. Ayıp ediyorsun
Kölelik zamanında kölelerin okuması ve üremesi yasaktı diye biliyorum. Hatta üreyen erkek kölelerin çocukları direkt köle olarak dünyaya geliyor ve calisitirliyordu çünkü köle ureyemez😏 aklıma bu geldi,konu çok farklı yerlere sapti ama... bir üye zenginin kullandığı maddeyi övmüş resmen,zengin pahalı madde kullanıyor ya o daha kontrollü (ki böyle bir sey yok dozu düşüktür.)zengin olunca madde bağımlılığı da çok sorun olmuyor heralde 🥴 bagimlilikta bile zengin,fakir güzellemesi yapılıyor 🤔 Tinercileri örnek veriyor heralde,magma kademesi ile orta halliyi bir tutuluyor yine...

Maddenin adi ve içeriği değişse de hepsi zararlı ve zenginler arasında da yoğun can kaybı var,kontrollü olsaydı bu kadar ölen olmazdi,sds denilen sistem şuan en tehlikelisi ve ekstra zenginler arasında donuyor. Kontrollü madde diye bir sey yoktur,dusuk doz alim vardır. Zenginin içtiği madde daha zararsız kabul edelim,fakirin maddesi daha zararlı diyelim 🥴 madde kullaniminda bile zengin,fakir ayrımı yapmayin😏
Ya sosyoloğum diyorum 😂 bunlar bilimsel araştırma, makale verileri açıp bakabilirsiniz ayrımı ben yapmıyorum. Kontrollü madde diye bı şey var ayrıca bazı Avrupa ülkelerinde ve Amerika'nın bazı eyaletlerinde miktar ve turuni devletin belirlediği uyuşturucular yasal

Hayatım yaşam koşulları bizim doğup büyüdüğümuz dönemdeki gibi mi sence hala? Tam da bunu anlatmaya çalışıyorum işte....
Ne değişti Piraye?
Ben devlet okuluna gidiyordum. Oğlum da geçen sene devlete gitti.
Ben de her gün dışarda yemek yemezdim haftada bir giderdim. Oğlumda sık dışarda yemek yemiyor.
Bizimkiler somon bilmezdi hamsi yerdik o da sadece kışları ve pazarlarıydı sık değildi. Aptal değilim ve çocuğum da haftada bir balık yiyor.
Oyuncaksa benim pek oyuncağım yoktu. Barbie evi almadılar mesela en sevdiğim barbie yi almak için üç bayram harçlık biriktirdim. Bir buçuk yıl bekledim. Travma olmadı bak. Oğlum daha çok oyuncağa sahip ama pahalı olanı senede bir doğumgününde alırım. Bekler.
Yani ne gibi bir değişim olmuş sence?

Ya öyle tabiki. Hani deseler insan anne baba olmak istiyo bı tane de olsa yapmak isteriz kari koca çalışır bakarız elimizden geleni yaparız o da yok. Fakirliği guzelliyolar şaka mı. Sağlığı etkiliyo tabiki ne yediğin ictigin asgari maaşlı evler suyu bile çeşmeden içmek zorunda kaliyo sular kokuyo ve tehlikeli. Ya da şu örneği verdim diğer yorumlarda, annem eve sürekli elma ve şeftali alıyo evet oda meyve ama artık ananas muz istiyo insanın canı. Ekstrem bı sağlık sorunu olsa asgari maaşla ne yapicaksin çocuğa? İlgi ve sevgiyle mi iyileştirmeye calisicaksin.
Benim de kastettiğim şey şu aslında, aylık 100 bin geliri olmayan çocuk yapmasın demek istemedim. Benim demek istediğim, yarı aç yarı tok yatıp da çocuğa makarna ile çorbadan başka bir şey veremeyip bunun ilgi ve şefkatle kapatılabileceğine inanmadığımdı. Hala da sözümün arkasındayım. Hastalandığında tedavisini karşılayamayacaksan, yeterli ve dengeli besleyip giydiremeyeceksen, devlet okulunda dahi olsa eğitim giderlerini karşılayamayacaksan bunu güzelleyemezsin. Çünkü baştan sonra yetersiz bir durum. Çocuk için iyi değil.

