Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E o zaman biz niye tartışıyoruz günlerdir? Konu sahibine öyle bir yüklenildi ki bu paralar verilmeden görümce asla tedavi olamayacak gibi anladım. Hoş hala tüp bebeğin sağdan soldan borç dilenilecek kadar acil bir sağlık sorunu olduğunu düşünmüyorum ama hele bir de ücretsiz alternatifi varken tercih edilen bir harcamaysa konu sahibi iyi yapmış. Ben acil sorunum için bile param yoksa günlerce diş ağrısı çekip MHRS den randevu kovaliyorum, kimseden borç istemek aklıma gelmiyor. Çünkü alternatifim var, kime ne? Enteresan yani...
Ya bende hep devlete giderim ama şartlar değişmiş galiba. Ben 10 sene önce tedavi görmüştüm

E o zaman biz niye tartışıyoruz günlerdir? Konu sahibine öyle bir yüklenildi ki bu paralar verilmeden görümce asla tedavi olamayacak gibi anladım. Hoş hala tüp bebeğin sağdan soldan borç dilenilecek kadar acil bir sağlık sorunu olduğunu düşünmüyorum ama hele bir de ücretsiz alternatifi varken tercih edilen bir harcamaysa konu sahibi iyi yapmış. Ben acil sorunum için bile param yoksa günlerce diş ağrısı çekip MHRS den randevu kovaliyorum, kimseden borç istemek aklıma gelmiyor. Çünkü alternatifim var, kime ne? Enteresan yani...
Kendince iyi hastane arayışında. Ben devlet ne durumda bilmiyorum . Hiç olmamaktansa devlete gidilir

Paylaştığım tüik istatistiğine bile beğenmedim atan var sdffdssa.. :-) Bilim milim neyimize bizim hocam, makarnanin en büyük faydası acı gerçekleri anlayamamak bence:KK14:
O beğenmedim üslubuna atıldı piraye " All bak " herşeyi bildiğini sanıyorsun ama yok 😀 bulaşık gibi uzattıkça da uzatıyorsun, cevap vermiyorum diye yerli yersiz bulaşma istersen,işin fln varsa onu yap,kimse senin görüşüne katılmak zorunda degil;)

Heyet raporu gerekiyor SGK nın karşılaması için heyet raporu alabilmek için şartlar da (üşenmedim baktım)
  • Sperm testinde sperm sayısı sıfır olması (Azoospermi)
  • Kadında tüplerin her ikisinin birden tıkalı olduğunun ameliyat (açık yada kapalı) ile saptanmış olması
  • Standart tedaviye cevap vermeyen hormonal ve yumurtlama sorunun olması
  • Yumurtalıkları zayıflamış ve az çalıştığı düşük yumurtalık rezervinin olması vs vs bu son madde amh işte
Bu şartlar uymuyorsa doğal yollardan gebe kalinabilecegi anlamına gelmiyor mu zaten? Yani doğal sürece bırakmak yerine gebeliği hızlandırmak için mi özelde tedavi olunuyor?

Allah Allah bu şartlar çok fazla değil mi? Eskiden böyle değildi sanki. Çünkü benim raporum çıkmak uzareydi ben o ay asilamayla hamile kalmıştım.
Az önce Google a güncel şartları sorunca buldum (bunlardan hepsi şart değil tabii birine sahip olmak gerekiyormuş)
Bizde bu şartlar yoktu o yüzden devlete gidemedik, 4. Tüp bebek Denemesinde pozitifi gördüm şükür 🙏🏻 Şu an hamileyim. Siz de sağlıkla büyütün Allah isteyen herkese uğraştırmadan nasip etsin

