Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Özel okula giden, özel hastanede tedavi olan, her istediği alınan, her istediğini istediği zaman yiyen çocuklar yaşıyor da çok mutlu mu yaşıyorlar? Her istediklerini alan aileleri onlara istediği sevgiyi, ilgiyi huzuru verebilşyorlar mı, her şeyi elde ettikleri için çok mu mutlular???
çocuğum özel okula gitmiyor, gerekirse özel de gerekirse devlet hastanesinde muayene ettiriyorum.
çocuğum her istediğini yiyor, elimden geldiğince isteklerini karşılamaya çalısıyorum ama bunlar çocuk arkadaşim çocuk yoktan sizin bizim gibi anlamiyor.
bir insanin cocukda olsa elbette her istediği yerine getirilmeye biliyor ama cocuga bir yok diyorsun iki yok diyorsun bu yoklar cogaldikçada o çocuk çok mutlu bir çocuk olmuyor.
var denen çocuk ile yok denen çocuk arasinda ki duygu durumundaki değişikligi size kendi kizimdan örnek vereyim.
şundan bir sene önce kızım bir şey gördugunde anneee bana bundan alirmisin diye bağira bagira heyecanla sorardi son bir senedir kulağima sessizce anne paran varsa bana bundan alirmisin lütfen çok istiyorum diyo.
çocuk için yok zor bir şey.
biz yetiskiniz aman olmasa nolur bende bu neyim eksilecek diyorsun ama cocuk oyle degil işte.

4 kişilik aile. Yani üç kişilik aileninki 18 bin oluyor Piraye? Hesapta sorunun var yani
Kız Allah iyiliğini versin o hesap öyle dümdüz bölüp çarpılarak yapılmıyor....Ona bakarsan yetiskin tek kişinin asgari yaşam harcamasi da var aynı istatistikte, o da tek kişi icin 9 bin civarı çünkü barınma , faturalar, gıda...vs hesaplamalari farklı... Tek kişi 9 binse 4 kişi 9x4=36 bin değil yani, aile için asgari barınma , fatura vergileri, tencereyi ısıtan gaz filan ortak olduğu için 4 kişi gıdım gıdım 23 bin hesaplanmış ..Ama tamam hadi seni kirmayayim bı 6 ay daha senin hesap geçerli olsun, dörde bölelim, zira 6 ay sonra da en az 27 bin olacağı öngörülüyor....6 ay daha fakir değilsin beybisi... :KK48:

Son düzenleme:
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunundaki Düzenleme
(2) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendiren veya bu nitelikte yayın yapan kişi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

• Yasadışı uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu madde kullanma araçlarıyla ilgili içerik
  • Siyaset konularının konuşulması forumumuzda yasaktır.
Hanımlar konunun hem kapatılmasına, hem uyarı verilmesine hem de içerikleriniz nedeniyle yasal ihtar almaya sebep olacak şeyler yazmayınız lütfen.

4 kişilik aile. Yani üç kişilik aileninki 18 bin oluyor Piraye? Hesapta sorunun var yani
Al bak yorulma diye onu da buldum...Tek kişi 9000 değil 9500 imis, ona bile iyiniyetle yaklasmişım :KK48: Tek yetişkin 9500 ise 4 kişi 38bin değil yani, 4 kişi de 23 bin olunca 3 kişi 18 bin değil, 21bin civarı oluyor....o da henüz...