Benim de kastettiğim şey şu aslında, aylık 100 bin geliri olmayan çocuk yapmasın demek istemedim. Benim demek istediğim, yarı aç yarı tok yatıp da çocuğa makarna ile çorbadan başka bir şey veremeyip bunun ilgi ve şefkatle kapatılabileceğine inanmadığımdı. Hala da sözümün arkasındayım. Hastalandığında tedavisini karşılayamayacaksan, yeterli ve dengeli besleyip giydiremeyeceksen, devlet okulunda dahi olsa eğitim giderlerini karşılayamayacaksan bunu güzelleyemezsin. Çünkü baştan sonra yetersiz bir durum. Çocuk için iyi değil.
Asgari ücretten bahsetseler buna ben de katılıyorum. Bahsedilen şey 15-20
Bin gelirliler. Çok uç bir örnekten bahsedildi

Ya sosyoloğum diyorum 😂 bunlar bilimsel araştırma, makale verileri açıp bakabilirsiniz ayrımı ben yapmıyorum. Kontrollü madde diye bı şey var ayrıca bazı Avrupa ülkelerinde ve Amerika'nın bazı eyaletlerinde miktar ve turuni devletin belirlediği uyuşturucular yasal
Bu üyenin önceki mesajlarını lutfen okuyun. Sosyolog olunca maddeler hakkında son sözü soyleme yetkisine mi sahip oluyorsunuz. Asıl ben size gülüyorum :) Lindsay Lohan duydunuz mu piyasada ki en pahalı sayilacak madde yüzünden ne hale geldi. Bunun gibi yüzlerce örnek var,dolu unlu ve can kayiplari,tek tek yazmayayım. Maddenin ucuzu da pahalisi da zararlı. Zenginin içtiği kabul görmüyor yani

Kimseye olan paranızdan bahsetmeyin. (Hele ki vermeyi düşünmüyorsanız )

Verip vermemek sizin kararınız ama son şans ve mevzu evlat , sağlık ise verilebilirdi. Sonuçta keyfi istenmemiş

Mesaj yerine arayıp konuşmak daha mantıklı olurdu sanki.

Ama ağızdan çıkmış bir kere alındığı için cevap vermemiş olabilir diye düşünüyorum.

Şimdi sizin bir ihtiyacınız olduğunda (Allah muhtaç etmesin ) karşı taraftan nasıl yardım isteyeceksiniz.

İnsan insana her zaman lazım.

Arayın isterseniz bilemedim.

İnşallah tutar ve kucaklarına sağlıkla alırlar.

Allah evlatla sınamasın

İkisi de ayrı uçlar, evet.
Asgari ücretle kirayla faturalara bile yetişemiyorsun ki artık. Kaldı ki çocuk büyütmek...
Ama önceki yorumlarda gayet de fakirliği öven minvalde cümleler vardı. Ben ona yazdım.
Sağlıklı ve mutlu çocuk yetiştirebilmek için azami miktarda gelire ihtiyaç var artık. Bunu kabullenmek lazım. Bunu demek istedim. Ama işi duygusallığa kaydırıp benim ilgim sevgim yeter yeaaaa denildiği zaman benim şalterler atıyor.

Bu üyenin önceki mesajlarını lutfen okuyun. Sosyolog olunca maddeler hakkında son sözü soyleme yetkisine mi sahip oluyorsunuz. Asıl ben size gülüyorum :) Lindsay Lohan duydunuz mu piyasada ki en pahalı sayilacak madde yüzünden ne hale geldi. Bunun gibi yüzlerce örnek var,dolu unlu ve can kayiplari,tek tek yazmayayım. Maddenin ucuzu da pahalisi da zararlı. Zenginin içtiği kabul görmüyor yani
Bilimsel veriyi reddeden bı insana daha ne diyebilirim ki zaten ;) daha fazla bir sey yazmicam iyi günler

Kesinlikle haklısınız. Bende şunu kastettim insan olarak hele de bir cocuksa ihtiyaçlarının yanı sıra isteklerinde oluyo devamlı bunlara ulasamamakta çok üzücü. Ya da insan hayatında aniden gelişen sağlık sorunları da olabiliyo bunlar içinde köşede bı miktar para lazım aylık sabit gelirin yetersiz geldiği çok durum var.

Tatlım ben demiyorum, bilim diyor...23 bin altı kazanan her aile yoksuldur diyor. Yani senin benimkiler de dahil olmak üzere biz çocuklarımızı yoksulluğa doğurduk. İnkar edince veya bana sinirlenince bu gerçek değişmiyor....

Eklentiler

• Screenshot_2022-10-03-13-32-09-25_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    Screenshot_2022-10-03-13-32-09-25_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    36,5 KB · Görüntüleme: 30
Bilimsel veriyi reddeden bı insana daha ne diyebilirim ki zaten ;) daha fazla bir sey yazmicam iyi günler
Bilimsel verileri reddetmiyorum, söylediğiniz maddeyi biliyorum (pahali olan) düşük doz alınırsa,sadece keyif verir ve orgazm hazzını yükseltir,seks icin tercih edeni de cok fakat kontrollü kullanılmaz,kontrollü kullanılmadığı için de bu kadar can kaybı var. Maddenin zengin fakir ayrimi da olmaz. Yorumlarım da yazıyorum Bağcılar tarafında ki maddeler zaten toplumun kanayan yarası...orta hallinin yapacağı çocuk madde batağına mi düşecek yani konu buraya mi bağlanıyor.Allaha şükür biz düşmedik:/