Kölelik zamanında kölelerin okuması ve üremesi yasaktı diye biliyorum. Hatta üreyen erkek kölelerin çocukları direkt köle olarak dünyaya geliyor ve calisitirliyordu çünkü köle ureyemez😏 aklıma bu geldi,konu çok farklı yerlere sapti ama... bir üye zenginin kullandığı maddeyi övmüş resmen,zengin pahalı madde kullanıyor ya o daha kontrollü (ki böyle bir sey yok dozu düşüktür.)zengin olunca madde bağımlılığı da çok sorun olmuyor heralde 🥴 bagimlilikta bile zengin,fakir güzellemesi yapılıyor 🤔 Tinercileri örnek veriyor heralde,magma kademesi ile orta halliyi bir tutuluyor yine...
Konu çok farklı noktalara taşındı. Benim bahsettiğim aile kesinlike yoksul değil. Türkiye standartlarında normal aile. Onlar da üremeyecekse yüzde 90 aile bu sınıfa giriyor zaten. Sınıf Faşizmine varan yorumlar görüyorum.
Üremeyi seçkin şartlara bağlamanın sonu yok. Kısalar üremesin çirkinler üremesin düşük iq sahibi üremesin demeye kadar gider. Görümcem de bulmuş parayi nihai olarak. Çok da iyi ilgili birbirini seven insanlar .en çok onların hakkı var anne baba olmaya.

Paylaştığım tüik istatistiğine bile beğenmedim atan var sdffdssa.. :-) Bilim milim neyimize bizim hocam, makarnanin en büyük faydası acı gerçekleri anlayamamak bence:KK14:
Ayrica makarna ile de besleniyorum ,ne demek istiyorsun,kendince yazıyorsun boş😀 Sosyal medyan varsa nasıl yaşadığımı sana gostereyim,üslubuna dikkat et yorum yaparken,emin ol senden iyi şartlarda yaşıyorum. Istersen deniz manzaralı evimi de atayım ama görgüsüz değilim. Ok

Bu şartlar uymuyorsa doğal yollardan gebe kalinabilecegi anlamına gelmiyor mu zaten? Yani doğal sürece bırakmak yerine gebeliği hızlandırmak için mi özelde tedavi olunuyor?
Bilemiyorum işte bazen ayranı yok içmeye oluyor. Çocukları falan şehir Hastanesi'ne götürüyorum ben, kendimde devlete gidiyorum. Ücretsiz ve vergisini odedigim hizmet varken mecbur kalmadıkça ucretlisini kullanmıyorum.

Kendince iyi hastane arayışında. Ben devlet ne durumda bilmiyorum . Hiç olmamaktansa devlete gidilir
İyi ve özel hastanede olup çok para verince çocuk daha mı güzel oluyor? Kız konu sahibi yazık o zaman , devlete git sen de, o paralara bebeğine neler alirsin, olmadı aç bir eğitim hesabı oraya at...

Bazen tüm şartlar iyi olsa bile müdahale gerekiyor gebelik için. Çok karmaşık işler. Kardeşimde ve eşinde hiç problem yokken beşinci yılda bebekleri oldu. Onlar çok genç olduğu için tüp bebeğe koşmadılar ama tam gideceklerdi ki kendiliğinden oldu.

Bu şartlar varsa, evet, normal yolla olmuyor anlamına geliyor. Ama bizde bunlar yoktu yine olmuyordu. Ben 3 yıl normal yolla denedim, olmadı, iki kez ilaç alıp aşılama yaptırdım olmadı, doktorlar sebepsiz infertilite teşhisi koydu bilinen bi sebep olmayınca bi tedavi de olamıyor her ay normal yolla denemekten başka. E bu arada tıbbi bi gerçek de var, 35inden sonra zaten yumurta kalitesi ciddi geriliyor ve bu da normal yolla ya da tüp bebekle çocuk sahibi olma şansınızı düşürüyor. O yüzden vakit kaybetmek de istemiyorsunuz ve özele gidip hemen başlamak istiyorsunuz

İyi ve özel hastanede olup çok para verince çocuk daha mı güzel oluyor? Kız konu sahibi yazık o zaman , devlete git sen de, o paralara bebeğine neler alirsin, olmadı aç bir eğitim hesabı oraya at...
Devlet onlarinkini karşılıyor mu bilmiyorum . Bu konuya hiç girmedim. Ama genel olarak özel hastaneye gidiyorlar. Devlete başka muayene için de gitmezler. Normalde de devlet hastanesiyle işleri olmuyor.