Eklentiler

• Screenshot_2022-10-03-14-07-09-95_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    Screenshot_2022-10-03-14-07-09-95_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    42,2 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Tüp bebege bile para yok ise o bebek tutsa bu devirde masrafların üstesinden gelecek ? Maması bezi ayrıca tüp oldugu icin ozel hizmet alacak doguma kadar benimde olmuyor evet tup bebege ihtiyac duyabilirim bir iki seneye ve birikim yapiyorum hem tup bebek icin hem dogum sonrası masraflar icin acil ameliyat gerekir bir sey olur borc istemeyi anlarım ama boyle bir sey icin gercekten sacma geliyor

Evet çok üzüldüm. ikimiz de tüp bebek yaptırıyoruz. Bebek tutmazsa tekrar ihtiyacım olur diye vermek istemedim. Ona da hemen bu hafta lâzımdı. Tedavi adet olunca başlıyor. Bilemiyorum bencillik ettim gibi geliyor. Aynı yoldan geçtiğimiz için anlayış bekledi
siz kendi çapınızda önleminizi almışsınız
durumu da eşinize böyle güzelce açıklayın

Sağlık sorunu olsaydı verseydiniz derdim ama tüp bebek sağlık sorunu değil bence... Daha yaparken paraları yetmiyorsa ömür boyu nasıl bakacaklar o çocuğa? Amaç sadece doğurmak mi ? Ben var hiç anlamamak?
Umarım hiç öğrenmek zorunda kalmazsınız ama tüp bebek şöyle bir süreç. Ortalama 20 bin ile tedaviye başlıyorsunuz, tutarsa hamilelik oluşuyor, tutmazsa o 20 bin çöp, diğer ay bi 20 bin ile yine başlıyorsunuz. Dünyadaki ortalama basarısı 3 denemeden birinde gebelik elde edilmesi.

Bilimsel veriyi reddeden bı insana daha ne diyebilirim ki zaten :KK66: daha fazla bir sey yazmicam iyi günler
Paylaştığım tüik istatistiğine bile beğenmedim atan var sdffdssa.. :-) Bilim milim neyimize bizim hocam, makarnanin en büyük faydası acı gerçekleri anlayamamak bence:KK14:

Paylaştığım tüik istatistiğine bile beğenmedim atan var sdffdssa.. :-) Bilim milim neyimize bizim hocam, makarnanin en büyük faydası acı gerçekleri anlayamamak bence:KK14:
Ahahahah gördüm o beğenmedimi 😂 kendi fikrimiz değil sayısal gerçekler diyoruz ona bile kiziyolar ne anlatcan 😁

Umarım hiç öğrenmek zorunda kalmazsınız ama tüp bebek şöyle bir süreç. Ortalama 20 bin ile tedaviye başlıyorsunuz, tutarsa hamilelik oluşuyor, tutmazsa o 20 bin çöp, diğer ay bi 20 bin ile yine başlıyorsunuz. Dünyadaki ortalama basarısı 3 denemeden birinde gebelik elde edilmesi.
Evet hiç böyle bir tedavi olmadım, bundan sonra da olmam herhalde ama gerçekten 60-80 bin dar gelirli aileler için hatırı sayılır paralar... devlet hastanelerinde de mi bu fiyatlar geçerli? Yoksa sadece özeller için mi?

Evet hiç böyle bir tedavi olmadım, bundan sonra da olmam herhalde ama gerçekten 60-80 bin dar gelirli aileler için hatırı sayılır paralar... devlet hastanelerinde de mi bu fiyatlar geçerli? Yoksa sadece özeller için mi?
Devlet ücretsiz. Önceki yorumunda bende yazmıştım, paran yokken bu kadar uçuk rakamları vermek bana çok saçma geliyor. Git devlette yaptır.

Devlet hastanesi zaten herkesinkini karşılamıyor, üç yıllık evli olmak, önce iki kez aşılama yaptırmak, amh değerinin bilmem kaç ın altında olması gibi şartlar arıyor (amh değeri o kadar düşükse zaten tüp bebekle de şans çok düşük) bi de ilaçları vs karşılamıyor o yüzden devlette de bu iş zahmetli ve pahalı ve dediğim gibi çoğu kişiyi ödemiyor zaten. Özelde 20 den başlıyor onda da tutmazsa bi tahlil hop artı 3 bin+ 20 bin ikinci deneme parası, tutmazsa hop bi 8 bin pgt + 20 bin üçüncü deneme parası şeklinde gidiyor.