Kesinlikle haklısınız. Bende şunu kastettim insan olarak hele de bir cocuksa ihtiyaçlarının yanı sıra isteklerinde oluyo devamlı bunlara ulasamamakta çok üzücü. Ya da insan hayatında aniden gelişen sağlık sorunları da olabiliyo bunlar içinde köşede bı miktar para lazım aylık sabit gelirin yetersiz geldiği çok durum var.
Tabi dünyanın bin bir türlü hali var, azıcık da olsa hazırlıklı olmak gerekir.
Ama ya aniden 1 milyona ihtiyacımız olursa diye de yaşanmaz, doğruya doğru. :KK53:
Ama yine de olası hastalıklar, kazalar vs. gibi durumlar için bir miktar hazırlıklı olmak iyi olabilir tabi.

Bilimsel verileri reddetmiyorum, söylediğiniz maddeyi biliyorum (pahali olan) düşük doz alınırsa,sadece keyif verir ve orgazm hazzını yükseltir,seks icin tercih edeni de cok fakat kontrollü kullanılmaz,kontrollü kullanılmadığı için de bu kadar can kaybı var. Maddenin zengin fakir ayrimi da olmaz. Yorumlarım da yazıyorum Bağcılar tarafında ki maddeler zaten toplumun kanayan yarası...orta hallinin yapacağı çocuk madde batağına mi düşecek yani konu buraya mi bağlanıyor.Allaha şükür biz düşmedik:/
Keşke okuyup cevap yazsanız...Madde konusu bir üyenin " çocukken her istediğini YİYEN her istediğini giyenler, büyüyünce doyumsuz olup uyuşturucu kullanıyor, ben hep gördüm" iddiasi üzerine açildi...Yani bırakın refah içinde olmayı, sadece iyi beslenerek büyüyen çocuklar bile ileride şimarik doyumsuz bağımlı oluyor genellemesi yapıldı önce...Sizin anlattiklarinizla konunun alakası bile yok

Tatlım ben demiyorum, bilim diyor...23 bin altı kazanan her aile yoksuldur diyor. Yani senin benimkiler de dahil olmak üzere biz çocuklarımızı yoksulluğa doğurduk. İnkar edince veya bana sinirlenince bu gerçek değişmiyor....
Piraye hanım işte 20bin alan kendini orta halli ya da zengin zennediyo 😂 verilerle konusunca da kiziyolar. Bu devletin açıkladığı veri bizim kendi fikrimiz değil ki. Bizde kabul ediyoruz fakiriz işte. Hep sosyolojik şeyler söyledim farkındayım ama, derste hocamız anlatmıştı ekonomik sınıfın üç ölçeği var. Alt-orta-ust. Bu üç grupta aynı şekilde kendi içinde alt-alt, alt-orta, alt-üst gibi ayriliyo ve demişti ki kendini orta zanneden insanların hepsi altta belki alt orta falan biz görmüyoruz ama varlıklı da oldukça insan var bu ülkede.

Üye demek istemiş ki, bonzai tarzı gelir düzeyi düşük insanların ulaşabileceği maddeler bir seferlik kullanımda bile ölüme sebebiyet verirken, pahalı olanlarında bu risk daha az olabiliyor. Maddeler hakkında bilgim yok ama yazdıklarından bunu çıkardım.
Mesela bir ara ucuz sahte içki sebebiyle kaç kişi kör olmuştu, hatırlar mısınız bilmem. Benzer mantık herhalde, bilemedim.

Keşke okuyup cevap yazsanız...Madde konusu bir üyenin " çocukken her istediğini YİYEN her istediğini giyenler, büyüyünce doyumsuz olup uyuşturucu kullanıyor, ben hep gördüm" demesi üzerine açildi...Yani bırakın refah içinde olmayı, iyi beslenerek büyüyen çocuklar bile ileride şimarik doyumsuz bağımlı oluyor genellemesi yapıldı önce...Sizin anlattiklarinizla konunun alakası bile yok
Evet ben bu verileri o yoruma yazmistim ama yine fakirlik guzellemesi geldi 😂

4 kişilik aile. Yani üç kişilik aileninki 18 bin oluyor Piraye? Hesapta sorunun var yani

Üye demek istemiş ki, bonzai tarzı gelir düzeyi düşük insanların ulaşabileceği maddeler bir seferlik kullanımda bile ölüme sebebiyet verirken, pahalı olanlarında bu risk daha az olabiliyor. Maddeler hakkında bilgim yok ama yazdıklarından bunu çıkardım.
Mesela bir ara ucuz sahte içki sebebiyle kaç kişi kör olmuştu, hatırlar mısınız bilmem. Benzer mantık herhalde, bilemedim.
Evet bunu anlatmaya çalıştım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X