Bu şartlar varsa, evet, normal yolla olmuyor anlamına geliyor. Ama bizde bunlar yoktu yine olmuyordu. Ben 3 yıl normal yolla denedim, olmadı, iki kez ilaç alıp aşılama yaptırdım olmadı, doktorlar sebepsiz infertilite teşhisi koydu bilinen bi sebep olmayınca bi tedavi de olamıyor her ay normal yolla denemekten başka. E bu arada tıbbi bi gerçek de var, 35inden sonra zaten yumurta kalitesi ciddi geriliyor ve bu da normal yolla ya da tüp bebekle çocuk sahibi olma şansınızı düşürüyor. O yüzden vakit kaybetmek de istemiyorsunuz ve özele gidip hemen başlamak istiyorsunuz
Anladım canım. Zor kararlar...

Bilmediğim için soruyorum, nasıl son şansı oluyor? Tüp bebek denemelerinde belli bir sınır mı var?

Biz bugün birlikteydik. Parayı bulmuşlar. Biraz soğuktu ama geldi geçti.

Size şöyle birşey anlatayım, devlette 4. Aşılamada hamile kaldım.
Özele geçtim hamilelik muayeneleri için. Hamileliğimin 27. Haftasına kadar herşey iyiydi, birden sorun çıktı ve beni devlete gönderdiler. Ee madem sorun çıkınca devlete gidecektim ben neden özele o kadar para verdim?

Konu çok farklı noktalara taşındı. Benim bahsettiğim aile kesinlike yoksul değil. Türkiye standartlarında normal aile. Onlar da üremeyecekse yüzde 90 aile bu sınıfa giriyor zaten. Sınıf Faşizmine varan yorumlar görüyorum.
Üremeyi seçkin şartlara bağlamanın sonu yok. Kısalar üremesin çirkinler üremesin düşük iq sahibi üremesin demeye kadar gider. Görümcem de bulmuş parayi nihai olarak. Çok da iyi ilgili birbirini seven insanlar .en çok onların hakkı var anne baba olmaya.
Ben bunlara cevap yetistirmekten seri ban yiyorum ama olsun:) konunun ne olduğu açık ortada,benim önce ki yazdiklarimda. Sırf yorum yapmak için yorum yapan çok malesef önüne geçilemiyor, Keş parası olmayan üremesin,borç isteyenin ebeveynligi iptal edilsin🥴uzar gider. Kişilerin aile planlamasına da yorum yapmazsın,sorsan kendi nerde yaşıyor kimbilir,sen niye yaptın derler adama ! 4uncu çocuğunu plansız yapar gibi de yorumlar, Allah umarım evlat nasip eder,buraya takilmayin

Bilmediğim için soruyorum, nasıl son şansı oluyor? Tüp bebek denemelerinde belli bir sınır mı var?
Sınır yok. Şartlarının son deminde oldukları için son şans. Arabaya kadar sattılar ve yumurtası da ciddi anlamda az artık

Bilemiyorum işte bazen ayranı yok içmeye oluyor. Çocukları falan şehir Hastanesi'ne götürüyorum ben, kendimde devlete gidiyorum. Ücretsiz ve vergisini odedigim hizmet varken mecbur kalmadıkça ucretlisini kullanmıyorum.
Ben de eşim de çok mecbur kalmadıkça asla kendimiz için özele gitmiyoruz ama çocuğun düzenli göz diş ıvır zıvır...hepsi özelde , o bile sallıyor bizi tek başına

Ben bunlara cevap yetistirmekten seri ban yiyorum ama olsun:) konunun ne olduğu açık ortada,benim önce ki yazdiklarimda. Sırf yorum yapmak için yorum yapan çok malesef önüne geçilemiyor, Keş parası olmayan üremesin,borç isteyenin ebeveynligi iptal edilsin🥴uzar gider. Kişilerin aile planlamasına da yorum yapmazsın,sorsan kendi nerde yaşıyor kimbilir,sen niye yaptın derler adama ! 4uncu çocuğunu plansız yapar gibi de yorumlar, Allah umarım evlat nasip eder,buraya takilmayin
Öyle. Yani üremek zaten bencillik. Urememek için bin tane sebep sayabilirim. Ama sonuçta doğamız bu. Genetik kodumuz. Bununla niye savaşalım. Savaşmamız da gerekmez. Cocuk mukemmel şartlara doğsa bile engelli olabilir çok hasta olabilir. Biz tüm şartları kontrol edemeyiz. Böyle utopik bir dünya yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X