Devlet hastanesi zaten herkesinkini karşılamıyor, üç yıllık evli olmak, önce iki kez aşılama yaptırmak, amh değerinin bilmem kaç ın altında olması gibi şartlar arıyor (amh değeri o kadar düşükse zaten tüp bebekle de şans çok düşük) bi de ilaçları vs karşılamıyor o yüzden devlette de bu iş zahmetli ve pahalı ve dediğim gibi çoğu kişiyi ödemiyor zaten. Özelde 20 den başlıyor onda da tutmazsa bi tahlil hop artı 3 bin+ 20 bin ikinci deneme parası, tutmazsa hop bi 8 bin pgt + 20 bin üçüncü deneme parası şeklinde gidiyor.
O kadar yıllık evlilerdir heralde, 2 kez aşılama 2 ayda yapılıyor zaten. Amh şartını hiç duymadım ama.

O kadar yıllık evlilerdir heralde, 2 kez aşılama 2 ayda yapılıyor zaten. Amh şartını hiç duymadım ama.
Heyet raporu gerekiyor SGK nın karşılaması için heyet raporu alabilmek için şartlar da (üşenmedim baktım)
  • Sperm testinde sperm sayısı sıfır olması (Azoospermi)
  • Kadında tüplerin her ikisinin birden tıkalı olduğunun ameliyat (açık yada kapalı) ile saptanmış olması
  • Standart tedaviye cevap vermeyen hormonal ve yumurtlama sorunun olması
  • Yumurtalıkları zayıflamış ve az çalıştığı düşük yumurtalık rezervinin olması vs vs bu son madde amh işte

Devlet ücretsiz. Önceki yorumunda bende yazmıştım, paran yokken bu kadar uçuk rakamları vermek bana çok saçma geliyor. Git devlette yaptır.
E o zaman biz niye tartışıyoruz günlerdir? Konu sahibine öyle bir yüklenildi ki bu paralar verilmeden görümce asla tedavi olamayacak gibi anladım. Hoş hala tüp bebeğin sağdan soldan borç dilenilecek kadar acil bir sağlık sorunu olduğunu düşünmüyorum ama hele bir de ücretsiz alternatifi varken tercih edilen bir harcamaysa konu sahibi iyi yapmış. Ben acil sorunum için bile param yoksa günlerce diş ağrısı çekip MHRS den randevu kovaliyorum, kimseden borç istemek aklıma gelmiyor. Çünkü alternatifim var, kime ne? Enteresan yani...

Tüp bebege bile para yok ise o bebek tutsa bu devirde masrafların üstesinden gelecek ? Maması bezi ayrıca tüp oldugu icin ozel hizmet alacak doguma kadar benimde olmuyor evet tup bebege ihtiyac duyabilirim bir iki seneye ve birikim yapiyorum hem tup bebek icin hem dogum sonrası masraflar icin acil ameliyat gerekir bir sey olur borc istemeyi anlarım ama boyle bir sey icin gercekten sacma geliyor
Paraları olduğu için tüp bebek yapabildiler. Bu ilk deneme değil. Hem eşi hem kendisi tedavi gördü uzun hikâye

Heyet raporu gerekiyor SGK nın karşılaması için heyet raporu alabilmek için şartlar da (üşenmedim baktım)
  • Sperm testinde sperm sayısı sıfır olması (Azoospermi)
  • Kadında tüplerin her ikisinin birden tıkalı olduğunun ameliyat (açık yada kapalı) ile saptanmış olması
  • Standart tedaviye cevap vermeyen hormonal ve yumurtlama sorunun olması
  • Yumurtalıkları zayıflamış ve az çalıştığı düşük yumurtalık rezervinin olması vs vs bu son madde amh işte
Allah Allah bu şartlar çok fazla değil mi? Eskiden böyle değildi sanki. Çünkü benim raporum çıkmak uzareydi ben o ay asilamayla hamile kalmıştım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X